Transparent
Inloggen
Sluiten

Evgeniy Levchenko: 'Voetballers hoeven in principe niets in te leveren'

28 april 2020 13:51 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Evgeniy Levchenko: "Voetballers hoeven in principe niets in te leveren"; image source: Pro Shots

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko geeft tegenover Voetbal International aan niet te spreken te zijn over Toon Gerbrands. De algemeen directeur van PSV gaf aan in gesprek met de spelersgroep te zijn met de spelersgroep over het inkorten van salaris. "We zijn namelijk voortdurend in gesprek met de FBO. Gerbrands praat dus voor zijn beurt", aldus Levchenko. "Ik vind dat je het de tijd moet geven om tot gezamenlijke oplossingen te komen."

De Oekraïner vond het verbazingwekkend om te lezen dat Gerbrands het te lang vindt duren. "Ik vind het een zwak argument omdat we dagelijks overleggen. Ik vind het niet netjes als PSV nu spelers individueel of als groep gaat benaderen", zegt hij daarover. "In principe hoeven de voetballers niks in te leveren. Er ontstaat een maatschappelijke druk die ik niet prettig vind en dus ook niet wil."

PSV moet volgens Levchenko wachten tot er afspraken zijn gemaakt tussen de VCCS en FBO. "Wij adviseren de spelers dringend om niet zomaar ergens mee in te stemmen. Wij zullen de spelers beschermen en ze goed duidelijk maken wat hun rechten en plichten zijn. We zijn met de VVCS niet op oorlogspad, maar dit krijgt zeker een staartje."




Tags

levchenko evgeniy gerbrands fbo vvcs inkorten oekrainer oorlogspad plichten vccs verbazingwekkend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Tsja, voetballers hóeven volgens Levchenko niets in te leveren, maar ze hóeven ook niet naar Levchenko te luisteren.
Voor een voorzitter van de VVCS verwacht ik wel meer actie dan blijkbaar 6 weken in gesprek zijn en nog helemaal niks weten. Wil hij eerst wachten totdat clubs omgevallen zijn?

Overigens dwingt of verplicht Gerbrands de spelers nergens toe, hij geeft alleen aan in gesprek te zijn. Het zou ook van de gekke zijn als hij -net als Levchenko- niks zou doen en op zijn handen zou blijven zitten.

"Er ontstaat een maatschappelijke druk die ik niet prettig vind en dus ook niet wil" Deze uitspraak alleen al dat hij ook echt losgezongen is van de werkelijkheid en daardoor al volstrekt ongeschikt is. Hij kan zo als volgende baan bij de KLM top aan de slag die bonussen in deze tijd ook prima vinden.
+5/-1

3 jaar geleden
Ik word een beetje moe van die Levchenko en zijn overmatig geouwehoer. Ik vraag me af waarom hij op zo'n positie zit. Kan daar niet iemand komen met bestuurlijke ervaring?
+3/-1

3 jaar geleden
Wat praat die man??
Waarom zouden spelers niet gewoon inleveren?
Moet de 'gewone man' de club financieel redden dan? Met een salaris wat nog niet misschien in de buurt komt van die overbetaalde jochies?
+3/-0

3 jaar geleden
Niemand hoeft niets in te leveren ook de supporters niet maar dan komen we geen stap veder Levchenko.Toon heeft gelijk nu door pakken en kijken waar de liefde voor de club vandaan komt...
+3/-2

3 jaar geleden
Gerbrands komt op voor het belang van PSV. Levchenko voor profvoetballers in Nederlands via de vereniging van contractspelers, zeg maar de vakbond van de voetballers. Gerbrands wil graag dat PSV (incluis de spelers) een voorbeeld stellen in deze crisis. Levchenko geeft aan dat er zowel wettelijke procedures zijn en rechten van spelers waar Gerbrands ook rekening mee dient te houden. Beide hebben een punt. En beide zijn wellicht een beetje ijdel. Snap niet zo goed waarom Levchenko hier neergesabeld dient te worden. Als het bedrijf waarvoor ik werk bijna failliet gaat door de coronacrisis snap ik ook wel dat ik offers moet maken, maar daarin heb ik toch ook recht om me te laten adviseren door mijn vakbond? Gerbrands, de spelers en de VVCS komen er heus wel uit. Salarissen van spelers zullen gekort worden en dat zullen alle betrokken partijen begrijpen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ze zullen er ongetwijfeld wel uitkomen, maar met uitspraken als: "In principe hoeven de voetballers niks in te leveren. Er ontstaat een maatschappelijke druk die ik niet prettig vind en dus ook niet wil." toon je niet echt aan dat je voor zaken open staat. Misschien is het een onderhandelingstechniek, maar het geeft aan dat hij ook niet in de gaten heeft wat er in de echte wereld aan de hand is en hoe er vanuit de samenleving naar gekeken wordt. Hij kan ook zeggen: "We gaan samen oplossingen zoeken en komen er ongetwijfeld uit". Dan zegt hij evengoed niets toe, maar komt het wel een stuk constructiever over.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik denk niet dat je meteen kunt concluderen dat hij niet in de gaten heeft wat er in de wereld speelt. Ik zie het meer als zich hard maken voor het belang van de spelers. Meer een onderhandelingstechniek zoals je zelf aangeeft. Spelers verdienen bakken met geld en wij mogen best verlangen dat zij nu wat inleveren, zoals velen van ons dat nu ook (onvrijwillig) doen op ons werk. Maar het zijn ook werknemers met rechten waar je niet zomaar aan voorbij kunt gaan. Zeker niet als je als Gerbrands het juiste voorbeeld wil geven. Ik denk dat Gerbrands en Levchenko beide de beste bedoelingen hebben. En uiteindelijk zal de soep nooit zo heet gegeten worden als zij wordt opgediend.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik geloof er ook wel in dat hij het beste met iedereen voor heeft en dat de soep niet zo heet gegeten zal worden. Maar ook als hij het bewust doet, dan geeft het toch echt aan dat hij te lang in het wereldje zit en niet in de gaten heeft wat er op dit moment in de maatschappij aan de gang is.
De top van de KLM/Air France mocht volgens de letter ook bonussen uitkeren, maar zijn daar na de druk vanuit de politiek terecht op teruggekomen. Hetzelfde dat er nu dadelijk druk gaat ontstaan vanuit de samenleving als de voetballers stug aan hun miljoenen vast blijven houden terwijl de clubs/KNVB steun vanuit de overheid gaan vragen. Dan hoeft Levchenko daar ook niet over te piepen dat hij het niet prettig vindt, want dan heeft hij het bewust over zich afgeroepen.
+3/-0

Levchenko, Levchenko. PSV betaalt deze voetballers. PSV is werkgever. Sinds wanneer is het verboden om als werkgever te praten, overleggen met je medewerkers? Het zou juist raar zijn als Gerbrands het niet zou doen.

Maar bovenal vind ik het stuitend dat er blijkbaar vooralsnog helemaal geen initiatief vanuit de spelergroep of spelersraad van PSV is gekomen. De crisis duurt al een tijdje, een teken van goede wil van de goedbetaalde spelers was heel prettig geweest voor het niet voetballende deel van de PSV-werknemers, sponsors en niet in de laatste plaats voor de supporters.
+5/-0

Natuurlijk hoeven de voetballers niets in te leveren. Maar dat wil niet zeggen dat er niet over mag worden gesproken. En dat er een moreel appel wordt gedaan om in te leveren met een goed verhaal erom heen kan toch. Wanneer een speler wel of niet inlevert, daar zal ik de speler niet op aankijken. Dit is namelijk iets persoonlijks, hoe je in het leven staat. Dat een speler rechten heeft, dat hoe je niet via de media te communiceren.
+1/-1

3 jaar geleden
'Voetballers hoeven in principe niets in te leveren'

Nee, dat klopt. Net zoals dat voetballers moeten werken voor hun geld. Laat ze dan maar op een rij, met anderhalve meter afstand, de bal hooghouden de HELE dag of 2 keer 10km bosloop per dag, 7 dagen per week.
Dan nog eens kijken hoe ze erover denken.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Onzin,ik zou ook niks inleveren,want op het moment dat je niet meer nodig bent verkopen ze je weer met gemak
+1/-1

 
3 jaar geleden
Dus? Als een stratenmaker/bakker/presentator/directeur niet meer nodig is verliest hij/zij ook z'n baan en anders is een reden voor ontslag snel gevonden, sneller nog dan in het voetbal.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Maar de supporters moeten dat wel doen. Belachelijk zeg. Wie is die levsjenko eigenlijk. Kunnen ze geen Nederlander op die stoel zetten ipv een Rus.
+2/-0

3 jaar geleden
Lev vindt het waarschijnlijk heel normaal dat de supporters niets aan compensatie krijgen en maar nie dat 'zijn' spelers niets van hun riante salaris inleveren....
+2/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Dat die man überhaupt die functie heeft gekregen is echt belachelijk. Hoezo zit daar geen Nederlander ipv een oekrainer? Het gaat nota bene om de spelers in het Nederlands betaald voetbal. Onbegrijpelijk dat die kerel een podium heeft gekregen om zulke nonsens uitspraken te doen, niemand zit op zijn mening te wachten. Gerbrands is een leider, iemand die regeert en vooruit ziet en daarom preventief al begint te snijden bij zichzelf en collega’s en nu netjes vraagt ( niet eist!) of iedereen daarin een steentje wil bijdragen. Niets mis mee!! Die laatste zin: dit gaat nog een staartje krijgen. Dat mag hem wat mij betreft per direct zijn baan kosten deze zielige dreigementen.
+2/-0

Lef chenko, vind gewoon dat hij ook een spreekbeurt moet hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Idd, hij had z'n spreekbeurt alleen beter moeten voorbereiden ipv met 'Voetballers hoeven in principe niets in te leveren' te komen. Het is opvallend stil aan de spelerskant in deze tijd, ipv als echte kerels zich te presenteren alszijnde 'we moeten dit samen doen en wij zetten een 1e forse stap'. Maar.... niets van dat, erg teleurstellend.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage