Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV zet voorlopig in op 6.500 supporters per wedstrijd'

29 juli 2020 08:09 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV zet voorlopig in op 6.500 supporters per wedstrijd"; image source: Pro Shots

PSV zet voorlopig in op 6.500 supporters per thuiswedstrijd. Dat geeft commercieel directeur Frans Janssen aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De eerste vier thuiswedstrijden zetten we voor onze 26.000 kaarthouders open in de webshop, met steeds 6.500 beschikbare plaatsen", aldus Janssen. "Alle seizoenkaarthouders kunnen zelf een keuze maken voor een ticket voor een van die vier duels en met wie ze graag in hun vak willen gaan. Ze hebben maximale keuzevrijheid, maar vol is vol en daarna moet een andere wedstrijden worden gekozen."

Janssen is wel vooral trots dat zoveel supporters de seizoenkaart verlengd hebben. "Dat we tot 26.000 zijn gekomen, is een enorme steun in de rug voor ons. Tegelijkertijd beseffen we dat we een aantal van die mensen moeten teleurstellen, binnen de huidige stand van zaken", zo geeft hij aan. "Ik draai het liever om. We zijn gebonden aan de regels, nemen geen enkel risico en daarbinnen proberen we toch een aantal supporters iets te bieden. Dat is altijd nog beter dan niks."

PSV is niet van plan om de capaciteit te verhogen door kinderen tot 18 jaar toe te laten in de vakken. Iets wat volgens de regels wel zou mogen. "Alle beslissingen die we nemen, komen tot stand na uitvoerig contact met de GGD, de autoriteiten binnen de veiligheidsregio en de burgemeester", zegt Janssen daarover. "Op elk besluit dat we nemen zal kritiek komen, maar we hopen met een eerlijk en transparant verhaal te bereiken dat er begrip is voor de situatie waarin we bij de club verkeren. Het liefst wil ik het iedereen volledig naar de zin maken, maar dat is onmogelijk."
Tags

janssen capaciteit ggd kaarthouders keuzevrijheid kinderen seizoenkaart transparant vakken veiligheidsregio verhogen webshop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Dat gaan die servers niet trekken...
+1/-0

11 maanden geleden
Top dat PSV binnen de mogelijkheden het maximale probeert te doen maar mijn plek mogen ze hebben.

Ik heb mijn SCC braaf verlengd maar heb totaal geen behoefte om in een nagenoeg leeg stadion te zitten (nog los van alle andere maatregelen die er waarschijnlijk zullen zijn).

Mij zien ze weer als we allemaal mogen. Tot die tijd thuis voor de tv of in het café.
+6/-3

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan je post goed begrijpen.
Als je in een grotendeels leeg stadion moet gaan zitten, met mogelijk nog mondkapjes of andere aanvullende maatregelen, dan is de lol van leuk naar het stadion gaan er al wel af. En dan mag je nieteens juigen bij een doelpunt. Ik denk dat voor de spelers die situatie ook zeer vreemd zal zijn.

Ik snap best wel dat veel mensen grote angst voor corona hebben, en dus achter deze maatregelen staan. Op teletext stond er vanmiddag weer dat er enorm veel mensen AAN corona zijn overleden, terwijl het MET corona moet zijn. En het zijn geen "besmettingen" maar "testen met als uitslag positief" terwijl er bij veel testen door de foutmarge ook veel positieve uitslagen kunnen komen. Ik vind dat het bijna valsheid in geschrifte is. Gelukkig komen de artsen en internisten nu massaal in opstand, en kan je hopelijk snel op een normale manier naar het stadion.

Edit: 700 artsen over corona-maatregelen: https://cafe-weltschmerz.email-provider.nl/web/qna8kgt0vn/s6o1wosjey/nktjlgvdcv/s4nrg3vtatlink
+1/-4

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is Viruswaanzin onzin.
Mensen gaan wel degelijk dood AAN Corona.
Zie dit artikel op nu.nl:
https://www.nu.nl/nucheckt/6067219/nucheckt-ook-volgens-europese-pathologen-overlijden-mensen-aan-corona.htmllink
+2/-1

 
site-admin 11 maanden geleden
Deze discussie graag voortzetten in het Corona-topic op het forum
+2/-1

 
11 maanden geleden
Lijkt me prima!
+1/-1

 
reactie verwijderd

11 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Iemand een idee over de timing wanneer e.e.a wordt 'opengezet in de webshop'?
+3/-1

 
11 maanden geleden
die plussen en minnen mogen ze afschaffen. Kansloos tenzij je kunt zien van wie ze komen.
+3/-0

11 maanden geleden
Dit is nou niet de oplossing waar we in mijn ogen op zitten te wachten. Als je even niet oplet zijn alle kaarten via de webshop al vergeven en heb je helemaal niets. Een beetje "wie het eerste komt het eerste maalt" principe. Je hebt 26.000 seizoenkaarthouders en 6.500 personen per wedstrijd. Hoe makkelijk wil je het hebben: iedereen kan naar 1 wedstrijd waarbij PSV voor jou bepaalt welke wedstrijd dat wordt.
+1/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Je zou denken dat de mensen die bij de eerste thuiswedstrijd aanwezig zijn, geen kaarten voor de tweede thuiswedstrijd kunnen regelen (of pas als alle anderen enkele dagen geen actie hebben ondernomen).
Of je laat iedereen één van de vier wedstrijden kiezen waar ze heen willen en als iedereen gekozen heeft gooi je het open.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Hoe zou je dan helemaal niets kunnen hebben? 26.000 seizoenkaarthouders en 6.500 plek bij vier wedstrijden. Dat zijn ook 26.000 beschikbare plaatsen in totaal, dus je zal altijd naar een van de vier wedstrijden kunnen gaan. Je kan hooguit de pech hebben dat je zelf niet kan kiezen naar welke van die vier je wil.
+3/-1

 
11 maanden geleden
Dat maak ik niet op uit het bericht van PSV. Er staat vol is vol en dan zul je een andere wedstrijd moeten kiezen. Ik maak uit het bericht van PSV op dat je via de webshop voor kaarten kunt kiezen voor alle 4 de wedstrijden, tenminste zo lees ik het. Ben het wel eens met Shevchenko dat als je eenmaal voor de eerste wedstrijd in aanmerking komt je niet alsnog voor wedstrijd 2,3, of 4 kunt kiezen.
+1/-3

 
11 maanden geleden
Daar is PSV het dus ook mee eens, omdat je maar één van die wedstrijden kan en mag kiezen. Kies je meteen voor de wedstrijd tegen Emmen kun je dus niet naar Fortuna Sittard, Willem II en ADO Den Haag.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Ik ben ook wel benieuwd naar de praktische uitvoering hiervan. Als heel de Oost zich inschrijft voor dezelfde wedstrijd, kunnen ze nooit bij elkaar staan. Worden supporters dan over het stadion verspreid? Of zouden ze een kwart capaciteit per vak in het systeem zetten? En ga je checken of mensen tot hetzelfde gezin horen danwel in dezelfde auto naar het stadion gekomen zijn?
+2/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
11 maanden geleden
Ja, die praktische uitvoering van dit plan is me ook een raadsel. Behalve jouw vragen zijn er nog heel veel onduidelijkheden. Maar eén ding lijkt wel zeker; nu PSV iedereen aanbiedt naar 1 wedstrijd te komen kijken, hebben supporters volgens de voorwaarden m.i. geen recht meer op enige teruggave van geld. Wie om welke reden dan ook nog niet naar het stadion durft of wil komen, kan dus mooi naar zijn dure geld fluiten.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Volgens mij komen de rechten op teruggave pas te vervallen zodra er voor een vol stadion gevoetbald wordt.
+1/-0

11 maanden geleden
Boeken gaat nog wel wat worden en bij mijn vrienden staan ,onze groep a 20-30 op W rij 13-14-15 gaat niet lukken...Maar we gaan het zien....
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik wens diegene die de verantwoordelijkheid heeft voor verdeling van de entree heel veel sterkte. Je kunt t toch niet goed doen, en eigenlijk is t ook een shit-plan. 'Eendracht maakt macht' is het motto, samen uit samen thuis lijkt me zinvoller, dus een vol of leeg stadion, niet dat geschipper wat alleen maar een hoop wrevel gaat opwekken. Buiten dat, het is bijna onmogelijk de 1.5m regel te hanteren bij 20% bezetting, al helemaal niet bij het naar binnen en buiten gaan.
+3/-1PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie ginkel gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon schmidt tour weghorst wijndal zahavi