Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoofdingang Philips Stadion bestormd na wedstrijd tegen FC Twente

26 januari 2020 19:45 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Hoofdingang Philips Stadion bestormd na wedstrijd tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Na de wedstrijd tegen FC Twente hebben woedende supporters van PSV de hoofdingang van het Philips Stadion proberen te bestormen. Dat meldt onder meer het Eindhovens Dagblad. Zo'n vijftig fans riepen om het vertrek van algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong. Er werd met stenen, dranghekken en dozen met folders gegooid.

De politie heeft meerdere arrestaties uitgevoerd. Volgens het ED zijn er vermoedelijk zo'n tien mensen meegenomen.

Meer op ED.nl


Tags

hoofdingang twente arrestaties bestormen dranghekken folders gerbrands jong stenen uitgevoerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Randdebielen.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad. Echt ongelooflijk dat dit soort mensen fan zijn van onze club. Nepsupporters zijn het. Nepsupporters die hun eigen onderbuik (lekker simpel, lekker rellen, lekker geweld, eigen emotie eerst) belangrijker vinden dan PSV.
+4/-0

6 maanden geleden
Tja, schoolvoorbeeld van hoe breng de club nog verder in de problemen...wan koekwauzen zeg...
+7/-0

 
6 maanden geleden
Gif ze is ongelijk...
+1/-7

 
6 maanden geleden
Nee nie zo, in Amsterdam komen ze elke dag nie mer bij van het lachen met dit soort taferelen.
+4/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik niet hoor.

(edit: zucht, reactie op Frikandel)
+1/-2

6 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is uiteraard niet de manier om dit te bewerkstelligen. Laten we ons kenbaar maken met spandoeken en op social media, zodat het eindelijk tot de heren doordringt dat zij niet in een topsportklimaat thuis horen. Geweld is nooit een oplossing.
+3/-0

6 maanden geleden
Tja dit is ook niet goed te praten. Maar de directie moet naar buiten treden. De spelers hebben dit vanavond veroorzaakt door naar binnen te vluchten nadat het publiek zong schaam je kapot.
+2/-4

6 maanden geleden
Zielige vertoning
+6/-1

6 maanden geleden
Wat een stelletje achterlijken. Dit lost niets op en brengt onze club alleen maar in diskrediet. Ik distantieer me volledig van deze mensen.
+5/-1

6 maanden geleden
Hoge moraal heerst hier wel weer. Vooral politiek-correct blijven terwijl de club verder en verder afglijdt. Verder moeten we ook niet overdrijven. Een beetje duw- & trekwerk. Storm in een glas water. Hopelijk komt de boodschap over. Heeft e.e.a. tenminste nog nut bewezen.
+4/-7

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Nee, dat heet fatsoen! Als je je als een tokkie wilt gedragen moet je bij andere clubs zijn.

Ik hoop dat de directie zich er niets van aantrekt en dat ze allemaal lekker blijven zitten, zodat die eikels niet denken dat ze met dat achterlijke gedrag iets voor elkaar kunnen krijgen.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Tja ik ben PSV-supporter en ik hoop dus wél dat er ingegrepen wordt. En als slappe zak Toon het niet doet, hoop ik op actie vanuit RvC.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Daar zijn andere manieren en mensen voor. Als supporter hoor je je club te supporten, niet voor L*L te zetten!
+3/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Was uiteindelijk niet doortastend genoeg. Beetje duw- & trekwerk. Kwajongens-actie. Maar mocht John de Jong desondanks geïntimideerd raken en er de brui aan geven, wordt PSV daar imo - let wel imo! - niet slechter van. En dat is, wederom imo, het enige wat er hier werkelijk toe doet.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Niet mee eens. Het resultaat is NIET het enige dat ertoe doet, want dat is hetzelfde als zeggen: het doel heiligt de middelen. Gezien de ongenuanceerde reacties die jij regelmatig post verbaasd me dit niet, maar het is zeker teleurstellend dat er mensen zijn die dergelijk gedrag proberen goed te praten. Een betoging zou ook een statement maken, maar rellen, de politie bekogelen, gewelddadig gedrag vertonen etc? Totaal, algeheel NOT DONE.

Ze moeten zich rotschamen, achterlijk volk.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Wat jij wilt. Het doel heiligt de middelen. Ook goed. Zolang PSV maar kampioen wordt, ben ik tevreden. De rest is bijzaak.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dan mogen ze jou ook wel vast preventief opsluiten. Het doel heiligt de middelen!
Ik vrees voor wat jij nog meer allemaal goed zou keuren.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Angst is een slechte raadgever.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
@killer: ook jij zal toch begrijpen dat geweld nooit de oplossing is?

Als jij zwaar onder druk wordt gezet of agressief wordt bejegend op je werk, bij fouten, denk je dan: oh dan heb ik het blijkbaar daar naar gemaakt?

Laten we wel ons gezonde verstand gebruiken.
De pk's van de harde kern zijn leuk om de club en stad te beschermen (zodat bv Feyenoord hooligans de stad niet meer een weekend lang terroriseren zoals in de jaren 80 regelmatig gebeurde; ja dat heb ik ook meegemaakt), maar om als club vooruit te komen kunnen we beter de iq's inzetten, ja toch?

Kritiek is prima, ook ongezouten, maar de grens ligt bij geweld of intimidatie wmb
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
@Z._on_de_Bok: 'supporters' die vinden dat het doel de middelen heiligt hebben nog steeds niet door dat dat doel ook helemaal NIET bereikt wordt met dit soort acties. Alleen daar hoor je ze dan niet over. Afgelopen jaren bv had je meerdere keren dit soort randdebiele acties door dit soort eencelligen. Met uiteindelijk geen enkel resultaat (logisch). Alleen dit soort mensen praat alles goed en ze vinden altijd wel een argument waarom 'het doel' uiteindelijk niet behaald is.

Soms benijd ik zulke mensen wel. Lekker in je eigen wereldje leven, samen met je vriendjes je eigen realiteit creëren, en dan lekker rellen en schoppen tegen alles wat een andere mening heeft. En dan niet alleen verbale agressie, maar ook fysieke. Want, immers, dan weet je in ieder geval zeker dat er resultaat is.

Aah lekker hoor die "Ignorance is bliss" mensjes!
+2/-0

 
6 maanden geleden
Het is wel duidelijk dat alle moraalriddertjes zich hier weer verzameld hebben. Want oh-oh, geen kwaad woord over PSV. Je moet je club altijd blijven steunen en dus zing je de hele wedstrijd de meest debiele liedjes. Ongeacht of PSV nou voor of achter staat.
Gelukkig zijn er ook supporters die zich de teloorgang van onze club wél aantrekken. Bekijk de reeks vanaf Utrecht-uit eens en bedenk dan wat er gedaan is om het tij te keren. Helemaal niks! We lullen weer een slap verhaaltje vol met open deuren en clichés en gaan vrolijk verder op de ingeslagen weg. En over een paar wedstrijden staan we in het rechter rijtje… (na verlies tegen ajax, willem II, vitesse, feyenoord, groningen, az en Utrecht).
+2/-2

 
6 maanden geleden
Hear! Hear!
+1/-1

6 maanden geleden
Debielen zijn het, meer woorden maak ik er niet aan vuil. Je kunt je mening geven en daarna boek je als je echt om je club geeft, weer een ticket voor de volgende wedstrijd of uitwedfstrijd, om ze te helpen eruit te komen. Reactie van Jorrit naar Oost na de wedstrijd was prima. PSV voor altijd, zeker nu!
+5/-0

6 maanden geleden
Bij Feyenoord hebben ze 3 maanden geleden hetzelfde gedaan... met als resultaat dat Dick Advocaat is gehaald - nu staan ze boven PSV.
+3/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
6 maanden geleden
Daarmee zeg je dat zulk primitief gedrag een middel is om een doel te bereiken?
+1/-0

 
6 maanden geleden
De onderwijzers gaan deze week staken terwijl ze al meer loon hebben gekregen, die doen ongeveer hetzelfde.
+1/-1

6 maanden geleden
Ja hoor. Het zijn de randdebielen weer die onze club verpesten. Het stadion bestormen en de ME aanvallen. WAT in VREDESNAAM bereik je hier mee? He-le-maal niks. Helemaal niks. Maar om een of andere reden wil dat niet doordringen bij deze eencelligen.
Ongelooflijk. Ga alsjeblieft een andere club supporten want dit soort nepsupporters kan PSV missen als kiespijn.
+4/-0

 
6 maanden geleden
En deze randdebielen hebben het zelf veroorzaakt.
+2/-0

6 maanden geleden
Lekker opgeblazen weer. Geweld is nooit de oplossing natuurlijk, maar om op je mobiel 4 alerts te krijgen om dan te lezen dat er met folders gegooid is...de media scoort wel erg makkelijk bij PSV vandaag.
+2/-1

6 maanden geleden
Sowieso een stom idee om die folders aan het stadion uit te delen. Stuur deze gewoon op.. Wil men nu besparen op kosten van postzegels ofzo? Terwijl er afgelopen zomer 40 miljoen is verkwist.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Tuurlijk dient dat blad te worden toegezonden. En wel graag op een wat meer reguliere basis. Geen touw meer aan vast te kopen.

En dan nogmaals over die storm in een glas water. Supporters zijn gewoon kwaad en bezorgd om totale teloorgang PSV en maken slechts een statement. Als we dan toch per se de term 'randdebielen' hanteren, die bevinden zich in andere geledingen binnen PSV.

Wel ben ik in dat verband benieuwd naar PSV-Willem II, waarschijnlijk na eerst nederlaag in Arena. Kon weleens een heet avondje worden.
+1/-3

6 maanden geleden
Volgens mij viet het allemaal nogal mee. Op Zuid was hier niets van te merken. Op onze tribune (Zuid) was er juist een gelaten berustende stemming, ook bij mijzelf. Ik vraag me af of dat dan wel goed is. Maar ja wat kan je doen. Iets positiefs melden: Jorrits Hendriks speelde goed centraal achterin vond ik.
+1/-1

6 maanden geleden
Slaat helemaal nergens op. Opsluiten en een stadionverbod voor deze mensen . Je zou er maar zijn met je kinderen.
+5/-0

6 maanden geleden
Ik schaamde me al voor de positie op de ranglijst en de manier waarop PSV speelt, nu schaam ik me ook nog de ballen uit m'n broek voor deze sneue actie.

Bedankt jongens! De club weer lekker voor L*L gezet!
+3/-0

6 maanden geleden
en wat zijn ze er nu mee opgeschoten??? geen ene flikker!! gewoon dit seizoen psv niet meer bezoeken misschien is dat een beter idee dan alles te gaan slopen!! je draait toch zelf voor de kosten op want seizoenskaarten gaan weer omhoog!!
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.995 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop advocaat chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel