Transparent
Inloggen
Sluiten

Bonden krijgen tot 3 augustus om competitie uit te spelen

1 april 2020 17:10 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Bonden krijgen tot 3 augustus om competitie uit te spelen; image source: Pro Shots

De UEFA dringt aan op het uitspelen van alle competities. Dat geeft de KNVB aan in een persbericht op de officiële website. Alle voetbalbonden krijgen tot 3 augustus de ruimte om de eigen competitie af te kunnen ronden. Volgens de KNVB betekent dit dat halverwege juni moet worden gestart met de hervatting van de competities.

De voetbalbond geeft daarbij aan dat er pas gevoetbald gaat worden als het volgens het RIVM veilig is. De KNVB kan na het overleg met de UEFA nu samen met de ECV en CED invulling gegeven aan het scenario de competitie eventueel hervat gaat worden. Hierover zal breed overleg worden gevoerd met alle betrokkenen. Ook worden alle consequenties in beeld gebracht als de competities toch definitief gaan stoppen.

Bij de UEFA en FIFA liggen nog veel vragen, met name over de aflopende spelerscontracten en transfers. De UEFA komt hier volgens de KNVB later op terug.

Update 20:04: De KNVB heeft het statement aangepast. Het is het streven om voor 3 augustus klaar te zijn. Het is geen harde eis zoals eerst werd aangegeven.

Meer op KNVB.nl


Tags

knvb uefa ced dringt ecv fifa persbericht rivm spelerscontracten statement

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
In Brabant is Corona aan het minderen... wellicht dat we na 28 april weer kunnen gaan voetballen?
+1/-3

 
7 maanden geleden
Denk niet dat ze dat gaan doen! Allemaal of niemand
+4/-0

 
6 maanden geleden
Tot 1 juni ligt het stil en terecht. Beter dit seizoen gelijk afkappen voor ieders gezondheid.
+4/-0

7 maanden geleden
Geloof er niets van,is over en uut !!
+6/-0

7 maanden geleden
Ik hoop echt dat het normale leven weer snel opgepakt kan worden.
Ik lees op Teletekst dat de besmettings-factor van 3 naar 0,3 is gegaan hetgeen aangeeft dat het aantal zieken ook expotentioneel kan gaan dalen.
Als de Hema nu al serieus in de problemen begint te komen, dan kan je zo uitrekenen hoe het voor allemaal kleine MKB-bedrijven gaat. Ik vrees namelijk een enorme nasleep, als allemaal bedrijfjes om gaan vallen.

Mijn visie is dat mbv de belasting-aangifte van deze maand de overheid een behoorlijke inschatting van elk bedrijf kan maken. Maak daar een negatieve belasting van zodat direct geld naar de bedrijven zelf gaat. Het idee om leningen aan banken uit te gaan besteden gaat te langzaam, en geeft ook andere problemen.

Ten slotte vind ik dat we zo snel mogelijk weer moeten gaan voetballen als dat enig zins kan. Wel zonder publiek. Er zijn ook mensen die mar 2 dagen even kort zich wat minder voelen bij het corona-virus.
+1/-4

 
6 maanden geleden
Jouw voorstel is compleet onuitvoerbaar, niet elk bedrijf doet elke maand aangifte (btw bedoel je denk ik). De maatregelen die nu getroffen zijn door de overheid zijn prima en banken zijn al actief aflossingen aan het opschorten. Voetbal en economie zijn nu bijzaak. Gezondheid moet op 1 staan. Er zijn veel gezonde mensen die bijna of helemaal kapot gaan aan dat virus. Gelijk stoppen met de eredivisie en dan kijken we in september wel weer verder.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb het niet over de BTW. Ik heb het er over dat allemaal kleine bedrijfjes die nu 6 weken lang 100% dicht moeten zijn direct geld van de overheid moeten krijgen omdat ze anders om vallen, en er veel werklozen bij komen.

We moeten ons niet alleen op het aantal IC-bedden en corona richten. Je moet ook op de iets langere termijn naar alle andere zaken kijken, en daar nu al maatregelen op nemen. Anders vrees ik een kaalslag in het MKB.
+2/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
De overheid heeft nu meerdere regelingen bedacht voor ondernemers, ik adviseer er dagelijks over. Op dit moment lijken de maatregelen afdoende.

Maar wat bedoel je met de aangifte van deze maand en een negatieve belasting? En hoe is dit uitvoerbaar?
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dit seizoen komt niet in de boeken. Klaar. Spelerscontracten lopen tot 1 juli. Wat een volk bij de UEFA. Voetbal is bijzaak geworden
+4/-0

7 maanden geleden
Het wordt tijd dat de voetbalwereld, zoals altijd gehinderd door narcisme en hebzucht, als allerlaatste sport of bedrijfstak gaat inzien dat er sprake is van een nieuwe werkelijkheid waarin geld van ondergeschikt belang is. Misselijkmakend om te zien hoe krampachtig dat wereldje zichzelf belangrijker acht dan de kapper op de hoek, de hele horeca sector, tienduizenden ZZP-ers en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen van de echte slachtoffers van deze crisis, naar verwachting enkele miljoenen medemensen. Maar het voetbal moet door, want anders lopen ze volgend jaar euro's mis... Als de gemiddelde kroegeigenaar, die wellicht zijn levenswerk en pensioen nu ziet verdampen nou tegenstribbelde dan begreep ik dat nog, maar zelfs die zien stuk voor stuk hun eigen verantwoordelijkheid in en nemen die ten koste van zichzelf. Deze competitie jaargang is voorbij. Geen kampioen, geen bekerwinnaar. Plaatsing voor Europees voetbal? Niet nodig, stel nu dat de volgende competitie pas in oktober begint, we kunnen wel een jaartje zonder Europees voetbal. En ja, dat zal financieel pijn doen, en clubs die op te grote voet leven zullen zullen er wellicht aan ten onder gaan, maar dat is dan maar zo, net als voor " normale mensen" die hun baan of onderneming verliezen, om nog maar niet te spreken over al die nieuwe helden (zorgmedewerkers) die al consequent onderbetaald worden. Is toch gewoon misselijkmakend als je leest dat de Spaanse overheid €400.000.000,- vrij maakt om de voetbalclubs overeind te helpen terwijl er dagelijks 700 mensen sterven en heel Zuid Europa boos is op Nederland omdat we niet klakkeloos geld willen gaan overmaken naar landen die zulke beslissingen nemen?? De wereld is letterlijk behoorlijk ziek op dit moment, maar nog niet half zo ziek als de voetbalwereld.
Sorry voor het lange verhaal, moest het even kwijt.
+15/-1

 
7 maanden geleden
Niets meer aan toe te voegen, compleet met je eens👍
+3/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
7 maanden geleden
Klasse Belg mooie post en klopt als een bus.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens.
Maar ik zou graag zien dat op een of andere manier de wedstrijden toch kunnen worden uitgespeeld, wat later en zonder publiek.
Al is het alleen maar om een keer op de TV een ander onderwerp te zien.
+1/-3

7 maanden geleden
Ik begin een beetje moe te worden van die discussie over wanneer de competitie, al dan niet met publiek, kan worden voltooid. Zonder publiek is voor mij sowieso geen optie; dat hebben die zouteloze Europese spookpotjes onlangs wel uitgewezen! Zoals al eerder gezegd, wat mij betreft punt eronder en streep erdoorheen*.

*de eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik niet weet hoe ik hierin zou staan als PSV nu zeg 5-6 punten los aan kop zou staan
+3/-0

 
6 maanden geleden
Corona wordt vanaf volgende week snel minder... met het warmer weer daar is de virus niet blij mee.
Bovendien degenen die Corona hebben gehad zijn immuun en kunnen andere mensen niet meer besmetten.
+1/-4

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is helemaal niet bewezen dat de warmte het virus stopt. In de warme landen nu zijn ze niet zo ver met testen ect. Vandaar dat het daar nu minder is, maar die hebben niet het specialisme wat wij hier in nederland hebben.
Als we allemaal naar het strand willen en gaan zal het virus nooit onder controle zijn, alles dicht gooien met goed weer.
+1/-0

 
6 maanden geleden
In Afrika, Australië en zuid Amerika is corona ook al opgedoken
+1/-0

6 maanden geleden
Zodra het kan een play off organiseren met de nummers 1 tot en met 4 met het huidige puntenverschil. En als het even kan de bekerfinale spelen. Wat mij betreft achter gesloten deuren, gewoon uitzenden op de NPO.
+1/-0

6 maanden geleden
Het gaat echt niet meer gebeuren, mag blij zijn als we weer in het najaar kunnen beginnen. Ik zeg competitie vernietigen. Duidelijkheid geven in deze onzekere tijd.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Niet dicht... maar meer OPEN met het mooie weer en gewoon buiten voetballen.
In Zweden zijn de terrasjes en restaurants open daar valt het reuze mee.
Wij zijn in Nederland watjes aan het kweken - mensen en kinderen die nergens meer tegen kunnen.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Schaamteloze reactie. Niet gehinderd door enige kennis van zaken.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Jullie begrijpen de essentie niet... het is een gevecht tussen virus en mens.
In Brabant wordt het nu geleidelijk aan minder - wacht even af hoe het hier op 28 april is, je zult zien dan het dan een stuk minder erg is als nu.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Ik noem geen namen, maar sommige mensen hier zijn echt te hard van de commode gevallen :-(
+2/-1

 
6 maanden geleden
Op TV zien we nu veelal de medische kant - beelden waar je bang van wordt.
Je moet ook denken aan de economie... mensen die hun baan en werk kwijt zijn, ondernemers die het moeilijk hebben en die failliet gaan.
Vanuit die groep raken mensen geestelijk en lichamelijk in de lappenmand.
De bewindvoerders en ambtenaren hebben gemakkelijk praten want zij hebben een vast inkomen vanuit de schatkist. Straks is Corona minder, maar dan hebben we een grote groep burgers die het financieel en geestelijk niet meer zien zitten.
+1/-1


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bommel bril bruma capriolen cocufan discutabele fox gakpo gelaten hands hendrix heracles herhaling ihattaren jong kamphuis malen overrulen sadilek sangare schermpje schmidt schouder shevchenko sparen uithalen var vhtlsaw viergever zahavi