Transparent
Inloggen
Sluiten

Fox Sports verandert per 1 januari naam in ESPN

1 december 2020 10:07 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Fox Sports verandert per 1 januari naam in ESPN; image source: Pro Shots

Fox Sports heeft het nieuws bevestigd dat het vanaf 1 januari in Nederland verder zal gaan onder de naam ESPN. Reden hiervoor is dat The Walt Disney Company in 2019 een meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing had overgenomen. Alle competities die nu nog op Fox Sports worden uitgezonden zullen vanaf 1 januari te zien zijn onder de naam ESPN. Ook dezelfde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren blijven te zien en te horen.

De zender voegt daarbij ook aan toe dat er geen veranderingen zullen komen wat betreft de beschikbaarheid en distributie van de zenders. Bij alle tv-aanbieders die momenteel Fox Sports aanbieden zal vanaf 1 januari 2021 ESPN te zien zijn. De providers blijven zelf verantwoordelijk op welke manier en tegen welke voorwaarden de zenders worden aangeboden.

Meer op Fox Sports




Tags

espn fox zenders aanbieders beschikbaarheid commentatoren disney distributie eredivisie marketing meerderheidsaandeel nederland presentatoren providers verslaggevers walt zender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Reden hiervoor is dat The Walt Disney Company in 2019 een meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing had overgenomen.

Dan komt de bijnaam 'Mickey Mouse League' wel weer tot z'n recht ;)
+10/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik neem aan dat ESPN 1 ook de vrouwen wedstrijden blijft uitzenden terwijl op ESPN 2 Eredivisie wordt uitgezonden? Heel slim (lees gehaaid) hebben ze dat gedaan bij Fox. Eerst alle aanbieders laten betalen om Fox 1 in het basispakket aan te mogen bieden aan klanten en vervolgens alle fatsoenlijke wedstrijden verhuizen naar Fox 2.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ligt volgens mij iets genuanceerder. Fox Sports heeft met providers KPN & (de mijne) UPC* de afspraak gemaakt dat, i.v.m. covid, het 1e kanaal (FS1) tot iig het eind van het jaar lang gratis wordt aangeboden aan de abonnees. En aangezien ik Fox Sports op 20 maart tot nader order had opgezegd, kwam mij dat heel goed uit. Van het ene moment op het andere had ik nu weer gratis de beschikking over 1 FS kanaal. En over het algemeen tot veel genoegen. En ja onlangs wel tot 2x toe een dagpas (€8) moeten afnemen omdat de uitwedstrijden in Arnhem & Enschede, heel slim, op het 2e kanaal werden geprogrammeerd. En lol dat ik gehad heb van die €16... maar goed Sparta was logischerwijs, want 20.00 uur, weer op FS1 en zulks geldt ook voor Heerenveen-uit van aankomende zondag. Dus ik ben tevreden en wacht even af wat er in het nieuwe jaar gaat gebeuren. Maar in principe als we weer, hopelijk redelijk rap, toegroeien naar een normale samenleving, zal ik wel weer overgaan op het volle pakket van 6 zenders.

*ja ik weet dat UPC tegenwoordig anders heet en ik vind mijzelf heel erg kinderachtig dat ik nog immer de oude naam hanteer (overgaan op andere provider was echter te omslachtig, en zal je net zien dat opeens KPN of zo op dat bepaalde shirt van niet nader te noemen club komt te staan!)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Die deal is pas later gekomen. Veel providers hadden FS1 al langer gratis in het basispakket. Ziggo weigerde voor al haar aansluitingen een vast bedrag aan FS te betalen (Ziggo wilde FS alleen betalen voor de abonnees die FS afnamen) en was daarom een van de weinige aanbieders waarbij ook voor FS 1 betaald moest worden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Oké dank je. Wist ik niet. Typische neuzenstreek dan van "UPC" hè, hahaha?!

Maar goed, het kwam voor mij ruimschoots op tijd. De voorbereiding was nog niet eens begonnen. Ik was en ben er content mee.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat bever inderdaad al aangeeft. Bij veel aanbieders zit Fox Sports 1 al jaren in het basispakket. En daarom een naaistreek dat de topwedstrijden ineens vrijwel allemaal naar zender 2 gaan.

Snap alleen niet zo goed waarom je nog bij Ziggo zit als je het nadrukkelijk UPC blijft noemen vanwege het sponsorschap van onze concurrent. Ik heb direct na de bekendmaking van dit sponsorschap mijn contract telefonisch opgezegd. Zat als een klein kind te genieten toen ik antwoord mocht geven op de vraag waarom ik mijn contract opzegde.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Oh dat telefoontje heb ik ook weldegelijk gevoerd hoor. Maar zoals ik al aangaf, het werd mij allemaal een beetje te omslachtig omdat ik al mijn media-apparatuur thuis onder één noemer heb. En shirtsponsoring wisselt geregeld. Voor je het weet, staat er opeens KPN op die shirts.

En ik heb die onzin wel allemaal kunnen affinken in het verleden hoor. Zo kwamen bepaalde wasmiddelen er niet, gebruikte ik inferieure cassettebandjes & videobanden van Philips i.p.v. TDK en, mijn favoriet, op de brandblusser op kantoor paste mooi een sticker precies in het midden.

Maar een mens wordt ouder en gelaten, op het apathische af, wellicht mede beïnvloed door de laatste pakweg 10-12 jaar PSV (her & der een seizoentje uitgezonderd wellicht).
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zo logischerwijs is dat niet hoor. Al meermalen om 12u15 een vrouwenwedstrijd op FS1 gevonden terwijl een top3 club z'n wedstrijd (de enige om 12u15) aan het afwerken was. Als je het lef hebt om zelfs potentiele klanten zo te naaien, dan be je voor mij geen stuiver waard. Geen FS dus voor mij, of hoe het ook gaat heten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ach ik bekijk het liever zo. Zonder extra kosten - ik had FS immers op 20 maart opgezegd - heb ik toch maar liefst 7 competitiewedstrijden van PSV gezien. Gratis en voor niets.

Daarnaast ook nog eens enkele wedstrijden van de PSV-vrouwen die ik liever zie dan een of andere wedstrijd van Ajax of Feyenoord bij de mannen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja gelijk heb je, prima deal toch :-) ik vind het ook fijn dat ik sommige wedstrijden wél kan zien. Maar een abonnement op FS: no way, gewoon uit principe.
+1/-1

 
Even uit nieuwsgierigheid. Welk principe is dat dan?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het principe dat ik niet in zee ga met een partij die bij voorbaat al de boel loopt te naaien. FS1 wordt voor beperkte tijd gratis aan het Ziggo abbonnement toegevoegd, dus dan gaan we daar lekker vrouwenvoetbal uitzenden als er ook EDV gespeeld wordt.
+1/-0

 
Ok. Weet niet of Ziggo het gratis aanbied of Fox Sports. Bij KPN is FS1 al een tijd gratis. En soms is daar PSV op, soms niet. Het is natuurlijk wel een commercieel bedrijf en waar de clubs een behoorlijke som geld voor krijgen. En je kan moeilijk klagen als het "gratis" is. Maar goed, ik heb er geen last van, want ik kijk al jaren gratis via KPN compleet. Ziggo vind ik verder veel te duur en je krijgt er weinig functionaliteit voor terug.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Eens. Ik ben ook blij met wat ik wel mee kan pikken, zonder daar extra voor te hoeven betalen. Het gaat me meer om het idee achter de programmering wijzigen. En ja, ziggo is veel te duur. Binnenkort over op de glasvezel, meer voor minder.
+1/-0

 
Hopelijk heb jij wel fatsoenlijk glasvezel. Hier is e-fiber uitgerold, echt drama. Heb het een jaartje gehad en weer opgezegd.
+1/-0

3 jaar geleden
Kwik kwek en kwak divisie🤣🤣🤣
+1/-0

3 jaar geleden
Ook dezelfde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren blijven te zien en te horen.

Jammer, jammer, jammer, die hadden ze nu moeten vervangen door tekenfilmfiguren...
+2/-0

3 jaar geleden
Jaaaaren geleden was ik in de VS waar een honkbalwedstrijd bezig was. Mij viel op dat de verslaggever overduidelijk fan was van die ene club. De vriend waar ik verbleef liet toen zien dat met één simpele druk op een knop van zijn afstandsbediening er een andere verslaggever tevoorschijn kwam die fan was van de andere partij. Je kon dus kiezen. Zit sinds ik terugkwam al jaaaaren te hopen dat dat hier ook gaat gebeuren. Maar tevergeefs.....
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wel een mooi systeem ja,zelf hanteer ik altijd de volumeknop,of ik kijk een stream met Russisch commentaar ha ha.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb vorig seizoen nog een tijdje de volumeknop op mijn tv op nul gezet en ging op mijn telefoontje naar Studio040. Heerlijk PSV-getint commentaar maar jammer genoeg kreeg ik hem nooit gelijklopend met de tv-beelden en dat is dan best wel weer storend. En ook niet alle wedstrijden worden daar volledig verslagen. Maar als ze daar op PSV lopen af te geven kun je dat tenminste wel hebben, want ook zij zijn voor ONS PSV. En ze juichen er als PSV scoort en ze zijn stil als de tegenpartij scoort. En dat is op FOX altijd andersom....
+2/-1

 
3 jaar geleden
Zouden we zoiets niet zelf kunnen organiseren? Dat er ergens twee fans zitten die via de ether de wedstrijd becommentariëren. Lijkt mij wel grappig. Kunnen we meejuichen als we scoren en azijnzeiken als het weer niks is.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nou dat alleen maar positieve gebral van een PSV-minded verslaggever is ook niet alles hoor. PSV.tv idee. Als het goed is, is het goed. En als het slecht is, is het slecht.

Ik kan mij herinneren dat er bij sommige toppers nog weleens geëxperimenteerd werd met "(co-)commentatoren" voor beide clubs, je kon zelf het kanaal uitzoeken. Nou van ongegeneerd geblèr van Jack Wouterse versus Frank Lammers werd een mens ook niet vrolijk. Of Jack Spijkerman tegenover Cees Geel.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Nee maar dat zijn pipo's. Het zou leuk zijn als er wel enig verstand van voetbal en commentaar geven zou zijn bij de co commentatoren en dat het gewoon gezond enthousiast is.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ach dat is er ook wel. Goed voorbeeld Evert ten Napel. Altijd deskundig, altijd enthousiast.

En hier vindt men dat het meeste commentaar subjectief is. Welnu ik checkte daarom hetzelfde artikel plus reacties op AN. Daar dezelfde klachten. En dat zal op FN niet anders zijn.

De enige manier om je niet aan commentaar te storen is derhalve de Ajax-, Feyenoord- & PSV-bril af te zetten. En dat is moeilijk om niet te zeggen onmogelijk.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als ik ook nog mijn PSV bril moet afzetten, heb helemaal niets meer om (door) naar uit te kijken...

Dus dat doen we lekker niet, positief zijn is wel moeilijk de laatste 2 jaar...
2020 is bijna voorbij, wat n K jaar zeg. Toch zie ik wel lichtpuntjes, de aanstelling van Schmidt, het bij vlagen betere en attractievere spel...
Ja ik weet het, houdt nog niet over, maar goed het zit er bijna op, 2020, dus toch maar Positief Speels en Victorieus afsluiten dan 😋
+1/-0

 
Ik heb nog steeds Fox/ESPN gratis (alle kanalen) via KPN compleet.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage