Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Dit seizoen is onacceptabel, ook voor ons'

25 januari 2020 21:39 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Dit seizoen is onacceptabel, ook voor ons"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan de frustraties van de supporters van PSV te begrijpen. Hij is het er echter niet mee eens dat ook de directie op moet stappen. "Dan krijg je een stuurloos schip, waar niemand beter van wordt", aldus Gerbrands. "De druk van buiten is groot, dat klopt. We moeten en gaan ook evalueren, geen twijfel mogelijk. Dit seizoen is onacceptabel, ook voor ons. Je moet dan soms dingen durven te veranderen, maar ook aan het beleid voor de lange termijn durven vasthouden. Dat heeft ons jarenlang heel veel gebracht."

Gerbrands gaat verder: "Jarenlang heeft PSV denk ik heel goed gepresteerd en zijn er hele mooie dingen neergezet. Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast. Dan heb ik het niet alleen over het terugdringen van de schuldenlast met tientallen miljoenen, maar ook over het totaal vernieuwde jeugdcomplex waaruit steeds meer spelers doorstromen naar de A-selectie bijvoorbeeld. Ik wil het niet opsommen om de huidige situatie goed te praten, maar om ons nu ineens als waardeloze bestuurders neer te zetten, tja. Ik weet echt wel hoe het in de voetballerij soms werkt, maar het gaat allemaal wel erg ver in een aantal gevallen. Heel af en toe maak je een voetbaljaar mee, waarin werkelijk niks goed valt. Ongelooflijk vervelend voor iedereen die zo graag wil dat wij het goed doen en daarmee wil ik onze huidige prestaties niet verbloemen, maar soms gebeurt het."

Ook is de algemeen directeur het niet eens met de kritiek op John de Jong. "Hij is al twintig jaar aan deze club verbonden en vele jaren hoofdscout onder Marcel Brands geweest en rondde ook zelf transfers af. John kent de spelersmarkt wereldwijd van haver tot gort, daar ben ik honderd procent van overtuigd", zo geeft hij aan. "Ons spelersbeleid paste precies bij wat we over een langere termijn hebben gedaan. Eind augustus en zelfs midden oktober nog was bijna iedereen enthousiast. Drie maanden later deugt er helemaal niks meer van. Ik weet en begrijp dat deze wereld complex en dynamisch is en soms extreem gericht op de korte termijn. In een paar maanden kun je in de beeldvorming alleen wel heel diep vallen als er niet gepresteerd wordt en dat vind ik dat niet altijd terecht."

Meer op ED.nl


Tags

gerbrands brands jong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
“Jarenlang heeft PSV denk ik heel goed gepresteerd en zijn er hele mooie dingen neergezet. Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast”. Klopt, en dat is nu in een half jaar compleet met de grond gelijk gemaakt.

“Eind augustus en zelfs midden oktober nog was bijna iedereen enthousiast. Drie maanden later deugt er helemaal niks meer van.” Toen was er ook genoeg kritiek maar dat werd niet zoveel uitgesproken omdat er toen nog gewonnen werd.

"Dan krijg je een stuurloos schip, waar niemand beter van wordt". Ok, en waarom was Van Bommel ontslaan dan wel de bedachte oplossing?
+5/-2

 
8 maanden geleden
Alles compleet met grond gelijk? Nieuwe sponsors, stadion opgeknapt, herdgang vernieuwd en jeugd levert eindelijk wat op, dat staat allemaal als een huis, doet 1 slechte transferzomer niks aan af. Ik hoop dat ze beide blijven zitten en dat de Jong zich deze komende tijd revancheert!
+5/-1

 
8 maanden geleden
omdat de 'fans' dat eisten, remember?
+1/-0

 
8 maanden geleden
De fans eisten dat helemaal niet!!!!
+1/-1

 
8 maanden geleden
Oh nee, net zoals ze nu niet eisen dat De Jong en Gerbrands oprotten natuurlijk. Gelukkig is mijn geheugennog goed zat
+1/-0

 
8 maanden geleden
Misschien dat jij dat wel vond. Maar in mijn beleving heeft het merendeel van de supporters Mark van Bommel gesteund en niet de directie op dat moment.
+1/-1

8 maanden geleden
Jarenlang zit PSV 1 al in een neerwaartse spiraal, is de entertainment waarde nagenoeg nul en hebben de titels de dramatische prestaties in Europa en de beker nog enigszins kunnen verbloemen. Dat is ff een iets realistischer beeld van het eerste. Ook hebben veel supporters de huidige situatie op basis van vorig seizoen al voorspeld. Het kan voor de directe toch geen verassing zijn, dit zag je al van kilometers aankomen. De financiën komen wat mij betreft op conto van Sanders. Het jeugdcomplex is een topprestatie die ook zeker nodig was. Valt echter het eerste in elkaar gaat de rest mee. Ik zie nu een schip dat de verkeerde kant op stuurt en weigert te keren. Dan is de kans dat je er met een stuurloos schip wel komt in ieder geval groter. Toon open je ogen en ga weg, als je top 32 roept moet je dat waar maken. Volgend jaar Europees spelen zal al een wonder zijn. Na Osjiek al de tweede keer in korte tijd. Trek a.u.b je conclusie.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Wat een gezever. Een stuurloos schip zinkt, dus dat komt nergens!
+2/-3

 
8 maanden geleden
Nee lekker zo door blijven gaan, weten we in ieder geval zeker dat we tot 2025 niks hoeven te verwachten van PSV. In januari klaar met alles en een (nog) vijfde plaats is het resultaat van het topsportklimaat van Toon.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Heel het interview gelezen. Geen enkele boetedoening of enig besef dat hij en De Jong de plank in alle opzichten hebben misgeslagen. Letterlijk nietszeggend stuk vol clichés en het schoonvegen van eigen straat. In niets overtuigt hij mij dat hij weet hoe je deze enorme crisis kunt keren.

Erger nog, volgens hem kent JdJ de markt door en door en weet ie precies waar die mee bezig is. Na 7 miskopen en een dramatische ongebalanceerde selectie waarin de achterhoede en het middenveld door het ijs zakt en daarbij de voorhoede ook nog kapot maakt (en binnen no time wegjaagt), beseft ie kennelijk nog niet hoe ziek de club is.
+7/-1

 
8 maanden geleden
Begin dan maar opnieuw met lezen en wel met de zin boven het artikel. Wat begrijp jij niet van "dit seizoen is onacceptabel voor ons". Dit is al boetedoening, maar als je denkt dat het opstappen van de directie de situatie verbeterd dan droom maar lekker verder.
+5/-3

 
8 maanden geleden
Als je oplossing is dat iedereen weg moet @michelos, kun je ook even aangeven wie er voor terug moeten komen?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Voor de Jong een ervaren rot, Ted van Leeuwen. En dat is veruit de belanhrijkste positie gezien de enorme schoonmaak die moet gebeuren. Voor Toon heb ik nog geen naam. Maar loopt vast wel iemand rond die deze club kan managen en die wat meer verstand van voetbal heeft. Maar pas ontslaan als je de vervanger hebt, dat wel.

@Wvdk Dat is geen boetedoening. Dat is constateren dat het fout zit. Open deur intrappen.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
8 maanden geleden
Dus vertrek. We moeten opnieuw beginnen en snel.
+3/-3

8 maanden geleden
Jan Boril John,authentieke linksback,11 januari 29 jaar geworden,ervaren routinier,kan nog zeker 4 jaar mee,Hebben we nodig,doorschakelen.International tsjechie,speler van slavia praag.Krijger.2 a 3 miljoen john,en hij is binnen.Dit word de belangrijkste week uit zijn loopbaan.Nu falen,en er komt voor John geen lange termijn,de druk zal gigantisch worden.PSV is een europese topclub,uit de ruim 2.000 profclubs in europa gerangschikt op plaats 39.Alle grote topclubs selecteren door,en laten het verval niet intreden.Daar zit de bezorgdheid van de fans.Laten gebeuren,en Feyenoord en AZ gaan PSV voorbij.Je krijgt dan te maken met een transferzomer,waarbij je geen versterkingen voor eind augustus binnen krijgt,terwijl je eventuele voorrondes al moet spelen.Dat heeft ons dit jaar ook genekt.Deze transferweek gaat het verschil maken.Ranko veselinovic,centraal verdediger.1.90m,transferwaarde om en nabij 2 miljoen,captain van vojvodina,servie U21,international.Belofte,volgend seizoen centraal met Obispo.Habib Maiga,fc metz,international ivoorkust,om en nabij de 4 a 5 miljoen,vanwege contract tot 2023,dit jaar overgekomen van saint etienne voor 1 miljoen,maar ontwikkelt zich als een speer,sterke vaardige defensieve middenvelder,24 jaar,1.81 fysiek,en snel.Op deze posities heeft PSV snel concurrentie en kwaliteits impulsen nodig.Deze spelers zijn her en der op de radar,betaalbaar,international,sterk fysiek,in de huidige situatie,direct versterking
+3/-3

8 maanden geleden
Leest als een voorpublicatie.
+1/-1

8 maanden geleden
Gerbrands gaat verder: "Jarenlang heeft PSV DENK ik heel goed gepresteerd en zijn er hele mooie dingen neergezet.

Man man, ik DENK sinds zijn aanstelling 3x kampioen en 2x johan druijfschaal.
Niks in europa laten zien.
+2/-0

8 maanden geleden
Een ding is duidelijk: Gerbrands en de Jong wegsturen. Laat Guus (Hiddink) de zaak maar reorganiseren en alles komt goed. Mark (van Bommel) had nooit ontslagen mogen worden. Zo'n club-icoon. Gerbrands en de Jong hebben een grote fout gemaakt, ze hadden zichzelf moeten ontslaan, wegwezen! (nietsdoeners)
+2/-1

8 maanden geleden
Toon dan ben je blind in augustus werd al geroepen dat er geen balans is in dit team.
De uitschakeling in de voorronde cl door Basel was eigenlijk al duidelijk!
Maar jullie weigeren juiste versterkingen aan te trekken!
Er vertrekt voor 60 goals aan scorend vermogen en jullie halen Bruma die geen pepernoten raakte bij zijn vorige clubs dus ja John kent de scoutingmarkt van haver tot gort! Ik denk dat hij juist met name het gort ken en die juist haalt!
John de Jonv is de zwakste schakel en als jij zo door gaat jij ook!

Vandaag het ereterras bezoeken met zijn allen?
+2/-0

8 maanden geleden
Als het beleid is om een berg geld over de schutting te gooien aan spelers die niets brengen, dan ben ik benieuwd waar we volgend jaar staan? Een Bruma, die nergens goede cijfers heeft qua prestatie, niet gescout denk ik dan.
Een Doan, een dravertje van niets, die bij Groningen amper opviel, niet gescout denk ik dan.
Een Boscagli, tja , wat moet je daarvan zeggen.... ook niet gescout denk ik dan.
Op basis waarvan worden deze spelers gekocht?
Indien de Jong de spelersmarkt wereldwijd kent, en hij komt met spelers aan die niets toevoegen en een berg geld gekost hebben, tjah aan wie ligt het dan dat het elftal niet draait? Gemakkelijk om de trainer te slachtofferen..........
+1/-0

8 maanden geleden
Heel af en toe maak je een voetbaljaar mee, waarin werkelijk niks goed valt. Ongelooflijk vervelend voor iedereen die zo graag wil dat wij het goed doen en daarmee wil ik onze huidige prestaties niet verbloemen, maar soms gebeurt het.

BERUSTING

Eind augustus en zelfs midden oktober nog was bijna iedereen enthousiast.

WIE, IN HEMELSNAAM WIE WAREN ER ENTHOUSIAST?

Ga maar lekker evalueren (beetje laat). Misschien ook even aangeven wat het ‘plan’ was bij ontslag MvB. Iedereen een beetje doorschuiven?

MAFKEES
+1/-1

8 maanden geleden
"Dan krijg je een stuurloos schip, waar niemand beter van wordt",

Zelf met bemanning vraag je je af waar het schip naar toe gaat... Richting de Bermuda driehoek?
+1/-0

8 maanden geleden
Ik vind dat Toon Gerbrands het gewoon goed doet als algemeen directeur. Hij vertegenwoordigd onze club waardig, bracht tot dusver rust in de tent, heeft de grote omslag dat Philips geen hoofdsponsor meer is en alles bij de club door (ex)Philips mensen werd gedirigeerd erg goed omgevangen (dat had ook het einde van PSV kunnen betekenen namelijk) en heeft de tekorten teruggebracht en de koers omgezet naar meer eigen jeugd en daarin geïnvesteerd. Allemaal verdiensten van Gerbrands dus hem wegsturen is het domste wat je kan doen. Dat John erg veel fouten heeft gemaakt lijkt me duidelijk. Als je met zoveel jeugd speelt is het logisch dat het elftal wisselvallig is en met wat tegenslag ineens omvalt. Dat weet iedereen zelfs een simpele supporter zoals ik. Daarom had moeten worden geïnvesteerd in een nieuwe leider toen Luc de Jong waarvan de betekenis voor PSV nu wel duidelijk is, vertrok naar Sevilla. Een speler in de as, een nieuwe Guardado, Strootman, van Bommel.
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is wat Faber nu ook aangeeft in het openbaar; elke linie ontbeert leiderschap, dat is funest voor een groep met veel jonge super talentvolle, maar nog niet rijpe spelers.

Gerbrands is prima voor PSV, maar hij moet wel meer voetbal in de leiding vd club gaan zetten, mensen met visie, vastberaden en volhardend; die kunnen de club weer terug brengen naar wat er thuis horen: in de top en ook sporadisch Europees succesvol!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal eens, ik begrijp niet dat de woede mede op hem gericht is.

Onder zijn bewind zijn met 3 titels, overwintering CL, optuigen partnerfonds, upgrade jeugdopleiding/herdgang, aansluiting Brainport en wegwerken schuldenberg geweldige stappen gezet.

Gerbrands kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het samenstellen van deze dramatische selectie.
+1/-0

 
8 maanden geleden
De woede is bij mij voornamelijk gericht op het aanstellen van onervaren mensen in de vorm van Cocu, van Bommel en de Jong. Het accepteren/goedpraten van het zeer slechte spel van de afgelopen jaren. Het niet ingrijpen eigenlijk al na de tweede seizoenshelft vorig jaar, maar zeker dit jaar pas nadat het daadwerkelijk alles al verspeelt was. Verder vind ik PSV momenteel zeer amateuristisch bezig. Mijn idee van een topsportklimaat is in ieder geval heel anders. Dan nog de fabeltjes die hij steeds ophangt over top 32 enzo, terwijl we nu moeten vrezen dat we voor de tweede keer in zeer korte tijd geen Europees voetbal spelen. Er is sinds de komst van Gerbrands bij PSV 1 een dalende trend die dit jaar in een stroomversnelling is gekomen. PSV 1 is ons visitekaartje en als dat minder wordt zal er minder (jeugd) talent willen komen en worden we voor sponsoren ook minder interessant. De dalende lijn moet echt gekeerd worden, ik betwijfel of Gerbrands daar de juiste persoon voor is. De tijd zal het echter leren.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

anti boscagli bruma daguardo dumfries dumoulin emmen fox hans hendrix ihattaren jong kraay mik mvogo nos pogacar recept redwhitestripes roger roglic romario romero rosario samenvatting schmidt tour unnerstall wethoudervanjuine zahavi