Transparent
Inloggen
Sluiten

Burgemeester Jorritsma: 'KNVB moet zijn mond houden'

10 april 2020 10:34 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Burgemeester Jorritsma: "KNVB moet zijn mond houden"; image source: Pro Shots

Tegenover het Eindhovens Dagblad haalt burgemeester John Jorritsma van Eindhoven nogmaals uit naar de KNVB. De voetbalbond wil in juni de competitie weer laten hervatten. "Als je een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks aan de hand is. Ik ben boos. Rabiaat zelfs", aldus Jorritsma. "Voetbal is er voor de samenleving, maar de samenleving is er niet voor het voetbal. Dat zou wat moois worden. Ik zit hier absoluut niet om het voetbal te bashen en ben zelf een enorme liefhebber, maar we gaan voor het voetbal geen status aparte creëren."

Volgens de burgemeester heeft de KNVB er zelf voor gezorgd dat hij naar buiten is getreden. "Ze hadden zich van mij best in stilte mogen beraden op de mogelijkheid om de competitie uit te spelen, maar hebben al met de buitenwereld gedeeld dat ze in juni weer denken aan beginnen. Dat is me in het verkeerde keelgat geschoten. Ik ben er ook kwaad om", zo geeft hij aan. "Ze moeten hun mond houden, omdat ze nu een maatschappelijke beweging op gang brengen. Dat is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden. Er zijn enorme zorgen in de medische wereld, in de thuiszorg en verpleeghuizen en nog veel meer. Als je dan een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks aan de hand is. Voor mij was het toen tot hier en niet verder."

Jorritsma vindt niet dat hij had moeten wachten tot 21 april als het kabinet een volgende update geeft. "De KNVB had juist moeten wachten. Niet ik, maar zij lopen voor de troepen uit. Ik moet mijn handhavers opdragen om op te treden tegen samenscholingen en dan zou bijvoorbeeld PSV in mei al op De Herdgang gaan trainen met elkaar? Dat kan niet. Ook dat is samenscholing en dan wordt gehandhaafd", zegt hij daarover. "Op dit moment zijn tot 1 juni alle evenementen verboden en het is echt niet zo dat op 2 juni ineens alles kan. Als na 1 juni iets verandert, zal het ventiel uiterst voorzichtig worden opengedraaid. Als het al gebeurt. We hebben ook daarna nog een tijd te maken met een anderhalvemetersamenleving en dan is voetbal onmogelijk. Je bent dan namelijk aan het samenscholen met 22 man."




Tags

knvb jorritsma mond anderhalvemetersamenleving beraden herdgang kabinet keelgat rabiaat samenscholen samenscholing stilte thuiszorg ventiel verboden verpleeghuizen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Als er eentje zijn mond moet houden is het deze rare kwezel. De enige burgemeester van NL die meent dat ie constant op de voorgrond moet treden.

De hele Bundesliga traint momenteel al onder restrictie maatregelen. Geen burgemeester die daar als een kip zonder kop loopt te dreigen.
+5/-9

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volledig eens. Trainen is werken voor profs en deze idioot gaat dat als evenement en samenscholing betitelen.

Als deze malloot zijn zin krijgt is hij volgend jaar burgemeester van een spookstad.
Zijn reactie bestaat volledig uit aannames en eigen interpretatie.
KNVB moet zijn mond houden en hij mag onzin uit blijven braken. Typische reactie van een ambtenaar die zich niet druk hoeft te maken over het voortbestaan van zijn bedrijf of bedrijfstak.

Eindhoven mag zich beklagen met deze aandachtsgeile bureaucraat
+5/-10

 
3 jaar geleden
Voor jou geldt dezelfde reactie als die voor michelos, denk na voordat jullie iets roepen als kip zonder kop.
+16/-3

 
3 jaar geleden
Sjeezus kerel, wat een uitermate domme en stomme reactie hier.

Deze Burgemeester is anders wel hoofd van de 'Veiligheidsregio Eindhoven'. Hij is momenteel zelfs bevoegd om extra maatregelen te nemen tegen dit soort praktijken (trainingen etc). Hij is op dit moment dus de laatste die zijn mond moet houden.
+19/-2

 
3 jaar geleden
Sportclubs zijn verplicht gesloten tot 28-4, evenementen verboden tot 1-6.
PSV kan dus op basis van de huidige richtlijnen prima in mei beginnen met trainen en daar kan hij m.i. helemaal niets tegen doen zolang de training achter gesloten deuren plaats vindt.

Aangezien de spelers van PSV werknemers zijn kan je volgens mij zelfs bediscussiëren of er nu al niet getraind zou mogen worden met inachtneming van de social distancing.
Daarin is de 'werkomgeving voetbalveld' niet heel anders dan een fabriek of kantoor.

Dat staat overigens helemaal los van de vraag of je het moet willen maar daar gaat Jorritsma niet over.

Dat interview in het ED is een opeenstapeling van irrelevante vergelijkingen en stemmingmakerij. Ja, de situatie in verpleegtehuizen is schrijnend maar dat kan en mag geen reden zijn om de hele economie (waar ook het voetbal onderdeel van is) maar stil te leggen. Het staat de KNVB net als iedere bedrijfstak volledig vrij om plannen te maken voor een eventuele hervatting en daarover te communiceren.
Wat Jorritsma doet is zijn mening dwingend opleggen en dat is niet hoe een we in een vrij land met elkaar omgaan.
+4/-8

 
3 jaar geleden
Als voorzitter van de veiligheidsregio heeft hij juist alle bevoegdheden om dit soort dingen te kunnen verbieden.
+10/-0

 
3 jaar geleden
Wedstrijden wel.

Trainingen? Gaat zijn handhavers dan ook alle fabrieken, kantoren en winkels langs om te controleren op samenscholingen van werknemers en klanten?

Iedereen mag zijn mening hebben over het wel/niet hervatten van het voetbal.
Maar deze man speelt een machtsspelletje voor de bühne en maakt op een totaal ongepaste wijze misbruik van zijn publieke ambt om politieke punten te scoren.
+4/-6

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@Nikiforov 3 Ik ben het eens met "Het staat de KNVB volledig vrij om plannen te maken voor een eventuele hervatting en daarover te communiceren". De KNVB heeft nergens hard gesteld dat ze iets besloten hebben en dat dat per see door moet gaan. Ze hebben alleen een mogelijkheid aangegeven voor als de situatie snel verbeterd. En de situatie kan ook snel veranderen als de doorgave drastisch afgenomen is.
Ik vraag me af of de burgemeester de tekst van de KNVB wel goed gelezen heeft.

Met "Dat interview in het ED is een opeenstapeling van irrelevante vergelijkingen" ben ik het ook eens. Hij zegt "Ik moet mijn handhavers opdragen om op te treden tegen samenscholingen en dan zou bijvoorbeeld PSV in mei al op De Herdgang gaan trainen met elkaar?" Burgemeester mist het punt dat bij de eerste trainingen op de Herdgang er in kleine groepje met grote onderlinge afstand getraint kan gaan worden, naar het model van Duitsland, en PSV zich dus juist WEL aan de regels houdt.
+1/-3

 
3 jaar geleden
De KNVB wil/hoopt dat in mei de groepstrainingen weer hervat kunnen worden. Dan ben je dus niet in kleine groepjes aan het trainen met grote onderlinge afstanden.
+5/-1

 
3 jaar geleden
Dat is aan de regering om de richtlijn te bepalen en aan PSV als werkgever om daar verantwoord invulling aan te geven. Niet aan jou, mij en ook niet aan die burgemeester
+2/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@LBDL, voor beide reacties van jou een 10+.
+3/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
@LBDL

Betweters zoals meneer Jorritsma mogen even concreet reageren waarom Duitsland weer traint middenin dezelfde pandemie. Zijn ze in D'land dommer dan de burgemeester van Ehv? Of realistischer, en kun je met gezond verstand wel de dingen langzaam oppakken.

Het staat als een paal boven water dat niemand weet hoe de vlag er in juni bij hangt. Ook de experts, medici, rivm en de overheid niet. Ik ga niet meer het hele lijstje feiten opnoemen hoe vaak de RIVM en er al naast zat met prognoses. Op basis daarvan kun je concluderen dat iedereen gokt en naar elkaar kijkt.

Ik snap die overhaaste lobby om te kappen niet. Ik las dat de aanvoerders zogenaamd unaniem besloten hebben dat ze willen kappen, vervolgens komt vandaag in het nieuws dat het gros vd aanvoerders nog niet eens iets gevraagd is en dat de meerderheid juist willen afwachten.

En dat is het enige juiste. Afwachten. Jorritsma kan straks mooi zijn biezen pakken als zijn gedram verkeerd ingeschat blijkt.
+1/-4

 
3 jaar geleden
Duitsland was vele malen beter voorbereid op een virusuitbraak dan NL. Kijk alleen al maar naar het verschil in IC-capaciteit. In NL is de laatste jaren juist flink bezuinigd op de zorg (IC-capaciteit gehalveerd bv, capaciteit per inwoner in DE ruim 4x die van NL) en met waarschuwingen vanuit veiligheidsregio's is niks gedaan. Daardoor kan er in Duitsland ook veel meer getest worden, in NL is niet genoeg testmateriaal, tekorten aan letterlijk alles. Daarnaast is Duitsland een stuk meer zelfvoorzienend dan NL.

Ik snap de frustratie van Jorritsma wel. Hij is niet alleen burgemeester van Eindhoven, maar ook verantwoordelijk voor veiligheidsregio Zuidoost Brabant en terwijl de halve wereld in lockdown en crisis zit, loopt de KNVB alleen maar te speculeren en te drammen om zo snel mogelijk weer te gaan voetballen. Uit egoïsme lijken sommige lui echt de prioriteiten compleet uit het oog te verliezen. Niet alleen de KNVB, maar iedereen wil het liefst zo snel mogelijk weer aan de slag! Terug naar het normale leven en de financiële gevolgen zoveel mogelijk beperken, maar de sportsector is toch echt wel een van de laatste sectoren die hierbij prioriteit heeft. Niet zo raar dat Jorritsma zijn mond open trekt om de KNVB te laten weten dat ze hun gemak ff moeten houden ipv de boel nog wat meer onder druk te zetten, tbv notabene een voetbalspelletje waar überhaupt al veels teveel geld in omgaat.
+5/-0

 
3 jaar geleden
idd en inmiddels wijst onderzoek uit dat 1.5m voor sporters te weinig is, dus wat ze daar in Duitsland doen lijkt me ook niet geheel verstandig.
+8/-1

 
3 jaar geleden
10 meter afstand is nodig bij hardlopers idd. Dus weer gaan trainen, laat staan voetballen is bezopen. Gaat hem echt niet worden de komende maanden.
+9/-1

3 jaar geleden
Groot gelijk. Moet eens klaar zijn daar in Zeist met dat gebral.
+10/-3

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik blijf het vreemd vinden dat Jorritsma nu elke dag meent iets in de media te moeten roepen over de KNVB.
Hij verwijt de KNVB voorbarig te zijn, maar hij is dat zelf natuurlijk ook - niemand kan op dit moment zeggen wat de maatregelen na 1 juni gaan zijn, hij ook niet.

De KNVB stelt een programma voor met de duidelijke voorwaarde dat het veilig moet zijn.
Jorritsma stelt terecht dat hij onder de huidige regels training voor 1 Juni niet toe gaat staan. Verder zou meneer niet de media op moeten zoeken, maar contact op moeten nemen met de KNVB als hij nu al denkt dat het niet kan. Hij maakt de situatie alleen maar chaotischer en onoverzichtelijker.

Wat dat betreft leert hij weinig van zijn verleden, want hij heeft er een handje van om onnodig de media te gebruiken; zo ook bijvoorbeeld bij de Project X nasleep toen hij als commisaris van de koningin in Friesland de burgemeester van Groningen (een andere provincie nota bene) de maat ging nemen, waar 'per ongeluk' een verslaggever van de Telegraaf bij was.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/cdk-jorritsma-kritiek-op-rehwinkel-was-niet-voor.9005869.lynkxlink
+5/-7

 
3 jaar geleden
Waarom is het vreemd dat de hoofd van de veiligheidsregio, die zelfs extra bevoegdheden van het ministerie heeft gekregen om extra maatregelen te nemen waar nodig, uitspraken doet over voorstellen van de KNVB, waar zij voorstellen dat half Mei de trainingen gaan beginnen? In dit geval heeft deze Burgemeester dus compleet gelijk.

Er sterven dagelijks 100+ mensen aan deze virus in Nederland, een virus waar niemand op deze wereld ubberhaupt grip op heeft. Laten we allemaal (dus ook de KNVB) ons gezonde verstand gebruiken en ons eerst richten op de bestrijding van deze virus voordat we weer aan (top)sport denken.
+13/-1

 
3 jaar geleden
Ik stel dat het prima is dat hij handhaaft wat er is afgesproken: tot 1 Juni dus niet in groepen trainen.

Waar ik op reageer is dat Jorritsma nu al stelt dat er dingen na 1 Juni onmogelijk gaan zijn. Dat is speculatief en volledig voor eigen rekening. Het kan goed zijn dat het kabinet op 21 April in overleg met het RIVM aan zal geven dat het inderdaad niet kan. Maar dat is op dit moment nog niet bekend - ook niet bij Jorritsma. Daarom moet hij daarover zijn mond houden totdat de regering daar concreet iets over zegt.
Dus precies datgene wat hij tegen de KNVB roept (dat ze hun mond moeten houden), is exact wat hijzelf ook moet doen over de situatie na 1 Juni. Hij is niet de premier; dan moet hij zich ook niet zo gedragen.
+3/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@lbdl We leven 10 april, en figuren zoals jou menen nu al te weten op basis van cijfers van vandaag hoe het in juni ervoor staat. 2 maanden later.

Vandaag nog 100+ doden, wat overigens in meeste geval doden zijn die 1/2/3 weken geleden in de piek werden opgenomen. Maar hoeveel in juni.

Er zijn nu maar 3 getallen van belang in een land waar testen voorbehouden zijn aan zorg personeel en opgenomen patiënten (en nauwelijks getest wordt bij de mensen die thuis zitten). En dat is 1) aantal nieuwe ziekenhuis opnames per dag (continu dalend getal) het aantal doden per dag (dalende trend) en het aantal nieuwe IC opnames per dag (dalend getal). Dat betekent dat we het ergste waarschijnlijk al gehad hebben en het huidige beleid werkt. Dat betekent dat we in juni wel eens op enkele doden kunnen zitten en dat Duitsland gelijk heeft dat er zonder publiek gespeeld kan worden.

We hebben helemaal niks aan roeptoeters zoals Jorritsma en jou. We hebben behoefte aan slimme mensen die realistisch per week de boel aankijken.
+3/-6

 
3 jaar geleden
@michelos, Volgens mij zijn de meningen op dit netwerk grofweg in twee groepen in te delen.
groep-1) die denkt dat het virus nog maanden zeer heftig blijft bestaan, en het niveau van gevaar en mensen op de IC ongeveer gelijk blijft, en
groep-2) die denkt dat door de maatregelen de doorgave van elke besmette persoon ongeveer 0,25 is. Als dat het geval is dan verloopt het aantal besmette mensen als volgt 1000 => 250 => 62 => 16 => 4 => 1.
Omdat er nog veel onduidelijkheid is respecteer ik ieder zijn mening en ongerustheid, maar ik hoor bij groep-2. Ik vermoed dat bij strikte naleving het aantal even snel kan dalen als het eerst gestegen is.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Er is echt wel een tussenweg: mensen die vinden dat we de maatregelen langzaam kunnen afbouwen hopelijk. Dan eerst de scholen weer (deels) open na de meivakantie en later deels de restaurants en bioscopen. Maar als we de problemen opzoeken door koste wat kost te willen voetballen dan heb je zo weer een stijgende curve te pakken. Dat is het simpelweg niet waard.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ik snap ook echt totaal niet wat het probleem is van het plan van de KNVB. Ze stellen een nieuw schema voor, rekening houdend met de huidige maatregelen. Want ja, je kan nou eenmaal nu nog niet weten hoe het na 1 juni is. En bij het nieuwe schema geven ze gelijk de voorwaarde dat het nieuwe schema alleen maar doorgaat op het moment dat de overheid op dat moment aangeeft dat het mag doorgaan. Er wordt dus niet op de zaken voorruit gelopen, ze doen geen aannames van de periode erna. Wat is hier in vredesnaam verkeerd aan? Kan iemand mij dat uitleggen? EN dan niet aankomen met: "waarom denkt de knvb dat we dan ineens wel kunnen en mogen spelen", want het is helemaal niet belangrijk wat iemand denkt of vindt, nee het enige belangrijke is wat de regels zijn die nu zijn afgegeven. Niet wat de regels misschien in de toekomst gaan zijn.

De burgemeester gaat echter wel op de zaken voorruitlopen, hij doet namelijk wel aannames voor de periode van 1 juni. Hij stond volledig in zijn recht wanneer de KNVB een schema had gemaakt om half mei weer wedstrijden te spelen. Nu niet, KNVB houdt zich volledig aan de regels, burgemeester denkt het beter te weten.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. "Ze stellen een nieuw schema voor, rekening houdend met de huidige maatregelen" De KNVB heeft alleen een mogelijkheid beschreven, met de voorwaarde dat ze het alleen willen gaan uitvoeren als het ook kan, meer niet.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind dit wel heel bijzonder van de KNVB dat ze denken dat het allemaal beter wordt na 1 juni. Op dit moment weten we eigenlijk helemaal niet veel van het virus. Experts zijn zeer terughoudend met het doen van uitspraken. Ook zijn er zeer tegenstrijdige berichten. Gisteren zag ik op Jinek dat er een onderzoek gedaan was door de universiteit van Delft in samenwerking met de universiteit van Leuven dat de anderhalf meter niet voldoende is omdat virus tijdens fietsen, joggen etc verder kan reiken. Er werd zelfs 8 meter geroepen. Dus hoe ga je dat met voetbal doen. De modellen die überhaupt iets voorspellen gaan over het feit dat het voorlopig wel zo zal blijven met opnamens en IC patiënten. De kans dat mensen samen komen om samen voetbal te kijken is groot. Om te rekenen op gezond verstand van mensen is een risico wat je niet moet willen lopen (finale beker wedstrijd bijv). Want als het gebeurd en het loop mis heb je straks weer de poppen aan het dansen. Ik ben niet een fan van deze burgemeester maar ik snap het wel dat hij op zijn strepen gaat staan.
+7/-0

 
3 jaar geleden
Als we nu eens uitgaan van de huidige maatregelen en niet op iemands gevoel, of wat iemand denkt of vindt... dat zijn namelijk meningen, en die doen er in deze zaak niet toe. Kunnen we dat afspreken?

Dan zijn we namelijk snel klaar, Knvb houdt rekening met de maatregelen van de overheid, doen precies wat ze zeggen.

VInd het uberhaupt bijzonder dat half nederland smeekt om opgesloten te worden, en om hun vrijheden/privacy volledig en vrijwillig op te geven. Dan moet je toch wel echt heeeel erg bang gemaakt zijn. En waarmee, met allemaal tegenstrijdige berichtgeving in de media waaruit je maar 1 ding kan concluderen. Niemand weet hoe het in de toekomst gaat verlopen. Nog beter zelfs: niemand weet hoe de vlag er momenteel bij staat. er wordt uitgegaan van modellen die ons bang moeten maken, en die uiteindelijk niet uitkomen. Er is geen model die er vanuit was gegaan dat de IC-opnamen nu als zou stabiliseren. Dus oftewel zijn de maatregelen gebaseerd op verkeerde informatie. En de Nederlandse bevolking wil opgesloten worden. Knettergek zijn we geworden.
+2/-5

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Die vent spoort niet. Niemand weet hoe de situatie volgende week is of na 28 april, laat staan na 1 juni.
Zijn hele betoog staat vol met 'Als dan redenaties'. Ik zit nu ook op kantoor en hier zijn ook meer dan 11 man binnen. Hoezo kan een groep voetballers straks dan niet trainen (achter gesloten deuren). Voor hen blijft het ook gewoon werk. Waar komt überhaupt die termijn van 1 juni vandaan waar hij over blaat? Voorlopig kan er na 28 april weer 'gewoon' getraind worden. Hou toch alstublieft allemaal op met allerlei beren op de weg te zien: Uiteindelijk zal de samenleving weer moeten gaan draaien en daar hoort profvoetbal gewoon bij. De wereld kan simpelweg niet wachten op een vaccin tot de kerst 2021. Voor die tijd moeten alle fabrieken weer roken, de bierglazen in de horeca weer rinkelen en dus ook de stadions weer kolken. Zo niet, dan ontstaat er een volledige implosie van de beschaving zoals we die nu kennen. Gaan er dan nog mensen dood aan Covid-19? Vast wel. Zoals er ook nog steeds mensen dood gaan aan ebola, malaria, HIV, griep enz. enz.
Bekijk het ook eens positief: de zon schijnt, het aantal ziekenhuis opnames neemt af, het aantal doden als gevolg van Covid-19 neemt af. Wie zegt mij niet dat er over 3 weken weer op een redelijke normale manier samengeleefd kan worden?
+5/-10

 
3 jaar geleden
Iets met een struisvogel?
+1/-0

 
3 jaar geleden
@Pvh25. Ik vind de discussie op dit netwerk wel zeer interessant om te lezen. Het maakt duidelijk dat er grote verschillen zijn tav hoe men het verdere verloop van de verspreiding inschat, en hoe de achteruitgang van de economie ons leven de komende jaren kan gaan beinvloeden.
Over een week of 2 á 3 hebben we veel meer duidelijkheid.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Enige relevante informatie die ik tot me neem is die van experts/virologen. Rest is ruis.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik voeg daar graag de wiskundige bij.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Die maken ook een onderdeel van dit uit. Het verwerken van data aangeleverd door de medische experts en daar modellen op los laten. Maar garanties kan niemand geven.
+1/-0

Hoezo mag de burgemeester geen uitspraken doen in de media? De heren KNVB doen dat ook dagelijks? Dat is actie en reactie, noem het maar een soort van debatteren, de burgemeester heeft ook mensen om zich heen en reageert niet zomaar klakkeloos zonder met zijn achterban te overleggen, het is geen dictator? Dus denk goed na voordat je hier wat neer gaat kalken, de KNVB mag met suggesties komen maar ook op tegenstand rekenen, en zeker onder deze niet te pijlen omstandigheden, wat stelt wat dan ook voor met een ontwrichte mensheid?
+9/-4

3 jaar geleden
Ik sta achter de beslissing van de burgemeester(s) dat er dit seizoen in Nederland in het algemeen en Eindhoven in het bijzonder niet meer gevoetbald wordt. Herstart voelt niet prettig en voegt niets toe. Dan kan je beter, (hopelijk) ergens dit jaar, een nieuwe start maken.

Maar om nou constant de publiciteit op te zoeken en er een soort wedstrijdje ver plassen van te maken, is ook volstrekt overbodig.

Ik denk namelijk dat de KNVB eigenlijk helemaal niet van plan is om dit seizoen nog te hervatten, maar dat men richting andere partijen, zoals Fox Sports en de Uefa, de schijn dient hoog te houden. Formeel moet de optie opengehouden worden, heeft te maken met politiek en met name geld.

Dat is ook de reden dat nog niet alle festivals en evenementen voor deze zomer en verder in het jaar zijn afgelast. Lastig voor de organisatoren en liefhebbers maar het is nu eenmaal niet anders. Ik zou ook graag weten waar wij aan toen zijn, maar geduld is aan de orde.
+7/-1

3 jaar geleden
Met ons alle tegen de KNVB eindelijk .....
+3/-2

 
3 jaar geleden
Nee hoor, KNVB heeft helemaal gelijk.

Ik ben ook PSV fan met al jaren een SCC, dus niet met zijn allen.
+1/-3

 
Niet tegen, maar wel VOOR solidariteit en niet alleen naar je eigenbelang kijken bij dezen, het is een uitzonderlijke situatie.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Wat heeft solidariteit met deze situatie te maken?
+2/-1

3 jaar geleden
Ik merk hier, helaas, dat er nog steeds mensen zijn die de ernst van de situatie blijkbaar niet inzien.....
Ik hoop met heel mijn hart dat deze ellende snel voorbij is en we weer naar onze mooie club mogen. Maar ga er vanuit dat zelfs juli/augustus nog te vroeg is.
+8/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt helemaal! Er kan pas een normale groepstraining zijn als elke speler getest is en bij een wedstrijd ook elke speler van de tegenstander. En waarom zouden spelers voorrang krijgen met testen. De zorgmedewerkers en andere cruciale beroepen gaan voor.
Te vroeg unlocken is zeer gevaarlijk, beter rustig maatregelen iets afbouwen. Voetbal heeft dan geen prioriteit en brengt allerlei veiligheidsrisico's met zich mee, dat heeft Jorritsma goed gezien!
+5/-1

 
3 jaar geleden
Waarom moeten spelers getest worden terwijl ze geen klachten hebben? Spelers van PSV kunnen door de clubarts hartstikke goed in de gaten gehouden worden.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Lees je in!!! Ook zonder klachten kun je toch besmet zijn en dus anderen besmetten!!
+3/-0

 
3 jaar geleden
Als dat dan zo strikt noodzakelijk is, waarom mag ik van mijn huisarts dan gewoon naar de supermarkt om boodschappen te doen? Terwijl mijn vriendin duidelijk de klachten van corona heeft (hoofdpijn, keelpijn, lichte benauwdheid en heel veel hoesten, alleen geen koorts) en een week voordat ze ziek werd, onbeschermd in aanraking is geweest met 2 positief geteste Coronapatienten.

Ik vraag me echt oprecht af waarom ik van mijn huisarts nog naar de supermarkt mag, daar alles mag aanraken, etc. etc. En dat bouwvakkers ook gewoon door mogen werken (of zijn die eerst allemaal getest? daar heb ik me idd niet in verdiept) En dat kerngezonde spelers van PSV eerst getest moeten worden voordat ze weer mogen voetballen.
+1/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Misschien een andere huisarts nemen? En je eigen verantwoordelijkheid nemen!
En bouwvakkers kunnen afstand houden, voetballers niet.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik volg de regels van de overheid, huisarts bellen bij klachten, die zeggen: bij koorts heel het gezin in quarantaine. Vriendin had geen koorts, dus ik mocht gewoon weg. Het is allemaal zo ongelooflijk krom en zo tegenstrijdig.

Overigens mij ik 2 weken thuis gebleven, zonder klachten. Ergste 2 weken die ik me kan bedenken.

Ow hoe kunnen zij die anderhalve meter afstand houden in combinatie met het tillen van zwaar materieel wat volgens arbo met 2 of misschien 3 man moet.
+1/-1

 
Je mag best eigen verantwoordelijkheid nemen?
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ten eerste heeft jouw reactie helemaal niks met de situatie te maken. KNVB houdt zich netjes aan de regels die de overheid en het RIVM geeft. En zegt er ook nog bij dat als de evenementen na 1 juni niet door mogen gaan van het RIVM en de overheid, dat er dan niet gespeeld kan worden.

En ik zie de ernst van de situatie wel in, alleen denk ik niet dat we dezelfde ernst er van inzien. Het is ronduit belachelijk dat hij allemaal ontmoedigd worden om naar buiten te gaan, bijna worden opgesloten op basis van feiten die deze maatregelen absoluut niet rechtvaardigen. Door de wisselende informatie die naar buiten wordt gebracht en het testen wat niet of nauwelijks is gedaan, is de enige juiste conclusie die je kan trekken dat ze het gewoon helemaal niet weten. Dit in combinatie met het feit dat de sterftecijfers helemaal niet hoger liggen dan normaal, en zelf veel lager dan in 2018 maakt het gewoon compleet krankzinnig. Maar 90% van Nederland is zo ongelooflijk bang gemaakt dat ze dit niet willen of niet kunnen zien.
+1/-4

 
3 jaar geleden
Steek je kop nog verder in het zand.
Volgens mij gaat het er ook om dat alle IC’s in Nederland het op kunnen vangen. Daarom verzoeken ze je om zo veel mogelijk binnen te blijven en je afstand te bewaren.
Hoop voor jou, dat als je onverhoopt de IC op zou moeten, er nog plek voor je is.
+3/-0

 
3 jaar geleden
MIjn vriendin heeft het al gehad (lichte klachten, was normaal gewoon gaan werken), en als het zo besmettelijk is als ze zeggen dan zou ik er zeker niet aan ontkomen zijn. Geen enkele klacht, niet eens een snotneus.
+1/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
3 jaar geleden
Toen de maatregelen werden genomen, lag het nog ver onder 2018 en zelfs onder 2019. Ik zie nu dat het idd hoger is.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Ja je gaat niet binnen 1 dag dood aan Corona
+5/-0

3 jaar geleden
Mensen toch. Het lijkt wel of iedereen vergeet dat juist nu de gezondheid op nummer 1 moet staan. Economische gevolgen zijn heel erg, maar gezien de omstandigheden ondergeschikt aan de gezondheid van mensen. Ik ben geen fan van burgemeester Jorritsma,maar hij heeft volkomen gelijk. De KNVB gedraagt zich als de UEFA en de FIFA. En die denken alleen maar: geld geld geld. Dus ik ben voorstander van stoppen die handel. En laat PSV het geld van niet bezochte wedstrijden in een fonds stoppen en zo minder bedeelden, mensen uit de zorg, ja ook politie en anderen te helpen met wat financiële steun.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Of gewoon mij het geld van mijn seizoenskaart teruggeven,...
+1/-5

 
3 jaar geleden
Of je steunt je club en hoeft je geld niet terug.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Die 100 euro is niks voor mijn club, echter is het wel een hoop voor mij. Als Guus Meeuwis niet door gaat wil ik het geld daar ook van terug, of moet ik guus ook steunen? En later mijn concert in de ziggo dome exact hetzelfde. Ik ben geen liefdadigheidsinstelling die de rijken in ons land op de been moet houden.
+2/-4

 
3 jaar geleden
Vooral lekker wegblijven voortaan met je geld willen zien van de club
+4/-2

 
3 jaar geleden
En dan krijg je 100 euro en je club steun je er niet mee,,,zelf weinig inkomen maar alles voor de liefde van de club dus hou het !!
+1/-0

3 jaar geleden
Helemaal gelijk in..maar ja de druk van de UEFA doet schijnbaar iets met de KNVB. . Gezondheid boven alles.. pas spelen als het kan en niet eerder!
+3/-0

 
3 jaar geleden
"Pas spelen als het kan en niet eerder"

Volgens mij is dit exact wat de KNVB zegt, of zie ik het verkeerd?
+1/-4

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Wat een onzin. 1. De beste man kan zich beter bezig houden met de risicos van hier en nu. IPV openlijk ruzie maken met mensen die de vrijheid hebben zich voor te bereiden op een mogelijke toekomstige situatie waarin het leven weer op gang kan komen. De KNVB eist niks, ze makken gewoon een scenario 2. Zijn verontwaardiging is ook nog hypocriet en selectief. Vele evenement in Juni / July in eindhoven zijn nog niet afgelast. Ik zie dat bijvoorbeeld een 'Groots met een zachte G' ook nog niet officieel is afgelast. Maakt Jorritsma zich dan ook even openlijk net zo kwaad op deze 'zieke geesten' die blijkbaar nog steeds de optie open houden dat evenementen in die periode door kunnen gaan? Laten we dit alsjeblieft stap voor stap aanpakken. En laat ieder zijn eigen glazen bolletje even voor zichzelf houden. En ja, ook ik denk dat we hier nog lang niet vanaf zijn. Maar die verwachtingen voor de toekomst zijn op zichzelf helemaal niet zo relevant nu.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje