Transparent
Inloggen
Sluiten

Seizoen Eredivisie lijkt ten einde, oproep Koeman

23 maart 2020 18:57
Foto: Pro Shots

Seizoen Eredivisie lijkt ten einde, oproep Koeman; image source: Pro Shots

Het kabinet heeft de maatregel rondom de opschorting van evenementen verlengd van 6 april tot 1 juni. Hierdoor is het vrijwel ondenkbaar dat er nog wedstrijden gespeeld zullen worden in de Eredivisie 2019/2020. Het seizoen dient immers vóór 30 juni afgerond te zijn en zelfs als de maatregel daadwerkelijk op 1 juni af zou lopen, zouden eerst de trainingen nog moeten worden hervat. Eerder vandaag meldde de Telegraaf hoe de KNVB wenst om te gaan met de afronding van het seizoen. PSV krijgt daarin een voorronde ticket voor de Europa League.

Ondertussen riep vandaag ook bondscoach Ronald Koeman in een open brief iedereen op zich aan de voorschriften van de overheid te houden. De oefenmeester stelt dat hij met zijn staf baalt dat het EK en andere interlands geen doorgang kunnen vinden deze zomer. "Maar dat valt allemaal vollédig in het niet bij de actualiteit van het coronavirus, want dat ontwricht momenteel ieders leven", aldus Koeman. "Laten we luisteren naar wat de overheid van ons vraagt, volg de adviezen op. Zonder meer. Doen! Punt! Alleen samen staan we sterk". Lees de hele brief op onsoranje.nl.

Klik hier voor het nieuws op Nu.nl van het besluit van het kabinet.


Tags

koeman eredivisie brief kabinet overheid actualiteit afronding coronavirus knvb oefenmeester ondenkbaar ontwricht opschorting telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
De Telegraaf maakt al jaren zijn eigen feiten. De stand na 17 speelronden lijkt me wel zo eerlijk, heeft iedere club iedere andere club een keer getroffen. Zou voor RKC wel een enorme opsteker zijn in deze barre tijden als ze niet degraderen.
+2/-0

3 weken geleden
Gewoon huidige stand als "eindstand". Geen kampioen. Geen degradanten. Ajax, AZ CL, Feyenoord, PSV, Utrecht EL. Welkom terug Cambuur, De Graafschap.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Het zou een grote schande zijn als Ajax tot kampioen zou worden uitgeroepen, enkel op basis van een beter doelsaldo dan AZ.
- Beide wedstrijden kansloos verloren van AZ
- Nog een veel zwaarder programma voor de boeg met uitwedstrijden tegen Utrecht (die al gespeeld had moeten zijn) en Feyenoord. Dus zij hebben hun punten uit een makkelijker programma gehaald.
- Totaal uit vorm met slechts 3 (onverdiende) punten uit de laatste 4 competitiewedstrijden.
De enige rechtvaardige beslissing zou een beslissingswedstrijd zijn, zodra het weer mogelijk is. Maar onze ‘Nationale’ voetbalbond zal de titel maar al te graag aan Ajax schenken.
+1/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh cbs corona coronavirus down fittest griepgolf horeca inziens knvb kwetsbare lockdown maatschappij mensenleven nederland nikiforov omvallen ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg