Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'PSV heeft niet neutraal, maar gewoon helemaal niet gestemd'

24 april 2020 21:57 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "PSV heeft niet neutraal, maar gewoon helemaal niet gestemd"; image source: Pro Shots

Binnen PSV is verbaasd gereageerd op de berichtgeving van de KNVB dat PSV neutraal zou zijn in de discussie over promotie en degradatie. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Wij hebben namelijk niet neutraal, maar gewoon helemaal niet gestemd. Dat hebben we uitdrukkelijk zo laten weten", aldus Gerbrands. "We wisten ook niet dat een niet-stem zou meetellen bij de bepaling van een meerderheid voor voor of tegen. Dat is ons nooit verteld."

Gerbrands gaat verder: "We vonden dit niet aan ons. We hebben er heel bewust voor gekozen om niet in deze discussie betrokken te worden, net als een aantal andere clubs. Je praat over de toekomst van een club. Zo'n beslissing zou misschien wel in kunnen houden dat een club in ongelooflijke financiële problemen zou kunnen komen. We waren er bij ons heel snel uit dat je zoiets als dit niet aan de clubs kunt vragen."

De algemeen directeur vindt het wel te billijken dat PSV zal uitkomen in de Europa League. "We hebben bij ons intern gekeken wat fair play zou zijn. Dat we nu een ticket voor de derde voorronde van de Europa League krijgen, vinden we op basis van deze competitie gewoon fair", zegt hij daarover.

Meer op ED.nl




Tags

gerbrands neutraal bepaling billijken degradatie knvb meetellen promotie uitdrukkelijk voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ben het hier helemaal met Gerbrands eens. Dit is geen beslissing voor de clubs maar aan de KNVB. PSV heeft hier naar mijn mening zeer goed gehandeld. De KNVB daarin tegen.....zucht. Maar laten we eerlijk zijn er bestaat geen goede oplossing, er zal altijd iemand zijn die gedupeerd wordt.
+4/-0

4 jaar geleden
20 teams Eredivisie, jaartje geen beker maar wel de bekerfinale. Doordeweeks extra wedstrijden ipv de bekerrondes. Leek mij logischer.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Idd en als Europees voetbal wegvalt - niet uitgesloten! - is er ruimte te over in de nationale agenda's. En anders schaffen we toch de (oefen)interlands af, win-win.

Toon trouwens bij Op1 nu.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk ook dat de EL + Cl gewoon wegvalt, dus dat de discussie over de bovenste plaatsen dus eigenlijk niet nodig is.

Als je met een voetbal-bril kijkt dat hadden DenHaag en RKC geen enkele kans op behoud, en was het bijna zeker dat Cambuur en De Graafschap zouden promoveren.
+2/-0

 
3 jaar geleden
En dan wordt de competitie na 10 of 16 wedstrijden weer stilgelegd, wegens nieuwe piek in opnames op IC's of besmettingen bij spelers. En dan een seizoen met 22 clubs?

Laten we nou gewoon even wachten met beslissingen nemen tot na de corona crisis.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Gebaseerd op wat?
Omdat voetbal een contactsport is?
De reinste BS: alle spelers, trainers en arbitrage 2 weken in quarantaine en testen, testen, testen. Trainen en zonder publiek spelen: competitie kan zo uitgespeeld worden, je hebt een kampioen, Europese kwalificaties, degradanten en bekerfinale gespeeld.

Nee, de KNVB is zo zwak dat men geen verantwoordelijkheid willen nemen en legt alles op Rutte III en het RIVM.

Waarom niet vragen of wat ik schrijf niet mag. Op deze manier weet je dat niemand het virus bij zich heeft en kun je gewoon voetballen. Na 1 september is er nog steeds niet veel veranderd mbt de regels. Dus moet je alternatieven bedenken en voorleggen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Gebaseerd op een virusuitbraak waarvan het einde nog niet in zicht is en waar nog steeds veel onduidelijkheid over is.
Voetbal heeft er niet veel mee te maken, dat is bijzaak. Het lukt nog nergens om het virus uit te schakelen dus waarom zou dat dan wel lukken in het voetbal? Ook al jouw maatregelen (haalbaar of niet) bieden geen garanties. Ben jij verantwoordelijk voor spelers/stafleden/pers die ernstig ziek worden of misschien zelfs komen te overlijden?

De KNVB is idd zwak, maar heeft niks te vertellen als het RIVM/OMT zegt dat er nog niet gevoetbald kan/mag worden. En al zou het RIVM/OMT nu wel zeggen dat er weer gevoetbald zou kunnen worden, met een enorme lijst maatregelen, dan is de kans heel groot dat diverse andere betrokken partijen andere prioriteiten hebben en er alsnog niet gevoetbald word.

Ook weleens gedacht aan de spelers zelf? Misschien willen die ook helemaal nog niet voetballen. Net zoals in het hele land zullen er voetballers zonder enige angst zijn maar er zullen ook zeker spelers zijn die wel bang zijn om besmet te raken en zich met 10 miljoen rollen plee-papier en pallets met blikvoer hebben opgesloten in hun rukbunker. Die wil je gaan dwingen om te gaan voetballen?

Op jouw manier weet je helemaal niks zeker en al helemaal niet dat je zo corona buiten het voetbal houdt. Helaas.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Waarom word in andere landen wel nog gesproken over voetballen?
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De Knvb had het zich makkelijk kunnen maken. Ze besluiten sowieso dat er geen kampioen wordt uitgeroepen, dan dus ook geen verliezer en dus ook geen degradatie. Met zo’n grote commerciële belangen en gevolgen is het niet te verantwoorden om een club te laten degraderen. Dat is veel erger dan de positieve gevolgen van een promotie. Daar had helemaal nieto er gestemd mogen worden.
Ik blijf het klote vinden dat het zo moet eindigen, maar vind de uitkomst te accepteren.
+2/-0

 
4 jaar geleden
En ik had toch geopteerd voor een eredivisie met 20 clubs (en desnoods volgend jaar 2 degradanten & 2 clubs naar promotie/degradatie play offs).
+1/-0

 
Zou ik ook beter hebben gevonden, maar ook dat zou op tegenstanders stuiten, er zijn nmlk roeptoeters die op ieder oplossing minstens twintig problemen weten te verzinnen, gewoon om 't doen,die geen f#*k anders te doen hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Maar ik kan mij de woede in Leeuwarden & Doetinchem heel goed voorstellen, die in Utrecht ook maar dat is toch een papieren tijger (zonder Europees voetbal). Jammer dat die 2 inhaalwedstrijden destijds niet gespeeld zijn, anders had je wellicht een heel andere situatie bovenin gehad, voor wat het waard is. Ach als we maar weer eens geen voetballen, en dan wel met publiek.
+1/-0

3 jaar geleden
Ben benieuwd of er voor oktober überhaupt een bal getrapt gaat worden. Zoniet, is er een overvolle agenda, en dan zou men evt. ook nog een EK2021 willen laten doorgaan?
+1/-0

3 jaar geleden
De uitleg van Toon versterkt het geding dat Cambuur en Graafschap aangaan tegen de KNVB. De uitleg om de stemonthouders op te tellen bij de tegenstanders van degradatie is dus onjuist.....en is ook nooit zo uitgelegd aan the stemonthouders....De KNVB komt hier denk ik niet mee weg....
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage