Transparent
Inloggen
Sluiten

Amateurclubs uit TOTO KNVB Beker, mogelijk vrijstelling voor PSV in volgende ronde

18 november 2020 11:35 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Amateurclubs uit TOTO KNVB Beker, mogelijk vrijstelling voor PSV in volgende ronde; image source: Pro Shots

De KNVB heeft officieel bekend gemaakt dat de TOTO KNVB Beker hervat zal worden zonder amateurclubs. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus mogen zij tot tenminste halverwege december niet in actie komen en daarom heeft de voetbalbond besloten met alleen clubs uit het betaald voetbal verder te gaan. De speelrondes in het bekertoernooi nog verder doorschuiven was vanwege de krappe speeldagenkalender niet mogelijk. De 26 clubs uit het amateurvoetbal die nog in het toernooi zaten zullen financieel gecompenseerd worden en worden toegelaten tot het toernooi volgend seizoen.

Voor PSV kan het mogelijk ook meer gevolgen hebben. Vanwege de Europese verplichtingen zou de club komende maand pas instromen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Omdat er nu nog 23 clubs over zijn, zullen 9 clubs tijdens de loting een vrijstelling krijgen en direct door gaan naar de achtste finales die in januari gespeeld zullen worden. De overige 14 clubs strijden halverwege december om de overige zeven plekken voor de achtste finales.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb vrijstelling amateurvoetbal coronavirus gecompenseerd toegelaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Het balletje van Feyenoord ligt al in de magnetron om opgewarmd te worden.....
+2/-2

6 maanden geleden
Vallen wij in de beker niet ook gewoon onder de amateurclubs dan? We doen toch nooit ons best. Of zou er onder Schmidt eindelijk een echt topsportklimaat komen waarin alle prijzen tellen. Ik hoop het, schaam me kapot over hoe wij ons doorgaans in de beker hebben gepresenteerd.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Helemaal mee eens, Remmie, en dit begint ook meer & meer op te gaan voor wat PSV doorgaans in Europa pleegt te "presteren".

Overigens erg sneu dat de amateurclubs nu zonder meer uit de beker worden gehaald. Pure willekeur, eerst van overheid en nu ook van "onze" nationale voetbalbond. Skip dan die hele beker maar dit seizoen, daar is nou toch weinig meer aan.
+1/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
🤣🤣🤣 ik lach wel maar als een boer met kiespijn, idd om je te schamen zo slecht
+1/-0

6 maanden geleden
Wel een klap voor de amateurclubs die hebben het geld al zo hard nodig en nu geen cent van de beker of krijgen ze wat van de knvb ???
+3/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.851 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

bernal boscagli eredivisie espn feyenoord geldprijs giakoumakis ginkel guppie identieke ihattaren israelier izecson jong kampioensschaal kanaal machlas madueke malen omsmelten origineel penalties rico rosario santos schmidt shevchenko utrecht zahavi zeist