Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Komend seizoen ook Eredivisie tussen Kerst en Oud en Nieuw'

16 juni 2020 16:40 - Nu.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Komend seizoen ook Eredivisie tussen Kerst en Oud en Nieuw"; image source: Pro Shots

Komend seizoen zal er standaard een wedstrijd op zondagavond om 20:00 uur gespeeld worden. Dat weet De Telegraaf te melden. Afgelopen seizoen werd er in het conceptprogramma van de KNVB ook ieder weekend een wedstrijd om 20:00 uur gepland, maar na veel kritiek van zowel clubs als supporters werd dat teruggedraaid. Clubs zouden nu wel akkoord zijn met de aanpassing. Daarbij komt ook kijken dat zolang er geen publiek aanwezig kan zijn, er ook op maandagavond om 20:00 uur gespeeld gaat worden.

De aanvangstijdstippen van vrijdag en zaterdag zijn bovendien ook veranderd. Op moment als er met publiek gespeeld gaat worden, zal op vrijdag om 19:45 uur worden afgetrapt. Dit was steeds om 20:00 uur. Op zaterdagavond worden twee wedstrijden om 18:30 uur gespeeld en twee wedstrijden om 21:00 uur. Om 19:45 uur wordt er niet meer afgetrapt. Het late duel van zaterdag begon afgelopen seizoenen steeds om 20:45 uur. De tijdstippen voor zondag blijven ongewijzigd.

Zolang er geen publiek aanwezig kan zijn, wordt er ieder weekend op negen verschillende momenten gespeeld. Op vrijdagavond volgen twee wedstrijden achter elkaar, om 18:30 uur en om 21:00 uur. Op zaterdag wordt er op dezelfde tijdstippen gespeeld, terwijl op zondag wordt begonnen om 12:15 uur, 14:30 uur, 16:45 uur en 20:00 uur. Het negende duel zal dan op maandag 20:00 uur plaats vinden.

Aanvangstijdstippen Eredivisie zonder publiek

Vrijdag
18:30 uur
21:00 uur

Zaterdag
18:30 uur
21:00 uur

Zondag
12:15 uur
14:30 uur
16:45 uur
20:00 uur

Maandag
20:00 uur


Aanvangstijdstippen Eredivisie met publiek

Vrijdag
19:45 uur

Zaterdag
18:30 uur - twee wedstrijden
21:00 uur - twee wedstrijden

Zondag
12:15 uur
14:30 uur
16:45 uur
20:00 uur

Update 16-06 16:40: Komend seizoen zal er tussen Kerst en Oud en Nieuw ook een speelronde gepland staan. Dat meldt Nu.nl. De Eredivisieclubs zijn hiermee akkoord gegaan. Van een winterstop zal bovendien nauwelijks sprake zijn, aangezien de volgende speelronde op vrijdag 8 januari alweer zal beginnen. Tijdens de kerstdagen zal er niet gevoetbald worden.

De varianten qua tijden zijn nog niet definitief. De burgemeesters en de NOS moeten nog toestemming geven voor het voetballen op maandagavond. Mocht dat niet gebeuren, is zaterdagmiddag een alternatief.

Meer op Nu.nl


Tags

eredivisie aanvangstijdstippen tijdstippen conceptprogramma kerstdagen knvb nos ongewijzigd telegraaf teruggedraaid varianten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Het blijkt maar weer dat ze in Zeist weer dikke schijt hebben aan de supporters aangezien ze die zondagavond er weer doorheen proberen te duwen. Het zal tegen beter weten in zijn, maar hoop dat ze tenminste rekening houden met de afstanden voor uitsupporters. Vorig seizoen was je tegen Emmen en Heracles pas diep in de nacht terug.
+2/-1

 
4 weken geleden
Mee eens, Zondag-avond wedstrijden zijn drama voor de uitsupporters,
Mogen we nog blij zijn dat we niet in de keukenkampioen-divisie spelen want die wedstrijden gaan volgens mij naar Di+Woe+Do.
+1/-0

4 weken geleden
Momenteel vind ik voorlopig alles prima , als we maar op een veilige manier gaan voetballen .En het duurt nog zolang. Pfffff.
+3/-1

 
4 weken geleden
Ja, vooral ook aangezien Denemarken, Duitsland, Engeland, Portugal, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Italië, ... oftwel; heel West-Europa op België, Frankrijk en Nederland na nu gewoon weer voetbalt zonder problemen.
Hoewel er wel lichte competitievervalsing is gezien het verminderde thuisvoordeel.
+3/-1

 
4 weken geleden
@Albert, helemaal mee eens !
Ook in NL had er nu gewoon gevoetbalt kunnen worden. Maar de burgemeester van Eindhoven was in een soort paniek-toestand geraakt ipv eerst te gaan kijken hoe het verder zou gaan verlopen.
Kunnen we aub stoppen met al dat overdreven gedrag als de bal steeds af vegen en zo. Ik ben vandaag bij de AbnAmro geweest, en moest bij binnenkomst meteen een hele vieze gel op mijn handen smeren. Nu 6 uur later voelen mijn handen nog raar aan en is nog steeds de natuurlijke beschermlaag van mijn handen verdwenen. We moeten niet in de kerk of in het cafe gaan zingen, maar op allemaal andere punten is het totaal doorgeschoten
+2/-4

4 weken geleden
Saai dat je eigenlijk nog maar zelden meerdere wedstrijden tegelijk hebt, waarbij je behalve onze eigen wedstrijd ook nog met een schuin oog de tussenstanden bij de concurrentie in de gaten kunt houden, dat was toch altijd wel leuk. Maar ja, het belang van supporters staat helaas al lang niet meer voorop.
+4/-0

4 weken geleden
En 3x raden wie er op de zondagavonden mogen gaan spelen? De interessantste clubs. En dan dadelijk ook nog met kerst gaan spelen. Daar zit de helft van de supporters ook niet op te wachten. Blijkt maar weer dat de KNVB en de eredivisie schijt heeft aan de supporters.

Dat ze eens een plan maken om wel supporters bij wedstrijden te krijgen vanaf september. Waarom zou dat niet kunnen. Echt geen vol stadion. dat snap ik ook wel, maar als er in restaurants al 30 mensen mogen en in bioscopen en theaters, dan moeten er in een voetbalstadion toch ook wat supporters kunnen zitten? Te makkelijk om te zeggen tot eind 2020 zonder supporters. Terwijl dat toch echt de mensen zijn waar ze voor spelen.
+2/-0

4 weken geleden
Wordt je niet vrolijk van vrijdag moet je werken kom je buiten Eindhoven is het met de drukte bijna niet te doen en weer zondag 20.00 ook al zo erg ..Geloof dat ze liever Fox willen dan de supporters !!
+3/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
En dan moetje geen klant zijn van ZIGGO want dan is het nog maar de vraag of je FOX kunt ontvangen. ZIGGO GO is zowiezo een ramp VI Inside gisteren 5 x onderbroken .Site niet bereikbaar.
+2/-0

4 weken geleden
Ik wil wel eens een keer een beslissing meemaken dat een ieder tevreden zou kunnen stellen, Voetballen met Publiek? Voorlopig echt niet, en voetballen met beperkt publiek brengt met zich mee dat er een gedeelte van de supporters die teleurgesteld gaan worden hun ontevredenheid gaan uiten, je krijgt er gehaaid hommeles mee.
+2/-1

 
4 weken geleden
Precies. Wanneer er wel weer mondjesmaat publiek zal worden toegelaten krijg je 2 groepen mensen die gaan klagen.
Ten eerste de (grootste) groep: mensen die niet naar het stadion mogen. Ten tweede zullen er vast ook een aantal mensen die bijvoorbeeld naar PSV-Excelsior mogen, klagen waarom zij niet de op papier veel interessante wedstrijd PSV-Utrecht toebedeeld hebben gekregen.
Ik denk niet dat het niet te onderschatten plezier van de mensen die wel weer naar het stadion mogen opweegt tegen het geklaag van de eerder genoemde groepen.
Ik begrijp het plan om niet gefaseerd publiek toe te laten daarom ook wel.
+1/-1

4 weken geleden
Maakt toch niet uit is zonder publiek
+1/-1

4 weken geleden
Dat er tussen Kerst en Oud&Nieuw gevoetbald wordt is dikke prima. Heb me altijd al afgevraagd waarom de winterstop niet in de koudste tijd van het jaar is, maar er alleen maar is om de voetballers vakantie te kunnen geven.

Gelukkig wordt er met de wedstrijdtijden weer stevig rekening gehouden met de supporters die hun club in deze moeilijke tijden hebben gesteund en er (mede) voor zorgen dan de BVO's blijven voortbestaan. Dikke pluim weer voor onze vrienden in Zeist...
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat bruma chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel