Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA dreigt met uitsluiting van clubs indien competitie wordt beëindigd'

3 april 2020 00:15 - AP News
Foto: Pro Shots

"UEFA dreigt met uitsluiting van clubs indien competitie wordt beëindigd"; image source: Pro Shots

AP News weet te melden dat de UEFA de nationale bonden onder druk zet om de competities in juli en augustus te hervatten. Nadat de Belgische voetbalbond besloot een einde te maken aan het huidige seizoen ontvingen alle bonden een brief van de UEFA waarin stond dat 'iedere beslissing om te stoppen op dit moment prematuur en niet juist' was. De Europese voetbalbond dreigt daarbij om clubs uit te sluiten van Europees voetbal indien zonder toestemming van de UEFA de competitie wordt beëindigd.

Meer op AP News


Tags

uefa uitsluiting brief ontvingen prematuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ah.. de UEFA heeft weer eens last van grootheidswaanzin. Ze dreigen er maar een eind op los.
+5/-0

2 maanden geleden
Na wekenlang elke 3 dagen een verdubbeling van dagelijkse nieuwe gevallen, stabiliseert het al enkele dagen hier. Het is gewoon veel te vroeg om te zeggen dat we over 2 maanden nog niet kunnen voetballen. In China was het na 3 maanden ook onder controle. Gerbrands laat zich teveel met de emotie meeslepen. Overmars praat alleen voor zijn club, die wil de boel afblazen en dat CL ticket inpikken. Feyenoord praat verstandiger en kijkt de kat nog uit de boom. Toontje snapt er weer eens niks van.
+7/-6

 
2 maanden geleden
In China wordt nog steeds niet gesport.
+4/-1

 
2 maanden geleden
In China is het ook nog steeds niet over. Doe veel zaken met Chinezen en ze zeggen dat het gewoon uit het nieuws wordt gehouden.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Nou Nederland kan er anders ook wat van, met de ouderen die niet eens meegeteld worden. Als er ergens schoon weer gepraat wordt is het wel in Nederland, propaganda machine draait er volop, en dan een grote mond dat andere landen indoctrineren. Ook dat verhaal dat mondkapjes niet zouden werken, of zelfs gevaarlijk kunnen zijn, omdat als je het afdoet de virussen die er aan de buitenkant opzitten via je handen in je longen terecht zouden komen, waar zouden die virussen terecht zijn gekomen als je geen mondkapje gedragen had? Je mag geen mondkapje dragen, omdat ze er straks anders zelf er geen meer hebben.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Chinese profclubs starten deze week met trainen, aldus Menzo die er werkt.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Zolang er geen vaccin is(1 tot anderhalf jaar) zal het normale leven met heel veel moeite op gang komen. Volle stadions is de komende maanden echt niet aan de orde.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Waar het virus is uitgebroken is het momenteel stil, dat is dat niet meteen heel China.
+1/-1

2 maanden geleden
Lekker doen. Kijken wat ze doen als Spanje,Engeland en italie besluiten te stoppen. Kunnen ze mooi de CL vullen met teams uit Kazachstan , Macedonië en wit Rusland . Moet keihard aangepakt worden die UEFA. Voetbal is bijzaak geworden, snappen ze dat daar niet.
+10/-0

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
De UEFA zit te trappelen om Belgische en Nederlandse teams uit te sluiten, omdat er dan nog bekendere/grotere clubs (van nu) mee kunnen doen in de Champions League. Nog meer mensen zullen kijken waardoor de TV-gelden ook weer omhoog kunnen.

Pas als de grote landen ook beslissen om niet uit te voetballen, kunnen ze Nederlandse en Belgische clubs niets meer uitsluiten.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat is misschien wel zo maar als genoeg bonden niet mee doen, dan krijgt championsleague van 21 toch minder glans. Net als elke kampioen die er voor dot jaar competitie minder glans krijgt. Geen grote bordes of bus scenes dit jaar. Zou ook erg ongepast zijn.

Uefa heeft kans gemist om pro-actief sturing te geven. Dan krijg je dit.
Denk dat dit een verandering van de europese competities
Kan beteken.
+2/-0

2 maanden geleden
Luister naar clubs en spelers en denk niet aan het grote geld!UEFA MAFFIA
+5/-2

2 maanden geleden
Heeft de UEFA ook zo'n brief naar de Italiaanse bond gestuurd? Daar werd al op 30 maart overwogen om de competitie niet meer uit te spelen.
+3/-0

2 maanden geleden
FiFa, UEFA, casa nostra, allemaal een pot nat. Corrupte bende waar iedereen maar kijkt naar geld en macht, en hoe langer je volgt zonder na te denken, hoe meer geld en macht er voor jou zal volgen. Mooi moment om een statement te maken. Raiola heeft al eerder aangegeven dat hij een alternatief wilde bieden, dit is zijn moment. Liever een gehaaide zakenman dan een corrupte bestuurder. De voetbalwereld is echt ziek, de Olympische spelen van augustus zijn al gecanceld, maar bij de UEFA verwachten ze blijkbaar dat voetballers en bestuurders zo ver boven de normale man verheven zijn dat zij geen gevaar lopen, en niets hoeven in te leveren net als de rest van de wereld. Kotsmisselijk wordt ik van die groep mensen.
+5/-0

2 maanden geleden
Zo moeilijk is het toch ook allemaal niet:
Als je 30 juni klaar wilt zijn en er zijn nog 8 of 9 wedstrijden te spelen, dan begin je op 6 juni (als je tussen elke wedstrijd 2 rustdagen wilt hebben) of zelfs nog later (met minder dan 2 rustdagen tussen de wedstrijden). Teams moeten opgetraind zijn, geef ze daarvoor 2 weken, dan moeten ze in de laatste week van mei weer aan de gang zijn. Of er publiek aanwezig is, is nu ff niet relevant. Kan het wel dan is het mooi, kan het niet, dan is het jammer.
Dit moet altiid passen, want ik kan me niet voorstellen dat we tot voorbij eind mei nog in deze grootschalige lockdown zitten.
+2/-5

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens.
Verder zie je dat allemaal zaken die even bijzaken waren nu weer langzaam hoofdzaken beginnen te worden. Clubs die in geld-problemen komen, Fox die kijkers kwijt raakt en dus ook geld, bedrijfjes die echt weer open willen om te blijven bestaan en Overmars die het geld van de CL binnen wil halen ook al verloren ze twee keer van AZ.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Wow geloof je dit echt? Twee weken ‘optrainen’ twee dagen rust tussen wedstrijden en dan daarna gewoon weer allemaal op vakantie? Klaar voor volgend seizoen en niks aan de hand. Wow
+3/-0

2 maanden geleden
Terecht... er moet eentje de baas zijn - anders krijg je een rotzooitje.
+2/-2

2 maanden geleden
Moeten zich diep schamen ,en mag het niet zeggen of denken maar zal goed zijn uals de heren zelf het virus krijgen..
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Voorbeeld: Rutte zegt we moeten dit weekend thuis binnen blijven.
Het wordt zondag mooi weer en dan gaan mensen met de kinderen en de hond de bossen in... dat mag niet. Er moet eentje de baas zijn.
+1/-3

 
2 maanden geleden
Dat zegt de baas, maar is onzin elk mens kan best zelf beslissen.
+2/-0

2 maanden geleden
volgens mij gaan er veel geruchten dat de uefa die corono in italie en spanje alleen maar heeft verergerd door de achtste finales CL te laten spelen in bergamo en valencia. Kunnen beter pas op de plaats maken. En zeker zichzelf niet op de borst kloppen dat ze medio maart alles stil hebben gelegd. hadden ze al eerder moeten doen. Gewoon lekker stoppen en in augustus weer nieuwe start van een nieuwe competitie.

Maar denk dat er vanuit de grote landen druk wordt uitgeoefend. Die krijgen immers betaald via pay per view. niet spelen is geen geld krijgen.
+2/-0

2 maanden geleden
De UEFA gaat om geld, niet om de gezondheid van spelers, staf, de club en de supporters. Welke gek denkt serieus begin juni 2020 weer te kunnen voetballen? No way dat in heel Europa dan gevoetbald kan worden, en als het virus dan weg is (wat ik echt niet denk zonder medicijn of vaccin). Dan is elk land zijn wonden aan het likken, de economie weer aan het opstarten, iedereen is aan het verwerken wat is gebeurd (en dat is ook bij de clubs zo). Dan zal echt niemand helemaal 100% bij voetbal zijn, laat staan uit alle uithoeken van de wereld waar de spelers vandaan moeten komen, en ook deze hebben ook familie en zijn misschien getroffen.

De UEFA moet zich rot schamen, en de nationale competities moeten maar eens een viceocall houden, en misschien met ze alle de UEFA de rug toe keren. Ik zou het al een wonder vinden als we in september 2020 met de nieuwe competitie kunnen starten (daar heb ik zelfs mijn twijfels over). Eerst een medicijn of vaccin voor je weer massa mensen bij elkaar kan zetten.
+4/-0

killermfc (geschorst)
2 maanden geleden
Zo zie je maar weer dat als puntje bij paaltje komt de clubs toch dichterbij de samenleving staan terwijl de bonden zich in hun hoger gewaande zetel verheffen.

Maar ja, wordt vervolgd.
+3/-0

2 maanden geleden
Niks MOET , we mogen nu hopen dat we dit overwinnen en daarna weer gaan kijken naar de rest, er is meer dan voetbal, veel meer.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Het gaat de goede kant op... in Brabant wordt Corona al minder.
Laten we wachten tot 28 april, denk dat we dan weer kunnen gaan voetballen.
+1/-3

 
2 maanden geleden
Kun je niet een keer kappen met die onzinberichten de hele tijd?
+4/-2

 
2 maanden geleden
Forget it Jan. Waar ben jij geweest afgelopen maand?
+4/-0

 
2 maanden geleden
Je moet niet naar de afgelopen maand maart kijken... maar naar de maand april.
Je zult zien dat Corona in Brabant tot stilstand komt.
+2/-2

 
2 maanden geleden
@Jan, Ik ga wel een stuk met de inhoud van je post mee, al is het lastig te voorspellen. Als de doorgeeft-factor van elke zieke fors onder de 1,0 komt, dan kan het ook snel gaan dalen. Als elke zieke het aan 0,33 mensen doorgeeft dan gaat het aantal zieke van 300 => 100 => 33 => 11 => 3 => 1.
Ik verwacht ook dat we tav Brabant nu in de piek zitten en het effect van de maatregelen nu goed zichtbaar gaat worden. Maar het dalen is lastig te voorspellen.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Waarom zou ik niet naar april kijken Jan? "In Brabant tot stilstand"... dus niet weg. Rest van NL niet relevant Jan? Statistieken laten een afvlakkende en dalende curve zien, alleen dankzij social distancing. Bezopen om nu te zeggen dat eind april maar even af te sluiten. Zelfs de specialisten doen hier geen uitspraak over.
+3/-0

2 maanden geleden
Vreemd om nationale bonden zo onder druk te zetten. In elk land zal de situatie anders zijn. Het enige correcte besluit is mijn opinie om alle competities af te sluiten en goede oplossing te vinden voor het verdelen van de europese tickets voor volgend jaar, of dit jaar volledig als verloren beschouwen en komend jaar herhalen. De olympische spelen zijn afgelast, Winbledon, Rolland Garros verplaats, Formule 1 ligt stil, Tour gaat niet door, maar wel voetballen?? Onder welke steen leven ze bij de Uefa? Schandalig als dit waar is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Luister... je mag China als voorbeeld nemen - het heeft daar 2,5 maand geduurd en nu is het fors minder.
Bovendien iedereen die Corona heeft gehad is immuun en kan andere mensen NIET meer besmetten, wat Mark Rutte noemt een groeiend resistente buffer.
Op 28 april is Brabant veilig, de overige provincies volgen twee weken later.
We moeten op 28 april (gedeeltelijk) weer open - de economie, ondernemers en werknemers komen steeds meer in financiële problemen en krijgen hierdoor geestelijk en lichamelijk ernstige klachten. Open... en voetballen zo snel als kan.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Dit mag je de mensheid niet aan doen Jan , in het voetballand zullen er ook slachtoffers vallen, "aangezien ik het idee krijg dat het jou alleen maar om het voetballen gaat wil ik jou eraan herinneren dat deze virus overal littekens achter zal laten, snap dat nou bro, we kunnen niet zomaar verder gaan, we zijn afhankelijk van de toekomst, die hebben wij gewoon niet in de hand.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Er is zoveel meer in het leven dan voetbal. Zeker nu. Er sterven dagelijks honderden mensen door de gevolgen van Corona, de wereldwijde zorg is overbelast en bij de directe slachtoffers zijn de wonden heel diep. Supporters in het stadion kun je echt wel vergeten totdat we het virus onder controle hebben. En als het allemaal zo voorspoedig loopt als jij beweert begint in augustus het nieuwe seizoen alweer. (geloof ik zelf ook niet in) dus wat maken die paar weken dan nog uit.Enorme en onverantwoorde risico's op een nieuwe uitbraak nemen voor die paar rotcenten van de Uefa zou bizar zijn. Het is al triest dat men haar verantwoording nog niet heeft genomen. Er is nog geen vaccin en er is nog geen medicijn. Zolang dat er niet is kan het ieder moment weer oplaaien.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben optimistisch... let maar op, over een paar weken is Corona een stuk minder.
+1/-3


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.997 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh bizar china chloroquine corona crockett duitsland economie flitsphirips fox griepgolf huur james klant nederland nikiforov omvangrijk overbevolking piroe romario seizoenskaart sparta sponsor trestena trump uswilly vaccin vhtlsaw