Transparent
Inloggen
Sluiten

Noni Madueke: 'De coaches hebben me geholpen mijn spel effectiever te maken'

13 november 2020 11:18 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Noni Madueke: "De coaches hebben me geholpen mijn spel effectiever te maken"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Noni Madueke aan zich in het huidige spelsysteem van PSV vooral uitstekend te voelen als spits. "De posities van 'halve tien' zijn leuk, maar als één van de twee spitsen is het nog leuker. Je hebt veel vrijheid om uit te wijken, ook naar de zijkanten", aldus Madueke. "Ik was altijd een vleugelspeler, aan de zijlijn. Altijd in de één-tegen-één-situaties je skills laten zien. Maar de coaches hebben me geholpen mijn spel effectiever te maken, te scoren en assists te geven. Ik ben blij met dat gedeelte van mijn spel op het moment."

Ook het samenspelen met Mario Götze bevalt de jonge Engelsman uitstekend. "Mario is een topgozer en geweldige speler, zoals iedereen weet", zo geeft hij aan. "Hij helpt me mijn spel wat simpeler te maken op sommige momenten."

Madueke is dankbaar hoe snel het voor hem is gegaan bij PSV. "Of het soms moeilijk is geduldig te blijven? Natuurlijk, elke jonge speler is gretig om te spelen. Maar het is duidelijk dat je moet respecteren dat er wat oudere en meer ervaren spelers in het team zitten", zegt hij daarover. "En over de coach: er is geen wedstrijd waarin ik niet heb gespeeld dit jaar, dus als 18-jarige speler kun je niet klagen. Maar wat duidelijk is: ja, ik zou all the time willen spelen. Ik moet gewoon blijven pushen en bescheiden blijven. Of ik tevreden ben tot nu toe? Dat nooit, maar ik heb zeker goede dingen laten zien. Er zit nog veel meer in het vat voor mij. Ik ben nog niet waar ik kan zijn, nog lang niet."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

madueke effectiever gotze klagen samenspelen simpeler skills spelsysteem telegraaf time topgozer vat wijken zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Zo te lezen steekt hij goed in zijn vel. Heel realistisch . In mijn ogen momenteel een groter talent dan Mo . Hoop dat hij nog een tijd bij ons zal blijven maar als zijn ontwikkeling zo doorgaat ....
+3/-0

 
Nee Mo heeft zeker meer talent dan Noni, niet dat het zo ver uit elkaar ligt.
Al is het wel zo dat Madueke zijn spel beter past bij de ideeën die Roger heeft.
+1/-1

3 jaar geleden
Hele fijne speler, die steeds beter wordt en echt een goede actie in huis heeft. Gaat soms nog wat mis, maar dat mag, vrijuit spelen en nu al heel veel rendement. Ook mooi signaal dat een speler in nederland toch meer kans heeft om zich te ontwikkelen dan in UK. Kijk naar Malen en Noni.
+1/-0

3 jaar geleden
Prima ventje!

Hopelijk blijft hij zich zo goed ontwikkelen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage