Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bereikt akkoord met spelersgroep over tijdelijke salarisverlaging

19 mei 2020 15:05 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV bereikt akkoord met spelersgroep over tijdelijke salarisverlaging; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt PSV dat het een akkoord heeft bereikt met de spelersgroep over een tijdelijke salarisverlaging. Hierbij vormt het advies van de VVCS en FBO de basis. "De spelersgroep heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat ze de noodzaak en urgentie begrijpen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Ik wil graag benadrukken dat dit een complexe situatie is. Het is niet leuk om een dergelijk verzoek te doen, maar de uitkomst leert dat er begrip is. De eenheid van geest koesteren we."

Volgens Denzel Dumfries is het duidelijk dat er iets moest gebeuren. "Het is een uitzonderlijke situatie waarin we leven en we snappen dat we mee moeten denken", zo geeft hij aan. "Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt. In de kleedkamer is eenheid van denken het belangrijkste dat er is. Ik ben er trots op dat dit is gelukt."

De selectie heeft bovendien ook nog andere waarden ingebracht. "We beseffen dat bijvoorbeeld ook onze supporters en sponsors momenteel lastige keuzes moeten maken. Het is geweldig om te zien hoe groot de betrokkenheid blijft. Ondanks de onzekerheid merken we dat er grote loyaliteit is richting onze club en dat is heel bijzonder", zegt Dumfries daarover. "We hebben daarom bij de directie aangegeven dat we ons heel graag nog meer gaan inspannen om te laten blijken dat de waardering wederzijds is. Wij zijn hier natuurlijk vooral om te voetballen, maar we beseffen dat er in deze situatie ook van ons meer gevraagd mag worden. Eendracht maakt macht is het motto van PSV en daar sluiten wij ons graag bij aan."

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

salarisverlaging dumfries eenheid eendracht fbo geest gerbrands inspannen koesteren loyaliteit macht motto onzekerheid sponsors uitzonderlijke vvcs wederzijds

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Bijzonder! Dit maakt me trots op onze club!

Eendracht maakt macht!
+2/-0

3 weken geleden
Dumfries en de rest van de spelers weten hoe het moet klasse en Dumfries blijf gewoon bij ons PSV...
+2/-0

3 weken geleden
Goed voorbeeld voor het Nederlandse voetbal!
+1/-0

3 weken geleden
Als we op basis van de cijfers uit de media de botte berekening maakt dan wordt er 3 miljoen bespaard op een bedrag van 44 miljoen. Dat zou dan op ongeveer 7% uitkomen. Begrijpelijk en goed dat ze het doen, maar ook weer niet echt indrukwekkend.
+3/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Tis inderdaad allemaal heel karig, wmb een fikse tegenvaller van de spelersgroep. Van de trouwe supporters is verhoudingsgewijs veel meer gevraagd. We zullen zien hoe het komend jaar het met de financiële huishouding zal verlopen. Bij supporters, laat staan overheid, hoeft wmb. voorlopig niet aangeklopt te worden door de club(ik zeg t met spijt echter).
+4/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
@mar88vdv, dank voor het uitzoeken.
Ik zat vanmiddag al op PSV.nl hun verklaring te lezen maar daar stond geen bedrag of percentage. 7% is weinig, zeker als je zelf helemaal niet naar je werk bent gegaan.
Ik zou graag ook zien of de groot-verdieners procentueel meer hebben ingeleverd dan de kleintjes.
Wel goede zaak dat nu redelijk vroeg de gehele spelersgroep als een eenheid heeft gereageerd. Volgens mij Toon wel handig in dit soort zaken sturen, oa door te beginnen met zijn eigen salaris.

Edit: PS: waarom staat er bij jou een -1 ? Is dit soort zaken uitzoeken ook al een -1 waard ?
+1/-0

 
3 weken geleden
De VVCS gaf aan dat het kon oplopen tot 20% voor de grootverdieners, dus lijkt me dat zij procentueel meer inleveren dan degenen die nog met een veredeld jeugdcontract rond lopen
+1/-0

 
3 weken geleden
Klopt en volgens mij hebben de spelers zich, als ik goed begrijp, ook gehouden aan die afspraken.

De afspraken waren daarbij (bron ED):
0-25.000 euro - geen offer
25.000-57.000 - 2,5%
57.000-114.000 - 7,5%
114.000-171.000 - 10%
171.000 - 250.000 - 15%
250.000 - 500.000 - 17,5%
500.000+ - 20% korting
+2/-0

 
2 weken geleden
Ff hé!! Check dit, de loonoffers gelden toch alleen voor de maanden dat er niet gevoetbald word? Dus dan is het nog veel minder dan dat er gesuggereerd word? dacht ik zo dan, wassen neus? of zit ik fout? Het gaat toch nog niet over volgend seizoen?
+1/-0

 
2 weken geleden
Klopt. Die 3 miljoen euro besparing is alleen als er een compleet seizoen zonder publiek gespeeld gaat worden.
+1/-0

 
3 weken geleden
@ Mr88vdv Heb je die 44 miljoen uit het jaarverslag 18-19? Dat is wel incl. Bonussen en CL- premies. Ik denk dat de normale basis salarissen lager liggen, dus dan is het percentage wel hoger, richting 9%.
+1/-0

 
2 weken geleden
En is dat niet de totale salarispost van heel PSV? Dus inclusief de koffiejuffrouw? Dat loopt ook nog flink op alles bij elkaar.
Vergeet ook niet dat er ook een werkgeversaandeel aan afdrachten en belasting is (NIET het verschil bruto - netto) dat wellicht ook nog in die 44 miljoen zit.
+3/-0

 
2 weken geleden
Scherp! In die 44 miljoen uit het jaarverslag zit al het personeel incl. werkgeversdeel sociale lasten en pensioenen.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ik blijf op 1 of andere manier moeite houden met het woord 'tijdelijk'.
Het gemiddelde salaris in de eredivisie is bijna 3 ton per jaar (laat staan Engeland, Spanje etc.).
Dit is wel een uitgerekend moment om de salarishuishouding in de voetballerij structureel enigszins te normaliseren vind ik.
+3/-0

 
3 weken geleden
Scheeld een slokje op de borrel;-)
+1/-0

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein racisme schatting simons sir tinus topper trestena trump woordje zorg