Transparent
Inloggen
Sluiten

[video] Special | Toon Gerbrands over afgelopen seizoen, de coronacrisis en de toekomst

16 juni 2020 08:38 - PSV TV
Tags

coronacrisis gerbrands special

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Zo, Toon heeft zijn straatje weer schoongeveegd en kan van Bommel recht in de ogen kijken. Hij geeft aan dat hij wist wat het ontslag van van Bommel teweeg zou brengen. Nou schijnbaar niet want het hele zooitje escaleerde.
+4/-7

 
11 maanden geleden
Wat had hij daar anders aan kunnen doen dan? Hij is best geduldig geweest met Van Bommel, nadat het EL avontuur mis liep en de lange slechte periode in de competitie. Iedere andere club met vergelijkbare ambities had allang de trainer eruit gegooid na zo een negatieve periode. Dat zal dus wel rekening houdend geweest zijn met de status van Van Bommel.

Er zat echt 0 verbetering in en geen enkele hoop. Dat overigens met uitzondering van de laatste wedstrijden waarin we Feyenoord totaal overklasten, maar 3-1 verloren.
+7/-2

 
11 maanden geleden
Juist omdat die laatste wedstrijden weer beter gingen is het moment van het ontslag op zijn minst vreemd te noemen. Je zou er uit kunnen afleiden dat de sportieve resultaten niet de reden waren voor het ontslag.
Ik denk ook niet dat veel supporters problemen hadden met het ontslag van van Bommel, maar wel met de timing.
Verder hadden de slechte resultaten natuurlijk ook alles te maken met een selectie die totaal niet in balans was en met pech door blessures van belangrijke spelers.
Toon is de directeur en dus uiteindelijk de hoofdverantwoordelijke voor dit alles. Als het niet goed gaat dan krijg je kritiek, is onderdeel van het vak of het nou terecht is of niet.
+5/-1

 
11 maanden geleden
Nee, het had niet alleen met de sportieve resultaten te maken, maar het was een legitieme reden voor ontslag.
+4/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Waarmee dan nog meer? Dan had mijnheer Toon na seizoen 1 al moeten ingrijpen en hadden de heren zich niet door de resultaten moeten laten verblinden. Het 1e seizoen onder van Bommel was helemaal niet zo geweldig, zeker speltechnisch niet maar ook qua ontwikkeling van de individuen niet. Toen liet zich ons ‘uitcomplex’ al zien, zeker als je de narrow escapes in je analyse meeneemt. Ik las na van Bommel zijn ontslag de meest vreemde zaken. Als van Bommel daadwerkelijk zo’n ‘Engnek’ was dan heeft management (en haar toezichthouders) helemaal lopen slapen. Maar oh wee als je daar hier iets over schrijft.
+4/-6

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Wie zegt dat Gerbrands niet wilde ingrijpen na het 1e seizoen? Hij is niet de enige die daar over gaat daar moet ook consensus over zijn in alle geledingen. Ik denk ook dat er fouten gemaakt zijn door de leidinggevenden, hopelijk wordt er lering uit getrokken dat het niet nogmaals gebeurt. Gerbrands' trackrecord is wat dat betreft gewoon goed, dus ontslaan wat jij graag wil is voorbarig en onbezonnen. (En dat ie 'boekjes schrijft' speelt daar totaal geen rol in). Het is altijd een risico een beginnende trainer bij een club aan te stellen. Bij Cocu liep het nog goed af, maar ik zou bij een club als PSV dit nooit meer doen.('Maar oh wee als je daar hier iets over schrijft'. Hoezo, staat daar de doodstraf op?)
+4/-1

 
11 maanden geleden
Ga jij nu over boekjes beginnen? Wat hebben die flut dingen ermee te maken? Ik vind dat er, sinds Brands weg is, bij PSV een aantal zaken gebeurd zijn die zichtbaar aantonen dat er grove fouten gemaakt worden. Hetzelfde in de hele situatie rondom Bergwijn. Ik mag hopen dat er lering uit getrokken word. Dat is wel het minste wat je van een professionele organisatie mag verwachten. Daar hebben we meer aan dan dat Gerbrands Mark van Bommel recht in de ogen kan kijken. Het gaat helemaal niet om wat mijnheer Gerbrands kan. Het gaat om PSV. Niemand is groter dan de club.
+3/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Jij(!)begint over wat Gerbrands niet goed doet tony, dus gaat het hier er wel degelijk over wat Gerbrands kan of niet.
+3/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Daar hebben die boekjes helemaal niets mee te maken. Dat is privé en gebeurt, naar ik veronderstel, niet gedurende de PSV tijd. Gerbrands lijkt me iemand die die indeling heel strikt en goed maakt. Wil je me woorden in de mond leggen? Vreemd
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Wat is het toch makkelijk oordelen vanaf de zijlijn. Wat nou als er tijdens het 2e seizoen steeds meer conflicten tussen Van Bommel en de spelers kwamen? En wat nou als de spelers, op een gegeven moment, geen vertrouwen meer hadden in Van Bommel en de conflicten tussen Van Bommel met staff en spelers niet meer te repareren was? Zou niet zo heel raar zijn toch, met al dat geschuif, rouleren en vasthouden aan spelers die wekelijks faalden?
En dan hebben we het nog niet eens over dat Van Bommel ook nog dacht uit te kunnen maken wie er wel en niet bij PSV moesten werken en zich daar ook nog eens mee ging bemoeien en daardoor voor nog meer onrust zorgde.

En maar haten op Toon die ambitie, een visie, een plan en een geweldig doel heeft. En weet je?... ik denk dat het hem nog gaat lukken ook. Net zoals dat het onmogelijk leek om AZ te redden lijken zijn ambities nu misschien ook onmogelijk, maar ik heb het volste vertrouwen.
En mocht het onverhoopt toch niet lukken dan weet ik 100% zeker dat het met een andere AD ook niet was gelukt. PSV mag verdomde blij zijn met een algemeen directeur zoals Gerbrands, daar lopen er geen 10 van rond in Europa. En die willen al helemaal niet allemaal voor/bij PSV werken.
+11/-2

 
11 maanden geleden
Denk jou nou echt dat de mens van Bommel gedurende het 2e seizoen een compleet andere persoon was dan die in het 1e seizoen? Waarom gebruik je het woord 'haten'? Weet je wel wat je zegt? Dan begin je over dat van Bommel zich ging bemoeien met wie er wel/ niet bij PSV zouden moeten werken. Hoe apart dat juist Mart van den Heuvel na dit seizoen een stapje terug doet. Voor zover ik kan nagaan was dat 1 van de weinigen die door Elfrink genoemd werd als persoon waarvan van Bommel af wilde. Allemaal toeval? En dan begin jij je post met 'Wat is het toch makkelijk oordelen vanaf de zijlijn'. Heb jij wel inside informatie?
+1/-2

 
11 maanden geleden
Nee, ik denk dat Van Bommel dezelfde Van Bommel was, hooguit wat vrijer. "Haten" omdat je aan het zeiken bent op Gerbrands, alsof je erbij was en precies weet wat er wel en/of niet speelde. Yup, ik weet precies wat ik zeg en hoe ik iets zeg. Situatie met Mart is inderdaad vreemd. Zat Mark niet ook te zeiken op de medische staff? Toeval??.. geen idee. Ik zeg nergens dat ik inside informatie heb en ik begon mijn verhaal over Van Bommel met "Wat nou als..". Duidelijk dat ik daarmee niet de waarheid claim te vertelen toch?
+2/-1

 
11 maanden geleden
Als iemand hier geen fan van Jan, Piet of Toon is wil dat niet zeggen dat zo iemand haat heeft jegens de genoemde personen. Als ik me niet vergis zijn er nog niet zo lang geleden ook veranderingen in de medische staf geweest (2019). Ook toeval?
+1/-1

 
11 maanden geleden
Dat je geen fan van iemand bent betekent niet dat iedereen het met je eens moet zijn als je die persoon, zonder kennis van zaken, be- of veroordeeld.
Ja, er zijn ook veranderingen in de medisch staf. En dus? Jij bent geen fan van Gerbands en daarom is het prima om Gerbrands de schuld van alles te geven?
+2/-1

 
11 maanden geleden
Inderdaad, niemand hoeft het met me eens te zijn. Totaal onbelangrijk maar waarom het woord haat? Nog steeds snap ik dat niet. Volgens mij is Gerbrands in the end trouwens verantwoordelijk als general manager? Maar ik neem hem niet als enige het falen van PSV kwalijk.
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
11 maanden geleden
Ik denk dat iedere andere trainer ook in een moeilijke situatie terecht was gekomen.
Een middenveld met Hendrix + Rosario geeft gewoon veel te weinig voetbal om een tegenstander uit elkaar te spelen. Zo heb je als snel een "uit"-cpmplex als team.
Begin dit jaar had PSV een team het Hednrix + Rosario met daarvoor zeer talentvolle creatieve spelers die van positie wisselde en een vrije rol hadden. Gezien het hoge niveau van de aanval had dat nog kunnen werken maar als Malen dan voor een jaar wegvalt, Bergwijn minder zin heeft, en Bruma totaal uit vorm raakt dan wordt het moeilijk.
+1/-2

 
11 maanden geleden
Ik wil niet weer helemaal terug in discussies van eind 2019, maar door door blijven gaan met Zoet ipv Unerstall, Sadilek ipv Lato of Boscagli op LV, Schwaab ipv Baumgartl, Rosario ipv Guti of Sadilek op cm (dat Faber dat ook doet zegt me niets) en Pereiro niet te gebruiken blijf je vasthouden aan iets wat sowieso niet werkt. Het is geen wonderteam, maar een top twee plaats zat er zeker in. Vooral na de goede start leek dat een zekerheid.
+3/-0

11 maanden geleden
Gelukkig hebben wij Toon ,rustig en kijkt voor uit en weet waar hij het over heeft ,er blij mee !!
+12/-2

11 maanden geleden
Laten we vanaf nu ons gaan richten op het heden en de toekomst, naar het verleden kijken heeft alleen zin als je ervan leert hoe je je kan verbeteren, en ik denk dat we wat dat betreft een goeie stap hebben gemaakt met het aanstellen van de nieuwe coach, blijft wel een feit dat de toekomst ook dat zal moeten bewijzen.
+3/-0

11 maanden geleden
Ik ben blij met Toon. Helder verhaal, helder persoon. En altijd zelfkritisch. Nu op volle vaart richting een mooie toekomst. Samen.
+5/-0

11 maanden geleden
Ben uiteraard niet tevreden over hoe het vorige seizoen gelopen is en met alle keuzes die gemaakt zijn. Toch zie ik wel in dat Toon een erg realistische maar ook ambitieuze man is, met de juiste kennis en ervaring om PSV als stabiele topclub te behouden. Snap dan ook niet waarom een deel van de PSV aanhang zo weinig vertrouwen in hem heeft.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Met de komst van Toon is PSV sportief gezien naar een zeer bedenkelijk niveau afgezakt. Er staat een matige selectie die jaren geleid is door onervaren trainers. Het spel is daadwerkelijk om te janken zo slecht. We hebben al in geen tijden een topper gewonnen en zijn Europees hard opweg om buiten de top 100 te vallen. Ik begrijp niet dat mensen in Toon zijn prietpraat geloven. De keuzes voor Cocu De Jong en van Bommel zijn rampzalig geweest en zeker bij de laatste is er pas ingegrepen nadat werkelijk alles al verloren was. Kijk je dan hoe de titel vorig jaar is verspeeld is het onbegrijpelijk dat van Bommel zo lang heeft mogen blijven zitten. Toon is hier eindverantwoordelijk voor.
+2/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Vergeet niet dat Toon er al sinds 2014 zit. Daarvoor waren we 7 jaar geen kampioen geworden, daarna 3 keer met ook nog is een goed Champions League seizoen erbij. De keuze van Cocu kan echt niet als rampzalig worden gezien, die van Mark achteraf inderdaad wel. Al was de keuze van Toon om Mark als nieuwe trainer aan te stellen een logische stap waar bijna iedereen het vooraf mee eens was, de timing van het ontslag was wel op z'n minst ongelukkig te noemen. Toon is iemand die vooral aan de lange termijn denkt, en ja dan kan het wel is gebeuren dat er een of twee wat mindere jaren tussen zitten. Door de lange termijn visie heeft hij er ook voor gekozen om John de Jong aan te stellen als technisch directeur. John is een man van de club, die enorm helpt bij het verbinden van de Jeugd met het eerste. Toon ziet dit liever dan een technisch directeur die na een paar jaar weer weg is. Ten slot moet je ook echt niet onderschatten wat voor investeringen PSV afgelopen jaren in de jeugdopleiding heeft gemaakt, hier heeft Toon een belangrijk aandeel in. Dit laatste gaat PSV veel opleveren de komende jaren!
+4/-0

 
11 maanden geleden
Ben ik niet helemaal met je eens. De jeugdopleiding is top en daar geef ik ook alle credits voor. Als je kijkt wat Cocu heeft gepresteerd met het voor hem beschikbare spelersmateriaal (Depay, Wijnaldum, Moreno, Arias, Guardado, van Ginkel, De Jong) kun je niet anders concluderen dan dat het rendement extreem laag is geweest. 3 titels waarvan twee met verreweg de sterkste selectie van Nederland. Europees 1x overwinterd in Cl en voor de rest gewoon beschamend met Osjiek als allergrootste dieptepunt in de historie van de club. In de beker zijn we tegenwoordig niet eens meer opgewassen tegen 1ste divisie clubs, ZELFS THUIS NIET MEER!!!! En het spel was onder Cocu en van Bommel (op het eerste half jaar na) niet om aan te zien. Uiteindelijk ben ik supporter van PSV en wil ik graag genieten van mooi voetbal, wat je ook mag verwachten van de club met de op een na grootste begroting van Nederland. Maar we zien al jaren angsthazenvoetbal met extra verdedigers in thuiswedstrijden tegen degradatiekandidaten. Buiten Eindhoven is het al helemaal huilen met de pet op. Gaat het eerste goed voetballen worden spelers ook meer waard, presteren we Europees goed worden het aantrekkelijker voor spelers om naar PSV te komen. Conclusie, het beleid rond PSV 1 faalt. Top 30 is leuk om te roepen, maar onder Toon zijn we op weg naar 130. Neemt niet weg dat deze beste man ook goede kwaliteiten heeft en veel goede dingen voor de club heeft gedaan. Ik vind het bewondering waardig hoe hij op het coronavirus heeft gereageerd. Maar op het voor mij allerbelangrijkste vlak, namelijk PSV 1, heeft zijn beleid gefaald. Ik ben dan ook zeer opgelucht dat er niet weer een clubicoon in de vorm van van Nistelrooy te grabbel wordt gegooid en PSV eindelijk weer voor een gevestigde ervaren trainer heeft gekozen. Het geeft geen enkele garantie, maar in ieder geval heel veel vertrouwen voor het komende seizoen. Ik verwacht dat we gewoon weer voor de titel gaan spelen.
+2/-1

 
11 maanden geleden
Niemand zegt dat Toon hiervoor niet eindverantwoordelijk is. Alleen het overkomt je wel als je in een dergelijke positie zit en dan probeer je er alles aan te doen om het tij te keren. Maar als je dan blijft verliezen dan ga je er als coach uit. Niets aan te doen, zo werkt het nu eenmaal. Dat doet wel pijn, zowel bij Toon, bij PSV en bij de supporters. Wij gaan echter Toon niet ontslaan, want een betere directeur vind je niet. Daarnaast is het nu zaak om naar de toekomst te kijken en samen met Schmidt nieuwe successen te gaan boeken.
+3/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderdPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

achterkamertjespolitiek arsenal cda conference daguardo kaag landsbelang macht martinez nba nederland notulen onbestuurbaar openbaar plein rasmussen regeren rensch rutte shevchenko skipper transparantie uefa var verbergen vhtlsaw voetbalprimeur voorronde vvd zegje