Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ook gelijk tegen Willem II

21 augustus 2020 20:40
Foto: Pro Shots

PSV ook gelijk tegen Willem II; image source: Pro Shots

Het is PSV niet gelukt om te winnen van Willem II. Zes dagen nadat het oefenduel tegen Vitesse met 1-1 gelijk werd gespeeld, eindigde de wedstrijd in Tilburg met dezelfde cijfers. Donyell Malen zorgde op knappe wijze voor de openingstreffer, maar in de tweede helft werd het gelijk.

PSV had het in de beginfase erg lastig met de thuisploeg. De defensie werd met regelmaat onder druk gezet en vooral Mauro Júnior had het als linksback erg lastig met de snelle Nunnely. Diezelfde Mauro stond echter ook aan de basis van de openingstreffer. De Braziliaan kwam goed opzetten en via een uitstekende pass van Jorrit Hendrix en Sam Lammers werd Cody Gakpo diep gestuurd. De aanvaller gaf de bal laag voor en via buitenkant rechts schoot Donyell Malen knap raak.

Na ruim een half uur spelen kreeg PSV opnieuw een goede mogelijkheid. Gakpo werd opnieuw diep gestuurd, dit keer na een geweldige steekpass van Mohamed Ihattaren. De onlangs bij PSV vertrokken Ruiter kon nog net op tijd de bal weg werken. De bal kwam echter in de voeten van Lammers en van grote afstand schoot hij net naast. Niet veel later werd Ihattaren gevaarlijk met een afstandsschot. In de blessuretijd van de eerste helft werd Willem II plotseling gevaarlijk. Na slap verdedigen ging de bal via de handen van Jeroen Zoet tegen de lat en voorkwam hij daarmee een gelijke stand als ruststand.

Na rust werd er weer flink gewisseld aan de zijde van PSV en maakte Armando Obispo zijn eerste minuten van deze voorbereiding. Nadat er in het begin van de tweede helft nog weinig gebeurde, kreeg de ploeg rond de 60ste minuut twee goede mogelijkheden in korte tijd. Joël Piroe had de bal voor het inschieten, maar schoot vol tegen Lammers aan. Een minuut later schoot Ihattaren net over het doel na een goede actie. Enkele minuten later kwamen jeugdspelers Dennis Vos en Emmanuel Matuta in de ploeg. Voor beiden hun officieuze debuut in het eerste elftal.

Nadat het duel even stil had gelegen vanwege een drinkpauze kreeg Jordan Teze uit een hoekschop de bal voor het inschieten, maar hij raakte de bal verkeerd. PSV leek eenvoudig overeind te blijven, maar een kwartier voor tijd ging Obispo flink in de fout en profiteerde Willem II daarvan door de gelijkmaker binnen te werken. In de resterende minuten gingen beide ploegen op jacht naar de winst, maar kansen kwamen er niet meer. Mede omdat de arbitrage in de laatste minuut een handsbal van Willem II over het hoofd zag.

Opstelling eerste helft: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Mauro Júnior, Rosario, Hendrix, Ihattaren, Gakpo, Malen, Lammers

Opstelling tweede helft: Zoet, Dumfries (62' Rigo), Teze, Obispo, Mauro Júnior (62' Vos), Sadílek, Gutiérrez, Ihattaren (62' Matuta), Thomas, Lammers (62' Ledezma), Piroe




Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren lammers mauro gakpo malen obispo zoet dumfries hendrix inschieten matuta piroe teze vos arbitrage armando baumgartl beginfase boscagli braziliaan cody drinkpauze emmanuel gutierrez handsbal jordan ledezma nunnely rigo rosario ruiter sadilek slap steekpass tilburg vitesse voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Kan niemand van de Nederlandse assistenten Smidt vertellen dat Hendrix en Rosario op het middenveld niet werkt.
+3/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Ongelofelijk he. Wat een treurnis.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Heb je ook gekeken of praat je gewoon andere mensen na?
+4/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Want, jij bent al 2 jaar tevreden ?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Nee zeker niet, maar het slaat nergens op om dat duo af te vallen als we op het moment geen andere smaken hebben. Daarnaast speelt Rosario sinds de aanstelling van Schmidt weer zoals we van hem hebben leren kennen. Veel passing vooruit. Gisteren dribbelde hij zelfs verticaal. Ik denk dat hij zichzelf helemaal bevrijd voelt.
+5/-2

3 jaar geleden
Hoop niet dat Schmidt liever Zoet dan Unnerstall op goal heeft staan.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat systeem van Schmidt zit er al goed in bij Willem II, fel, afjagen, agressief, alles vooruit..
+3/-1

 
3 jaar geleden
Het afjagen van PSV is toch wel een gigantisch verschil met vorige jaren hoor, lijkt ook al wat beter te gaan
+2/-1

3 jaar geleden
Langer dan 10 sec balbezit hebben schijnt lastig te zijn
+3/-0

3 jaar geleden
Wat is die Rosario aan het doen. Telkens te laat en bij een versnelling kan ie het niet opbrengen om het overzicht te behouden.
+6/-3

 
Maolicare (geschorst)
3 jaar geleden
Ben jij Rosario zelf ofzo?
+3/-1

 
3 jaar geleden
Dat zou een goede zijn hé hahaha. Maar alle gekheid even aan de kant. Rosario speelt momenteel sterk. Dat ziet en vind zijn trainer ook. Het slaat totaal nergens op om nu opmerkingen te maken over Rosario als je daadwerkelijk naar het spel van PSV hebt gekeken. Als je nu iets hebt aan te merken op zijn spel ben je gewoon aan het zoeken. Als Rosario zo door blijft gaan zit hij straks gewoon weer bij de selectie van oranje.

Schmidt is andersom ook enthousiast. "Hij maakt een goede indruk. Ik weet niet precies hoe het vorig jaar was, maar een nieuw seizoen betekent ook nieuwe kansen. Pablo speelt zeer, zeer goed. Hij is een zeer complete speler, zowel voor als achter de bal. Hij heeft een drang naar voren en ziet steeds de juiste oplossing. Hij vindt de spelers tussen de linies, zoals ook het doelpunt tegen Willem II. Hij is ook moedig en dat is goed. We hebben verticale ballen nodig."

Aldus Schmidt
+4/-1

3 jaar geleden
Tegen een betere tegenstander wordt je afgeslacht...
Kom op JdJ ..laat die ervaren spelers eens komen.
+5/-1

3 jaar geleden
Prima eerste helft gezien, een stuk beter dan vorige week. Hendrix en Rosario ook voldoende en Mauro als linksback bevalt best prima.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Rosario? Je bedoeld waarschijnlijk Malen?
+4/-2

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens, PSV speelde een prima eerste helft!en dat het na al die wissels veel minder is dat is logisch.
Die reacties hier weer triest zeg.
Jorit ook weer goed , speelt echt elke bal vooruit en ook nog goed.
+7/-2

3 jaar geleden
Als we het van deze jeugd moeten hebben komen er magere tijden aan
+3/-3

 
 
3 jaar geleden
Daar houd het dan ook wel bij op. De rest is weinig hoop gevend. Na de wissels was het echt een kaartenhuis dat in elkaar donderd.
+3/-2

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Dit is wederom heel erg mager, eigenlijk een vreselijke zaad-partij.... waar zit ik naar te kijken, vraag ik me af? Is dit mijn PSV, waar ik altijd met veel plezier, danwel afschuw naar keek, maar wel met resultaat.... dat word in een voorbereiding wel gehaald door tegen duitse 3- klassers te spelen... komen we op niveau van nederlandse middenmotors, word het al snel een lastig verhaal!
Ik begrijp ook alle wissels niet... op een gegeven moment ben je klaar in je voorbereiding en begin je te smeden aan je vaste elf.... waarvan ik de invallers nog niet het niveau van psv 1 hebben, danwel , eigenlijk meeste.... lachwekkend en geen psv materiaal... neem de kans van Piroe als voorbeeld! Nee... mijn psv glijd af.... ook met een nieuwe trainer, die er niets aan kan doen, want dit is het niveau op dit moment, word met ander systeem echt niet beter, daar ben ik nu al wel over uit, het enige om aan te sluiten met wederom ajax, en subtop van europa, is investeren... veel investeren en heel snel door selecteren in deze zeer matige selectie.... ik hoop dat er nog wat centjes zijn... ik wil eigenlijk wel helpen, door wederom een shirt te kopen... we moeten ergens beginnen.... maar vanavond zat ik eens te bedenken... welke naam wil ik uit deze selectie met trots op dat mooie zwarte shirt dragen.... ik kwam tot de conclusie dat ik er op dit moment eigenlijk niet een met verve op kan noemen....😢dit heb ik eigenlijk nog nooit mee gemaakt!
+4/-2

 
3 jaar geleden
Malen of Mo. Dat zijn jongens die een stap hogerop zullen gaan over bepaalde tijd.
+2/-1

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Mo gaat waarschijnlijk niet bijtekenen in dit “nog” drijvende vlot...word denk ik een speler die veel te vroeg weg gaat... Malen daarentegen zie ik deze zomer alsnog gaan... wanneer het water ons aan de lippen staat omdat andere plekken meer prio hebben...ik ga dan voor Madueke👍
+2/-0

 
3 jaar geleden
Als je zo graag wilt helpen zou je eens kunnen beginnen met de club en onze spelers te supporten ipv alleen maar te klagen. Alle middelmatige spelers zullen verkocht moeten worden om weer wat beters te kunnen halen. Die middelmatige spelers ga je niet verkopen door ze elke week af te zeiken. Schreeuw ze naar een overwinning ipv naar een depressie!
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Weet iemand waarom Bruma en Madueke niet spelen? Heb ik wat gemist?

OT: ik zie toch wel verbetering cker in de eerste helft, nieuwe systeem kost tijd en geduld, net als een kwalitatieve impuls vanuit de scouting in deze klote tijd (Corona)...

Het domste wat we nu kunnen doen is de ploeg afvallen imo, ze moeten er staan over 3 weken, dan mag je kritiek hebben en hopelijk is er dan versterking bij gekomen
+4/-2

 
Zijn (licht) geblesseerd. Doan, Viergever en Romero overigens ook
+1/-1

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Ik ga effe googlen op 'vollgasfussball' want ik wil wel eens weten wat dat betekent. Wat we tot nu toe gezien hebben kan het niet zijn...
+4/-2

 
3 jaar geleden
vollgasfussball = fussball mit gas voll drauf
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Zou het belabberd betekenen ?
+2/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage