Transparent
Inloggen
Sluiten

'Eredivisie start op zaterdag 12 september, toppers zoveel mogelijk in tweede seizoenshelft'

23 juni 2020 09:49 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Eredivisie start op zaterdag 12 september, toppers zoveel mogelijk in tweede seizoenshelft"; image source: Pro Shots

Onder meet Voetbal International meldt dat de KNVB van plan is om de Eredivisie op zaterdag 12 september te laten beginnen. De voetbalbond heeft bij de clubs een speelkalender op tafel gelegd waarbij op die datum de eerste wedstrijd gepland zal staan. Tot en met woensdag 23 december zal worden doorgespeeld, waarna een korte winterstop volgt. Van 9 januari tot en met 16 mei zal de reguliere competitie verder afgewerkt worden in het nieuwe jaar.

De KNVB is bovendien voornemens om de publiekstrekkers pas later in het seizoen te plannen. Waar mogelijk worden de toppers pas in 2021 gespeeld, zodat de kans groter is dat daarbij publiek aanwezig kan zijn.

Het Algemeen Dagblad meldde eerder dat er tussen Kerst en Oud en Nieuw ook gespeeld zou worden, maar dat is in de huidige speelkalender niet opgenomen. Ook is er geen sprake van een bekerronde tegen amateurclubs voorafgaand aan het seizoen.

Meer op VI.nl


Tags

eredivisie knvb speelkalender bekerronde meet publiekstrekkers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Pittige eerste seizoenshelft in 11 dagen
+3/-0

3 weken geleden
Beetje raar, zal wel foutje zijn;-)
+1/-0

3 weken geleden
Natuuuuuurlijk luisteren naar dat belachelijke idee van Flappie. Echt ongekend en walgelijk hoe de knvb zijn oren (toevallig Edwin) laat hangen naar die kliek in Amsterdam.
+2/-0

3 weken geleden
Idioot idee. Het effect van een vormdip of wat langer durende blessures van sterkhouders gaat nu veel meer impact hebben als deze in de 2e seizoenshelft valt. Uiteraard kan dit zowel positief als negatief uitpakken, maar het gaat gok ik meer effect hebben dan het wegvallen van thuisvoordeel in toppers zeker omdat dit laatste wat eerlijker te verdelen is.

Voor de supporters van de niet topclubs ook niet echt een pretje lujkt me als je nu al weet dat de kans groot is dat de wedstrijden waar je heen mag iig niet tegen de toppers zullen zijn.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop advocaat chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel