Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Wedstrijd tegen PAOK is niet beslissend'

30 oktober 2020 21:02 - ED.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: "Wedstrijd tegen PAOK is niet beslissend"; image source: Pro Shots

Tegenover het Eindhovens Dagblad heeft manager competitiezaken Jan Bluyssen gereageerd namens de KNVB op de beslissing om niet akkoord te gaan met het verzoek van PSV om de wedstrijd tegen ADO Den Haag te verplaatsen. "Normaal gesproken zijn er vanuit een corona-gerelateerde situatie twee redenen om niet te spelen. Of de uitbraak is bij een club niet onder controle, of er staan geen twaalf spelers en een keeper op het wedstrijdformulier. Van beide situaties is hier geen sprake", aldus Bluyssen.

Eerder verplaatste de KNVB de wedstrijd tegen ADO al van 14:30 uur naar 16:45 uur. "In het kader van de veranderagenda hebben we hier al mee geholpen. We hebben gekeken naar de wedstrijd die PSV volgende week donderdag tegen PAOK speelt. Dat is een ontmoeting in de groepsfase van de Europa League. Daarvan speelt PSV er zes en dus is dit ene duel niet beslissend", zo geeft hij aan. "Dat is een groot verschil met de eerdere Europese duels van AZ en Ajax, die wel leidden tot uitgestelde duels in de eredivisie. Ajax en AZ speelden toen wedstrijden in een knock out- of play off-fase. Op basis daarvan hebben we toen uitstel verleend."

De KNVB wil nu alleen nog in extreme situaties wedstrijden verschuiven. "Dit is een abnormaal seizoen, waarin niks zeker is en waarin we ook met z'n allen flexibel moeten zijn", zegt hij daarover. "PSV heeft genoeg spelers beschikbaar, op basis van de regels die zijn opgesteld. We hebben van meerdere clubs verzoeken tot uitstel van wedstrijden gehad, maar proberen daar dezelfde lijn bij aan te houden."

Meer op ED.nl
Tags

knvb paok ado bluyssen uitstel abnormaal corona eredivisie kader ontmoeting uitbraak veranderagenda wedstrijdformulier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ach ja, ze hebben wel vaker oneerlijke beslissingen genomen als de club met de meeste supporters er niet door benadeeld werd, dus niet echt verrassend. Volgens mij heeft Nederland al jaren ieder puntje heel hard nodig, dus wat een mafkezen daar bij de knvb. En dan beginnen ze over 12 spelers en een keeper die dan maar even 3 wedstrijden in 8 dagen plus 4 keer vliegen moeten voltooien...
+8/-0

3 jaar geleden
Kan me 2 jaar geleden nog herinneren. Toen werd compleet programma geschrapt voor het geliefde cluppie uit t westen..
+11/-0

3 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

In het veranderagenda-akkoord werd twee jaar geleden afgesproken om Europees spelende clubs extra rust te gunnen zodat ze internationaal goed voor de dag kunnen komen. In ruil dragen zij een percentage van de Europese premies af.Kan iemand de geldkraan ff dichtdraaien?
+11/-0

3 jaar geleden
Natuurlijk niet knjb..Alleen als het om die club uit Amsterdam gaat. Bloedzuigers
+6/-0

3 jaar geleden
Typerende reactie van weer zo'n nono van de (K)NVB*, hoeveel blikken daarvan hebben ze in Zeist niet op voorraad liggen?

Zo opgelucht dat Tottenham alsnog roet in het eten strooide tijdens die vrijwel volledig achter de tekentafel bekokstoofde slotfase van de eredivisie!

En tevens, nog immer, dankbaar aan de teen van Casillas. Ik moest er werkelijk waar niet aan denken dat Henk Kesler afscheid zou hebben genomen met een wereldtitel!

100% pro PSV, 100% anti (K)NVB* én Oranje!

*die K moet je verdienen
+14/-3

3 jaar geleden
Het is zinloos om te protesteren tegen het Zeister tuig.
+10/-0

 
3 jaar geleden
We gaan het niet winnen van de Nederlandse Pinokkio Bond dus zonde om hier nog verder energie in te steken. Stelletje droeftoeters in Zeist.
+8/-0

3 jaar geleden
Niet beslissend ?? In een groepsfase kan elke wedstrijd beslissend zijn. Komt nooit alleen op de laatste wedstrijden aan. Dan kun je ook al kansloos zijn. Als wij komende week verliezen heb je kans dat je op 4 punten achterstand komt van Granada. Dat maak je waarschijnlijk niet meer goed en al zeker niet alleen op eigen kracht. Dus deze wedstrijd is net zo goed beslissend. Stelletje regels fetesjisten daar in Zeist. Niks kunnen ze daar.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Granada mag eerste worden in de poule als wij maar 2e worden dan overwinteren we ook.
Maar verders blijven het schurken daar in Zeist alles gericht op die ene club..
+3/-0

3 jaar geleden
Wat een dom gelul maak toch wel wat uit als je daar wint of verlies ook voor de punten voor Nederland (knvb).Als psv zal ik zeggen met de interlands bekijk het maar eerst de spelers weer gezond en fit bij de club !!
+7/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
De wedstrijden zijn niet beslissend ??? Volgens mij wel heel belangrijk voor Nederland! En dit is toch zowieso al een bijzonder seizoen?? Met bijzondere omstandigheden ??

Daarbij; de datum die open staat is dus 27 december en 10 december is de laatste wedstrijd in de poulsefase. Waarom is 27 december dan open gelaten? Spelen we dan al knock-out? Lijkt me niet.
+4/-0

3 jaar geleden
Knvb smerig maffia clubje met die fluitende bendeleden voorop! Schande!
+4/-0

3 jaar geleden
Knap dat de KNVB nu al kan zeggen of de wedstrijd tegen PAOK al dan niet beslissend is, volgens mij zal dat pas na afloop van alle zes de wedstrijden blijken...Maar goed, het bevestigt nog maar een keer dat men, op zijn zachtst gezegd, niet bepaald flexibel en echt meedenkend is in Zeist. ;-(
+2/-0

3 jaar geleden
Okay, als we de play-offs halen, dan...... precies dan verzinnen deze clowns wel weer wat anders.

PSV haalt hier motivatie uit, net als tegen Cyprus, come on you boys!
+3/-0

3 jaar geleden
En door. Gewoon weer drie punten binnenharken zondag. Onze wonder spits is weer beschikbaar. In Zeist valt niks te halen, nu in Eindhoven dan ook maar niet meer.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt helemaal. Maar wat vind ik het jammer dat we niet in het stadion kunnen zijn om weer eens een statement te maken ondanks dat je er weer calimero aantijgingen uit de media mee krijgt. Niet dat je er iets mee opschiet maar het lucht zo lekker op. 😀
+1/-0

3 jaar geleden
Dan moeten we maar wat extra rustmomenten inplannen voor de komende interlandperiode, die wedstrijden gaan al helemaal nergens over, zeker niet aangezien FdB er toch nog maar even zit. Even lekker een volle week focussen op de eigen club.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad. Als die 020-discipelen geen rekening met ons hoeven te houden, hoeft dat ook niet andersom. Laat dat oranje maar lekker een keer links liggen en laat onze spelers zich collectief geblesseerd afmelden. Als de bond deze wedstrijd van ons niet beslissend vindt hebben wij het volste recht om de volgende wedstrijden van joranje niet beslissend te vinden. Zijn namelijk allemaal vriendschappelijk, want ook die nationsleague gaat om de keizer z'n baard 🎅
+1/-0

3 jaar geleden
Mensen denk aan 2016, toen er ook vreemde zaken gebeurden en uiteindelijk tot genoegen van heel Nederland PSV alsnog kampioen werd...

KARMA
+3/-0

3 jaar geleden
Ik vraag me altijd af op basis van welke afspraken een dergelijke beslissing wordt genomen. "Het duel is niet beslissend" klinkt als een spontaan bedachte 'regel'.

Het ergste is dan nog dat ze zelf zeggen: "Dit is een abnormaal seizoen, waarin niks zeker is en waarin we ook met z'n allen flexibel moeten zijn."

Dit besluit van de KNVB is alles behalve flexibel.
+7/-0

3 jaar geleden
We zullen deze berichtgeving maar eens opslaan , kunnen we de draaikonten van de KNVB er misschien nog mee confronteren.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Je hoeft niks op te slaan Maurice. De volgende keer verzinnen ze weer een ander smoesje waarom ze ons niet willen helpen of waarom die club uit Amsterdam wel.
+2/-0

3 jaar geleden
Volgens deze redenering was de heen wedstrijd van Ajax tegen Tottenham ook niet beslissend en had daar ook het hele programma niet voor omgegooid hoeven te worden. Meten met twee maten.....
+1/-0

 
Die situatie was natuurlijk wel anders omdat je volgens reglementen van de UEFA twee volledige kalenderdagen ruimte voor en na een Europese wedstrijd moet hebben. Op die zaterdag kon niet gevoetbald worden in Nederland. Aangezien het om de 33ste speelronde ging en die duels tegelijkertijd gespeeld moeten worden, had de KNVB in die situatie gewoon geen enkele andere keuze dan de complete speelronde verplaatsen.
+4/-4

 
3 jaar geleden
Gezien je saldo (+1/-4) zijn mensen op deze site niet erg gediend van logische redeneringen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dus als je dinsdag CL voetbalt kun je de zaterdag ervoor of erna en als je woensdag Cl voetbalt de zaterdag en de zondag ervoor en erna. En daarom moesten zelf de laatste twee rondes gewisseld worden.....juist ja
+1/-1

 
Er kon niet op zaterdag gevoetbald worden omdat het toen Koningsdag was. Dat weet jij ook best.

33ste en 34ste speelronde omruilen had niet direct gehoeven (al begreep ik de uitleg van de KNVB wel in die situatie). Bovendien was die verandering in het voordeel van PSV. Nu eindigde je met een thuiswedstrijd terwijl Ajax ipv in eigen huis nu met een uitwedstrijd eindigde.

De KNVB had in deze situatie helemaal niets anders kunnen doen dan de volledige speelronde verplaatsen. Of denk je serieus dat er niets gebeurt was als PSV in de halve finale had gestaan? :D
+3/-1

3 jaar geleden
tja,dan leg maar eens uit,waarom de speelrondes omgedraaid werden.Blijft een slecht verhaal.Ajax hoeft maar te piepen,en de slingers worden opgehangen.De rest blijft maar roepen en schreeuwen tegen een gesloten raam,waarvan de gordijnen worden dichtgetrokken.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Zie wedstrijd van Ajax gister tegen fortuna! Ze krijgen alles cadeau. Traore swalbe na swalbe. Natrappen (niet ernstig maar toch)Van neres. Kansloos gewoon
+2/-0

 
Alle genoemde faciliterend voordelen richting A'dam zullen ons Kampioenschap des te zoeter doen smaken, Forsa Amigos.
+2/-0

3 jaar geleden
Psv heeft geen enkele invloed op Corona, KNVB, scheidsrechters/Var,ambtenaren op Cyprus. Op het veld moet het gebeuren. Als ze van Ado winnen dan is dat met al die ontbrekende spelers een goede prestatie. Ik vrees dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden waarin Ado zich fysiek niet onbetuigd zal laten. Die gasten weten ook dat PSV een lege reservebank heeft en Donderdag tegen Paok moet. Ik hoop op een fatsoenlijke scheidsrechter. De manier waarop PSV vandag wint maakt me niet uit. Met 3 punten in de zak trekken we een lange neus naar iedereen.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een waanzinnig walgelijke voetbalbond. PSV moet zijn Europese inkomsten lekker in eigen zak steken. Deze situatie is uitzonderlijk en niemand zijn schuld. De bond hoort clubs en spelers te beschermen in dergelijke situaties. Ik hoop dat men bij de KNVB doodziek mag worden! Er is totaal geen benul wat corona inhoud. Dan moet je het maar zelf ervaren. De impact van corona is overal groot, maatwerk zie je overal maar de KNVB blijft onverbiddelijk.
+3/-0

3 jaar geleden
T blijven onbeschofterikken in Zeist!
+3/-0

3 jaar geleden
Volgens mij zijn alle 6 de wedstrijden beslissend, want als je niet genoeg punten haalt, dan zijn dat al de beslissende wedstrijden geweest. De KNVB is stuitend, geen Covid-19 = fit (als je Corona hebt gehad), je zou ze het bijna allemaal bij de KNVB het gunnen te krijgen en een goed ziek ervan te zijn.

Spelers zijn 14 dagen niet echt in training, en moeten dan om de 3 dagen voetballen. En ja dan ga je overbelasten, ja maar je kan 5 keer wisselen, ja maar dan moet je uit de jong PSV vijver gaan vissen (lopen ook pareltjes rond, maar die moeten rijpen).

Den Haag deed goed mee voor PSV maar het is belachelijk, kijken als Feyenoord of Ajax straks veel Covid-19 gevallen heeft, dan zal het wonderbaarlijke verzinselboek van de KNVB open gaan, en met regels komen waar je van gaat kotsen als PSV supporter!
+3/-1

3 jaar geleden
Het probleem is dat ze steeds tijdens het spel de spelregels veranderen. Met de VAR weten we daar inmiddels alles van (gisteren zat het een keer mee als goedmakertje), maar hoe kun je nu zeggen dat dit niet beslissend is!?

In deze poule ligt alles in de eerste vier duels zeer dicht bij elkaar en dan is dit duel dus weldegelijk super cruciaal!

Bovendien moet de KNVB ook graag willen dat we deze poule WINNEN, want dan is er weer meer kans op succes in de knock-out-fase omdat je dan een nummer 2 treft!!!
+3/-0

Ajax heeft ook een corona explosie, zie je toch 'God straft onmiddellijk'.
Nu zal er snel actie worden ondernomen bij de KNJB.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Wedstrijd tegen FC Utrecht zou dan ook niet uitgesteld mogen worden.

Hoe luidt dat spreekwoord ook alweer: gelijke rabbi's gelijke keppeltjes? Zoiets toch?

Wél heeft Ajax sowieso de mazzel dat er weer een interlandbreak aanstaande is. Kunnen hun spelers herstellen terwijl die van ons weer her & der bloot kunnen komen te staan aan mogelijk besmettingsrisico.
+1/-0

3 jaar geleden
KNVB = Kan Niet Voetballen Bond
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi