Transparent
Inloggen
Sluiten

Ritsu Doan: 'Het ligt ook aan mezelf en wat ik tot nu toe heb laten zien'

7 maart 2020 13:06 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ritsu Doan: "Het ligt ook aan mezelf en wat ik tot nu toe heb laten zien"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Ritsu Doan aan het jammer te vinden dat hij sinds Ernest Faber hoofdtrainer is nauwelijks nog in actie komt. Hij legt daarbij de schuld echter vooral bij zichzelf. "Als iemand het rendement van Messi of Ronaldo overlegt, kiest de trainer voor hem. Ik begrijp dat ik nog niet op zo’n niveau zit", aldus Doan. "Je kunt gefrustreerd zijn over de situatie en de redenen waarom dit gebeurt. Iemand de schuld hiervoor in de schoenen schuiven, is super easy. Maar ik begrijp het waarom. En dat ligt ook aan mezelf en wat ik tot nu toe heb laten zien. Waar ik toe in staat ben, moet ik op het veld laten zien. Ik heb alleen de kans ervoor nodig."

Vooralsnog moet de Japanner het vooral doen met korte invalbeurten in de slotfase of in blessuretijd. "Je kunt denken: één minuut, dan wil je niet eens spelen, want wat kan er nog gebeuren? Maar ik hou me vast aan het omdraaien van de situatie", zo geeft hij aan. "Wat de staf of spelers tegen me zeggen, daar luister ik naar. Wat óver me wordt gezegd, is voor mij verspilde energie. Als ik alles wat tegen me wordt gezegd en mijn emoties op een rijtje zet, kom ik altijd uit op hetzelfde punt. Dat het antwoord alleen bij mezelf ligt. En ik weet hoe ik deze situatie moet omdraaien en het verhaal bij PSV mooier kan maken dan het tot nu toe is geweest."




Tags

doan easy faber messi overlegt ronaldo telegraaf verspilde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Doan... is een speler die wij al zoveel hebben gehad.
Snel en vlug, qua lengte en lichaamskracht komt hij tekort - Bruma is hetzelfde verhaal.
PSV moet hieruit haar lessen trekken.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind Doan en Bruma ook matige spelers, helemaal mee eens.
Ik denk alleen dat het voor PSV lastig is om spelers van een hoger niveau te halen. AZ wil bijvoorbeeld alleen aan het buitenland verkopen, en de vijver van 5-10 miljoen waar PSV in vist, daar vissen enorm veel clubs in.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Begrijp dat PSV geen geld heeft voor dure spelers, maar Doan is meer geschikt voor zaalvoetbal.
Wij hebben behoefte aan wat langere en stevige voetballers - vooral op het middenveld.
Ook in de aanval missen we lengte en kopkracht.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Was ie maar snel en vlug. Dan kon ie zich nog onderscheiden op dat gebied. Hij is best traag zag ik gisteren. Of Groningen heeft heel snelle verdedigers.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Miskoop van JdJ. Doorselecteren volgend jaar en verlies pakken.
+2/-0

 
Makkelijk LULLEN gij, dat er niet goed gescout is is een feit, maar er zal goed zaken gedaan moeten worden om het verlies te minimaliseren.
+3/-0

4 jaar geleden
Prima reactie! Beter dan klagen over medespelers, staff, crisis, het weer, etc.
Ik vrees alleen dat hij het nooit voor elkaar gaat krijgen om een trainer ervan te overtuigen dat hij in de basis hoort. Wel een prima speler voor de breedte.
+3/-0

4 jaar geleden
Voorspelbare miskoop. Een van de velen. Helaas.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Bij een corner moeten Viergever en Dumfries mee naar voren... de rest kan niet koppen.
+2/-0

4 jaar geleden
Van waar alle negativiteit? Ik vond Doan helemaal niet zo slecht. Iedereen speelde slecht in die periode toen hij wel speelde. Hij was juist de enige die nog simpel voetbalde. Als hij net zoveel kansen krijgt als gakpo dan had Doan denk ik zn waarde al kunnen laten zien.
+3/-0

4 jaar geleden
Nou, dan is vanmiddag zijn kans om het te laten zien.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje