Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet zet streep door plannen KNVB en verbiedt versoepeling van huidige coronaregels'

15 juli 2020 00:40 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Kabinet zet streep door plannen KNVB en verbiedt versoepeling van huidige coronaregels"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat het kabinet een streep heeft gezet door de plannen van de KNVB om zo snel mogelijk weer toe te werken richting volle stadions. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wilde de voetbalbond met zogeheten Field Labs testen of er op een verantwoorde manier afgeweken kon worden van de door de overheid opgestelde richtlijnen. Hiervoor waren zeven stadions aangewezen als testlocatie en de KNVB had een protocol van 80 pagina's opgesteld.

De overheid heeft dit nu echter verboden en stelt dat de oorspronkelijke richtlijnen gehandhaafd moeten worden. Bij de clubs leeft het gevoel dat er alleen geëxperimenteerd mag worden binnen de regels van het kabinet. Testen mag alleen indien de anderhalve meter-regel in acht wordt genomen.

PSV wilde tijdens de oefenwedstrijd tegen Vitesse gaan experimenteren met de Brainport-armband. Met behulp hiervan zou een 'normaal' bezoek aan een evenement weer mogelijk moeten kunnen zijn, maar om de effectiviteit te meten zou getest moeten worden zonder anderhalve meter-regel. De gemeente Eindhoven is overtuigd dat dat er hiermee getest moet worden, maar de overheid heeft dit verboden. PSV hoopte echter op versoepeling. "Daar hadden we ook alles op ingericht wat betreft de organisatie van de oefenduels in ons stadion", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "We hoopten op wat speelruimte, om sneller resultaten te kunnen boeken, zodat het aantal supporters dat wij veilig kunnen ontvangen, sneller opgeschaald zou kunnen worden."
Tags

kabinet knvb overheid versoepeling coronaregels verboden armband brainport effectiviteit evenement field gemeente gerbrands labs protocol speelruimte telegraaf testlocatie vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik krijg het idee dat op de achtergrond eigenlijk hele andere zaken spelen.
De regering heeft samen met het RIVM allemaal maatregelen afgekondigd, maar had daar juridisch gezien volgens mij eigenlijk geen goede basis voor. Nu door de vele testen duidelijk is geworden dat de sterftekans in de orde van de flinke griep zit heeft de regering dus een enorm probleem.
De oplossing waar ze voor hebben gekozen is om van "corona-doden" naar "besmettingen" over te gaan en vol te blijven houden dat er veel gevaar is. Ondertussen moet er wel heel snel een wet worden ingevoerd, die de minister van volksgezondheid enorme bevoegdheden gaat gegeven. (echt enorme !) Ik krijg sterk de indruk dat die wet ook nodig is om de juridische basis die ontbrak, nu alsnog in te voeren.
Het is voor de regering dus helemaal niet in hun belang om de voetbal-clubs nu vrij baan te geven om hun stadions te gaan vullen, of daarmee te gaan experimenteren. Dit ondanks dat alle protesten van bv de boeren met paar honderd man dicht op elkaar geen oplopende lijn in covid-doden heeft gegeven. Het PSV-stadion, de disco's en alle winkels komen door de aanstaande wet in de volledige macht van de minister. Ik hoop dat het parlement goed wakker is en dat niet laat gebeuren.
Van mij mogen, als 1e stap, alle jongeren weer naar het stadion. Hun blijven onderdrukken lijkt me niet goed voor hun ontwikkeling. Anders gaan ze op een andere manier toch wel feesten vieren.
+14/-12

 
3 jaar geleden
Helemaal gelijk WouterErik. Corona is nu plotseling ook weer een epidemie geworden...en er is meer dan voldoende wetenschappelijk bewijs te vinden dat het RIVM en de WHO er naast zitten met hun bangmakerij. De anderhalve meter is echt op geen enkele wetenschappelijke basis gebaseerd. .."It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled" ..
+5/-3

 
3 jaar geleden
WouterErik ik ben het voor de volle 100% met je eens, maar het aantal plus- en min reacties geeft wel aan hoe groot de verdeeldheid is...

Persoonlijk ben ik ALTIJD tegen als het gaat om het onnodig inperken van vrijheden die we al decennia lang koesteren en moet er snel wat gebeuren om marktkooplui, horeca, kermislieden en discotheek eigenaren niet tot het UWV te veroordelen.

Het is helemaal niet zeker dat er ooit een vaccin gevonden gaat worden tegen die virus, daarom moet je de risicogroep in kaart hebben, hen beschermen en de rest een zo normaal als mogelijk leven laten leiden.

Als ik hier dan mensen hoor roepen...dan maar een jaartje niet op vakantie enz dan denk ik: wie ben jij om dat voor anderen te bepalen. Zeker met de auto en een eigen (sta)caravan of tent ben je vaak goed in staat om in veel gevallen afstand van de mensen te houden. Dus laten we leven en laten leven, met het gezonde verstand boven alles, dan is er volgens mij geen reden voor al te grote paniek (meer)..
+1/-1

3 jaar geleden
Laten we er in ieder geval voor zorgen dat de overheid i.c.m. RIVM de regie houden (wat je ook van hun beleid mag vinden). Als iedereen zijn/haar eigen regeltjes gaat bepalen dan wordt het een ratjetoe. Dus in deze snap ik de overheid wel. Het land lijkt wel opgeknipt in allemaal kleine stukjes en iedereen probeert zijn eigen hachje te redden; de cafés, de sportscholen, de boeren, de kerken, en nu ook de voetbalclubs. Probeer eens in het grotere geheel te denken en ga niet meteen in de aanval als dat niet direct in jouw eigen voordeel is.
+24/-5

 
3 jaar geleden
Dat is juist het probleem. Als je beleid voert moet dat wel deugdelijk zijn onderbouwd met wetenschappelijk bewijs en aangeven waar je naar toe wilt. Dat gebeurt dus niet, sterker nog er komt een wet aan die heel veel grondrechten van burgers op last van 1 minister helemaal kan inperken. Dit is de natte droom van elke fascistisch regime.
+5/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb sterk de indruk dat de laatste maanden velen, dat wat ze graag willen geloven en wat hen goed uitkomt, gelijkschakelen met de realiteit. Vooral als ze geen verantwoordelijkheid hebben of daarvoor hoeven te nemen. Advies en info van experts worden vaak klakkeloos als misinformatie en zelfbelang weggezet, compleet bezopen wmb. Als ik problemen met m'n auto heb ga ik naar een automonteur, niet naar m'n buurman die beweert verstand van auto's te hebben omdat hij vaak naar de Formule1 kijkt.
+17/-5

 
3 jaar geleden
Informatie van experts klakkeloos als misinformatie wegzetten draagt niet bij aan een gezonde discussie. Diezelfde informatie klakkeloos aannemen ook niet, als diezelfde experts er al vaak (en bewezen) naast hebben gezeten.

De kritische en open discussie over het gevoerde beleid ontbreekt naar mijn mening in de politiek en mainstream media. Dan is het niet meer dan logisch dat mensen hun twijfels krijgen bij gemaakte keuzes vooral als er kritische en onderbouwde afwijkende inzichten zijn die grotendeels doodgezwegen worden of zelfs verwijderd worden uit de media.
+6/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
"De kritische en open discussie over het gevoerde beleid ontbreekt naar mijn mening in de politiek en mainstream media". Hier ben ik het helemaal mee eens en daar heb ik ook grote zorgen over. Er zijn veel psychologen, psychiaters en vooral artsen die hele schadelijke gevolgen zien van het gevoerde beleid, maar die worden door de NOS/RTL buiten beeld gehouden. Gezien hun artsen-code voelen ze zich verplicht het toch te melden en daardoor komen ze bij de Youtube-media zoals Café Weltschmerz terecht. Hun ervaringen ontkennen heeft geen zin want tzt komen die toch wel naar buiten. Ook de cijfers worden steeds duidelijker. Er heerst alleen nog angst voor het geven van een afwijkende mening. Gelukkig heb ik daar geen last van ;-)
+6/-3

 
3 jaar geleden
Inderdaad geen kritisch tegengeluid mag gehoord worden. De mainstream media is het propaganda kanaal van de overheid. Andere meningen worden niet toegelaten, en dat gaat met veel onderwerpen zo.
+5/-2

 
3 jaar geleden
Absoluut, wat Goebbels, Stalin en Mao deden is Kinderspiel vergeleken met wat Rutte en zijn gemene handlangers nu al jaren lang doen met hun schrikbewind waarbij elk tegenwoord met keiharde repressie onderdrukt wordt. Ik zou emigreren als ik jou was @buitenlandlovespsv, rusland lijkt me wel wat.
+11/-4

 
reactie verwijderd

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 jaar geleden
Waar slaat een dergelijk hautaine reactie op?
+5/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik dacht niet dat ik er mee begon, zie één post hoger.
+1/-3

3 jaar geleden
Snap het wel, je ziet het in andere landen weer 'hel' worden dus laten we dat in NL voorkomen
+13/-4

Ik hoop dat de 2de 3de en 4de reactie de eerste reactie tot bezinning bewegen, God God God Wouter.
+9/-4

 
3 jaar geleden
tjah, idioten zijn er helaas overal...ook op dit forum
+3/-9

 
3 jaar geleden
Als jouw bijdrage eruit bestaat om iemand met een kritische mening als idioot weg te zetten dan bevestig je in ieder geval je eigen post...
+13/-2

 
3 jaar geleden
Als je een mening hebt prima, maar als je dit virus wegzet als een soort griepje, gedraag je je qua mening als een idioot. Dezelfde opmerking maakte een zekere president van Brazilië ook, en zie het resultaat....
+6/-5

 
3 jaar geleden
Cijfers liegen niet. De cijfers tonen zelfs aan dat de IFR lager is dan de griep epidimie van 2 jaar geleden. Maar ja, als het RIVM dat niet zegt blijft iedereen maar geloven in dit "killer virus" en blijven we dus lekker bang.
+7/-3

 
3 jaar geleden
En hoe denk je dat dit komt ? Wellicht door de maatregelen die de regering getroffen heeft??
+5/-3

 
3 jaar geleden
Die maatregelen waren noodzakelijk omdat we niet wisten wat er op ons af kwam.
Inmiddels is overduidelijk dat bij meer dan 99% van de slachtoffers sprake is van 1 of meer onderliggende kwalen en weten we exact wat de risicogroepen zijn.
Dan is het wat mij betreft veel logischer om de zieken en kwetsbare groepen te isoleren dan de hele bevolking allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen.

Ondertussen worden deze maatregelen overal in stand gehouden (1,5 meter) en uitgebreid (mondkapjes) terwijl de wetenschappelijke onderbouwing nog steeds flinterdun is. Alleen is de reden om dit te doen veranderd van 'ziekenhuis- en IC-opnames' naar simpelweg besmettingen. Voor die toename is een logische reden: er wordt meer en eerder getest.

Met alle kennis die er inmiddels is kan je best vragen stellen bij bepaalde maatregelen waaronder de 1,5 meter en al helemaal bij die noodwet die onze regering er 'even' door wilde drukken tot dat er een vaccin is. Een vaccin wat nog maanden/jaren kan duren en nog steeds geen enkele garantie biedt (muteren virus).

Prima dat jij het allemaal 'slikt' maar ga degenen die daar kritische vragen bij stellen niet als idioot bestempelen.

Ik ben benieuwd hoe de meningen zijn als we ons over een jaar nog steeds in een 1,5 meter samenleving bevinden, op meer plekken mondkapjes op moeten en handhavers met de noodwet op zak overal torenhoge boetes uitdelen. En dat alles terwijl ondertussen een hoop banen en bedrijven verloren zijn gegaan en het avondje voetbal, concert, theater etc. nog steeds niet mogelijk zijn.
+6/-2

 
3 jaar geleden
Waar haal je dat vandaan dat de 1,5 m afstand wetenschappelijk niet onderbouwd zou zijn..? Het is nl wetenschappelijk bewezen dat als je meer dan een meter afstand houd je meer dan 5x minder kans loopt op een besmetting. Welke besmetting dan ook. Als we over een tijd weer terug bij af zijn voordat er een vaccin is, ligt t toch echt aan iedereen die meent dat de maatregelen onzin zijn en zich nergens aan houden. Ga dat maar aan het ziekenhuis personeel uitleggen of aan de kwetsbare groepen.
We zitten nu eenmaal met dit virus, en zolang dat niet onder controle is, maar ff geen vakantie voetbalwedstrijd of wat dan ook. Er zijn belangrijkere dingen in t leven.
+3/-3

 
3 jaar geleden
In dat onderzoek wordt gesproken over 'meer dan een meter' versus 'binnen een meter' en dat tot een besmet persoon. Dat is geen wetenschappelijke onderbouwing van 1,5 meter, die 50 cm extra zijn er bij gefantaseerd zonder enige basis. Waarom geen 1,05 of 1,33 of 2,02. Dat maakt economisch nogal een verschil voor veel bedrijven en sectoren. Benieuwd ook of de theorie van aerosols erin mee is genomen.
Verder is het niet zo baanbrekend dat je bij meer afstand minder risico op besmetting loopt. Als we allemaal thuis blijven brengen we het aantal verkeersdoden terug naar nul, ook wetenschappelijk te bewijzen zonder enig onderzoek. Als we allemaal thuis blijven is het griepvirus ook razendsnel verleden tijd, ook wetenschappelijk te bewijzen.

We zijn ons nu massaal onze hoop aan het vestigen op een virus wat geen enkele garantie biedt. Wat als het drie jaar duurt? Wat als het virus muteert of er een nieuwe variant opduikt? Hoe ziet onze wereld er dan uit.
Een wereld waarin we elkaar van achter mondkapjes aan moest kijken, bang zijn om te hoesten, niet met een groep vrienden af mogen spreken omdat we geen huishouden zijn?
Leuke wereld, leuk leven ook.

Als we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid nemen (en de kwetsbare groepen bij uitstek), thuis blijven bij klachten, onszelf laten testen dan ben ik ervan overtuigd dat die maatregelen veel minder noodzakelijk zijn.
+7/-1

 
3 jaar geleden
@Nikiforov 3, Ik vind je tekst goed met argumenten onderbouwd. Helaas is bij een grote groep de angst nog te groot om weer naar het "oude normaal" te gaan. Daar zit ook de grond van de felheid in hun reacties.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Iemand die anders denkt en/of een andere kant van een verhaal ziet en daar een mening over vormt is niet gelijk een idioot.
En nee, ik deel zijn gedachtegang niet.
+9/-2

 
3 jaar geleden
We zijn niet allemaal zo politiek correct.
Hij vind het idioten. Prima. Ik vind ze er persoonlijk ook veel van weg hebben.
+2/-4

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat heeft niets met 'politiek correct' te maken. Wel met wederzijds begrip en respect.
Mensen gelijk idioot noemen brengt ons niet dichter bij elkaar.
+11/-0

3 jaar geleden
Alles moet kapot in dit land, zoveel is wel duidelijk. Laten we in maart 2021 niet vergeten wat onze bestuurders ons hebben aangedaan.
+9/-13

3 jaar geleden
Tja, helaas zijn wij de verkeerde club. Die snavels hadden het wel gemogen.
+3/-5

 
3 jaar geleden
De Arena was ook aangewezen als Field Lab..
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ook logisch dat de overheid gewoon een eigen stadion gebruikt voor dit soort experimenten.
+4/-1

3 jaar geleden
Wij moeten ervoor zorgen dat het huidige Corona virus zich niet kan muteren in een variant die zo mogelijk nog meer problemen gaat veroorzaken. Het is zaak het speelveld van de tegenstander zo klein mogelijk te houden anders verlies je de controle. Eerst medicijnen en/of een vaccin. Een voetbalwedstrijd in Servie tussen Rode Ster en Partizan gespeeld met publiek heeft ervoor gezorgd dat de besmettingsgraad in het land weer aanzienlijk is opgelopen en zelfs hoger is dan aan het begin van de epidemie...
+5/-2


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bayern berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema hooligans ingestelde izecson kilsdonk klassieker knvb koen kul kwetsbaar leefbaar manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam