Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV met ruime cijfers te sterk voor Hertha BSC

29 augustus 2020 18:54
Foto: Pro Shots

PSV met ruime cijfers te sterk voor Hertha BSC; image source: Pro Shots

PSV heeft op overtuigende wijze weten te winnen van Hertha BSC. In Berlijn eindigde het oefenduel in een 0-4 zege. Donyell Malen opende voor rust de score. Na rust kwamen ook Cody Gakpo en Sam Lammers tot een doelpunt. Via een eigen doelpunt van de Duitsers kwam de tweede treffer van de wedstrijd tot stand. Doelman Yvon Mvogo maakte zijn officieuze debuut en speelde direct de hele wedstrijd.

PSV liet vanaf de start direct de intenties zien en zette veel druk op de bal indien Hertha BSC in balbezit was. De kansen kwamen wel moeizaam tot stand. Net in een periode dat de thuisploeg iets beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Donyell Malen genadeloos toe. De aanvaller was voormalig PSV'er Karim Rekik te slim af en verraste vervolgens de doelman in de korte hoek.

Na rust was het al snel opnieuw raak. Een bal van invaller Sam Lammers werd door een van de Duitse verdedigers van richting veranderd. De Duitsers waren na die treffer de hoop op een goed resultaat direct kwijt en PSV speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd. Het kreeg alle mogelijkheden om aan te vallen en dat leidde na 70 minuten spelen tot de volkomen terechte 0-3. Malen leek zelf te schieten, maar gaf de bal opzij richting Cody Gakpo en hij kon daardoor voor de derde treffer zorgen. Enkele minuten later zorgde Lammers na een assist van Ryan Thomas ook voor de 0-4 en uiteindelijke eindstand.

Opstelling PSV: Mvogo, Hendrix (89' Rigo), Teze, Boscagli, Mauro Júnior, Rosario (78' Sadílek), Thomas (89' Piroe), Ihattaren (45' Gutiérrez), Bruma (30' Lammers), Malen, Gakpo




Tags

hertha lammers malen gakpo cody mvogo berlijn boscagli bruma gutierrez hendrix ihattaren karim mauro piroe rekik rigo rosario sadilek teze yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
@Philipske: zegt Anton Tanghe je wat van Oostende? Volgens mij een 20-jarige centrumverdediger. Zag hem gisteren zeer verdienstelijk ballen tegen Anderlecht. Niks voor PSV? Hopelijk vandaag een mooie overwinning tegen Berlin.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Ik kijk al de hele dag Berlin op Youtube.
+1/-2

3 jaar geleden
Mvogo lijkt dus eerste keeper te worden en Ihattaren lijkt zich vooral te moeten focussen op de positie van rechtshalf
+2/-0

3 jaar geleden
Een goeie overwinning! Weinig weggegeven mooie doelpunten. Al met al is goed voor het vertrouwen!
+1/-0

3 jaar geleden
De beste wedstrijd tot nu toe. Nog steeds goede en mindere fases maar vooruitgang is duidelijk zichtbaar. Op een paar wilde ballen naar niemandsland na deed Mvogo het ook niet slecht voor iemand die de laatste jaren weinig heeft gespeeld. Terugspeelballen op de keeper gaven me sinds lange tijd geen samengeknepen billen.
+3/-0

3 jaar geleden
De uitslag van vriendschappelijke wedstrijden zegt niet al te veel. De Godenzonen wonnen met 1-0 van Hertha en werden de hemel ingeprezen. Tegen Grun moet PSV er staan en dan weten we meer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Behalve als we een keer verliezen of gelijk spelen, dan is het echt verschrikkelijk en moeten diverse drastische maatregelen worden getroffen.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Precies, dit zegt net zo weinig als die potjes met slechte resultaten hiervoor. Na Groningen weten we hoe het ervoor staat, tot dan blijft het koffiedik kijken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Klopt helemaal. Echter denk ik wel dat Teze zijn kans gepakt heeft. Die gaat er voorlopig niet meer uit.
+1/-0

 
Een prima duo Teze Boscagli, helpen elkaar en durven te voetballen.
+6/-1

3 jaar geleden
Wen er maar aan 4-2-2-2 is een spelletje wat in Nederland nog nooit gespeeld is en ons PSV is er nog lang niet en razendsnel ook bij de f-jes introduceren. Het smaakt in ieder geval naar meer. Ik ben wel benieuwd wat er gebeurd als we een ploeg tegenkomen die hetzelfde systeem hanteerd.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Neem aan dat Psv een plan B heeft als het even niet loopt of de tegenstander te sterk is.
Zou zeggen met de snelheid voorin...terugtrekken
compact staan en er snel uitkomen .
+1/-1

3 jaar geleden
Wel jammer dat ik niemand hoor over hoe goed Rosario was. Wonderlijk.
+10/-1

 
3 jaar geleden
Niet alleen Rosario. Ik vond Bruma en Boscagli ook positief opvallen. Was gewoon een goede wedstrijd van PSV.
+4/-0

 
3 jaar geleden
De delen van de wedstrijd die ik gezien heb zat Pablo werkelijk overal tussen. Hij leek Speedy Gonzales wel. Intern schijnt men enorm tevreden te zijn over zijn ontwikkeling. De rest zal snel volgen neem ik aan. Mooi voor hem, goed voor PSV.
+2/-0

 
 
3 jaar geleden
Hoezo juist jij? Ik heb problemen met het tanden Rosario en Hendrix. Liever 1 van beiden met andere middenvelder er naast
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Helder, wie moet ernaast in jouw ogen?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat met name opvalt is dat Rosario in tegenstelling tot zijn spel onder van Bommel niet zo gebonden is aan zijn plek. Hij heeft de ruimte om zowel links als rechts zich op het middenveld te begeven en mag ook verticaal bewegen richtig doel. De beperkingen van zijn vorige positie (controleur) zijn weg.

Ik heb het al zovaak geroepen hier op het netwerk. Hij is onze beste middenvelder.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Rosario was in zijn 1e seizoen onder van Bommel ook ijzersterk. Daarna werd hij aanvoerder en dat werd teveel van goede
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat de druk van de media en de eigen supporters hem te veel werden.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Gedegen pot gespeeld door PSV. Speelwijze van Schmidt is al goed zichtbaar: veel druk, korte zuivere passes en vooruitspelen. Absoluut positieve insteek. Zaken die in negatieve zin opvallen: meerwaarde van Mvogo moet nog blijken, Mauro op linksback positie kan eigenlijk niet (klein, zwak, verdedigend snel uit positie), en het systeem van Schmidt is kwetsbaar bij snel veldspel tegenstander met sterke buitenveldbezetting.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mauro kwam vaak tegen twee tegenstanders te staan, dat klopte niet.
Vooral in de eerste helft met Bruma voor hem.
Wel met je eens dat hij lengte mist daar, dat zag je bij lange ballen.
Maar goed hij geeft ook opties.
Vond Keeper juist wel goed, je ziet hoe dat meevoetballen een verschil kan maken en op de lijn was ie ook attent/ snel.
Ik vond Hendrix daarentegen geen success op rechtsback. Hij deed het prima maar he ziet de beperkingen van een linkspoot daar, dat wordt door beetje goede spelers afgestraft.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Lengte probleem valt wel mee. De back waar ze nu meer bezig zijn is niet veel groter dan Mauro 171cm. Angelino 170 cm en Willems 169 cm zijn ook niet veel groter.

Mauro doet het gewoon heel erg goed. Is voor mensen lastig te accepteren dat hij voorheen geen back was. Ik zie hem ook niet snel vervangen worden momenteel. Eventuele nieuwe speler zal van goede huize moeten komen om hem eruit te spelen.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ja goed punt. Ik heb Mauro ook nog niet veel aan het werk gezien daar om eerlijk te zijn. In deze wedstrijd vielen die lange ballen me op en nogmaals dat hij vaak alleen stond. Sowieso 10 keer beter dan Sadilek en in het nieuwe systeem lijkt het mij belangrijk dat de backs beetje kunnen voetballen (aanvallen bedoel ik).

Angelino en Willems, man dat waren fijne spelers op die positie he.
En Jantje en Numan en Lee. Nu ik het zo opnoem, je hebt helemaal gelijk. Lengte is geen issue..
+2/-0

 
3 jaar geleden
Allemaal goede spelers idd. Maar komt vaak voor dat spelers op een later moment in hun carrière back gemaakt worden. Het is gewoon even wennen omdat we hem kennen als aanvallende speler. Met hem in het veld kan je ook fijn variëren in je spel. Stel je wilt schakelen naar 3-5-2 dan kan hij makkelijk naar het middenveld schuiven.
+1/-0

3 jaar geleden
Hahaha, wat n lauwe reacties, overtuigende winst met als uitschieters Teze, Rosario, Malen en Lammers.

Gaat de goede kant op, nog wat aanvulling van buiten en alles komt goed...!
+5/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Goede overwinning , er zat lijn in. Opvallend goed spel Rosario . Lijkt zijn weg te gaan vinden.
+1/-0

3 jaar geleden
Het zegt allemaal nog niet zoveel maar toch een goed gevoel om een keer een behoorlijke wedstrijd te zien met een aansprekende uitslag.
En wat betreft Mvogo. Ik kan het mis hebben maar mijn gevoel zegt me dat we hier zomaar eens een nieuw gevalletje Gomes binnen gehaald kunnen hebben.
Hij heeft iig iets wat we goed kunnen gebruiken en dat is Uitstraling en persoonlijkheid. Volgens mij ook een heel positief persoon die het ook voor PSV in de media heel goed zal doen. Ook belangrijk. Maar oke, allerbelangrijkste is ballen tegenhouden en dat moeten we nog gaan zien maar ik geloof erin
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik zei het in een eerdere reactie al;
niks plan b-c of d. Altijd vanaf de allereerste tot de allerlaatste seconde vol druk en pressie ertegenaan. Ze gaan allemaal de baggerschuit in, want dit kennen ze niet en ze kunnen het niet snel kopieren.
vanwege het feit dat je voor 4-2-2-2 bepaalde type spelers nodig hebt en die zie je al opstaan bij ons PSV. m.n. Mauro, Rosario, Gakpo, Malen,Lammers, Madueke en nog meerderen. Speciaal wil ik Hendriks noemen, het lijkt wel of hij en Rosario bevrijdt zijn van het stempel controlerende middenvelders, ik heb ze tenminste in geen tijden zo direct en annvallend naar voren zien spelen en zelfs af en toe op doel zien schieten. Geloof me dat soort spelers is de toekomst en wat PSV nog niet heeft gaat gehaald worden en dat hoeven niet eens dure en aansprekende namen te zijn, conditie en drang naar voren, dat zijn de bepalende factoren
+4/-0

 
3 jaar geleden
wat is dit nu weer, zelfs op eigen psv site, kan ik niet kiezen voor een 4-2-2-2 opstelling. Wordt Roger hier verloochend? Ik mag hopen dat het een foutje is,toch!
+1/-0

 
site-admin 3 jaar geleden
Nee hoor. Als je 4-4-2 als basisformatie pakt en daarna bij middenvelders kiest voor 'twee naar voren' heb je de 4-2-2-2 formatie.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage