Ook komend seizoen vijf wissels per wedstrijd

15 juli 2020 19:33 - FIFA.com

Ook komend seizoen vijf wissels per wedstrijd; image source: Pro Shots

De FIFA heeft bekend gemaakt dat er komend seizoen vijf wissels zijn toegestaan tijdens de wedstrijden. Die regel was al ingevoerd voor de competities die nog uitgespeeld werden in het huidige seizoen, maar besloten is nu om dit wereldwijd voor komend jaar in te voeren. Omdat spelers nu in een kortere periode hun wedstrijden moeten spelen, kunnen ze op deze manier beter ontlast worden. Wel mag een team maar drie mogelijkheden gebruiken om wisselspelers in het veld te brengen, waarbij de rust niet wordt meegerekend.

Meer op FIFA.com

fifa ontlast

3 jaar geleden
Kunnen we alstublieft ook een regel invoeren dat er niet meer gewisseld mag worden na de 88e minuut? Dat kinderachtige wisselen iedere wedstrijd in blessuretijd ben ik wel een beetje beu.
+2/-0

In de 88:01 schopt men de keeper eruit, moeten ze nog 5 minuten met een veldspeler in de goal.
+2/-0

Ik zou eerder zeggen, zet zwart wit in de regels dat elke seconde die de wissel duurt erbij geteld wordt, bovenop de al genoemde blessuretijd indien de wissel na de 90e minuut plaatsvindt. Op het moment is het zo: tel ongeveer 30 seconden blessuretijd per wissel, zelfs als de wissel een hele minuut duurt EN een wissel na de 90e minuut betekent meestal geen seconde meer blessuretijd dan op het bordje stond.

Dus gewoon bijtellen.
+2/-0

Riverside (geschorst)
Weet je wat hier gewoon de oplossing is, ipv ook altijd die nutteloze tijd bij met die meneer die dan dat bord omhoog houd.... doe hetzelfde als bij judo, hockey, stop de tijd wanneer het spel stil ligt... zo valt er niets meer bij te rekken door de spelers en dit is gewoon het eerlijkst! Die man (4-man) kan prima stopwatch 2 x over 45 minuten bedienen, na 90 minuten is het dus klaar, einde wedstrijd en enkel zuivere speeltijd gehad!
+3/-0

Dan mogen ze die zuivere speeltijd ook wel flink omlaag halen, anders zit je naar potten te kijken die 2,5 uur duren. Daar doe je helemaal niemand een plezier mee.
+3/-0

Dat is natuurlijk de grootste kolder die je nu uitkraamt, want: stel deze regel in en je zult zien dat de meeste stervende zwanen op het veld zijn uitgestorven.... omdat al dit theater geen zin meer heeft! Dat besef komt vlug genoeg, sterker nog, ik denk dat het het voetbal in positieve zin hierdoor veranderd, minder saai spel, om tijd vol te maken, minder spelbederf etc!
+1/-1

Het is niet alleen theater waardoor de meeste wedstrijden nu een zuivere speeltijd hebben tussen de 50 en 55 minuten
+2/-0

Nou nou , noem de VAR maar geen theater.
+1/-0

Zuivere speeltijd, dat is natuurlijk de ultieme oplossing. Dat zou het voetbal flink ten goede komen. Maar ik denk dat het nog wel even duurt voordat dat ingevoerd wordt.
+1/-0

Misschien is het spelletje wel bedacht voor 2x 25 minuten zuivere speeltijd. En is het nou 2x 45 minuten uitzitten gebleken om dat te halen.
+1/-0

Psychologische wissels zijn de meest irritante wissels, natuurlijk zullen er daar voorstanders van zijn, he? Maar verdorie als jou club net goed in de wedstrijd komt en de tegenstander haalt er zo het ritme er uit;-)
+1/-0

Totaal off topic: John de Jong nog op vakantie? Verdomd rustig op het noodzakelijke doorselecteren vlak
+1/-3

Ik mag het hopen voor Sjonnie! Ff lekker weg van alle ellende die hij over zich heen heeft gehad en weer opladen.
Veel competities zijn nog bezig en corona still rules the scene dus valt er nu op dit moment nog weinig te doen. Schmidt wil ook iedereen zelf zien voordat er spelers weg worden gedaan.
Geduld.
+6/-0

Ik zie elders in Europa wel degelijk actie ondernomen worden. Volgens mij hebben we wederom geen piek te makken
+1/-2

Interessant initiatief. Zullen trainers hierdoor hun tactiek iets aanpassen, vaker iets denken te kunnen forceren door bv. ineens 3 wissels toe te passen?
+2/-0

Van wat ik in het buitenland heb gezien is het vooral een valkuil om alle wissels te gebruiken, zoals de aloude fout om alle aanvallers in te zetten bij een achterstand.
Grotere clubs hebben uiteraard meer mogelijkheden door de breedte van de selectie. Maar dat zijn dus ook meer mogelijkheden tot domme wissels.
+3/-0

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte