Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV: 'Solidariteit supporters moet gepaard met offers van grootverdieners'

16 april 2020 09:08 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Supportersvereniging PSV: "Solidariteit supporters moet gepaard met offers van grootverdieners"; image source: Pro Shots

Als het aan de Supportersvereniging PSV ligt, leveren de spelers een deel van hun salaris in. Dat geeft voorzitter Harrie Timmermans aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Er mag in barre tijden zeker een beroep worden gedaan op de solidariteit en loyaliteit van de PSV-supporters. Dat moet dan wel gepaard gaan met offers van de grootverdieners. Samen door de crisis", aldus Timmermans. "Als er op de uitgaven bezuinigd moet worden en die kans lijkt me niet zo klein, dan kan via het draaien aan één knop een enorm effect worden bereikt."

Timmermans beseft wel dat zoiets alleen kan gebeuren in goed overleg met de spelers zelf en de zaakwaarnemers. "Het mooiste zou zijn als er op een gepast moment een gebaar komt vanuit de spelersgroep", zo geeft hij aan. "Ik weet zeker dat dat ook helpt om supporters in moeilijke tijden over de streep te trekken, als aan hen iets gevraagd wordt in het belang van de club."

Ook de voorzitter van de Supportersvereniging PSV vindt dat er een streep door het huidige seizoen moet. "Met een schone lei beginnen, zou het beste zijn denk ik", zegt hij daarover. "Anderzijds kan voetbal ook zonder publiek nu iets bieden voor de huiskamer. Nu alvast vooruitkijken en rekening houden met een financiële teruggang, is beter dan de realiteit niet onder ogen willen zien. De club is keihard aan het werk, maar het is onontkoombaar dat er klappen gaan vallen."

Timmermans verwacht dat er het nodige zal veranderen indien er voorlopig geen publiek in stadions aanwezig kan zijn. " Niet iedereen gaat honderden euro's zomaar overmaken", aldus de voorzitter. "In het stadion wordt dan tijdelijk ook niks meer besteed en sponsoren hebben even niks aan hun ruimtes. Dat gaat PSV veel geld kosten en dat kan niet alleen door de supporters worden opgebracht."
Tags

supportersvereniging timmermans offers solidariteit barre beroep besteed gepast huiskamer knop lei loyaliteit onontkoombaar opgebracht schone sponsoren teruggang vooruitkijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Al is het maar 25%, zeg maar de teruggang als je in de ww komt, scheelt dat psv al heel veel geld!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
25% terugval? WW-uitkering is alleen de eerste 2 maanden 75% van het (maximale) dagloon, daarna is het 70%. Door het maximale dagloon is de maximale ww-uitkering vanaf de 3e maand iets minder dan 2.100 netto per maand. Ik vermoed dat de meeste spelers/grootverdieners wel meer verdienen dan het maximale dagloon, waardoor de terugval bij WW vele malen groter is dan 25% ;)

Stel dat ze 120k bruto per jaar verdienen, dat is netto 5.743,- per maand. Terugval naar 2.100 netto is dan 63,43%.
+1/-0

 
Het is toch ook CRISIS ? Crisis voor èèn Crisis voor allen, dit is overmacht en er word ook in de voetballerij momenteel niet gewerkt dus een ieder hoort offers te brengen, degene die meer verdient levert het meeste in maar houd ook het ook het meeste over, is geen ramp maar helpt wel een ramp te voorkomen voor de minderbedeelden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dat ontken ik toch niet? Ik zeg alleen dat de grootverdieners substantieel meer inleveren in een ww situatie. Stel je maar eens voor dat je een inkomen hebt van 3500 netto pm (dat is niet absurd veel). Een bijpassende woning zal een last hebben van grofweg 1200 euro pm netto. Als je dat ineens moet betalen van 2.100 netto pm plus daarboven nog je gemeentelijke belastingen, woonverzekeringen, ziektekostenverzekering, etc. en je wil je gezin nog eten geven dan is dat echt wel een hele grote uitdaging. Zeker omdat je geen recht op toeslagen hebt. Dus een ww situatie is hier helemaal niet een redelijke vergelijking.

Dat veel voetballers zo absurd veel krijgen dat ze ook van de helft nog riant kunnen leven zal hier niemand betwijfelen.
+1/-1

 
Daar zal wel allemaal rekening mee gehouden worden dacht ik wel zo.
+1/-0

4 jaar geleden
Niet sterk zo'n openbare oproep. Doe dat achter de schermen. Gezichtsverlies van de spelers ligt om de hoek nu.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi