Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'In de huidige situatie heeft het denk ik geen zin om interlands te spelen'

23 oktober 2020 23:33 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "In de huidige situatie heeft het denk ik geen zin om interlands te spelen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Roger Schmidt aan dat wat hem betreft het interlandvoetbal tijdelijk stilgelegd moet worden. Zo zag hij vorige interlandperiode Jordan Teze en Eran Zahavi met corona terugkeren op de club. "In de huidige situatie met het virus moeten we nadenken of het echt zin heeft om spelers in een situatie te brengen, waarbij ze naar andere landen reizen en het virus mogelijk verspreiden. Nu het deze kant op gaat en steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalteams, denk ik dat het geen zin heeft interlands te spelen", aldus Schmidt. "Het is niet aan mij dat te beslissen en ik snap het belang van interlandvoetbal, maar uiteindelijk moeten we met zijn allen zorgdragen voor de gezondheid van de spelers."

Het coronavirus heeft ook impact op het competitieverloop. "Het heeft grote invloed, ook op je kans om wedstrijden te winnen, want je komt personeel gezien gewoon in een lastige situatie", zo geeft hij aan. "De Europa League is een zware en korte competitie, met slechts zes duels in de groepsfase. Daarvoor hebben we wel onze beste spelers nodig. Als je kijkt naar onze besmette spelers nu, dan missen zij in totaal al twee of drie wedstrijden en donderdag spelen we opnieuw in de Europa League."

Schmidt geeft aan dat PSV alles doet wat mogelijk is om besmettingen te voorkomen. "Alleen wanneer de cijfers zo exploderen als nu, kun je het virus niet weghouden van het voetbal", zegt hij daarover. "Je ziet dat alle teams erg zorgvuldig met alle geldende regels omgaan. Ook de spelers zijn daar zeer bewust mee bezig. Ze richten zich momenteel alleen op het voetbal en hun thuis, met de familie. De rest van de tijd begeven zij zich niet onder andere mensen. De regels zijn duidelijk: afstand houden, mondkapjes dragen en niet in ruimtes blijven waar meerdere mensen zijn. In een kleine bubbel leven, zodat je het virus niet in de club brengt wanneer je op De Herdgang komt. Dat is wat we kúnnen doen."

De Duitser wil de reden van het oplopen van het aantal besmettingen binnen het voetbal echter niet volledig afschuiven op de interlands. "Je kan ook niemand de schuld geven, wanneer iemand het virus heeft, want het is vaak ook toeval of een ongelukkige omstandigheid", aldus Schmidt. "Ik heb het virus zelf ook gehad, in maart. Ik weet dat je het zomaar kan krijgen. Ik bleef gelukkig vrij van klachten, net als mijn spelers."

Meer op Telegraaf.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger besmettingen interlandvoetbal afschuiven begeven besmette bubbel competitieverloop corona coronavirus eran exploderen geinfecteerd geldende herdgang jordan mondkapjes omstandigheid personeel telegraaf teze toeval verspreiden voetbalteams weghouden zahavi zorgdragen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Kritiek op de UEFA hebben zal weinig zin hebben.
Zelfs op 11-september moest PSV gewoon de europacup-wedstrijd spelen, hoewel geen speler met zijn hoofd nog bij een voetbalwedstijd kon zijn.
Deze instanties zijn zo ver van de spelers en de echte fans verwijderd, en leven zo in een andere wereld, dat gewone argumenten en de echte feiten geen zin hebben.
+4/-1

2 maanden geleden
Het heeft ook weinig zin om met Baumgartl te spelen. Maar daar hoor je m dan weer niet over
+3/-6

 
2 maanden geleden
Eens. Dit is te makkelijk. PSV speelt ook Europees... Ook maar niet doen dan toch?

Hopelijk is dit het laatste jaar dat we naar Roda niveau spelers kijken als Baum, Vier, Hend etc...
+1/-3

 
2 maanden geleden
Wat een twee kansloze reacties hierboven. Hij wordt gevraagd over het aantal oplopende coronabesmettingen binnen het voetbal. Wtf heeft het er dan mee te maken welke spelers worden opgesteld? Spelers die bovendien moeten spelen juist omdat er coronabesmettingen binnen de selectie zijn.

Maar ga vooral lekker verder met het bashen van je eigen spelers. Altijd handig zulke 'fans'.
+12/-3

 
2 maanden geleden
Niet alles zo serieus nemen hè. Adem in adem uit.
+1/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad (fans) Ricardo.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zie niet in wat er negatief is. Constatering. Maakt verder niet uit de jongens geven alles. Laat ze dus niet vallen.

On topic. Vreemd dat men altijd naar andere wijst. Hand in eigen boezem boycotte van EL.
+1/-4

 
2 maanden geleden
Fans laten hun club niet vallen , kunnen alleen teleurgesteld zijn maar dan gaan ze niet bashen.
Wat boycotten van EL betreft Waarom ? Bovendien is het een wereld van verschil als je met je teamgenoten afreist om een wedstrijd te spelen of je komt voor een interland bijeen voor enkele dagen met spelers die op diverse plekken in de wereld geweest zijn . Welke controles zijn er naar de spelers? Als club kun je dat beter in de hand houden , je verblijft immers in de groep en neemt voorzorgsmaatregelen als team.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Zeg paulinho, vreemde vraag, maar ben je ook nog onder een ander account actief op dit forum?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nee waarom ben je de kritische profielen aan het nagaan? Ik ben indd kritisch veel mensen praten mooi mee. Ik ben positief als dat zo is. Gelukkig is er overigens genoeg positief dit jaar. Een bizar goede transfer periode! Echt top!
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Onzin! Iedereen vliegt uit! Letterlijk, en komt met andere mensen in aanraking! Team, ploeg(staf) bij elkaar houden en wanneer niemand dan iets mankeert kun je dit met de juiste maatregelen zo houden! Schmidt heeft hier gewoon een punt en volledig gelijk! Dit op reactie van Paulinho hierboven
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom Fein niet opgesteld wordt, wordt ook al niet gezegd.
+1/-4

 
2 maanden geleden
Dat is ook een heel logische vraag in een interview over coronabesmettingen
+2/-0

2 maanden geleden
Nee de KNVB moet ballen tonen en gewoon spelers zonder contract selecteren voor de interlands. Vorm op goal, Afellay aanvoerder. Roep ze nu maar vast op en ga maar trainen.
+3/-0

2 maanden geleden
UEFA denkt alleen aan geld !!!
+1/-0

2 maanden geleden
Idd, alle interlands waar niets op het spel staat, dus ook Nations League, cancellen. Tis geen toeval dat na de interlandperiode overal besmettingen opdoken.
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.951 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aangepakte antonh bedreiging boekel corona daguardo dumfries eredivisie gakpo gotze greggo horeca inhalen israel jong lief madueke malen onzin paok rickardoko sangare schmidt soubavaria spelconcept titel twente var wisselvallige zahavi