Transparent
Inloggen
Sluiten

'Supporters zien massaal af van compensatie'

12 mei 2020 16:57 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Supporters zien massaal af van compensatie"; image source: Pro Shots

Tot nu toe heeft 78 procent van de seizoenkaarthouders van PSV afgezien van compensatie. Dat meldt commercieel directeur Frans Janssen tegenover het Eindhovens Dagblad. Dinsdagmiddag hadden 6500 supporters zich al gemeld. Ongeveer 20 procent heeft gekozen voor compensatie in de vorm van een korting van 15 procent op een toekomstig ticket of een nieuwe seizoenkaart, terwijl ongeveer 30 mensen zich bij de club hebben gemeld met het verzoek om het geld terug te betalen.

Meer op ED.nl
Tags

afgezien janssen korting seizoenkaart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Deze cijfers kunnen beste kloppen (tot nu toe). Maar...
1. Het is wel heel snel nadat we (de supporters) het email bericht hebben ontvangen met de opties. De 6500 zijn dus de snelle beslissers en niet de twijfelaars. Dit geeft dus (nog) niet een volledig beeld.
2. De bron is commercieel directeur Frans Janssen, die natuurlijk alle belang bij heeft dat zoveel mogelijk supporters af gaan zien van compensatie. Het (zo snel) publiceren van deze info KAN een middel zijn om anderen/twijfelaars te beïnvloeden. "Kijk anderen zijn ook toegevend, dus dat kan jij ook!"
Ik snap de aanpak en ik snap dat het belang voor PSV groot is, maar laat mensen gewoon hun eigen keus maken.
+7/-4

 
4 jaar geleden
Wow! Composttheorie over aanpak PSV, dat ik dat mee mag maken.

Ik ga gelijk een aluhoedje maken.
+5/-7

 
4 jaar geleden
Maar goed dat we jouw stromanredenering weer hebben om alles zonder argumenten te weerleggen.
+6/-4

 
4 jaar geleden
@Mar88vdv. Ik vind je post wel prima. Het enige dat je doet is logisch nadenken en je eigen mening/visie opschrijven.

Verder zou het mooi zijn als PSV op een redelijke wijze door deze tijd heen komt, maar gezien de uitspraken van minister de Jonge vrees ik dat er voor PSV nog grote problemen gaan komen. Hoe kan je nu seizoenkaarten gaan verkopen als er geen enkele zekerheid is over of de supporters het komende seizoen wel naar binnen mogen ?
+4/-2

 
4 jaar geleden
@WouterErik, Als het aan De Jonge, Rutte en de rest van die infantiele roversbende ligt, is Nederland failliet over 5 maanden. Laten we hopen dat wij dit niet vergeten bij de aankomende kamerverkiezingen en deze klaplopers afstraffen voor het wanbeleid dat gevoerd wordt.
+4/-8

 
4 jaar geleden
Yassera's brein kan niet helemaal bevatten dat we in uitzonderlijke tijden leven. Maar goed, binnenkort maar weer even een zendmast in de fik zetten en daarna even protesteren in Den Haag.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Wat je er ook van vindt, het komt PSV goed uit om positieve cijfers naar buiten te brengen.
+5/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Is dat niet altijd het geval?
En nu zitten we in de grootste crisis van de club ever en probeert PSV zichzelf te redden. Niet voor Gerbrands, niet voor De Jong en ook niet voor Janssen maar voor alle PSV fans... Schande!
En het is natuurlijk nog veel schandaliger hoe dat gebeurt, want men moet bij PSV gewoon ff geld uit de grond trekken en vooral de supporters met lange tenen en/of aluhoedjes op de juiste behandeling geven en ook vooral niet hopen dat de supporters hun steentje bij willen dragen, want FOEI! Het is ook veel belangrijker hoe men zaken communiceert dan dat de club door deze crisis komt, zonder al te veel schade. PSV moet ook gewoon ff 25 spelers onder schot houden en dwingen hun contract te downgraden. PSV had natuurlijk ook alle mensen met een seizoenskaart op moeten bellen en vertellen hoe geweldig ze zijn en direct geld geven, sorry zeggen voor de aankoop van Bruma en een gratis kratje bier sturen voor al het ongemak en de 'foutjes' in de communicatie.

In plaats van al dat gezeik op PSV zouden we als fans de directie moeten steunen in deze moeilijke tijden en ze eens een keer bedanken met z'n allen voor al het harde, onbekende werk dat ze doen voor ons nu, ook al moeten we misschien achteraf concluderen dat er fouten zijn gemaakt of dat iets beter had gekund. Er is geen draaiboek voor een crisis als deze.

Maar zodra het kan zitten alle langen tenen en aluhoedjes weer in het stadion, met een lading bier in hun pens, te janken over "Eendracht maakt macht" en "Komen er tijden van veel tegenslag, dan zullen wij tonen wat vriendschap vermag".
+3/-1

 
4 jaar geleden
Fraai gezegd! Ik snap die vijandige houding van sommigen richting hun club ook niet. We moeten met zijn allen onze club overeind houden, want wij als supporters zijn PSV!
+2/-0

4 jaar geleden
30 mensen die hun geld hebben terug gevraagd. Geld dat al uitgegeven was en door PSV hard nodig is om deze crisis te overleven... Dan ben je wel een "echte" supporter pff.
+2/-1

 
4 jaar geleden
30 is veel minder dan ik, ondanks onze trouwe supporterschare, verwacht had. Niet omdat ik verwacht had dat er meer mensen niet willen doneren maar wel omdat het me verbaasd dat iedereen (gelukkig) nog in de situatie is dat ze kunnen doneren.

Het argument geld had je al uitgegeven hoor ik vaak, maar vind ik eerlijk gezegd een beetje respectloos naar de mensen die geraakt zijn in deze crisis die niemand aan zag komen. Als je nu je baan kwijt bent of failliet bent is de situatie totaal anders dan een jaar geleden toen er nog geen vuiltje aan de lucht was. De vraag zou dus niet moeten zijn of je het al uitgegeven hebt, maar of je het met de kennis van nu alsnog uitgegeven zou hebben.
+4/-0

Ik ben blij dat het zo'n succes is, dan kunnen ze die van mij heel makkelijk voor 100% compenseren. Het lijkt erop of alleen de grote bedrijven getroffen worden door corona, en dat alleen omdat ze het geld al uitgegeven hebben wat ze nog moesten verdienen. Precies als reisorganisaties, die geven schijnbaar het geld ook al uit voordat de reis is uitgevoerd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De echte klap moet voor veel bedrijven nog komen. Bouwbedrijven bijvoorbeeld merken pas vrij laat de effecten van een economische crisis. Want de al eerder aangenomen werken die nu worden uitgevoerd lopen vaak nog maanden of enkele jaren door. Als vervolgens de overheid gaat bezuinigen en bedrijven minder gaan investeren in nieuwe projecten dan is er na een tijd gewoon veel minder werk. Dan krijg je dat na 1 of 2 jaren alsnog een grote groep mensen hun baan verliezen.

De bedrijven die nu stilleggen en geen inkomsten hebben (festivals, restaurants, horeca, reisorganisaties, topsport ed.) merken gewoon meteen al de effecten.
+1/-0

 
4 jaar geleden
"De echte klap moet voor veel bedrijven nog komen". Dit is ook precies het punt dat ik vaak post. Bij veel bedrijven is de vloer nu onder ze uit gehaald, maar het gebouw blijft nog wel even staan. Dat ziet er van buiten nog prima uit maar je weet dat het binnen 1 of 2 jaar in gaat storten. Ik post wat symbolisch maar de gevolgen van de Lockdown gaat gigantisch worden. Bij PSV zie je dat nu al direct met een gevaar van 30 miljoen verlies voor alleen volgend jaar.
+1/-0

 
Dat zie je in tekenfilms ook, dat eerst de vloer verdwijnt en dat het gebouw zich nog even vasthoud aan de lucht. Maar daar is het slechts enkele seconden, bij jouw is het 1 a 2 jaar. Erg knap.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dat bezuinigen valt nog te bezien, dat zou economisch zeer onlogisch zijn.
Er is juist de laatste jaren flink afgelost op de staatsschuld en heel verstandig beleid gevoerd, waardoor er nu meer uitgaven mogelijk zijn om bedrijven te redden.

Zie ook dit artikel: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5120356/minister-van-financien-wopke-hoekstra-komende-tijd-geenlink
+1/-0

4 jaar geleden
Kijk even naar hoe Racing Genk het oplost. De enig juiste manier wat mij betreft.
+3/-0

 
Doe dat hier en je hebt binnen 24 uur al een hoop rechtzaken aan je broek en een complete selectie die wil vertrekken
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
70% is heel erg veel, ik vind 10-20% weinig. In verhouding wordt van de seizoenkaarthouders veel meer gevraagd, mi is dit niet juist. Bijna 30% van de thuiswedstrijden van dit seizoen zijn niet doorgegaan, het is maar de vraag wanneer volgend seizoen wedstrijden met publiek gespeeld mogen worden, terwijl de bedoeling is dat je er wel al voor gedeeltelijk betaalt. Eerlijk gezegd ben ik van mening dat de spelers met salarissen, waarvan het al jaren een maatschappelijke discussie is dat die exorbitant hoog zijn, meer zullen moeten inleveren dan wat nu is voorgesteld.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Precies whisky dit is zeer netjes van Genk. Daar zouden veel clubs een vb aan moeten nemen.
+1/-0

4 jaar geleden
Waarom zijn er nog geen PSV mondmaskers?
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Spelers genieten bescherming van de spelersvakbond. Dit is hun goed recht. Echter wij als supporters genieten ook onze rechten op compensatie. Die rechten vallen wat mij betreft tegen elkaar weg. Bovendien zou 1% salarisverlaging al ruim voldoende (minimaal 5x) zijn om alle seizoenkaarthouders te compenseren. Eendracht maakt macht is ons motto en hier staan wij als seizoenkaarthouders volledig achter. Ook het bestuur heeft vrijwillig een gebaar gemaakt (chapeau!!). Echter de spelers blijven zich verschuilen achter hun rechten en laten de onderhandelingen over aan de vakbond. Dit waag ik uitermate laf te noemen. En getuigt ook van weinig clubliefde en empathie naar de trouwe supportersschare toe, zo die er nog bestaat in deze tijd van commercie en snel astronomische bedragen binnen harken.
Voor alle duidelijkheid, ook ik zie af van compensatie, vanwege mijn roodwitte clubhart, maar de halsstarrigheid van onze "helden" zal nog lang in het geheugen gegrift blijven, zeker na de wanprestaties van dit mislukte seizoen. Iets meer zelfreflectie was wel op zijn plaats geweest met het oog op de onzekere tijden die nog zullen volgen. Wat PSV op de been houdt is de hondstrouwe supportersschare, waartoe ook ik en mijn vader al meer dan 45 jaar (nooit ook maar één thuiswedstrijd gemist) behoren.
+3/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi