Transparent
Inloggen
Sluiten

Contract Ibrahim Afellay bij PSV niet verlengd

27 mei 2020 15:54 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Contract Ibrahim Afellay bij PSV niet verlengd; image source: Pro Shots

Ibrahim Afellay zal na dit seizoen vertrekken bij PSV. Dat meldt de club via de officiële website. "We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities", aldus technisch manager John de Jong. "Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken. We gaan echter goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is. Ibi is en blijft een echte PSV’er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open."

De aanvoerder van afgelopen seizoen kijkt met een goed gevoel op het gesprek met de clubleiding. "John en Toon zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend", zo geeft hij aan. "Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV’er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf."

De middenvelder moet wel bekennen dat hij zich niet neerlegt bij de sportieve conclusies van Gerbrands en De Jong. "Ik ben van mening dat mijn loopbaan er nog niet op zit, dat ik op een goed niveau nog van waarde kan zijn", zegt hij daarover. "Ik voel me sinds de winterstop pas echt honderd procent fit. De komende weken ga ik gebruiken om te bepalen of ik bij een andere club nog voor mijn kans wil gaan."

Afellay kwam in dit seizoen tot vier officiële wedstrijden voor PSV. De thuiswedstrijd tegen FC Twente was zijn laatste in het rood-wit, maar vanwege een rode kaart haalde hij het eindsignaal niet. In totaal speelde hij 223 officiële wedstrijden voor PSV en daarin wist hij 39 doelpunten te maken.

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

afellay jong eindsignaal gerbrands twente wederzijds

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Goede beslissing van de club. Heeft na zijn terugkomst niks extras gebracht
+7/-0

2 maanden geleden
Was 1 wedstrijd effe leuk maar kan echt niet meer.Bedankt en houdoe en succes veder !!!
+3/-1

2 maanden geleden
Het zit er op voor hem. Als je de beelden van zijn wedstrijden voor PSV terugziet in de jaren voor vertrek naar Spanje zie je een grote meneer. Dank Ibi.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Laten we die beelden ook koesteren. Het was leuk dat hij dit jaar een paar keer in mocht vallen. Helaas was dat niet van het niveau wat hij ooit gehad heeft. Hopelijk zien we hem nog eens terug in een andere rol bij PSV, hij kan een groot voorbeeld zijn voor velen.
+3/-1

2 maanden geleden
Rationeel is dit natuurlijk de juist beslissing, maar het blijft zonde dat het niet gelukt is. Ik had hem een mooier afscheid gegund.
+6/-2

2 maanden geleden
Fijn te lezen dat Ibi de beslissing begrijpt en van PSV houdt. Hopelijk komt hij na zijn carrière terug om een belangrijke rol in de jeugdopleiding te krijgen en weet hij Mo'tje ervan te overtuigen dat 2-3 jaar PSV het beste voor zijn toekomst is en dat Mo moet bijtekenen. Heel veel dank Ibi, je bent een fantastische jongen. Een voorbeeld voor veel voetballers en andere mensen.
+11/-1

 
2 maanden geleden
Enorm jammer dat hij bij Barcelona bij de training in zo'n pin bleef hangen. Hij begin net redelijk aan te haken en leek net ook echt wat aan Barcelona toe te gaan voegen. Hij deed het daar beter dan ik had verwacht.
Na de blessure heeft hij dat niveau nooit meer gehaald.
Schwaab en Ibi zijn de eerste veranderingen in de selectie.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Loopt een bak ervaring weg maar vond beiden niets meer toevoegen.
+1/-0

2 maanden geleden
Altijd in m'n hart Ibi!
+4/-1

2 maanden geleden
Grote voetballer. Grote psv-er. Zoveel eigen jeugdspelers met meer dan 50 interlands brengen wij ook niet altijd voort. Hopelijk zien we hem in de nabije toekomst terug in een andere rol in Eindhoven! Het Ga je goed ibi!!
+7/-0

2 maanden geleden
Toch vond ik dat Afellay een hele aardige wedstrijd speelde tegen Twente. Helaas eindigend met een domme rooie kaart. Ik kan niet in zn contract kijken, maar ik ben er niet van overtuigd dat ons overige middenveld veel beter is. Had hem er graag nog een jaar bij gezien.
+2/-2

2 maanden geleden
Jammer dat het op deze manier moet eindigen. Ik had hem een veel mooier afscheid gegund.
+1/-0

2 maanden geleden
Veel respect voor Afellay, goed mens en echte jongen van onze mooie club. Wat had ik het graag anders gezien maar iedereen zal de onvermijdeijkheid van deze beslissing snappen. Het ga je goed Ibrahim, ik hoop dat je op termijn een mooie rol in de staf gaat vervullen,
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal