Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak PSV onderuit tegen Eintracht Frankfurt

22 augustus 2020 19:49

PSV is zaterdag in het eigen Philips Stadion onderuit gegaan tegen Eintracht Frankfurt. De Duitsers bleken met 1-2 te sterk voor de ploeg van Roger Schmidt. PSV maakte de hele wedstrijd een zeer matige indruk en verloor dan ook terecht. Cody Gakpo maakte uiteindelijk het enige Eindhovense doelpunt.

Direct vanaf het begin had PSV al veel moeite met de tegenstander. Mede door zwak verdedigen kreeg Eintracht Frankfurt in de beginfase al twee goede mogelijkheden en na een eveneens slordige dekking ontsnapte de ploeg aan een achterstand nadat een kopbal op de lat belandde. PSV wist daar aanvallend nauwelijks iets tegenover te stellen. Sam Lammers leek op weg naar een doelpunt, maar werd door de scheidsrechter teruggefloten vanwege een vermeende overtreding. Vlak voor rust viel bovendien aanvoerder Denzel Dumfries uit met een knieblessure.

Na rust was het spelbeeld niet veel beter. Al snel kwam PSV bovendien op achterstand nadat Timo Baumgartl slecht verdedigde en daarmee Kamada de uitgelezen kans gaf om de openingstreffer in het doel te schieten. De ploeg leek door dat doelpunt wel wakker geschud te worden en ging meer op zoek naar het doel van de Duitsers. Het duurde ook niet lang voordat Cody Gakpo met een goed schot voor de gelijkmaker zorgde.

Een paar minuten later kwamen de Duitsers echter alweer op voorsprong. Een harde vrije trap van Hinteregger bleek voor Lars Unnerstall niet te pakken. Na die tegentreffer kon PSV zich niet opnieuw oprichten. Pas in blessuretijd kwam er iets van gevaar via een afstandsschot van invaller Richie Ledezma, maar verder kon de ploeg geen moment aanspraak maken op een gelijkspel en verloor dan ook terecht.

Opstelling PSV: Unnerstall, Dumfries (39' Baumgartl), Teze, Boscagli (70' Obispo), Mauro Júnior (70' Gutiérrez), Rosario (70' Sadílek), Thomas (70' Rigo), Ihattaren (84' Ledezma), Gakpo, Malen (46' Hendrix), Lammers (84' Piroe)




Discussieer mee op de forums


Tags

eintracht frankfurt gakpo baumgartl cody dumfries lammers ledezma unnerstall aanspraak beginfase boscagli dekking geschud gutierrez hendrix hinteregger ihattaren kamada malen mauro obispo oprichten piroe rigo roger rosario sadilek schmidt slordige spelbeeld teruggefloten teze verdedigde wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Nou...wederom startten met Boscagli😂, werkt je op de lachspieren, pas maar op wanneer je incontinent bent, heb je zo je broekje weer nat....dat allemaal door een speler op te stellen...😱
+4/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat is het alternatief? Obispo? Beviel me goed gisteren. Stond lekker te slapen. Ik ga ervan uit dat Viergever daar gewoon komt te spelen.
+1/-2

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Baumgartl..... koekoek😱
+2/-0

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
1-2....Frankfurt, nr 9 van afgelopen Bundesliga, net 4 dagen in training....wij al 6(?) weken..... we verliezen weliswaar een oefenwedstrijd..... maar toch, ik weet wel hoe het er voor staat.... ik hoop menigeen ook! Maak vooral geen illusies....geen versterkingen, geen automatismen.... allemaal los zand, 13 in een dozijn spelers, te veel, word lang en moeilijk seizoen, met veel vallen en opstaan, mark my words!
+2/-3

 
3 jaar geleden
Bedoel je nou dat het feit dat ze 9e zijn geëindigd in de Bundesliga zou moeten betekenen dat PSV er wel even van zou moeten winnen?
Dan denk je zeker ook dat als PSV in de Bundesliga zou spelen, ze met gemak in de top 5 zouden eindigen? Ha ha
+2/-0

 
3 jaar geleden
Toon droomt toch van de Top30 in Europa. Dan moet je van dergelijke 'ploegjes' met 2 fingers in der nase winnen.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Joh, ik weet ook echt wel hoe we er voor staan. Maar ik ga toch echt niet m'n tijd en leven zitten verprutsen aan het dagelijks compleet afzeiken van mijn cluppie! Heeft helemaal geen zin, wordt ook niemand blij of beter van.

Ik weet dondersgoed dat we (weer eens) in een enorme dip zitten. Heb je weleens, doe je echt helemaal niks aan, zelfs niet als je wel met geld kan smijten. Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool, het Nederlands elftal, Duitse elftal, Braziliaanse elftal, Ajax, PSV, De Graafschap, Poldervogels... waar dan ook!... goede en slechte tijden. 4 keer kampioen, 3 keer bijna, 3 keer niet. Soms heb je geluk, soms niet. Soms kun je een paar toppers kopen en soms niet. Doe je echt niks aan en al helemaal niet in 2 maanden tijd. Ook Klopp, Guardiola, Messi en Hans Klok veranderen dit allemaal niet.

En ja, dat accepteer ik en dus support ik ook nu mijn club! Geen zin om tegen mijn eigen club aan te schoppen en de mensen(!!) van mijn club kapot(!!) te maken, als het weer eens wat minder gaat, wetende dat dat ook totaal geen zin heeft. Even slikken en weer doorgaan! Club supporten, spelers supporten, samen uit de shit vechten en op naar nieuwe successen!
+14/-0

 
3 jaar geleden
In een stadion zou je dat, in een normale situatie zonder corona, inderdaad moeten doen. Schreeuwen, zingen, tegenstander uitfluiten, dames zonder bovenkleding en weet ik wat nog meer. Maar op een forum als deze mag wel degelijk bezorgdheid, kritiek etc worden geuit. De een doet dat pertinent niet, de ander juist wel. Fijne zondag.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Er is geen alternatief, en dat Her Schmidt blijft zeggen dat het top gaat op dit moment zegt ook genoeg.! Géén versterking géén top 3. Dat durf ik te zeggen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik vond Boscagli niet slecht spelen. Heb zelfs gezien dat hij wel degelijk een kopduel kan winnen, sprong echt heel erg hoog ook.
+5/-1

 
3 jaar geleden
In minuut 3 stond hij even lekker te slapen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Uiteraard speelt er niemand foutloos. Zo goed zijn we niet, nooit geweest en zullen we ook nooit worden. Maar we kunnen, ipv alleen maar afkraken, ook eens wat positieve dingen benoemen toch? Er valt vandaag ook genoeg te klagen over Ihattaren en Lammers maar zullen we het gewoon eens niet doen? Gewoon omdat het kan en omdat het 'onze' spelers zijn.
+6/-3

 
reactie verwijderd

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het laatste wat ik doe is positieve dingen benoemen als het verder gewoon ruk is wat we te zien krijgen. En het klokje tikt rustig door hoor. Niks aan het handje. Over een week of 3 pas om het echie. Dan moeten we er staan en gelden er geen excuses meer.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Maar als je inmiddels al een tijdje weet dat echt alles bij PSV bagger is, waarom dan nog verwachten dat het nu opeens goed gaat? Iedereen ziet en weet waar de vele problemen zitten en ook dat die niet morgen of binnen zeer korte tijd opgelost zijn.
Iedereen heeft ook allang gezien dat sommige spelers week in, week uit, slecht spelen. Waarom zou je dat dan week in, week uit nog steeds moeten herhalen? Iedereen weet het allang, zelfs de spelers, daar hebben velen hun uiterste best voor gedaan. HE LE MAAL gesloopt zijn ze! John de Jong, Gerbrands, Van Bommel, Rosario, Zoet, Sadilek, allemaal zijn ze compleet afgebrand, bedreigd en zelfs de deur uitgejaagd. Helpt het?

Ik denk dat een beetje positiviteit nu meer helpt, voel ik me ook veel fijner bij.
+7/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@Z. On de Bok Het is typisch gedrag van een voetbalsupporter dat je beschrijft. Ik zie het ook bij supporters van andere clubs. Ik denk dat ze zo negatief zijn om teleurstelling achteraf te voorkomen. Het is puur emotie en angst voor slechte resultaten. Ik snap het gedrag wel, maar blij wordt je er niet van. Ook is het voor die supporters fijn dat als de resultaten tegenvallen ze kunnen zeggen dat ze het vooraf al hadden gezegd en dat ZIJ (PSV) hebben verloren, terwijl als PSV kampioen wordt, WIJ hebben gewonnen.
Hoe dan ook, dit gedrag verander je nooit.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Goede uitleg @antonh, helemaal mee eens.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Beetje flauw om alles zo terzijde te schuiven; ik ben meestal ook positief, maar soms is het nodig kritisch te zijn, daar is niets mis mee!

Kritiek hoeft ook niet negatief te zijn, sterker nog, als je het opbouwend doet, kunnen WE daardoor sterker worden, als club en als supporters van PSV.

Vandaar PSV altijd 1...
+1/-0

3 jaar geleden
Koert, hou even één minuutje mond svp....
+3/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ajax wint..feyenoord wint...tis toch gewoon bedroevend wat we weer zien.
Is werk aan de winkel met doorselecteren en betere spelers halen.
+4/-0

3 jaar geleden
Ja, onze meneer Duitser. Die wil toch Sadilek nog geens zien op lb. Waar slaat dat op? Heeft die gast niet een week getraind met deze gasten. Waarom moet hij iedereen 5 keer zien op 3 posities.

Verder, wat is er gebeurd met onze lichtvoetige Ihatarren.
Is een blokkige klomp geworden.
Totaal niet slim om voor een speler als hij veel het krachthonk in te gaan.

En aankopen? Helemaal geen ene fu ck

Kortom hoe staat psv ervoor?

Zeer slecht, zeer slecht...
+5/-1

 
3 jaar geleden
Tuurlijk Schmidt is gek en heeft keuze zat, er lopen namelijk nog 3 LB's.
En hoe je denk je eventueel van bv Sadilek af te komen? Door hem op de bank te zetten en compleet de grond in te boren? Of net doen alsof hij heel goed is en hem (in een oefenwedstrijd!) te laten spelen, in de hoop dat er een club komt die wat in hem ziet en hem koopt?
+1/-1

 
3 jaar geleden
Door hem lekker met Jong psv mee te sturen en hem te lozen bij de a selectie. Dat is de start
+1/-1

 
3 jaar geleden
En dan Jurjus of Romero maar even linksback zetten?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Perzik? Klinkt meer als een zuurpruim ;-) Heb een Beetje geduld, 2e wedstrijd in 2 dagen, vooral veel conditioneel gedaan, Schmidt zou ook liever 14 nieuwe spelers kopen, maar dat gaat niet. Met een beetje geduld en support komt het allemaal goed.
+3/-1

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Heb een stuk zitten kijken, het valt mij op dat er weinig ballen teruggespeeld worden. Bijna alles gaat meteen naar voren met (nu nog) veel balverlies tot gevolg. Dat zal de opdracht van Schmidt denk ik zijn. Als er straks een basiself staat, dat met 2 dragende spelers is aangevuld en wat enkele wedstrijden samenspeelt, zie ik het wel goedkomen. In ieder geval was het niet dat eindeloos gebrei tussen verdediging en achterhoede. Met een start tegen de kleintjes proberen zonder al teveel puntverlies in vorm te draaien voor januari. Enne... herinner je je de voorbereiding op seizoen 1987/1988 nog ? Die was ook zwaar ruk.
+6/-1

 
3 jaar geleden
Dat zie je goed, vertrouwen en automatismen creëren en we kunnen zelfs met dit materiaal veel beter presteren.

Om de strijd met onze vrienden (NOT) aan te gaan, moet er wel ervaring, leiderschap, (daad)kracht en gif bij...

Geduld mensen geduld!
+2/-0

3 jaar geleden
En dan zijn er ook nog die denken dat het goed komt😂😂😂😂
+5/-3

 
3 jaar geleden
Ja..als je iets van kritiek levert ben je een nep supporter.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Ja ik ben zo gek die denkt dat het goed komt. We hopen het allemaal maar ik denk het ook. Ik vind het bijzonder wat onze Duitser aan het doen is. Iedereen proberen, gewoon een tweede wedstrijd meteen de dag er op. Aan de agressie werken, alles naar voren. Ik denk inderdaad dat PSV gat klappen dit seizoen. Niet meteen maar na een tijdje.
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het komt ook goed, zoals altijd! Maar niet morgen of volgende maand, misschien zelfs dit hele seizoen nog niet.
Dus?... Moeten we nu allemaal onze club de grond in stampen en alle spelers, Gerbrands en John de Jong voor de 347e keer compleet afbranden? Nog wat mensen bedreigen of de club uit jagen? Of schreeuwen om versterkingen, terwijl we allemaal al weten dat dit lastig gaat worden?

Ik zet een joker in, doe niet mee.
+4/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het wordt er niet beter op, wat een armoede is deze selectie. Daar doet Smit niks aan af. Met je spelers verlengen. Ga maar 5 spelers halen en neem afscheid van veel spelers. Gerbrands heeft het steeds over topclub maar dat was voor jouw tijd als directeur.. Verkoop mo en snel, sjokt en sjokt en straalt geen plezier uit.
+4/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, maar tegen deze fysiek sterkte ploeg viel t mij best mee, was natuurlijk wel veel gevraagd na gisteren weer n zware pot; Lammers bv zat er helemaal doorheen.

Wat ik nu gezien heb wordt dit de basis:
Zoet
Dumfries, Teze, Viergever (mits fit anders Boscagli), Mauro
Ihataren, Rosario, Thomas, Gakpo, Lammers en Malen

Dus een LB, plus 2 Gerichte verstrekkingen, Van Ginkel en beest achterin, dan komt het echt goed... denk ik
+4/-3

 
3 jaar geleden
Ik heb bij Teze ook leuke dingen gezien. Ik vind het wel een atleet.
Baumgartl bleef helemaal stil staan terwijl de aanvaller opzij liep en daardoor zo de bal het doel in kon schieten. Als Teze goed aan kan haken gaat hij Baumgartl voorbij in de pikorde.
+1/-1

3 jaar geleden
Even serieus wat een bak negativiteit hier. Ik weet niet of jullie het weten, maar deze gasten worden momenteel gedrild om meer inhoud te creëren. Volgensmij speelde ze gisteren ook een wedstrijd. Een goed resultaat is mooi, maar daar is Schmidt momenteel niet mee bezig. De jongens moeten vooral meer inhoudt creëeren en de speelstijl aanleren. Straks wordt ook door PSV de oefenpotjes gewoon gewonnen.
+11/-2

 
3 jaar geleden
Is goed ik bericht jou na de eerste 5 competitie wedstrijden deal?
+2/-1

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Jonge , gasten moeten gewoon vol gas kunnen gaan en gretig zijn ,gras vreten.

Het is allemaal ff beetje net niet..
+2/-1

 
3 jaar geleden
Spijker op de kop. Niks aan toe te voegen. Mensen die het boek van Schmidt gelezen hebben maken zich denk ik ook niet zo'n zorgen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Het is inderdaad voor de spelers al een hele omslag van denken,en dat geldt voor de meeste supporters natuurlijk ook.
Vandaar de vele zorgelijke onderbuikreacties,maar goed dat mag ook en hoort er gewoon bij.
Want onderaan de streep moet er wel succes geleverd worden,voor de gene die nog niet ingelezen zijn in de filosofie van Schmidt;de laatste VI,geeft ook een verslag met een mooie uiteenzetting.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een elftal, bar en boos slecht. Ik vraag me af, wat de meerwaarde is van die Duitse trainer Schmidt, die het ziet zitten in Rosario. Lachwekkend, de competitie gaat bijna beginnen en nog geen enkele versterking gehaald. Het wordt weer een belabberd seizoen.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Die rooie, die nu naar Barcelona gaat zag het ook zitten in Pablo. Kan het misschien zo zijn dat zij er meer verstand van hebben?
+2/-1

3 jaar geleden
Valt mij op dat er zó weinig beweging is zonder bal. Pas als degene mét de bal een keuze maakt word er aanstalten gemaakt.

Ziet er nog niet best uit, ook al gaat het om oefenpotjes en verschillende opstellingen.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Even los van het feit dat allemaal nog erg slordig is en nog niet al te best zie ik toch wel degelijk positieve dingen die ik het PSV van de afgelopen jaren nooit heb zien doen. Dan doel ik vooral op de aanvals opzet. Net zoals tegen Willen 2 zie je duidelijk dat PSV met heel direct spel naar voren er in een aantal passes soms toch wel fijn (of bijna) doorheen weet te voetballen. Zeer direct en ook gewoon door het centrum. Het is nog erg slordig en het gaat nog vaak mis in de laatste fase maar deze aanvals opzet ligt mij nu al een stuk beter dan dat eeuwige rondgetik en postbode voetbal van de afgelopen jaren. Ik heb zelfs Rosario naar voren zien dribbelen en met de bal tegenstanders zien uitspelen. Voorheen nog nooit gezien. Klinkt gek maar ik ben zeker niet negatief gestemd. Laat iedereen ons maar alvast afschrijven. Ps, waarom iedereen van Ginkel maar blijft zien als een of andere heilige Messias kan ik met m’n gezond verstand niet bij. Die gast heeft anderhalf jaar stilgestaan en geen wedstrijden meer gespeeld. Duurt minimaal een half jaar voordat zo iemand überhaupt wedstrijd fit is, en of hij dan nog enigszins van niveau is blijft al helemaal twijfelachtig. Ik zou die gok nooit wagen!
+4/-1

nieuws-redacteur 3 jaar geleden
Gedeeltelijk is het matige spel terug te voeren op het implenteren van een nieuwe visie. Het is logisch dat dit het spel niet ten goede komt momenteel. Ik maak me daar niet zo druk over.

Echter: gedeeltelijk kampen we met een chronisch kwaliteitstekort op diverse posities. Dat los je niet zomaar op.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage