Transparent
Inloggen
Sluiten

Finale Champions League voor vrouwen in 2023 in Philips Stadion

2 maart 2020 15:47 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Finale Champions League voor vrouwen in 2023 in Philips Stadion; image source: Pro Shots

Het Philips Stadion heeft weer een primeur te pakken. Dat meldt PSV via de officiële website. In 2023 zal de UEFA Women’s Champions League Final namelijk in Eindhoven afgewerkt worden en daarmee is het de eerste keer dat een Champions League-finale voor vrouwen in Nederland gespeeld zal worden.

Algemeen directeur Toon Gerbrands is enthousiast over de keuze van de UEFA om het Philips Stadion te kiezen. "Het mogen organiseren van de UEFA Women’s Champions League Final is een eer voor alle betrokken partijen", aldus Gerbrands. "De UEFA kent ons stadion en de stad van binnen en buiten. Ze weten dat wij zulke topduels vlekkeloos kunnen organiseren. We zien deze toewijzing als een enorm compliment en gaan er samen alles aan doen om er een onvergetelijk voetbalfeest van te maken."

Ook secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB vindt het fantastisch nieuws. "De resultaten van de OranjeLeeuwinnen tijdens WEURO 2017 en het WK in 2019 hebben aangetoond hoe het vrouwenvoetbal in Nederland inmiddels in de lift zit. De organisatie van dit evenement sluit daar naadloos op aan", zo geeft hij aan. "Het is belangrijk om nu ook in het clubvoetbal stappen te zetten, zodat bijvoorbeeld de Eredivisie Vrouwen kan groeien naar het niveau van de grote Europese vrouwencompetities. De organisatie van een sportevenement als de UEFA Women’s Champions League Final draagt daar zeker aan bij. Het laat meiden zien wat mogelijk is en kan nieuwe generaties meiden inspireren"

Meer op PSV.nl


Tags

uefa final women gerbrands meiden nederland clubvoetbal eer eredivisie evenement generaal gijs jong knvb lift naadloos onvergetelijk oranjeleeuwinnen primeur secretaris sportevenement toewijzing vlekkeloos voetbalfeest vrouwencompetities vrouwenvoetbal weuro

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Leuk. Misschien kan Guus Meeuwis een paar liedjes komen zingen tijdens de menopauze
+9/-0

2 maanden geleden
Heel netjes,pure propaganda voor de kleuren,de club en de stad.
+4/-0

2 maanden geleden
Erg leuk! Hopelijk normale kaartverkoop. Reis ik zeker af naar Eindhoven. Chelsea in finale lijkt mij geweldig (of Millwall natuurlijk)!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Millwall te gek wordt dan druk in de stad en er bij !!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
De Millwall Lionesses zijn helaas niet zo sterk en buiten dat om denk ik niet dat de supporters er zo voor zouden warmlopen. ;-)

Chelsea daarentegen zou tegen die tijd best weleens kunnen. Met Olympique Lyon als opponent bijvoorbeeld, zou mooi zijn.

PSV zelf zou een droomsceanrio zijn dat échter helemaal alle realiteitszin tart, hahaha! :-)
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi nieuws. Ben groot fan van het traditionele wisselen van shirts.
+6/-0

2 maanden geleden
Toon goed gedaan voor Psv ,Stad enz krijgen wij voorrang met kaarten ??
+1/-0

2 maanden geleden
Wat schuift dat?
+1/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belasting cafepraat cbs corona coronavirus daklozen down flitsphirips griepgolf horeca knvb lockdown nederland nikiforov omvallen onchristelijk ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg