Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wilde competitie ongeldig verklaren en PSV ticket voor Champions League geven'

30 mei 2020 21:38 - Parool.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB wilde competitie ongeldig verklaren en PSV ticket voor Champions League geven"; image source: Pro Shots

Als het aan de KNVB had gelegen had PSV een ticket voor de voorronde van de Champions League gekregen. Dat onthult Jaap de Groot in Het Parool. De KNVB wilde de competitie ongeldig verklaren en de eindstanden van het seizoen 2018/2019 hanteren. "Dat plan werd door ingrijpen van de UEFA op het laatste moment afgeblazen", aldus De Groot. "Die maakte op 23 april bekend dat het aanmelden voor Europa diende te geschieden op basis van in het seizoen 2019/2020 geleverde prestaties."

Meer op Parool.nl
Tags

knvb aanmelden afgeblazen geleverde uefa voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
AZ heeft meer recht op de voorronde CL-plek dan PSV na dit slechte seizoen,
Mogelijk hebben ze zelfs meer recht op een directe CL-plek dan Ajax dat op instorten stond.

Maar het blijft vreemd dat onderin alles ongespeeld is verklaard met als gevolg geen degradatie, en dat bovenin dit seizoen wel telt. Zelfs tot op het doelsaldo aan toe. Vanuit die logica zou de CL-plek voor PSV nog wel logisch zijn.
+13/-0

 
4 jaar geleden
Dat zijn de magische krachten en wetten die voor de groten anders zijn als voor de kleinen. Het jammere: er worden er altijd wel een paar goed genaaid!
+7/-0

 
4 jaar geleden
Het PSV van afgelopen seizoen verdiende niks alleen kritiek. Waardeloos seizoen met alleen maar verliezers.
+7/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Sjoerd Mossou slaat de spijker op zijn kop in het AD met zijn column. Het is en blijft een vreemde zaak de beslissing van de KNVB.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Tja dat is natuurlijk Nederland. Wijs je een nummer 1 aan dan ook zeker een nummer laatst
+2/-0

4 jaar geleden
Had wat hebben aan dat nieuws ?? En nergens recht op was een knudde seizoen gauw vergeten..
+4/-0

4 jaar geleden
Jaap de Groot? Is die nog niet met pensioen? Lulhoer eerste klas, net als z'n vriendje Valentijn.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Gelukkig hebben wij PSV - fans die gigant van het ED. zucht
+4/-3

 
4 jaar geleden
ED heeft een fatsoenlijke journalist hiervoor die niet aan volksmennerij doet en mensen tegen elkaar opzet teneinde aandacht te trekken en mensen tegen elkaar op te zetten en beter geïnformeerd is mbt. PSV dan elke journalist van de teleriool dan ook. Teleriool is een schandvlek voor de journalistiek in NL.
+7/-2

 
4 jaar geleden
Heb je het dossier van Bommel gevolgd? Eerst bij hem in zijn reet kruipen om hem vervolgens (na diens ontslag) publiekelijk aan te gaan vallen. Als deze gozer echt zo goed was geïnformeerd had hij publiekelijk veel eerder aan de bel moeten gaan hangen. Waarom hoorden we deze journalist tussen maand 6 - 12 in het eerste seizoen onder van Bommel niet? Wat een farce man. En nu schrijven dat er duizenden seizoenskaartjes verkocht zijn. Hij lijkt wel het PSV uithangbordje.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Je kijkt door een bril die je complottie-gedachten mbt PSV,(barbertje Gerbrands zal moéten hangen) graag doorgeven. Kort door de bocht en conclusies trekken, en hier neerkalken zonder op de hoogte te zijn. Een beetje teleriool-gedrag.
+5/-5

 
4 jaar geleden
Je blaast wederom zeer hoog van de toren. Je hoeft helemaal geen insider te zijn om een aantal zaken te zien die topclub onwaardig zijn. Maar sluit vooral je ogen en blijf denken dat we een topclub zijn met dito management.
+5/-1

 
Een goed journalist geeft feiten weer en geen mening. Het eerste half jaar van het laatste seizoen was gewoon goed. Een inzinking is door een scheids in gang gezet in Utrecht, door enkele rode kaarten en de daarop volgende wedstrijden door kut kuipertje. Dat daardoor de twijfel toesloeg, kwam in hoofdzaak door de leeftijd van het team. Maar tegen PSV wordt dit altijd goed gepraat, niet dat ik ervoor ben dat wat ze bij 010 en 020 doen, het meteen lynchen van de scheids. Maar daar zit de krux.
+4/-4

 
4 jaar geleden
Maar ook Bommel was wat te verwijten @rwhb, die heeft een aantal zaken 'niet echt handig' aangepakt, niet op technisch niveau wmb.
+1/-1

4 jaar geleden
PSV hoort nu niet thuis in de CL ,het is gewoon te slecht. Ajax heeft daartegen geluk , ze zaten in een neergaande spiraal. Ik denk dat ze de eerste plek niet zouden kunnen handhaven. Snap wel dat Overmars en Gerbrands blij zijn met de beslissing van de KNVB. Jammer voor AZ , het kampioenschap had ik ze van harte gegund.
+2/-0

4 jaar geleden
Waar we zouden eindigen weet niemand.PSV vergaarde op het moment dat we gingen stoppen veel punten.De winning mood zat weer in het team met nog 5 thuiswedstrijden voor de boeg.AZ was nog een directe ontmoeting op het programma,die op hun beurt Feyenoord nog moesten ontvangen.Het kwakkelende Ajax moest nog uit naar het uitstekend presterende Willem II,angstgegner FC Utrecht en naar de kuip.Het kon met de top 4 nog alle kanten op,met dit programma.Niet ondenkbare nederlagen van Ajax in Utrecht en Rotterdam had PSV zelfs weer titelkandidaat gemaakt.Na de kampioenschappen van 2007 en 2016 kan niemand meer ontkennen dat zoiets onmogelijk is.Maar door de scheve verhoudingen in het resterend zowel niet als wel gespeelde wedstrijdverloop deze competitie,was het niet vreemd hem teniet te verklaren.Zoals bij de amateurs ook het geval was.We zullen het nooit weten.
+3/-2

 
Wij hadden iig geen schijn van kans om kampioen te worden, derde hooguit Fritske;-), Je haalt geen twee clubs in die +- 10 punten op je hebben en dan staat er ook nog eentje derde boven je, no way amigo.
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Achteraf makkelijk lullen..Knvb kan geen harde beslissingen nemen. Altijd maar afkijken bij de buurman.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Goed dat dit niet is doorgegaan, PSV heeft er totaal geen recht op en dat zou echt scheve gezichten geven. Gelukkig heeft 020 de titel ook niet gekregen! AZ maakte n goede kans, zou fatsoenlijk zijn als 020 de premie deelt met AZ, hoewel die zichzelf in de voet hebben geschoten met stap naar Uefa...
Enfin zsm die corona ellende achter ons laten en op naar nieuwe seizoen: nieuwe ronde, nieuwe kansen: ik zal er bij zijn, net zoals de laatste 35 jaar!
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon maniertje van de Telegraaf om AZ ff te stangen. *Jaap de Groot
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi