Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clubleiding PSV hoopt dat supporters afzien van compensatie'

28 april 2020 10:07 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"Clubleiding PSV hoopt dat supporters afzien van compensatie"; image source: Pro Shots

PSV hoopt volgens het Eindhovens Dagblad dat veel supporters geen teruggave willen vanwege de gemiste wedstrijden van dit seizoen, maar zal in samenwerking met het PSV Klankbord wel een mogelijke compensatie aanbieden. De supporters krijgen binnenkort de vraag om hun seizoenkaart te verlengen, maar er kan nog niet gegarandeerd worden of de wedstrijden met publiek kunnen worden gespeeld. Hierover wordt later pas meer duidelijk. Financieel gezien hangt er op de korte termijn wel veel af van de supporters, omdat de club nu veel inkomsten mis dreigt te lopen.

Met de spelersgroep is ondertussen ook gesproken over salariskorting en binnen PSV is er goede hoop dat op korte termijn een oplossing wordt bereikt. Spelersvakbonden VVCS en ProProf zijn hierover ook al in overleg met brancheorganisatie Federatie van Betaald Voetbal Organisaties, maar de verwachting is dat dit nog meerdere weken in beslag zal nemen. De directie van PSV wil dit niet afwachten en wil al eerder een oplossing bereiken, zodat ook aan supporters het signaal gegeven kan worden dat iedereen samen door deze crisis moet.
Tags

afzien brancheorganisatie federatie klankbord proprof salariskorting seizoenkaart spelersvakbonden teruggave vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
De voetbalbusiness is marktwerking. Het is niet dat supporters moeten inleveren. Het is dat PSV iets moet bieden waarvoor supporters willen betalen. Als het voetbal minder is en het bedrag lager dan moet PSV DUS bezuinigen. 20% op salarissen is niet genoeg. Kom van die toren af Toon, John en consorten, jullie moeten meer inleveren. Ook de spelers. Het geld bij de minder rijke supporters ophalen is een schandalige vraag...
+6/-2

 
4 jaar geleden
Dit is nou niet echt de reactie van een supporter die zijn club door dik en dun steunt. Dus als we straks weer CL spelen betaal jij zonder morren 30-40% meer voor je kaartje? Marktwerking dus....

De clubleiding is zelf begonnen met het inleveren van salaris (als eerste in Nederland), ze hopen dat de spelers snel volgen en nemen daar ook hun initiatief en verantwoordelijkheid. De "rekening" komt dus sowieso niet alleen bij de supporters te liggen. Daarnaast komt er een compensatieregeling (geen idee wat deze inhoudt en of het redelijk is) en is een (seizoens)kaart kopen geheel vrijwillig. Als voor jou de kosten de baten overstijgen mag je dus van Toon en mij ook gewoon thuis blijven.... geheel gratis en het scheelt je nog benzinekosten ook.
+8/-3

 
4 jaar geleden
Misschien betaal ik die paar tientjes extra wel niet. Dat kan best. Maar als het stadion vol zit met mensen die dat geld wel willen betalen dan vraagt PSV (voor de markt) de juiste prijs. Dat is marktwerking. Morren heeft niks met marktwerking te maken.

Jij vergelijkt het inleveren van 20% door Ton en consorten met het afstaan van geld voor de gemiddelde supporter? Dan ben je of ontzettend stom of jij zit ook hoog in de boom en hebt geen respect voor de minder bedeelden.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Je hele verhaal is er op gebaseerd dat PSV van ons eist dat we geen geld terugvorderen. Het is enkel een verlangen om samen door deze crisis te komen. Er wordt ook nog gewoon gesproken over een compensatieregeling. Als die compensatieregeling onredelijk blijkt te zijn dan sta ik zeker aan je kant, maar tot die tijd heb ik er vertrouwen in dat de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen. Daarnaast, als iemand het geld niet kan missen dan moet ie op zeker zijn geld terug vragen en dan sta ik daar volledig achter.

Om terug te komen op marktwerking. Als we nu van PSV verlangen dat ze zomaar alles compenseren omdat ze minder te bieden hebben, dan moeten we ook van ze verwachten dat ze de prijzen ieder jaar maximaal verhogen. Ook als dat de trouwe, minder bedeelde, supporter doet afhaken. Daar heb ik grote problemen mee en zodoende zou je juist kunnen stellen dat ik in deze situatie op kom voor de minder bedeelde. Gelukkig kan ik het zelf missen (al groeit het zeker niet op mijn rug), maar ik wil ook volgend seizoen weer tussen echte supporters staan en niet de dagjesmensen.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ons wordt gevraagd een paar tientjes niet terug te vragen, zelf levert de directie enkele 10-duizenden euro's aan salaris in en gaat bij de spelers miljoenen vragen. Waar praten we over?
+2/-2

 
Als een ieder wat offert naar vermogen mij best , maar houd dus wel rekening dat er supporters zijn die al met veel moeite de kosten kunnen opbrengen om met het hele gezin aanwezig te kunnen zijn bij de wedstrijden van hun Liefde, daar dient mijns inziens wel degelijk rekening mee gehouden te worden, dus die paar tientjes zijn voor de ene een fooitje maar voor de ander een opoffering waar je niet neerbuigend over mag doen.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Ik weet niet over welke plekken het gaat, maar een paar tientjes is het volgens mij alleen als het om een kaart op de family-corner voor een kind gaat.
Voor alle andere plekken komt het dichterbij € 100,- voor de gemiste 5 wedstrijden.

Het praten over een paar tientjes stoort me dus al, los van het feit of je niks terug wilt daarvoor. Volgens mij zijn de meeste seizoenkaarthouders best solidair maar moet er van de spelers dan zeker ook wat verwacht worden. Een seizoenkaart kopen (met je gezin?) en maar afwachten of er überhaupt komend jaar met 30.000 mensen in een stadion bij elkaar gekomen mag worden lijkt me niet iets wat veel mensen zullen doen. Het gaat dan namelijk over een behoorlijk bedrag wat veel mensen denk ik liever gebruiken om op vakantie te gaan (als dat weer kan).
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Yassera, Ik ben het met je eens.
En de discussie of het nu een paar tientjes is of 100 euro gaat volgens totaal voorbij aan de echte kosten die op ons af gaan komen.
Ik zie nu een overheid die op allemaal gebieden enorme uitgave aan het doen is zonder aan te geven hoe ze dat ooit op een of andere manier nog terug kunnen gaan krijgen. En die uitgaven worden gedaan terwijl het parlement eigenlijk buiten spel staat. Als je dat totaal-bedrag deelt door 17 miljoen kom je op enorme kosten per hoofd van de bevolking. Die 30 of 100 euro is er niks bij.
Een paar dagen geleden is uitgelekt hoeveel het kost om heel Amd van het gas af te krijgen. tav de uitgaven hebben we nu te maken met italiaanse toestanden. Het kan gewoon niet !
+2/-0

4 jaar geleden
Waarom moet dat van de spelers weken gaan duren ??,, Is niet echt iets wat nu pas bekend is !!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Omdat je niet wil dat het hele contract dalijk niet meer bindend is als PSV eenzijdig de voorwaarde wijzigt. Dan lopen alle pareltjes zo transfervrij de duur uit als je pech hebt. Het zal daarom toch beetje zorgvuldig moeten gaan. Maar mag hopen dat hier met spelers wel snel over te praten is. Zeker nu de competitie voor rest van het jaar is afgelast.
+1/-0

4 jaar geleden
Almehoela, bestuur gaat mogelijk (!) 20% van hun tonnen salaris inleveren. En vanuit de spelers komt geeneen signaal om bij te dragen aan de club. Walgelijke geldwolven zijn het, allemaal! Ik hoef echt geen compensatie, maar er zijn genoeg mensen die hun het geld in deze crisis goed kunnen gebruiken. Daarbij is PSV maar een luxe. Er moet brood op de plank komen en als ZZP-er is het dweilen met de kraan dicht. Maar nee, die speler en bestuur zitten lekker PSV helemaal leeg te trekken met hun belachelijke salaris en dan moeten de supporters coulant zijn? PSV is mijn club, maar de spelers en bestuur kunnen wat mij betreft allemaal oprotten stelletje geldwolven!
+2/-2

4 jaar geleden
Ik zou voor komend seizoen mijn kaart gewoon betalen, als dat de club helpt. Ook als we misschien de komende maanden nog niet eens naar het stadion mogen.
Maar ik wil eerst lezen dat de spelers een aanzienlijk bedrag inleveren!
+1/-0

4 jaar geleden
Deze materie is niet een kwestie van zwart/wit. Er is ook een grijs gebied. En het gaat niet altijd om een "paar tientjes".

En loyaliteit moet wel 2 kanten op werken. Er mag geen sprake zijn van eenrichtingsverkeer. Dit bericht komt over als emotional blackmail.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Eens!

Het gaat veel verder dan alleen de discussie over wel/niet afzien van compensatie over het inmiddels afgelopen seizoen. Ik heb de indruk dat veel supporters daartoe bereid zijn omdat het bedrag toch al is betaald. Zo sta ik er zelf wel in maar heb ook alle begrip voor degenen die om wat voor reden dan ook wel graag die compensatie ontvangen. Daar kan je nog redelijk zwart/wit in staan.

Daarnaast speelt echter mee:
1. welke offers brengen de spelers. Gezien de situatie mag je iets verwachten en wat mij betreft mogen de spelers ook hierbij nog eens kritisch naar de prestatie van dit seizoen terugblikken.
2. hoeveel procent van de supporters is bereid om 'blind' hun seizoenskaart te verlengen zonder enige garantie wanneer er weer met publiek wordt gevoetbald.
3. wat kan en wil PSV bieden zolang er niet met publiek wordt gevoetbald.

In het 1,5 meter scenario's wat Gerbrands terecht af heeft geschoten geloof ik totaal niet. Voetbal beleef je samen in een bij voorkeur vol stadion en niet in een station wat maar voor 15%-20% gevuld mag zijn. En iedereen weet waar dat uiteindelijk op uitdraait. Volle huiskamers voor de TV met een krat bier.
Ik ben dan ook erg benieuwd wat überhaupt de toekomst voor professioneel voetbal als er maanden of langer niet met publiek gespeeld mag worden.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Ik ga absoluut niet verlengen als ik niet eens weet of we het stadion in mogen. Dit seizoen mogen ze wat mij betreft hebben maar volgend seizoen betaal ik pas als ik het stadion in mag. Misschien mag je pas in januari het stadion weer in. Gaat de directie dan weer inleveren volgend seizoen ?
+1/-0

4 jaar geleden
Ik wil me geld gewoon terug,voor mijn is het geen paar tientjes,voor mijn is het 120€. En dat hun zulke achterlijke bedragen willen geven aan spelers die nog betekend hebben. En kijk eens wat er op het veld stond wat voor bagger spelers. Al jaren is het beleid zwaar k. Ik geef liever die 120€ uit aan de mensen die het nodig hebben,en niet aan voetballers die bakken met geld verdienen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
En als die voetballers nou nog voetbalden... of voor mijn part ander werk deden voor dat veel te hoge salaris. Laat ze lekker gaan helpen waar het kan, stadion poetsen, gras kammen, gordijntjes water geven, de ballen uit de broek werken! Maar nee, de heren voetballers doen HE-LE-MAAL niks!
Tonnen/miljoenen salaris voor met je luie reet op de bank zitten prutsen met je playstation. En straks 3 maanden bezig om het overgewicht kwijt te raken en van je gameverslaving af te komen.

Dat het beleid al jaren ruk is ben ik dan weer niet met je eens.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Idd, tot nu toe niets gehoord van de voetballers. Als PSV in de problemen komt dan zal in eerste instantie het eigen huishoudboekje bekeken moeten worden, zoals bij elk bedrijf. De salaris-huishouding van de selectie moet dan aangepast worden, simpelweg omdat daar veel gesneden kan worden zonder dat de spelers financieel in de problemen komen. Zo wèl, passen ze maar tijdelijk hun uitgavepatroon aan. Daar kan veel meer bespaard worden dan bij supporters die nu al een aantal 'vooruitbetaalde' wedstrijden hebben moeten missen. Ga er maar vanuit dat de belachelijke salarissen die bij grote clubs in Europa betaald worden geen vervolg krijgen in de nabije toekomst.
+1/-0

4 jaar geleden
Het geld mogen ze van mij houden, en betaal ook het komende seizoen weer. Maar het zou de directie sieren om dan ook de zondag 20:00 uur wedstrijden te verbieden. Voor supporters zoals ik, die van ver komen is dit niet te doen. Maar dan zijn we weer de zeurende supporters.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Misschien een gratis nieuw shirt van Puma/PSV als compensatie? Kost de club bijna niks (of verkopen tegen inkoopprijs, zit een marge op van 90/95%) dan vinden alle supporters het naar verwachting prima en bespaar je daarmee financiële compensatie, gemiddeld zal het voor 5 wedstrijden rond de € 100,- liggen. Dat zou een nette oplossing zijn tegenover de supporters die economisch voordelig is voor de club.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik ben ook volgend seizoen weer aanwezig als supporter. Ik hoef geen geld terug maar verwacht wel iets van een gebaar. Al is het maar een consumptie kaart van een bepaalde waarde. De catering kan tegen inkoopprijs leveren en vragen dit op hun beurt weer aan de leveranciers. Iedereen moet wat inleveren. Het idee van een shirt vind ik eigenlijk nog het beste. Een soort van jubileumshirt met daarop een verwijzing naar deze tijd. Hoe klein het gebaar ook is, ze moeten wel iets doen voor de loyale supporters.
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi