Transparent
Inloggen
Sluiten

Mauro Júnior: 'Dit is mijn type spel, ik kan hierin excelleren'

6 augustus 2020 10:28 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Mauro Júnior: "Dit is mijn type spel, ik kan hierin excelleren"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Mauro Júnior aan uit te kijken naar de nieuwe speelwijze van PSV nu Roger Schmidt de trainer is. "Ik kan op meerdere plaatsen staan en de keuze is aan de coach. Dit is mijn type spel, ik kan hierin excelleren", aldus Mauro. "Het is goed dat ik en een aantal andere jonge spelers een tijdje ergens anders is geweest. We hebben nu veel meer eredivisie-ervaring en dat is ook nodig om bij PSV succesvol te zijn. Ik doe mijn best om een kans af te dwingen, zoals ik dat vroeger ook altijd heb gedaan."

De Braziliaan was afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Heracles Almelo. "Het was een uitstekende beslissing om op die manier de volgende stap te zetten. Vanaf het begin zat ik er voor mijn gevoel lekker in in Almelo", zo geeft hij aan. "Voordat ik aan Heracles verhuurd werd, heb ik een mooie periode bij het eerste elftal gehad. Daarna was het goed dat ik een tijdje bij Jong PSV kon spelen. De situatie was toen niet ideaal omdat ik graag meer wilde, maar daardoor ben ik in het ritme gebleven en bleef ik met een aantal andere spelers toch op een goed niveau actief."


Tags

mauro excelleren almelo heracles braziliaan eredivisie jong roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Heeft Mauro de fysiek om tegen betere ploegen overeind te blijven?
+4/-1

 
2 maanden geleden
Kan hij compenseren met voetbalintelligentie toch? Tony hij is ondanks zijn niet veelzeggende fysiek echt geen speler die je zomaar opzij zet, het is toch wel echt een baasje.
+2/-1

2 maanden geleden
Het zou me niet verbazen als hij veel gaat spelen. Goeie techniek, geweldige trap, gif in z'n donder en een stabiel ventje. Schmidt en ik houden van dit type! ;-)
+2/-1

2 maanden geleden
Ik vermoed dat Mauro het niet gaat redden bij PSV, fysiek komt hij te kort en zo'n bijzondere speler is hij verder niet.
+1/-4

 
2 maanden geleden
Is Messi zo fysiek dan ? Niet dat Mauro zo goed is, maar intelligentie compenseert dat
+1/-0

 
2 maanden geleden
Messi zit fysiek zéér goed in elkaar, op lichaamsbouw en zeker op het dynamische gedeelte. Bij Mauro is dat bij geen van beiden sterk ontwikkeld, en ik vind hem niet veel voetbal-intelligenter dan veel andere normale spelers. Ik geef hem niet veel kans bij PSV, maar zie graag dat hij mijn ongelijk bewijst.
+1/-4

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Noteer dat, hij gaat het doen, ik heb nmlk vaak zat gezien dat spelers zijn bedoelingen niet snappen of kunnen volgen , hij past zich nu door ervaring maar zelf aan die onwetendheid, als hij veel met hetzelfde elftal/selectie speelt komt dat wel, zag ik toendertijd ook aan Zinchenko, ook zo'n onbegrepen speler die ik graag had zien blijven.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zeg al @por, ik hoop dat ik ongelijk heb :)
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
@pvh25, Ik verwacht ook dat Mauro een van de spelers is die dit jaar gaat verrassen. Soms is het zo dat een puzzel-stukje net op zijn plaats moet vallen, en bij hem was dat tot nu toe niet het geval.
Ik denk dat hij ergens een plekje op het middenveld gaat krijgen. Met Mo naast hem, en Malen en Romero voor hem zou er opeens heel veel voetbal in de PSV kunnen komen. Slechter dan vorig jaar kan toch niet.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Mo en Mauro samen bij FC Madurodam lijkt me wel wat. Vrees dat je verschrikkelijk kwetsbaar wordt in de omschakeling tegen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat lijkt me idd. geen goed idee @tony, het wordt op z'n hoogst één van de twee en ik vermoed dat Schmidt hier wel weet welke hij dan kiest.
+2/-0

 
2 maanden geleden
@Tony, Ik krijg het idee dat Schmidt iedereen heel dicht op elkaar wil laten spelen en zo het speelveld klein wil gaan maken. De afstand tussen de spelers moet kleiner worden, en daardoor zijn de ballen gemakkelijker te onderscheppen.
Ik had het idee/vermoeden dat Mauro wel redelijk meeverdedigd.
Verder vermoed ik dat Schmidt Mo op zijn huid gaat zitten dat die ook met zijn man mee moet gaan lopen. Als er een verzaakt dan is dit niet te spelen.
Ik kijk uit naar de echte oefen-wedstrijden om te zien wat het gaat worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik weet niet of je ooit naar Mauro hebt gekeken, maar die jongen is fysiek beresterk. Fysiek is niet alleen of je groot bent of bonkige spieren hebt. Die jongen is super sterk in de duels. Heeft loopvermogen. Bovendien ziet hij het spelletje goed. En vooral dat laatste is super belangrijk in het hedendaagse voetbal.

Onder Cocu liet hij bovendien zien dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor PSV.
+1/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Toch wel een fijne speler die 2 jaar geleden in VI nog geroemd werd omdat hij creativiteit toevoegde aan PSV. Ik kan me ook wedstrijden herinneren dat hij de beste man van het veld was. Helaas toen weer op de bank beland, maar ik denk dat hij kan verrassen.
+1/-0

2 maanden geleden
Tis n bietje appels met peren vergelijken @pvh maar Xavi en Iniesta waren ook geen bikkels; techniek wint het al gauw van power als de instelling en mentaliteit maar goed zit: veel vertrouwen in Mauro, na goed jaar bij Heracles... er gaan t zien!
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het gaat niet om techniek en/of power @psvaltijd1, het gaat altijd om de balans(!). (instelling is geen issue, zowel moeten ze maar bij FC BalophetDak gaan spelen). Het spelconcept is echter het uitgangspunt, en vooral ook welke spelers welke positie innemen. Gezien het het vooruit verdedigen middels gegenpressing dat Schmidt voorstaat, heb je op het middenveld ook een slot-op-de-deur speler nodig naast een creatieve speler en één die daar omheen zwerft en vooral taakgericht is(zie Wijnaldum bij Liverpool). Ik denk dat Mauro van die drie op z'n hoogst in aanmerking komt voor de creatieve speler, maar daar vindt hij gewoonweg Ihattaren voor zich, en ik vermoed dat Schmidt daar ook nog een andere voor gaat aantrekken.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Balans in t elftal ja daar heb je gelijk in, maar ik had t over de individuele kwaliteiten per speler, omdat jij hem fysiek niet goed genoeg vond... dus wederom appels en peren.
Denk dat Schmidt graag n box to box speler met scorende vermogen aan wil trekken, Van Ginkel is op die positie in mijn optiek kandidaat nr 1.
Indien De Jong er in slaagt hem en een fatsoenlijke LB aan te trekken (niveau Rodriguez, Van Aanholt) zijn we n heel eind klaar vermoed ik. Dan evt alleen nog back up voor Baumgartl of er moeten nog mensen gaan vertrekken.
Ben sowieso rete nieuwsgierig naar het spel onder Schmidt en verwacht een interessant jaar voor ons als fans en liefhebbers...
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

antognoni baumgartl brug bruma cent daguardo dest dumfries emmen eran eredivisie feyenoord fox giancarlo godsnaam hag jong knvb malen mura rkc schmidt shevchenko sir teze tinus veerman vhtlsaw wolfsburg zahavi