Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Mijn ontslag bij PSV was onterecht en zwaar teleurstellend'

27 juni 2020 16:30 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Mijn ontslag bij PSV was onterecht en zwaar teleurstellend"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS geeft Mark van Bommel aan nog steeds boos te zijn op de clubleiding van PSV. In december vorig jaar werd hij ontslagen na slechts twee zeges in twaalf wedstrijden. "Iedereen weet wat ik met die club heb. Dan is het niet leuk als je daar ontslagen wordt. Ik neem het de clubleiding nog steeds kwalijk. Het heeft mij geraakt", aldus Van Bommel. "In mijn ogen was het niet nodig geweest. Onterecht. En zwaar teleurstellend. Ik heb na mijn ontslag geen speler slecht over mij horen praten. Ook de wisselspelers niet. Dat zegt wel wat."

Van Bommel gaat verder: "Ik heb nog steeds contact met sommige spelers daar. De resultaten waren even niet goed, maar we verloren vrij onterecht van Feyenoord. We waren sterker in die wedstrijd. We misten ook de twee beste spelers op dat moment. Sommige mensen werden helaas nerveus bij PSV. Dan wordt het altijd moeilijk. Dat is jammer."

Meer op NOS.nl
Tags

bommel feyenoord nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Van Bommel mist hier behoorlijk wat zelfreflectie, je kunt je met zulke statistieken niet alleen beroepen op je gevoel voor de club of 1 wedstrijd. Heb me mateloos geërgerd aan die hele reeks. En het werd alsmaar slechter. Aan de andere kant vind ik hem nog steeds een held van de club en daarom had het denk ik beter geweest om hem niet te ontslaan. Hij had wellicht in een andere rol behouden kunnen blijven, want hij heeft echt wel kwaliteiten. Dat ontslag is altijd maar hetzelfde liedje, met wat creativiteit hadden Toon en John hier een andere draai aan kunnen geven.
+7/-3

10 maanden geleden (gewijzigd)
Mark probeert hier zijn straatje schoon te vegen, niet kies. PSV heeft nl. gekozen voor stilte, en daar moet Mark maar heel blij mee zijn. Idd @revolhino, weinig zelfreflectie, dat is eigenlijk heel jammer. Ik denk nl. dat hij als trainer een goede carrière kan hebben, want hij heeft echt heel veel kijk op het spelletje. Heb altijd achter zijn manier van spelen gestaan, op enkele wedstrijden na (bv. ajax psv 3-1 2019 ). Ik hoop dat in zijn vervolgcarrière hij iets doet met waarom het hier mis ging, anders zou t zo maar weer fout kunnen gaan in de toekomst. Ik wens hem veel succes!
+7/-4

 
10 maanden geleden
"twee zeges in twaalf wedstrijden" kan gewoon niet voor PSV. Dan verlies je niet alleen van de concurenten maar ook van clubs met een veel lagere begroting. Ook als je twee beste spelers afvallen moet je meer punten kunnen halen dan dit. Het is logisch dat de clubleiding van PSV nerveus werd. Zelfs de EL begon uit beeld te raken en dat is een must voor PSV om financieel gezond te blijven.

Persoonlijk was ik zelfs niet meer nerveus, bij mij was alle wedstrijdspanning zelfs weg. Ik had het seizoen al compleet afgeschreven.

Het is me nog steeds niet duidelijk wat er precies aan de hand was, of speelde. Maar als bij zo veel spelers het zelfvertrouwen weg gaat moet je je als trainer ook af gaan vragen of dat met jezelf te maken heeft.
+7/-2

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Er was veel mis. De slechte resultaten waren vervolgens een (volkomen) legitieme reden om hem ontslag te verlenen.
+5/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Whaha.. die Mark toch!
Ik ben benieuwd hoe lang Mark een trainer aan zou laten prutsen als hij directeur was. Niet lang denk ik.
+7/-2

10 maanden geleden
Mark had nooit aangesteld moeten worden. Het veldspel was onder Cocu al afgezakt naar een zeer bedenkelijk niveau en PSV had een ervaren trainer nodig om de boel weer aan de praat te krijgen, dat kon je niet verwachten van Mark. Na het eerste seizoen had hij al aan de kant gezet moeten worden. Dat het tweede jaar zo zou lopen kon iedereen wel voorspellen. De clubleiding heeft een enorme fout gemaakt en een echte clubheld onnodig beschadigd.
+7/-4

 
10 maanden geleden
Mja, volgens mij was er toch wel heel veel draagvlak voor zijn komst twee jaar geleden. Van Bommel had (bijna) alles in zich, om een toptrainer te worden en deze groep naar een hoog plan te tillen. Als je dit vooraf al voorspelde prima. Goed gezien. Maar kan nog steeds niet zeggen dat ik het een slechte keus vond voor toen. Hij heeft helaas wat foute keuzes gemaakt onderweg en het is niet echt zijn sterkste punt daar van terug te komen.. misschien ook te eigenwijs om het in te zien.
+2/-0

10 maanden geleden
Hoe creatief kan je zijn als het allemaal mis gaat? Nou kan iedereen zijn straatje schoon willen vegen, maar als het niet gaat gaat het echt niet meer en dan volgt de scheiding en wordt het een vechtscheiding, het duurt dan echt even voordat er vrede en berusting volgt, ondertussen moet je je weg zien te vinden in plaats van eeuwig rancuneus je gram proberen te halen, das verspilde energie.
+2/-1

10 maanden geleden
Zou hij niet hebben gemerkt dat de resultaten na zijn vertrek na relatief korte tijd weer een stuk beter werden?
Met hem hadden we zeker geen Europees voetbal gehaald. Nu op het nippertje.
Bekend was ook dat sommige spoelers hem wel konden schieten.
Maar ik het met iedereen eens dat hij binnen PSV gehouden had moeten worden. Al denk ik dat hij voor de eer bedankt zou hebben om een andere (mindere) post te gaan opvullen.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens met jou laatste zin, en ook denk ik dat geen ene speler het durft om Mark kritisch te benaderen, kom nou als de spelers zo gek op hem waren dan had je toch wel wat daarvan gehoord? De jongens kwamen het veld al op als makke schapen, niemand met een lach op het gezicht terwijl je iets gaat doen waar je van normaalgesproken van gaat genieten?
+3/-1

 
10 maanden geleden
Inderdaad, ondanks dat Malen nog steeds geblesseerd was en Bergwijn zelfs verkocht. Faber heeft wat dat betreft gewoon uitstekend werk verricht na een moeizame start. Hij moest dan ook beginnen met een elftal dat was afgezakt naar een niveau waarbij zelfs een amateurclub niet binnen 90 minuten verslagen kon worden. Wat dat betreft zie ik liever een ereronde voor Faber die ons behoud heeft voor het missen van Europees voetbal
+1/-0

10 maanden geleden
Pff, wat een lange tenen zeg! PSV heeft eigenlijk te lang gewacht met zijn ontslag. En dat zelfs de wisselspelers niet ontevreden zijn: Toni Lato vergeten? Jeroen Zoet?

De hele medische staf kotst hem uit. De TD kon niet met hem door een deur. De man op het laatst meer vijanden dan vrienden.

Hij zal technisch/tactisch prima zijn, maar in menselijk opzicht mist hij alles wat een trainer nodig heeft.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Volgens mij was Zoet helemaal klaar met Hesp. Totaal PSV onwaardig hoe vergeten werd Zoet in te lichten. De technische staf had alle reden Zoet te passeren
+4/-1

10 maanden geleden
Titel weggegeven het jaar er aan voorafgaand (10 punten voorsprong), CL weggegeven, een straatlengte achter op Ajax?
Is maar wat je ten onrechte wilt noemen..
+1/-2

10 maanden geleden
Hij moet vooral God op zijn blote knieën bedanken dat hij niet al een half jaar eerder is ontslagen
+3/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dan heb je toch wel een hele dikke balk voor je kop Bommel . Je had al 10 wedstrijden eerder weg gemoeten met je flut opstellingen en tactiek. Bij PSV speel je om de prijzen Bommel. En wat nog veel erger was dat je Mart eruit wilde hebben. Ga maar lekker je zonen trainen bij MVV
+3/-1

 
10 maanden geleden
Zie wat er vervolgens met Mart gebeurde
+2/-3

 
10 maanden geleden
Die kiest er zelf voor met pensioen te gaan nu hij een pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt ...
+4/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
10 maanden geleden
Ooit van pensioen gehoord ? Gelukkig blijft hij achter de schermen aanwezig bij psv en gaat bassie “opleiden”. Kennelijk doet hij het heel goed want alle spelers loven Mart.
+2/-1

10 maanden geleden
Hij geeft alles en iedereen de schuld, maar vertikt het om zichzelf de spiegel voor te houden en zelfkritisch te zijn.
Jammer jammer, duidelijk de realiteit uit het oog verloren.
Een clubheld blijft het overigens wel voor mij!
+4/-3

 
10 maanden geleden
Als je dat een clubman noemt. Gaat over lijken en dit soort eikels geniet er waarschijnlijk van dat de volgende trainer van psv het even slecht of slechter doet, om er zelf beter om te worden.

Totaaaal geen clubicoon voor mij, heeft het echt ongelofelijk vergooit.
En die gast is ontslagen en moet kappen spelers lastig te vallen.
Beetje zijn machtspositie misbruiken.

Dit is voor mij de slechtste trainer die ik ooit heb meegemaakt, naast Stevens. Die ook 3 dubbel de plank missloeg.

Maar deze Stevens kan wel in de spiegels kijken.

Dus conclusie: Mark je bent de slechtste trainer ook geweest van psv
+5/-4

10 maanden geleden
Ik vind wel dat de supporters vereningingen een oproep naar elkaar moeten doen,om Mark een passend afscheid te geven bij de club.Een icoon van de club moet door de voordeur,en daarnaast moet die deur altijd open blijven.Mark is hetzelfde overkomen als Huub stevens.Beide mannen hebben een enorme staat van dienst in het voetbal en bij PSV als speler.Beide mannen hebben het traject als jeugdtrainer bij de club doorlopen.Beiden hebben het trainerschap bij PSV niet als succesvol ervaren.Het blijven club iconen.Mark verdient een ereronde door het stadion,om opnieuw door de supporters omarmt te worden.op die manier,welliswaar emotioneel voor hem,toont PSV en fans zijn ware gezicht.we gaan respectvol uit elkaar,en de fans en Mark sluiten elkaar in het hart.De toekomst is nog lang en PSV is zijn club.De deur moet voor Mark v bommel altijd open staan,dat kan in de toekomst ook een andere functie zijn.Als PSV uiteindelijk weer in een vol stadion met publiek speelt,lijkt me dit een goed plan.
+7/-1

 
10 maanden geleden
Een ereronde is voorlopig helemaal niet aan de orde, daar is veel te veel voor gebeurd. Eerlijk gezegd verdient hij het nu ook niet.
+5/-4

 
10 maanden geleden
Waar baseer jij dit alles op dat er zoveel gebeurd is? Is er intern inmiddels een analyse gemaakt hoe het kan dat alles zover is gekomen (als het klopt wat je hier continu suggereert) en zo ja, wie hebben deze analyse gemaakt maar vooral vervolgens beoordeeld?

Als het allemaal zo erg was (als ik jou moet geloven) hoe kan het dan dat er weinig koppen gerold hebben?
+3/-4

 
reactie verwijderd

 
10 maanden geleden
Ik baseer dat op wat ik er van weet @tony. Ik ga hier daar niet over uitweiden. Het was onvermijdelijk dat de wegen tussen PSV en van Bommel zich moesten scheiden, niet alleen om de tegenvallende resultaten op het veld. En ja, er zijn intern ook fouten gemaakt, waar men ongetwijfeld lering uit heeft getrokken en die men in de toekomst niet meer zal maken. 'Koppen rollen' klinkt leuk als je aan de zijkant staat, de organisatie binnen PSV staat goed met mi. veel kwalitatief goede mensen op de juiste plaats. Er is een LT-planning waarvan op termijn zal moeten blijken of die goed is. Ik heb daar wel vertrouwen in, het is een zeer wispelturige opportunistische wereld, waarbij helaas ook veel niet te beïnvloeden externe factoren een rol spelen.
+3/-3

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zie mijn post, stuk hierboven; behalve de resultaten was er nog veel meer aan de hand, waardoor ingrijpen onvermijdelijk was; Gerbrands heeft Mark nog (imo veel te) lang de hand boven het hoofd gehouden...
+2/-2

 
10 maanden geleden
Mist Toon zijn gabber Marcel niet een beetje teveel?
+2/-1

 
10 maanden geleden
Wie zegt dat juist Gerbrands hem te lang de hand boven het hoofd gehouden heeft @psvaltijd1 ?
+1/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Wie anders? John de Jong iig niet lijkt me, het heeft ook met voetbal inhoudelijke zaken te maken; daarin is Gerbrands geen partij voor van Bommel.
Maar uiteindelijk is hij wel eindverantwoordelijk, ook voor het reilen zeilen van het 1e.
Ik denk dat Gerbrands lang heeft gedacht: ik ga niet opportunistisch te werk en dat pas heel laat duidelijk werd dat van Bommel n onwrikbare situatie had gecreëerd.
Dus buiten het feit dat de resultaten volledig PSV onwaardige waren, waren er toen pas genoeg argumenten ontstaan om mark eruit te gooien in mijn optiek...

@Tony: cker, die ervaring vooral, maar wees reëel, in de eerste jaren was Marcel ook niet een overtuigend succes verhaal... dat zegt hij zelf ook in interviews, daarom moet de Jong ook de tijd krijgen om te slagen in mijn optiek; ook hij is afhankelijk van de trainer en de resultaten uiteindelijk...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik heb over de Jong geen oordeel, heb ik geleerd van de PSV carrière van Marcel Brands. Wat ik echter niet begrijp is nu weer bij de aanstelling van de technische staf: een bus voorbijgangers (met alle Respect voor Schmid maar dat zijn trainers en hun landgenoten) en dan de onervaren PSV jongens Ooijer en Zenden er naast. Is er dan niks geleerd de laatste jaren? Inzake Toon: heb zo’n vermoeden dat hij binnen de RVC ook voetballend inhoud zou kunnen missen om af en toe mee te sparren. Dat bedoelt ik met het missen van Brands. Die kon je wel om een boodschap sturen. Krijg steeds meer het idee dat Brands DE man is binnen de combi Brands/ Gerbrands.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Wat klopt er niet aan de technische staf dan? Hetgeen wat er misging afgelopen jaren was dat er 0,0 ervaring zat. Nu krijg je met Wolf en Kornetka twee zeer ervaren assistenten en heb je Ooijer als assistent om het PSV-DNA te bewaren. Ze hebben juist uitstekend geleerd van de fouten. Veel complementairder als nu had je het niet kunnen krijgen.
+3/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens, staf die er nu staat is perfect; garantie op succes heeft of geeft niemand, zeker niet in de oh zo opportunistisch voetbal wereld
+2/-1

 
10 maanden geleden
@Philipske met alle respect, Jou gevoel is zondermeer goed, maar dan had Mark nou geen zout op zijn eigen wonden moeten gooien en ipdv in alle stilte moeten laten genezen en vooral de hand in eigen boezem leren steken, narcisme is hier duidelijk aanwezig
+4/-0

 
10 maanden geleden
Gelukkig ,iemand met de juiste kijk op wat voor mensen wij bij PSV hebben (hadden) maar ik ben bang dat de meeste niet meer die arm er om heen slaan. Tenslotte hebben ze geen prijzen gepakt met de club. Het gros van de supporters hier is opgegroeid met prijzen en weet niet goed wat het is om geen prijzen te pakken.

Mannen als Stevens en Van Bommel zijn goud voor een club.
+1/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Tsja.. alleen uit van Groningen kunnen winnen, voetbal was niet om aan te zien, veel onrust in staf en selectie en dan een serie van 2 uit 12. Zijn trainers wel om minder ontslagen...
+3/-1

10 maanden geleden
En maar blijven volhouden dat we goed speelden, wat een grap. Het was echt niet om aan te zien.
+4/-1

10 maanden geleden
Hier wordt ik nou moe van ,Mark ga veder met je leven en laat ONS PSV met rust.Veel te laat er uit gestuurd en heeft er een puinhoop van gemaakt.Hopelijk nu veder geen nieuws over MVB...
+5/-1

 
10 maanden geleden
Hoe klaar ik ook was met van Bommel als trainer laatste jaar. Hij heeft wel altijd voor PSV Gevochten, enorm veel bereikt en als trainer zonder twijfelt er alles aan gedaan om het te laten draaien, helaas zonder succes, jammer. Maar de deur staat voor hem altijd open, bij ONS PSV, en ik vind het maar triest als andere daar anders over denken.
+2/-1

10 maanden geleden
Ik vind sommige reacties hier wel heel fel. Ik vind ook dat hij terecht is ontslagen en hier onzin uitkraamt. Maar we moeten niet vergeten dat het een clubheld is die niets liever gewild had dan succes met PSV als coach.
+5/-0

10 maanden geleden
In mijn ogen was het niet nodig geweest.
Nee, bij Fortuna mocht je waarschijnlijk nog net aanblijven.
En nu nog steeds stoken bij spelers.
PSV optreden, deze man heeft heel hard gefaald en dat hij het de club psv kwalijk neemt dat hij 6 punten haalt uit 36 geeft, alleen maar aan hij competent deze man is.

Dit zijn onruststokers die zichzelf belangrijker vinden dan psv, ik dacht dat ik dit nooit zou zeggen maar Mark verlaag jezelf niet en kap met spelers lastigvallen. Deze man heeft een zo groot ego, dat de club maatregelen moet nemen.

Mark wegwezen en als hij dat niet kan, rechter erop zetten. Opzouten met dit zielig gedoe. Mannetje met een zeer groot ego, die totaal niet past bij een mooie club als psv.

Je bent niet de toptrainer die je wilde zijn, sterker nog je bent niet eens een modale trainer gebleken.

Hoop dat hij een mooie club mag trainen in de 4e klasse
+4/-0

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Het stukje tekst van Mart van den Heuvel zegt genoeg. Hij is een groter clubicoon dan Mark van Bommel. Excuses op zijn plaats Mark! Teleurgesteld in Mark, niet andersom.
+3/-0

10 maanden geleden
Marks narcisme komt weer even bovendrijven..
+2/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Hij is een clubicoon maar daarmee niet heilig.Overal waar Mark heeft rondgelopen trekt hij een spoor van conflicten en mensen die hem niet uitstaan. Zou dat misschien ook een beetje aan de persoon V Bommel kunnen liggen. Hij moet als trainer nog heel veel leren, om te beginnen zelfreflectie. Op de huidige manier lukt dat alleen als je resultaten haalt. Zie van Gaal die nog steeds een grote hork is en dat ook zal blijven maar door resultaten overeind blijft.
Belangrijkste nog voor mij, als je er verantwoordelijk voor bent dat 1 van de grootste iconen en cultuurbewakers van PSV , en zijn rol wordt zwaar onderschat, Mart van den Heuvel , op een zijspoor komt en zelfs bijna weg is dan heb je voor mij afgedaan en herinner ik me v Bommel alleen nog als een goede PSV speler.
+7/-2

10 maanden geleden
Hoezeer ik ook fan ben en blijf van Van Bommel: dit soort media-gestook moet hij gewoon niet doen. Hij kent de voetballerij in zijn algemeenheid en PSV in het bijzonder als geen ander en dan weet je dat je eruit moet als je in 12 wedstrijden maar twee keer wint. PSV zou zichzelf geen topclub meer mogen noemen als ze anders zouden reageren en hem hadden laten blijven.
Neemt niet weg dat ik hoop dat Mark nog een waardig afscheid krijgt en misschien ooit nog eens wat moois bij ons kan komen doen. Het ga je goed Mark!
+3/-0

10 maanden geleden
Hoe komt van Bommel erbij dat het voetbal goed was? Ik zag geen goed voetbal op de 1e seizoenshelft van 2018/2019 na. Van Bommel moet toch begrijpen dat je na een slechte reeks eruit vliegt. Daarnaast waren er nog meer strubbelingen. Van Bommel is een clubicoon maar lag ook als speler regelmatig overhoop met mensen. Naast een goede voetballer is hij ook overtuigd van zijn eigen gelijk en mis ik elke vorm van zelfreflectie. Ik ben daarom van mening dat hij niet de juiste trainer is gebleken. Met dit gedrag houdt hij het als trainer nergens lang uit.
+5/-2

10 maanden geleden
Geen enkele zelfkritiek. Samen met dit soort interviews en het interview van Vd Heuvel in het achterhoofd, is het volkomen terecht dat Van Bommel destijds is ontslagen. Het ging helemaal niet lekker en Van Bommel leek andere wedstrijden te zien dan wij.
+2/-0

10 maanden geleden
In zijn eerste seizoen stortte het na de winterstop in. Terwijl de titel voor het grijpen lag door een straatlengte voorsprong op Ajax. Daarna kon hij geen CL veiligstellen, terwijl dit ook gewoon had gemoeten. En vervolgens zakt de boel na een goed begin wederom volledig weg. De slechte reeks ooit in clubgeschiedenis. En na dit alles nog beweren dat het ontslag onterecht was.
+2/-1

reactie verwijderd

10 maanden geleden
Er hebben wel degelijk spelers geklaagd. Om maar een naam te noemen: Toni Lato. En terecht. Verder is het ook logisch dat iemand wordt ontslagen omdat je maar 2 keer wint in 12 wedstrijden ook al speel je nog zo goed. De resultaten tellen!!
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterkamertjespolitiek arsenal cda conference daguardo kaag landsbelang macht martinez nba nederland notulen onbestuurbaar openbaar plein rasmussen regeren rensch rutte shevchenko skipper transparantie uefa var verbergen vhtlsaw voetbalprimeur voorronde vvd zegje