Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'De crisis eindigt ook een keer en ook daarin moet je visionair vooruit kijken'

19 maart 2020 12:29 - FC Afkicken
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "De crisis eindigt ook een keer en ook daarin moet je visionair vooruit kijken"; image source: Pro Shots

Ondanks dat het voetbal vanwege het coronavirus momenteel stil ligt, is PSV op de achtergrond wel druk bezig. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan in een podcast van FC Afkicken. "We zijn nu bezig met de actualiteit van de dag en we hebben nu tijd genoeg om een aantal grotere dossiers, waar je niet helemaal aan toe kwam, op te pakken", aldus Gerbrands. "Iedereen heeft deze liggen. Al gaat het maar over een strategisch plan over de financiën waar je de komende twee, drie jaar op een rijtje wil zitten. Daar kan de financiële man mee dan aan de slag. Iedereen heeft die grote dossiers liggen en die pakken we nu op."

Ook wordt er al vooruit gekeken naar het moment dat er weer gevoetbald gaat worden. "Zijn we er dan klaar voor?", geeft Gerbrands aan. "Niemand kan bijvoorbeeld nu wedstrijden volgen bij ons, maar de scouting werkt het hele jaar door bij PSV. Daar plukken wij nu de vruchten van, omdat we op dit moment alle zaken voor elkaar hebben. Iedereen moet er nu op een andere manier tegenaan kijken en er klaar voor zijn als er een signaal komt dat we weer mogen spelen."

Momenteel speelt er bij PSV niet veel qua transfers. "We zijn wel hard aan het nadenken over de selectie, de staf en organisatie van volgend jaar", zegt de algemeen directeur daarover. "Dat gaat wat ons betreft gewoon door tot we te horen krijgen dat andere partijen niet mee willen werken of er andere dingen gaan spelen. Onze plannen gaan om dat gebied door. Ik heb veel dingen geleerd van een crisis. Het is natuurlijk een heel vervelende situatie, maar het eindigt ook een keer en dat betekent dat je ook daarin visionair vooruit moet kijken."

Gerbrands ging ook in op de beslissing om het Philips Stadion beschikbaar te stellen aan de gemeente Eindhoven. "Als PSV zijn we een maatschappelijke organisatie, dat roep ik al jaren. We hebben een belangrijke rol in de gemeente Eindhoven en in de hele Brainport-regio. Toen ik de burgemeester aan de lijn had, heb ik gezegd dat er drie dingen waren waarmee wij concreet kunnen helpen", legt hij uit. "Dat is allereerst ons marketingapparaat. Wij hebben anderhalf miljoen volgers, dus als we iets kunnen doen op het gebied van publiciteit kunnen wij daarmee helpen. We hebben een aantal veiligheidsmensen die nu niet veel te doen hebben. Als ze die nodig hebben, hoeven ze maar een seintje te geven. Het stadion is op dit moment leeg, dus als er een noodsituatie uitbreekt waarbij ze een aantal vierkante meters extra nodig hebben, is één telefoontje al genoeg."

Meer op FC Afkicken
Tags

gerbrands visionair dossiers gemeente actualiteit afkicken brainport coronavirus marketingapparaat noodsituatie plukken podcast publiciteit seintje strategisch telefoontje veiligheidsmensen vierkante volgers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Een verstandig verhaal... dossiers die zijn blijven liggen nu door te nemen en na te denken omtrent selectie, staf en organisatie in het nieuwe seizoen.
Ook de aanbieding van PSV om accommodatie en stadion beschikbaar te stellen in geval van nood bij de Coronacrisis - is een ruimhartig gebaar.
+2/-0

4 jaar geleden
Stichting open deuren geeft ook weer gas.
+1/-0

4 jaar geleden
Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen vooruit kijken en "visionair" vooruit kijken? Is de heer Gerbrands plotseling helderziend geworden?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Visionair vooruit kijken betekent dat je een doel hebt voor de wat verdere toekomst en nadenkt over wat je moet doen om dat doel te bereiken. Niet helderziend dus. Verstandig.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij doe je dat al je "gewoon" vooruit kijkt... Bovendien vind ik het moment van dit artikel verkeerd gekozen. Honderden mensen vechten dit moment al voor hun leven tegen het Coronavirus op de IC en wij hebben geen flauw idee wat ons nog te wachten staat met dank aan het "visionair" leiderschap van de EU.
+1/-1

 
Blijft toch vooruitzien, en dat doe je niet zonder doel, dus Antonio vraagt niks vreemds, dat moeilijkdoenerij hoeft echt niet, en het stadion enz beschikbaar stellen propageren hoeft ook niet want als het nodig is wordt het gewoon op-geeist/onteigend, pronken met andermans veren, maar wel als trendsetter;-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ben visionair en voorspel dat de heer Gerbrands volgend jaar premier van Nederland wordt.
Gerbrandy hebben we gehad tijdens de oorlog en dadelijk krijgen we Minister-President Gerbrands.
+1/-0

 
Dat vind ik best knap zonder lid te zijn van een politieke partij
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Idd totaal wezenloos om deze prietpraat nu weer hier op de voorpagina (voorgrond) te plaatsen. Evenzo het en plein public melden dat accomodatie & faciliteiten om niets ter beschikking worden gesteld aan de gemeenschap/gemeente. Doe dat lekker achter de schermen. En werk thuis lekker in de luwte aan een nieuw, ongetwijfeld weer hemelbestormend, businessplan waarmee PSV t.z.t. hopelijk weer even vooruit kan. Bij voorkeur zonder John de Jong maar dat laatste even logisch als terzijde.

Het enige dat nog pleit voor scribent dezes is dat het woord 'crisis' in de kop ditmaal geen betrekking heeft op voetbal i.t.t. het item over Luuk de Jong.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi