'FIFA wil komend seizoen vijf wissels toestaan'

27 april 2020 21:46 - Sky Sports

"FIFA wil komend seizoen vijf wissels toestaan"; image source: Pro Shots

Als het aan de FIFA ligt mogen clubs voorlopig vijf keer wisselen tijdens een wedstrijd. Dat bevestigt een woordvoerder van de wereldvoetbalbond tegenover Sky Sports. De FIFA heeft dit voorstel ingediend bij de IFAB, de organisatie die de regels van het voetbal bepaalt. De wijziging zou alleen tot de zomer van 2021 gelden om de spelers te beschermen, omdat ze in kortere tijd de competities moeten spelen. Tijdens eventuele verlengingen zou dan bovendien ook nog een zesde wisselspeler toe worden gestaan.

De verwachting is dat de IFAB deze week nog beslist of de regel doorgevoerd gaat worden. De FIFA wil wel dat er tijdens de wedstrijd maar drie wisselmogelijkheden zijn buiten de rust om. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stil ligt.

Meer op Sky Sports

fifa ifab toestaan sky verlengingen wereldvoetbalbond wisselmogelijkheden wisselspeler

3 jaar geleden
Lijkt mij een heel goed plan. Met dat loodzware schema wat er komend seizoen aan zit te komen is iedere minuut extra rust die spelers kunnen pakken van harte welkom.
+1/-0

Voordeel voor grote teams met veel geld. Kan je het halve elftal wisselen.
+1/-0

Dat wordt dus extra tijd 5 a 10 minuten......
+1/-0

Sta je ruim voor, kan je meer 2e elftal spelers brengen.
Heb je een sterke tegenstander met een rijkelijke bank, ben je in het nadeel.

Voor en tegens hou je dus ook met deze regel,maar ik vind het een goede aanpassing. Dan idd wel véél meer blessuretijd erbij, dus hier ook rekening mee houden op de tekentafel.
+1/-0

Daar hebben ze al aangedacht: "De FIFA wil wel dat er tijdens de wedstrijd maar drie wisselmogelijkheden zijn buiten de rust om. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stil ligt."

Wissels gebeuren vaak al na de rust en slechts minimaal in de rust dus dan kost het nauwelijks extra tijd.
+1/-0

Per wissel dan 1 minuut extra speeltijd erbij. Voor de rest een goede regel, al vrees ik dat kleinere clubs hier niet veel aan hebben. Of het moet al zijn als ze in een wedstrijd geen heil meer zien, de helft van het team te wisselen.

Ik vraag me sowieso af, omdat ze speken van Europese clubs extra te ontzien hierdoor. Wanneer de UEFA denkt de voorrondes te gaan spelen? Als een team nog niet van dat land mag spelen of reizen, is het dan helaas maar dan lig je eruit. Zou een afgeslankte Europees avontuur vanaf januari t/m juni meer realistisch zijn? Want geen idee wanneer alle competities beginnen en wanneer ieder land dus Europees kan beginnen.
+1/-0

Wat je dadelijk krijgt... als iemand met 1-0 voor staat dan gaan ze in de laatste 10 minuten 3 keer wisselen. Om de 3 minuten een wissel.
+1/-0

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage