Transparent
Inloggen
Sluiten

Sam Lammers: 'Scoren is het belangrijkste in mijn rol, maar ik wil ook het elftal helpen'

29 februari 2020 10:12 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Sam Lammers: "Scoren is het belangrijkste in mijn rol, maar ik wil ook het elftal helpen"; image source: Pro Shots

Met twee benutte strafschoppen had Sam Lammers afgelopen wedstrijden een belangrijk aandeel in de zeges. "Ik neem de verantwoordelijkheid. Vanuit de technische staf was er de wens dat ik de strafschoppen ga nemen. Vorig jaar heb ik het in Heerenveen ook gedaan en als spits moet je altijd willen scoren", zegt hij daarover in het Eindhovens Dagblad. "Dat is het belangrijkste in mijn rol, maar ik streef er ook naar om het elftal te helpen en beter te laten functioneren. Samen met René Eijkelkamp werk ik hard om op mijn positie nog completer te worden. Hij helpt me aan de hand van beelden en daarbij kijken we wat er in wedstrijden beter kon. Het kan om alles gaan. Loopacties, of acties aan de bal en natuurlijk ook het afwerken."

De spits geeft aan dat het een flinke klap was toen hij snel na zijn terugkeer bij PSV zwaar geblesseerd raakte. "De eerste dagen waren de moeilijkste, omdat het een blessure was waarmee ik bijna niks kon of mocht. Alleen op de bank liggen. Nou, daar ben je heel snel op uitgekeken", aldus Lammers. "Het werd pas makkelijker toen ik weer aan de slag mocht met oefeningen en voorzichtig kon trainen. Dan zie je je vorderingen en groei je langzaam toe naar het elftal. Op dat moment had ik de situatie geaccepteerd, maar ging het met de ploeg slecht."

Hij begon het seizoen nog met een belangrijke goal tegen FC Basel. "Meteen daarna ging het met mijn knie dus mis tegen Ajax. Een half jaar lang was de druk om te presteren er niet en dat voelde gek", zo geeft hij aan. "Alleen in de B-jeugd heb ik een tijdje op de bank gezeten, toen ik een periode op het middenveld stond. Daarna heeft Pascal Jansen me bij PSV Onder-19 in de spits gezet. Hij nam me ook mee naar Jong PSV voor die positie en ik ben er bijna nooit meer weggeweest."


Discussieer mee op de forums


Tags

lammers basel eijkelkamp heerenveen jansen jong pascal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Topgozer en wat mij betreft een echte PSV-er nl geen kapsones, geen irritant gedrag, gewoon doen en niet zeuren.Top! Ik gun hem en hoop voor PSV dat er nog heel veel uit die jongen gaat komen.
+8/-0

2 maanden geleden
Mooie sierlijke voetballer, 2 benige, heerlijke kapbeweging en fantastische trap, goeie kop erop, msn nog wat aan de fysiek werken, dan komt het helemaal goed met hem!

Omhoog Sammy, kijk omhoog Sammy, dan kijken wij verwachtingsvol met je mee!
+8/-0

 
2 maanden geleden
Goeie kop ??? Hockey uitatraling. Duwt steeds met zijn vingertjes die 2 haartjes achter zijn oren. Uitstraling van een kauwgombal.
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Goeie kop slaat in mij inziens ook op de instelling van die kerel. Dat ie eruit ziet als een hockeymannetje ben ik met je eens ;)
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dan zal het toch echt beter moeten Sammy . Momenteel is het net niet of te laat, succes.
+1/-0

2 maanden geleden
Hij moet een stuk agressiever worden in zijn acties; wil die echt in de top slagen. Misschien heeft dat ook met vertrouwen te maken, Hij weet dat hij er alleen in staat omdat Malen geblesseerd is en Ro -nog wat (ik ben zelfs zijn naam vergeten) bij Velez in Argentinië speelt en een miskoop lijkt te zijn. Lammers heeft niet het krediet dat Bergwijn wel had bij de PSV staf. Misschien wat meer oefenen met van Nistelrooy. Opnieuw jammer dat Nilis weg is en assistent is geworden bij VVV. Daar had Lammers erg veel van kunnen leren.
+1/-0

2 maanden geleden
Geiler voor de goal worden,de modus op effectiviteit.
Als dat gaat lukken,hebben we een complete spits.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hij komt terug van een zware blessure en werd direct de spits in een slecht draaiend PSV, dus er zit denk ik best wel wat druk op hem, ook omdat de buitenwacht hem ziet als degene die wel ff de doelpunten zal gaan maken. Ik oordeel over 5 à 6 westrijden wel hoe ver hij in z'n ontwikkeling is. Hij mag wel wat meer lef tonen, iets egoïstischer.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tegen Feyenoord leek het een jongen tegen de mannen. Wat liet hij zich vaak kinderlijk eenvoudig van de bal zetten. Feyenoorders grepen alles aan om hem van de bal te krijgen. Daarin moet hij veel slimmer worden. Heel eerlijk gezegd geloof ik er niks van dat dit onze nummer 1 spits gaat worden
+2/-0

 
2 maanden geleden
Onzin. Hij werd juist vaak in de dekking aangespeeld en kon vervolgens de bal vasthouden en weer afleggen.
+2/-1

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.584 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

absurd achterkamertjes adf antonh belasting cafepraat cbs compenseren corona coronavirus daklozen dossier down eredivisie flitsphirips geloofwaardig gemeenschapsgeld gerbrands knvb nederland onchristelijk overheid overmars sir tinus under uswilly vhtlsaw youtu zak