Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'We moeten naar een model waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen'

14 januari 2020 11:12 - VI.nl
Foto: Pro Shots

John de Jong: "We moeten naar een model waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen"; image source: Pro Shots

Als het aan technisch manager John de Jong ligt, gaat de voetbalorganisatie bij PSV op de schop. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. Nu staat een technisch directeur nog traditioneel overal boven. " Ik vind dat we naar een model moeten waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen. Dat is namelijk al heel veel werk", aldus De Jong. "We hebben meer dan zestig contractspelers. Het onderhouden van je netwerk vergt veel tijd, je doet de onderhandelingen en samen met Ernest Faber voer ik regelmatig gesprekken met ouders van spelers uit de bovenbouw van de opleiding. Ik zie heel veel mogelijkheden daarin winst te boeken, maar die kansen kun je het best pakken als je er meer tijd aan kunt besteden."

De Jong heeft ook twee voorbeelden. "Weer zelf meer wedstrijden gaan kijken en nog meer gebruikmaken van data-analyse in de scouting. We doen dat al jaren, maar ik denk dat we het nog beter kunnen inzetten om in een eerder stadium bij bepaalde interessante voetballers uit te komen", zo geeft hij aan. "Bovendien verandert de markt extreem snel. Nu weer met Engelse jeugdspelers die steeds vaker de overstap naar Europese clubs maken, zoals bij ons Madueke. Je moet er kort bovenop zitten om optimaal te presteren. Deze wens heb ik bij mijn aanstelling al aangegeven. Eerder heb ik dat ook bij Marcel Brands al gedaan. Iedereen staat ervoor open het te doen, maar het is nog niet zo snel gegaan als we wilden."

Hij wil de functie van technisch manager dan ook opsplitsen. "Het spelersbeleid omvat veel en het is voor een club als PSV het belangrijkste verdienmodel, samen met de inkomsten uit Europees voetbal. Daarom moet je de kansen die je hebt zo groot mogelijk maken, door er iemand vol op te zetten", zegt hij daarover. "Ik heb bovendien de wens de scouting uit te breiden. Voor mij zijn het logische, heldere gedachten binnen een club steeds meer focus te leggen op de spelersmarkt. Dáár ligt de winst. Clubs die de functie van trainer en technisch directeur combineren, heb ik daarom nooit begrepen. Het zijn compleet verschillende disciplines."

Meer op VI.nl


Tags

jong brands faber madueke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
John als jij nu eens die andere tak gaat doen en we voor het spelersbeleid iemand aantrekken , die daar echt verstand van heeft dan vind ik dit een heel goed idee!
+2/-0

6 maanden geleden
John.... een beetje zelfreflectie graag.... doe dat maar bij den-haag of Utrecht, je vorige clubs, maar niet bij ons PSV....
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Tja, John komt er iig voor uit dat het hem een beetje te veel van het goede is, wel verdekt maar toch.
+1/-0

6 maanden geleden
Dan wordt je toch lekker hoofd scouting, bij Fortuna Sittard dan, niet bij PSV. Graag of niet Johnnie, als je de functie niet aankan houdt niemand je tegen. Ik begin langzamerhand genoeg te krijgen van dit meneertje die aan overschatting syndroom lijdt.
+3/-0

6 maanden geleden
John alstublieft niet dat jij je met spelersaankopen bemoeit. Je hebt al 45 miljoen weggesmeten. Je moet zsm weg bij psv !
+2/-2

 
6 maanden geleden
En hij heeft mischien wel het dubbele verdiend door de contracten van Malen en Bergwijn te verlengen, maar daar hoor ik je niet over.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Die snap ik niet ? Malen was van brands en bergwijn jeugd.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Je snapt niet dat iemand met een contract van 3 of 4 jaar meer waard is dan iemand met een contract van 6 maanden of een jaar?
Het binnenhalen van Malen en De Jong is idd gedaan door Brands. (+ De Jong, want hoofd scouting.)
Malen zou nu nog maar een paar maanden onder contract staan als De Jong deze niet had verlengt en exact helemaal niks meer waard zijn nu, misschien zelfs gratis de deur uit wandelen deze zomer, terwijl er nu in de media gesproken word over bedragen die naar de 60 miljoen gaan.
Ook het verlengen en upgraden van het contract van Bergwijn is goed werk van De Jong. Ondanks dat hij nu, net als de rest van het elftal, niet best speelt kan het er na een goede 2 seizoenshelft en een goed EK weer heel anders uitzien. Dan is het toch makkelijker de hoofdprijs vragen met een 3-jarig contract dan met een 2-jarig contract.
Bovendien was er genoeg belangstelling voor zowel Malen als Bergwijn, maar wist De Jong ze een verhaal voor te schotelen waardoor ze bijtekenden. Dat moet volgens mij een verdomd goed verhaal zijn geweest.

Dus misschien is het beter om niet alleen maar eindeloos te zeuren over 3 aankopen die helaas (nog) niet laten zien wat we zouden willen en te overdrijven over hoeveel geld er is weggesmeten, maar ook eens te kijken naar wat De Jong wel allemaal goed doet/heeft gedaan en of het uberhaupt wel beter kon.
+3/-0

6 maanden geleden
Te bizar voor woorden, die omhooggevallen blaag, en niemand die hem corrigeert... aldus de gevallen topclub PSV.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Niemand die hem corrigeert? Jij denkt serieus dat hij niet is gecorrigeerd? Dat alleen Van Bommel op z'n kloten heeft gehad? En dat dit misschien niet John's eigen idee was, maar van hen die hem hebben gecorrigeerd?
+3/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
John de Jong zit toch nóg steeds bij PSV?! Niemand heeft toch ingegrepen toen hij zo'n €40-45M verkwanselde aan absolute bagger. Zeker, Mark van Bommel heeft hopeloos gefaald maar dat geldt evenzeer zo niet meer voor John de Jong. Mark moest wijken, niet meer dan terecht, maar John mag gewoon blijven doorgaan met prutsen. En meneer maar mooi weer spelen in de media, waar hij tot voor kort angstvallig uit weg bleef, en zijn eigen straatje schoonvegen. Hij vergelijkt min of meer, in perspectief weliswaar, de aankoop door PSV van Bruma met die van Hazard door Real. Misselijke vent, schande voor PSV!
+1/-1

6 maanden geleden
Misschien dat de Jong in een andere tak beter tot z'n recht komt. Blijkbaar is de voetballerij niet aan hem besteed.......
+1/-0

6 maanden geleden
" Hij wil de functie van technisch manager dan ook opsplitsen. "Het spelersbeleid omvat veel en het is voor een club als PSV het belangrijkste verdienmodel, samen met de inkomsten uit Europees voetbal. "

Neen, PSV heeft maar 1 mogelijkheid te groeien en dat is ieder jaar plaatsen voor het hoofdtoernooi van de CL. Het startgeld is zo hoog dat je daarmede de club steeds een trede hoger kunt laten functioneren bij een zorgvuldig spelersbeleid. Het spelersbeleid moet dus afgestemd zijn op het behalen van het hoofdtoernooi van de CL.
Vorig jaar is dat uitgedraaid op een flop met 3 "p"'s... En voor dit jaar dreigt het weer te gebeuren. Een sportief faillissement noem ik dat. Dat er daarnaast ook winst kan worden gemaakt bij verkoop van spelers uit de eigen jeugd is mooi maar doorgaans te incidenteel van karakter om de club op niveau draaiende te houden: het is al een heel karwei te voorkomen dat je jonge talenten voortijdig de benen nemen naar het buitenland.
+1/-0

6 maanden geleden
We moeten naar een model waar geen John de Jong in voorkomt.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Zal ook wel gebeuren. Is een kwestie van tijd. Niks lukt bij hem behalve miskopen.
+2/-0

6 maanden geleden
Vind het nog niet zo onverstandig klinken allemaal. Ben blij dat hij de scouting uit wil breiden. Gewoon zorgen dat we overal op de wereld scouts hebben zitten zodat we weer de tijdig de Farfans, Ronaldo`s, Kezmans en Gomezen ontdekken.
Tot op heden is het nog niet goed genoeg allemaal, maar ik wil Baumgartl, Guttierez, Bruma en dus ook John de Jong nog niet afschrijven. Een goede tweede seizoenshelft draaien en de wereld ziet er opeens een heel stuk anders uit :)
+5/-1

6 maanden geleden
Ja John , wat dacht je van een voetbaltafelspel , lijkt mij een goed model.
+2/-1

6 maanden geleden
Zozo, John de Jong is het nieuwe pispaaltje? Volgens mij vertelt hij gewoon een realistisch verhaal.
+9/-1

 
6 maanden geleden
Juist.... rustig....:-)
+1/-0

6 maanden geleden
Bij PSV wordt de functie van trainer en technisch directeur niet gecombineerd dus wat zwetst de Jong weer en ja inderdaad moet de scouting wordt uitgebreid en het lijkt mij dat we alle scouts moeten proberen te vervangen. Ga eens proberen de scouts van WillemII over te nemen zou ik zeggen. John de Jong heeft tot dusver op vele fronten gefaald.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal