Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Mohamed Ihattaren heeft nu de juiste mindset'

16 oktober 2020 14:33
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Mohamed Ihattaren heeft nu de juiste mindset"; image source: Pro Shots

Roger Schmidt was vrijdag op de persconferentie complimenteus over Mohamed Ihattaren. "Hij is weer fit. Eerder deze week was hij wat ziekjes, maar gisteren was hij weer op de training en hij was blij om terug te zijn", aldus Schmidt. "Hij was gemotiveerd en was op de goede weg. Hij heeft nu de juiste mindset. Hij scoorde op de training de winnende goal en was daarom blij. Hopelijk is dat een goede voorbode voor komende weken."

De Duitser merkt dat de houding van Ihattaren veranderd is. "Het is aan ons om de spelers te verbeteren, ook qua mentaliteit en mindset. In de eerste weken was het voor hem lastig en waren zijn prestaties ook niet goed. Spelers zijn dan teleurgesteld, maar na een tijdje denken ze daar anders over. Het beste is als ze hun mindset veranderen en weer gaan werken en vechten voor hun plek. Het is altijd goed als je concurrentie hebt in een team en dat hebben wij nu. Het is voor de spelers een goede basis om verder te ontwikkelen."

Schmidt kreeg ook de vraag op welke positie Ihattaren het beste tot zijn recht komt. "Als aanvallende middenvelder komt hij het beste tot zijn recht, net zoals Mario Götze en Cody Gakpo", zei hij daarover. "We hebben deze spelers allemaal nodig. Net zoals Götze is hij meer een middenvelder dan een aanvaller, maar ze kunnen ook allebei als tweede spits spelen. Ze zijn erg goed aan de bal en erg goed in de juiste keuze maken om de laatste pass te geven. Die kwaliteit komt beter tot zijn recht vanaf het middenveld."
Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren schmidt roger gotze complimenteus gakpo gemotiveerd voorbode ziekjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
4 maanden geleden
Roger Schmidt heeft zelf de juiste mindset.
+3/-0

4 maanden geleden
Huh, maar dat is helemaal niet hoe Valentijn Driessen dit de afgelopen 2 weken op het trainingsveld bij PSV heeft ervaren? Wat raar...
+16/-0

4 maanden geleden
Wat Mo betreft is het wat mij betreft allang hopen dat ik mijn eigen vergist wat zijn beloftes als talent gaan brengen in de toekomst, hopen doe ik ook, maarre , Juist killer; Eers Zien.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Ik zag Iha net bij Touzani... confronterend... ik word écht oud!
+2/-0

4 maanden geleden
Mooi nieuws dat Mo heeft ingezien dat het anders moet ,gaat het een mooi jaar worden...??
+1/-0

4 maanden geleden
Ik ben benieuwd. Een Gakpo in vorm en Super Mario zijn geduchte concurrenten. Het kan twee kanten op. Of deze fase zorgt ervoor dat hij nog harder gaat werken en een echte topper wordt. Of hij breekt en vertrekt na een lange soap via de achterdeur. Laten we hopen op het eerste.
+2/-0

4 maanden geleden
Mo moet zeer blij zijn met deze trainer. Schmidt eist volledige toewijding, anders kun je gewoon vertrekken als speler. Als dat nou geen stok achter de deur is om het supertalent Mo te stuwen naar optimale prestaties en inspanningen weet ik het ook niet meer. Die jongen gaat er komen, daar ben ik niet bang voor.
+7/-1

 
4 maanden geleden
Precies, deze trainer komt voor mo op het juiste moment in zijn carrière. Nu kan ie stappen maken en laten zien dat ie de beste van de wereld wil worden en met zijn talent zal die het ook zeker ver kunnen schoppen. Maar wanneer hij niet de werklust en discipline op tafel legt die Roger vraagt dan wordt het Labyad, bakkali 3.0 en gaat hij idd via de achterdeur weg en horen we er niets meer van. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij onder Roger zijn begeleiding en met spelers als Max, Götze, Zahavi, Mvogo etc om hem heen de juiste richting in gaan krijgen en dat ie z’n belofte waar gaat maken hier in Eindhoven!!
+5/-0

 
4 maanden geleden
Reken maar dat Mo met zijn neus in de boter valt met Götze als leermeester en directe concurrent. Götze staat ook op scherp om te weer te laten zien hoe goed hij eigenlijk kan voetballen, Mo kan aan de slag.
+2/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Hij zal wel moeten. De andere optie is een jaar verprutsen.
+1/-0

4 maanden geleden
Topgozer komt er wel hard werken dan drijft het talent boven. Zelf ook gehad als je niet hard genoeg werkt heb je niks aan talent maar als je hard werkt komt het talent boven en ben je net als mij fantastisch! 😎😎😎
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.902 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

avondklok basarnhem baumgartl bommel boscagli bouma cocu corona dumfries eredivisie ginkel gomes guardado heintze jong malen mauro nederland nijhuis ooijer rosario sangare schmidt teze unnerstall vennegoor volendam yonci zoet zorg