Transparent
Inloggen
Sluiten

'Meerdere nationale bonden willen Europese tickets verdelen op basis van Europese ranking'

22 april 2020 10:28 - Het Laatste Nieuws
Foto: Pro Shots

"Meerdere nationale bonden willen Europese tickets verdelen op basis van Europese ranking"; image source: Pro Shots

Het is nog onduidelijk hoe de verdeling van de Europese tickets zal gaan. De UEFA maakte eerder deze week bekend dat de nationale bonden hiervoor de berichtgeving af moeten wachten omdat het om een speciale situatie gaat. Volgens het Belgische Het Laatste Nieuws dringen verschillende voetbalbonden bij de UEFA aan om de huidige Europese ranking te gebruiken om de verschillende tickets te verdelen. Voorzitter Mehdi Bayat van de Belgische voetbalbond acht de kans klein dat het daadwerkelijk zo zal gaan, maar wil het niet uitsluiten.

Vooral in de grote landen zou een verdeling op basis van de huidige stand grote gevolgen hebben. Tottenham Hotspur en Arsenal zouden helemaal geen Europees voetbal gaan spelen, net zoals Olympique Lyonnais. Het Spaanse Atlético Madrid zou dan in de Europa League uitkomen. Voor de kleinere landen zou dit ook ingrijpende gevolgen hebben. Club Brugge is in België al uitgeroepen tot landskampioen, maar zou in dit geval in de Europa League uitkomen. In Nederland zou PSV echter de grote winnaar zijn, aangezien het ondanks de huidige vierde plek dan in de voorronde van de Champions League zal uitkomen.

Meer op Het Laatste Nieuws




Tags

uefa verdeling arsenal atletico bayat belgie brugge lyonnais madrid mehdi nederland tottenham voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Welk besluit ook genomen wordt, er zal altijd kritiek zijn. Dat maakt deze ook zo moeilijk.

Op basis van de huidige stand is niet eerlijk, omdat niet iedereen dezelfde tegenstanders heeft gehad en de competitie simpelweg niet 'af' is.

Op basis van vorig jaar is niet eerlijk, omdat dat geen recht doet aan de prestaties van dit jaar.

Op basis van ranking is net zo weinig zeggend, zie Brugge.
+2/-0

 
4 jaar geleden
En dan komt Ajax ook goed weg vind ik in Nederland dat het doelsaldo zwaarder weegt dan onderlinge resultaat. Anders was Az koploper. Maar goed scenario's genoeg hoe we het liefst zien maar uiteindelijk hebben we niks te zeggen!. We zullen zien of er überhaupt nog een balletje gaat rollen dit jaar!
Be Strong everybody, Eendracht Maakt Macht .
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat dit van alle mogelijke oplossingen bijna de minst bevredigende is (zie ook een Brugge, waar het nergens over zou gaan).

Doe dan gewoon net alsof het seizoen niet gespeeld is en start met dezelfde beginsituatie als dit seizoen en verdeel het Europese geld.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Invloedrijke sponsoren zullen wel géén vinger maar een hele hand in de pap hebben. Grote clubs komen echt wel aan bod ook.zonder de ranking. Uitzonderlijke omstandigheden of iets dergelijks als excuus gebruiken
+1/-0

4 jaar geleden
Zou voor PSV mooi zijn toch nog wat meer poen binnen maar triest voor AZ .We gaan het horen wat het allemaal gaat worden !!!
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zou me kapot schamen als we met zo’n onterecht ticket de CL in zouden gaan. Bij zo’n besluit zouden we ons van onze sympathieke kant moeten laten zien door hiertegen te protesteren. Los van dat zo’n ticket onterecht is, is het ook nog eens heel slecht voor het imago van onze club en de sympathie de we van de buitenwereld mogen ontvangen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ik ben het deels wel met je eens, maar PSV zou, hoe onwaarschijnlijk ook, in theorie zelfs nog landskampioen kunnen worden. Je kan pas een balans opmaken als alles gespeeld is en wanneer dit niet gebeurt zal er altijd iemand zijn die benadeeld of bevoordeeld wordt.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zou men zich bij Ajax ook kapot schamen als ze tot gelegenheidskampioen gekroond worden terwijl ze 2x van AZ verloren hebben en diverse malen gematst zijn door de VAR ? Ik kan me heel goed vinden in de reactie van Skipper ,de meest eerlijke oplossing. Met ons imago is bovendien niets mis , nooit geweest. PSV is een van de meeste sympathieke clubs van de eredivisie die altijd normaal blijft doen en een reëel standpunt inneemt op alle fronten.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De vraag is denk ik wie beslist. De knvb of de uefa. De huidige stand is in Nederland ,het meest logisch wat betreft de krachtsverhoudingen op dit moment. Eerlijk is het ieder geval nooit, wat voor oplossing ook wordt gekozen. Maar dit zou eventueel een meevaller voor psv kunnen zijn op financieel gebied.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik heb al een aantal mensen op TV horen zeggen dat het terecht zou zijn als Ajax rechtstreeks de CL in gaat (ten koste van AZ) omdat ze de afgelopen 5 jaar de meeste Europese punten voor NL verzameld hebben. Persoonlijk vind ik dat onzin. Maar als dat de richtlijn zou zijn, zou het helemaal niet gek zijn om PSV voorronde CL te geven.
+3/-0

4 jaar geleden
Een jaartje geen Europees voetbal een idee? Heeft iedereen tijd om competitie 20/21 af te ronden (uitgaande van nog wat lockdowns in de nabije toekomst) en zijn de spelers nog fit voor vóór het EK 21.
+5/-1

 
4 jaar geleden
In theorie zou dat mooi zijn maar in praktijk zorgt dat waarschijnlijk voor zoveel financiële schade dat er in meerdere landen extra clubs gaan omvallen.
+1/-0

4 jaar geleden
Leuk al die ideetjes en al dat gezever over hoe de tickets voor Europees voetbal verdeeld moeten worden, maar er gaat helemaal geen Europees voetbal worden gespeeld.
Het wordt tijd dat ze bij de UEFA hun hoofd uit hun achterste gaan halen.

Er wordt in oktober of november/december echt nog niet door heel Europa heen en weer gevlogen tussen alle deelnemende landen. Daarbij moeten we nog maar zien hoeveel clubs deze crisis gaan overleven.
Tegen de tijd dat er duidelijkheid is bij alle betrokken partijen die nodig zijn om weer een Europees voetbal toernooi te kunnen voetballen zijn we minsten een jaar verder (na opheffen lockdowns). Veel betrokken partijen wel wat anders aan hun hoofd de komende tijd.

Spijtig maar de keiharde realiteit.
+6/-1

 
4 jaar geleden
@de Bok, De UEFA denkt aan geld, geld, geld en geld. Fifa is nog erger want die organisatie is eigenlijk alleen voor het WK echt nuttig.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk niet dat dit realiteit is. Voetbal mag dan een bijzaak in t leven zijn. Maar ook bijzaken worden op den duur belangrijk. Niet voor niks zitten we hier met z'n alle op dit forum. De prioriteit ligt nu even ergens anders. Omdat we mensen en materiaal tekort komen voor een 'virusproof' samenleving. Maar wanneer die zaken een beetje onder controle zijn gaan we heel snel weer een (Europees) wedstrijdje voetbal op tv willen zien. Mogelijk met weinig of geen publiek, dat wel. 22 gezonde profs op een veld zijn trouwens opzichzelf niet zo gevaarlijk. (200 man in een kroeg wel, dat gaat langer duren.. )
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik help je hopen dat de wereld snel virus-proof is en idd.. bijzaken zullen belangrijker worden.
Maar zolang het virus niet op magische wijze verdwijnt, heel zwak wordt, of er een vaccin komt zitten we in deze situatie. Het is dan ook nog te hopen dat dit virus zich niet zodanig gaat evolueren dat straks niet alleen ouderen sterven maar dat het virus ook grip op jongere mensen krijgt.

Een voetbalwedstrijd is ook niet alleen een kwestie van 22 spelers op een veld. Zelfs al zou het zo simpel zijn dan nog is het niet mogelijk om elke wedstrijd, op tijd, 11 gegarandeerd gezonde spelers+staf het veld op te sturen. Zelfs als dat zou lukken hoeft er maar bij 1 club (of zelfs bij familie/vrienden van iemand bij de club), 1 iemand besmet te raken en de hele competitie moet weer gestopt worden en kan weer de prullenbak in. En dan heb ik het nog niet eens over alle mensen die ook nog aanwezig moeten zijn bij een voetbalwedstrijd.
Europees en/of met publiek helemaal onmogelijk dus.
Tenzij alle voetbalbonden of de overheid verantwoordelijkheid willen dragen voor iedereen die besmet raakt tijdens die voetbalwedstrijden plus de daarbij komende schadeclaims.
+1/-0

4 jaar geleden
Het is werkelijk van de zotte dat de UEFA nog steeds niet inziet dat er maar één reeele oplossing is en dat is dit seizoen in zijn geheel verlengen tot eind 2020.
Begin het volgende seizoen in 2021, zowel Europees als voor de nationale competities. Wat je de seizoenen erna doet kun je dan altijd nog bedenken.
+3/-1

4 jaar geleden
Ik zeg doen. 4e plek mag best beloond worden 🤣
+3/-0

4 jaar geleden
Artikel 14 – Terugtrekken uit de competitie
1. Het terugtrekken van een elftal door een betaaldvoetbalorganisatie uit de competitie gedurende een seizoen heeft tot gevolg
dat:
a. alle door dat elftal gespeelde wedstrijden als niet gespeeld worden beschouwd;
b. dat geen rekening wordt gehouden met eventueel in mindering gebrachte winstpunten tengevolge van het niet opkomen
tegen het teruggetrokken elftal;
c. het wederom deelnemen aan een volgende competitie alleen kan geschieden met toestemming van het bestuur betaald
voetbal, dat daaraan voorwaarden kan verbinden.

Dit staat er in de reglementen.Reglementair gezien heeft de KNVB alle clubs uit het lopende seizoen teruggetrokken als er word gestopt.Het competitieverloop is onevenredig verlopen.En dat is ook precies wat er reglementair statutionair besloten gaat worden.De KNVB kan geen besluiten nemen die het eigen reglement voorbij gaan.De schadeclaims van advocaten zullen de voetbalbond failliet gaan maken.Los van het toewijzen van europese tickets,zal de KNVB de competitie volgens eigen reglementen bij niet uitspelen volledig teniet moeten verklaren.Er is geen andere optie,het reglement schrijft dit dan voor.De KNVB kan dus met geen mogelijkheid de huidige stand gebruiken.De KNVB kan niet anders dan de richtlijnen van de UEFA en het eigen reglement juridisch hanteren.Er is niet eens een keuze,het is de enigste weg
+3/-0

 
4 jaar geleden
Wat er ook beslist word er zal tóch clubs zijn die woedend worden..Voor ons PSV komt het goed uit maar een Az en Feyenoord zullen dit niet accepteren..Zou het iig echt raar vinden de UEFA ranking als verdeel plekken te geven boven de huidige stand. Dit beloofd nog wat!
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dit geldt alleen als de bvo zelf uit de competitie stapt.
+1/-0

4 jaar geleden
Omdat het seizoen niet is uitgespeeld is er geen eindstand. Verder zijn de Europese toernooien niet uitgespeeld. Het meest eerlijk is om de eindstand van vorig seizoen te nemen en opnieuw te starten.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Lees net dat AZ kampioen gaat worden op onderling resultaat. Zou ook het meest terecht zijn. Doen ze in Spanje en Engeland ook. Maar beter is dat je geen kampioen invult.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Idd, wie wil er nou kampioen worden dit letterlijk en figuurlijk verziekte seizoen!? Zeker niet de clubs die aanstuurden op het afblazen vd competitie (Ajax, AZ. PSV).
+2/-0

4 jaar geleden
De Telegraaf zal wel een zware lobby gaan voeren dat Ajax op nr 1 komt te staan en direct de CL in kan. Niet omdat het journalisten zijn, maar omdat ze de belangen van Ajax vertegenwoordigen.

Ik vraag me af wie de eindstand mag gaan bepalen, de KNVB of de UEFA ?
Volgens mij kunnen er helemaal geen voorronders worden gespeeld, en ik zie ook geen ploegen in september door Europa heen gaan vliegen.
En als we over een jaar net alles weer op orde krijgen komt er een WK in Quatar !
+2/-0

4 jaar geleden
Welke beslissing er ook genomen zal worden, het zal altijd in iemands nadeel zijn. Hoe je dat ook wendt of keert het zal een financiële strop zijn. En naarmate de corona en de maatregelen rondom heen langer duren hoe erger het zal worden vooral voor de supporters. Ik denk dat het ook tijd wordt dat men eens na gaat denken over de huidige beleid. Nu heb je de tijd.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage