Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB zet in op wedstrijden in volle stadions vanaf 1 januari 2021'

5 juni 2020 18:57 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB zet in op wedstrijden in volle stadions vanaf 1 januari 2021"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de KNVB samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie werkt aan een aantal stappen om weer te kunnen voetballen in volle stadions. In zeven fases moet het weer mogelijk zijn om met publiek op de tribune betaald voetbal te spelen. De voetbalbond zet daarbij in op 1 januari 2021, zo staat in het Deltaplan Betaald Voetbal dat vrijdag werd aangeboden aan Minister voor Medische Zorg en Sport Martin van Rijn.

De eerste fase brak al begin maart aan toen voetbal vanwege het Coronavirus niet meer mogelijk was. Sinds 28 april is fase twee in gegaan, beperkt trainen met inachtneming van de anderhalve meter regel. Vanaf 24 juni moet fase drie ingaan als de trainingen volledig worden hervat inclusief contact en fase vier volgt een maand later als er oefenwedstrijden tussen twee profclubs op het programma staan. In september zal met fase vijf gestart worden als de competitie weer begint zonder publiek. Fase zes is dan om gedeeltelijk publiek toe te staan bij de wedstrijden, waarna vanaf januari 2021 fase zeven begint: volledig publiek bij alle wedstrijden.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

knvb cooperatie coronavirus deltaplan eredivisie inachtneming minister rijn telegraaf zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Hoe gaan we dat doen, volledig publiek, met 1,5 meter afstand ??
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap werkelijk waar niet waarom iedereen hier zo blijft hangen in die "nieuwe normaal" maatregelen. "nieuwe normaal" eerder "nieuw abnormaal" wat het is momenteel toch alles behalve normaal?

Momenteel ziet het er toch helemaal naar uit dat het Covid-19 zich heel erg gedraagt als een seizoensziekte, net zoals de griep. Ik beweer niet dat het hetzelfde is als de griep want de klachten van Covid-19 zijn heviger en houden langer aan dan die van de griep (al zijn de symptomen wel ongeveer hetzelfde als je ze zou moeten omschrijven, zie RIVM).

Nu reist alleen de volgende vraag:
Is dit virus een legitieme reden om zo veel vrijheden op te moeten geven en een samenleving dusdanig te veranderen in afwachting op een vaccin? Een vaccin waarvan we nog niet eens zeker weten of die er ooit gaat komen. Het is niet eens bekend of een vaccin überhaupt wel werkt tegen dit virus. Er zijn ook aanwijzingen die zeggen dat een 2e besmetting alleen maar een heftiger ziektebeeld veroorzaakt van de 1e besmetting, omdat je afweersysteem dan heftiger reageert en ook de goede cellen van je lichaam 'aanvalt'. Een vaccin zou dan allesbehalve een oplossing zijn.

Volgens mij is het antwoord op die vraag: nee, en zijn er 2 opties die er nu zouden kunnen gebeuren.
1. Maximaal indammen om tijd te winnen, en die tijd dan te gebruiken om de zorg uit te bereiden en te verbeteren zodat een eventuele piek opgevangen kan worden. En dan terug naar normaal, het oude normaal.
2. Nu langzaam naar het oude normaal omdat dat de enige manier van leven is zoals we zouden moeten willen in dit land.

Het zou wel weer een hele impopulaire mening zijn. Maar iedereen die het niet met mij eens is zou ik dan graag willen vragen om een inhoudelijke reactie die mij dan uitlegt of we ooit terug gaan naar het normale leven en wat er moet gebeuren voordat dat zou moeten kunnen.
+8/-2

 
site-admin 3 jaar geleden
Deze discussie graag verder voorzetten op het forum en hier ontopic blijven
+4/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Als die grote demonstraties geen gevolgen hebben tav de corona-zieken, dan is dat een indicatie dat er buiten weinig gevaar is op overdracht.

Edit: PS, Ik bedoel dus dat we over 3 weken daar meer over kunnen zeggen.
+1/-5

 
3 jaar geleden
Dacht dat die CL wedstrijden in Bergamo en Milaan nou juist de brandhaarden waren...
+10/-0

 
3 jaar geleden
@Kas, Die informatie is mij ook bekend,
Daarom ben ik zo benieuwd of er door de grote demonstraties onder de demonstranten een piek gaat komen of niet. Als die er over een week of 2 is dan zijn stadions dus nog een probleem, als er niks gebeurd dan zou je de stadions dus sneller kunnen gaan vullen met supporters.

Ter verduidelijking, Ik ben voor in stappen uitproberen, maar tegen massa-demonstraties.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Je negeert de mogelijke invloed van het weer volledig
+6/-1

 
3 jaar geleden
klopt, maar ik schreef ook over een "indicatie" niet over een definitieve conclusie. Ik bedoelde niet dat tav de demonstraties meteen je een definitief bewijs hebt, maar het is wel het eerste experiment met een massa mensen dat je hebt. Zie verder mijn reactie op Feije een paar posts hieronder.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Zag vandaag iets over de ontwikkelingen in landen als Iran en Israël. Een patroon van een tweede golf lijkt realistisch zeker met de ingevoerde versoepeling overal. Neem een eiland als Mallorca of ibiza: die zijn nagenoeg schoon nu en dan komt er per 1 weer tourisme op gang. De KNVB kan zeggen wat ze wil maar god knows wat er in oktober weer gezegd wordt.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Tja demonstraties in deze tijden van crisis!! Dit zou niet moeten gebeuren.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Je bent weer veel te kort door de bocht want zo simpel is het niet. De ene groep mensen bij elkaar is de andere groep mensen niet. Je weet helemaal niet of er uberhaupt mensen met corona aanwezig waren en hoe die en de mensen in hun buurt zich specifiek gedragen hebben.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Er is natuurlijk nog wel een verschil tussen een protest, waar mensen op sommige plekken voldoende afstand proberen te houden en, wanneer ze schreeuwen, dit voornamelijk dezelfde kant op doen (dus niet in elkaars gezicht), en een stadion vol supporters die bij een doelpunt elkaar in de armen vliegen en waar je soms in elkaars gezicht moet schreeuwen omdat je elkaar anders niet verstaat.
Natuurlijk niks mis mee, maar dat maakt wel dat je deze 2 situaties totaal niet kan vergelijken.
Bovendien, zoals @Tony the Tiger ook al zegt, wanneer mensen in de open lucht staan kan de wind er tussendoor blazen, wat ervoor zorgt dat kleine deeltjes veel minder lang in de lucht blijven hangen en het besmettingsgevaar dus ook kleiner is.
+3/-1

 
3 jaar geleden
En wat dacht je van al die supporters op de promenade en wat als ze naar de wc moeten? Inderdaad niet te vergelijken met een demonstratie.
+2/-0

 
3 jaar geleden
@Feije, Mee eens,
Maar het PSV stadion is een uitzonderlijk stadion. Het is volgens mij het enige stadio in NL waarbij de hoeken van een soort luxeflex zijn gemaakt. Als de kleppen van de hoeken van het PSV-stadion open staan, kan er veel wind door het PSV-stadion waaien.
Ik bedoelde niet dat tav de demonstraties meteen je een definitief bewijs hebt, maar het is wel het eerste experiment met een massa mensen dat je hebt. Ik schrijf ook over een "indicatie" niet over een definitieve conclusie.
+2/-1

3 jaar geleden
Wow.. eindelijk komt er eens iets van een plan naar voren.

"In zeven fases weer naar volle stadions" klinkt wel een beetje als een powerpoint presentatie van Van Breukelen.
+4/-0

3 jaar geleden
Ik ken de details niet, maar zo te horen leeft de KNVB nog steeds in een droomwereld.

Bij ieder ander bedrijf waren die figuren die dit verzinnen allang weggestuurd.
+2/-1

 
3 jaar geleden
In januari ook... precies wanneer dat virus weer de kop op kan steken.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Want? Is het maken van plannen om weer een beetje terug te kunnen naar het normale leven zo slecht dan? Ik snap echt niet wat je hier op tegen kan hebben, maar goed.
+2/-3

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het eens met je kritische houden tav het "nieuwe normaal". Het nieuwe normaal heeft ook veel schadelijke bijwerkingen, en we moeten het nooit als blijvend gaan accepteren.
De terugweg moet wel in stappen, dus eerst het stadion deels vullen, maar het einddoel moet zijn volle stadions. Dat voetbal-plezier moeten we ons niet laten ontnemen, Het ziet er ook veel beter uit op de TV.
Daarnaast heel goed uitzoeken hoe alles juridisch is gegaan, en wat er in de tussentijd in de wet is veranderd zonder goede inspraak van het parlement.
En laat je niet door kritiek op je posts wegzetten. Ik heb zelf ooit +1/-19 gehaald omdat ik schreef dat volgens de gegevens van de RIVM zelf er onder de 50 jaar bijna niemand aan overleden was en je dus het best zou kunnen gaan beginnen met het stadion vullen met jongeren onder de 30 jaar.
+2/-1

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Had al hoop op 2021 zou mooi zijn maar Face 6 hoe gaat dat dan ..????
+1/-0

3 jaar geleden
Natuurlijk zou dat een mooi beeld zijn, maar is het ook haalbaar? Ik denk juist in koude tijden dat het virus zich juist meer kan verspreiden, maar we gaan het zien.

Als het door gaat, vind ik het wel raar. Want dan is het thuis voordeel er opeens weer. Stel PSV speelt tegen een van de toppers thuis, en opeens uit en dan mag er wel weer publiek, dat is toch niet eerlijk. Kijk eens in Duitsland hoeveel uit spelende clubs er winnen, nu ze zonder publiek spelen. Ik vind het scheef.

Ik had liever een jaar abbonement gezien van een club, waar je alle wedstrijden thuis live krijgt, en dat de club door de weeks trainingen streamt van je club, aparte interviews en dergelijken. En dat je het jaar erna dan voorrang of korting krijgt bij een seizoenkaart van 2021/2022. Omdat je de club steunt in deze moeilijke tijd. Of andere extra uitzending dan die je door dat abbonement krijgt wat niet op fox sports te zien is.

Andere vinden mijn idee weer niks, zo heeft iedereen zijn mening ...
+2/-0

3 jaar geleden
Elk griepvirus komt voor meerdere jaren terug, dus COVID-19 ook. Deze keer zijn we echter beter voorbereid. Het zal aan ons maatschappij liggen in hoeverre het weer uitbreekt, gaan we ons houden aan de regels? Dat hoeft niet perse met n lockdown, maar volle stadions lijkt me voorlopig nog een utopie, zeker in de herfst- en wintermaanden. Ik zie echter heel veel mensen die de afgelopen tijd al weer bagatelliseren als zijnde "overdreven onzin en belachelijk dat we dit hebben gedaan". Ik hou m'n hart vast derhalve.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Gelukkig hebben bepaalde steden zeer goed toezicht
+3/-3

 
 
3 jaar geleden
@Pvh25, Mee eens. Ik wil waarschijnlijk het in iets snellere stappen uitproberen dan jij, maar ik ben ook totaal tegen massa-demonstraties.
Ik hoop en verwacht dat de gemeente-raad van Amd dit zeer grondig gaat uitzoeken. De App-berichten tussen Halsema en de minster geven een zeer vreemd beeld over hoe Halsema met deze zaak is omgegaan.
Ik las ergens dat de dagen ervoor er door Groenlinks actief werd opgeroepen om naar Amd te komen om te demonstreren, maar ik weet er details niet van.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik ken de details ook niet, dus ik ga maar niet speculeren. Wat ik wel weet is dat de burgemeester verantwoordelijk is, en niet de minister. Wat me stoort is dat Halsema gewoon niet toegeeft "I fucked up, sorry" ,is dat nu zo moeilijk? Dat zegt veel over haar leiderschap, net zo waardeloos als die narcistische brulaap in Washington.
+3/-0

 
3 jaar geleden
"Niet perse met een lockdown" zeg je. Maar hoe noem jij de situatie waarin we geen volle stadions mogen hebben, geen concerten, geen feesten, niet meer naar een volle kroeg of cafe? Ik vind dat nog steeds een lockdown, maar oke.

Je vindt volle stadions momenteel een utopie? mag ik vragen waarom, en wanneer zouden we volgens jou wel weer volle stadions mogen/kunnen hebben?
+4/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Met een lockdown bedoel ik bv geen overvol openbaar vervoer,café's restaurants, bioscopen, stadions etc, kortom waar veel mensen op elkaar zitten. Alles van dit mag toch gewoon open nu, alleen in mindere mate. Dit alles om te voorkomen dat er opnieuw een uitbraak komt van COVID-19 met alle gevolgen van dien. De afgelopen tijd heeft aangetoond dat social-distancing gewerkt heeft. Nu het aantal besmettingen laag tot bijna nul is, kunnen we zoals we het nu doen wellicht de kop in (blijven) drukken. Ik hoorde van een viroloog dat 's zomers waarschijnlijk door temperatuur en UV, het virus veel minder aanwezig is, maar je kunt er donder op zeggen dat COVID-19, zoals elk virus, zich in het najaar weer meldt. Juist dan zullen we alert moeten zijn. Deze (top)viroloog vertelde ook dat het allerbelangrijkste is vaak handen wassen, en indien mogelijk 1,5m afstand houden, omdat vooral de grote druppels die een besmet iemand uitspuugt boordevol virussen zitten, en die 'vliegen' maar 1 à 1.5m weg, itt aerosolen die veel minder tot bijna geen virussen bevatten. in volle stadions, waar ook nog eens geschreeuwd en hard gepraat wordt, kun je je voorstellen dat dit dus een walhalla is voor COVID-19, laat staan èlk virus. Wanneer het weer wel kan? Goede vraag, ik vermoed dat een vaccin nog wel even op zich laat wachten als ik goed tussen de regels door lees wat de experts zeggen. Ik denk dat we onze kaarten moeten zetten op een medicijn die werkelijk de complicaties van dit virus kan verminderen, dus niet die chloroquine-onzin. Firma Roche bv is naar wat ik hoor hier hard mee bezig.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dus jij wil lekker in de lockdown blijven tot er een vaccin is?
Dan kun je nog wel een paar jaar blijven zitten!
Ik weet niet hoe je aan je informatie komt maar het klopt niet wat je schrijft.
Gewoon voetballen met publiek desnoods met een mondkapje op (wat ook niet helpt) maar dat is nog beter dan die anderhalve meter wat helemaal niet werkt.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, ik zit niet te wachten op een lockdown, Wie wel? Kun je me even uitleggen wat niet klopt aan mijn verhaal? (mijn info komt oa direct van een topviroloog en betrokkenen. Ook artikelen van de experts bevestigen deze info)
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Bedankt knvb voor de info. Dan sla ik een jaartje over met mijn kaart.
+1/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage