Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco van Ginkel: 'Ik ben blij dat ik hier ben en voel me prettig'

14 november 2020 09:13 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Marco van Ginkel: "Ik ben blij dat ik hier ben en voel me prettig"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Marco van Ginkel aan overtuigd te zijn dat hij dit seizoen zijn rentree bij PSV op het veld kan maken. "Het gaat echt de goede kant op. Ik voel me goed en moet telkens de juiste balans zien te houden", aldus Van Ginkel. "Drie of vier keer per week doe ik nu mee met de groep en ik ben er bijna. Het belangrijkste is om de laatste stappen op een verantwoorde manier te zetten om straks het hele hersteltraject te kunnen verzilveren."

Wanneer hij zo ver zal zijn weet hij nog niet. "Via de trainingen wordt duidelijk hoe het allemaal gaat verlopen", zo geeft hij aan. "Op een gegeven moment speel ik misschien mee bij een elf tegen elf. En daarna weer meer. Ik ben blij dat ik hier ben en voel me prettig. De staf en spelersgroep is dan wel grotendeels veranderd, maar verder is veel hetzelfde."

Een mislukte knie-operatie en een tergende en gevaarlijke infectie zorgden er voor dat hij sinds 6 mei 2018 geen wedstrijd meer speelde. "Het is absoluut niet altijd makkelijk geweest. Natuurlijk niet", zegt hij daarover. "Het is denk ik ook niet gezond geweest wat ik allemaal heb meegemaakt. Na een verkeerde operatie kun je iedereen wel uitschelden, maar wat heeft het voor zin? Het gebeurt. Ik moest het accepteren."

Van Ginkel gaat verder: "De infectie na een van mijn operaties was botte pech. Ik heb me laten vertellen dat een op de tweehonderd mensen zoiets krijgt. Sommige mensen nemen dan twee weken antibiotica en het is over. Bij mij tastte de situatie de hele kruisband aan. Mentaal en fysiek doet het iets met je, maar een mental coach heb ik daarvoor niet nodig gehad. Mijn vriendin, ouders, schoonouders en vrienden zijn er altijd voor me geweest. Ze zijn geweldig. Daar heb ik genoeg aan.


Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel infectie antibiotica botte gevaarlijke hersteltraject kruisband mental operaties schoonouders tastte tergende uitschelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ondanks dat ie nog geen wedstrijden spelen kan ben ik ook blij dat hij er is.
Kan me voorstellen dat jonge spelers veel aan hem hebben.
Hopelijk is hij snel fit.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
"Dit seizoen" is wel erg onambitieus
+2/-0

 
2 weken geleden
Heeft niets met ambitie van doen,je kan nog zo veel willen,als het lichaam aan geeft dat het niet gaat,zal je daar toch naar moeten luisteren.
Laten we hopen op een spoedig herstel.
+1/-0

 
 
2 weken geleden
Ja maar als dat de situatie is waarom huren we hem dan?
+2/-0

 
2 weken geleden
Hij is dan gehaald op basis van vertrouwen op zijn herstel en is eigenlijk een extraatje voor de toekomst,want we kunnen niet zeggen dat de posities op het middenveld slecht zijn ingevuld.
Dus ik koester zijn komst wel.
+1/-0

 
2 weken geleden
De toekomst is dan na dit seizoen bij Chelsea. Lekker dan.
+1/-0

2 weken geleden
Hopelijk wordt van Ginkel snel weer de oude en tekent hij een contract voor vijf jaar. HELD
+4/-1

 
2 weken geleden
Dat zou mooi zijn, ideale scenario...
+1/-0

 
2 weken geleden
Helemaal mee eens, wat een legend! Onze meest recente titel was bijna geheel aan hem toe te wijden. Hoop op een voorspoedig en snel herstel. Deze kerel schrijf je altijd als een van de eerste op!
+1/-0

2 weken geleden
Maak er een mooi 2021 van Marco...
+1/-0

2 weken geleden
Wij fans zijn ook blij dat jij er weer bent Marco. We zien je graag weer terug en hopenlijk snel op het veld. De laatste seizoenen met jou erbij zijn best goed afgelopen destijds...
+1/-0

2 weken geleden
Toch wel een speciale karakter trek.

Hij is en blijft positief ondanks zeer zware mentale tegenslagen. Ik schat (hoop) dat ie er nog sterker uit gaat komen.

Echt bewonderenswaardig dat hij het blijft proberen.
+2/-0

2 weken geleden
Met alle respect, maar ik mag toch hopen dat het huren van van Ginkel ons niets heeft gekost. Het is toch een huurperiode van een jaar, zonder optie tot koop?
Ik zie echt nog niet hoe wij hier beter van worden, hoeveel respect ik ook heb voor van Ginkel's PSV verleden.
+1/-0

2 weken geleden
MARCO VAN GINKEL! HEERLIJKE SPELER! BLIJF 100 JAAR!
+1/-1


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aangepakte antonh bedreiging boekel corona daguardo dumfries eredivisie gakpo gotze greggo horeca inhalen israel jong lief madueke malen onzin paok rickardoko sangare schmidt soubavaria spelconcept titel twente var wisselvallige zahavi