Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Dumfries, Madueke en Zahavi zullen er niet lang uit zijn'

4 december 2020 18:05
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Dumfries, Madueke en Zahavi zullen er niet lang uit zijn"; image source: Pro Shots

De blessures van Denzel Dumfries, Noni Madueke en Eran Zahavi lijken mee te vallen. Dat gaf Roger Schmidt vrijdag aan op de persconferentie. "Ze raakten niet geblesseerd uit vermoeidheid, maar omdat ze geraakt werden", aldus Schmidt. "Ze zullen er niet lang uit zijn, maar ik weet nu nog niet of ze zondag al inzetbaar zijn."

Schmidt ging verder: "Ze zijn vandaag alle drie behandeld en Eran heeft voor de zekerheid ook een mri-scan ondergaan. De resultaten daarvan hebben we nog niet. Morgen weten we of ze mee kunnen naar Heerenveen of niet."




Tags

schmidt dumfries madueke roger zahavi eran heerenveen mri scan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mooi goed nieuws ,zondag kans voor Mo ???
+1/-0

Ik hoor liever dat Mo zijn kans op de training af heeft gedwongen.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hopelijk zijn ze wel inzetbaar. Vooral Madueke en Dumfries dan. Is potdimme al 9(!) jaar geleden dat we daar voor het laatst voor de competitie wonnen. Veeeel te lang geleden. Toivonen (2), Matavz en Wijnaldum (2) waren de doelpuntenmakers. 1-5 was de einduitslag.
+2/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Erg triest en dat tegen middelmatige spelers. Ook nu weer zou psv 0-5 moeten winnen. Verschil met ajax helaas dat kansen rustiger afmaakt. Jammer dat we die kwaliteit (nog) niet hebben om rustig en uitgespeeld te scoren. Dat is echt een verbeterpunt kansen zat. Je speelt eigelijk alleen tegen jezelf als psv zijnde. Als de kansen eens voor 1/3 raak waren waren we al een stuk verder! Wel veel potentie om de rust juist te bewaren denk ik. Forza psv!
+2/-3

3 jaar geleden
Ik heb niet zo veel vertrouwen in onze medische staf. Op de een of andere manier zijn onze geblesseerde spelers er doorgaans langer uit.

Ook heb ik momenteel het idee dat er meer roofbouw wordt gepleegd door de wijze van voetballen dan door de huidige omstandigheden.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Heb je nog meer zaken die niet goed zijn bij PSV?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Genoeg.

Maar kritiek ligt hier nogal eens uiterst gevoelig.

Iets met roodwitte bril, tere zieltjes en een of ander ouderwets tv-kuikentje.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Nee, (opbouwende) kritiek is goed. Ben alleen benieuwd waar en hoe je de medische staf beoordeelt en misschien wel even de namen kan noemen. Lijkt me nl. niet zo zinnig zonder onderbouwing kritiek te spuien.
+4/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Noem het gevoelsmatig. Is iets van door decennia heen. PSV heeft regelmatig te kampen gehad met blessures die hardnekkiger bleken dan op eerste gezicht verwacht. Ik denk ook weleens aan een vorm van karma. In het seizoen 1987-88 zat het ontzettend mee in dat opzicht. Weinig tot geen blessures tijdens een lang & succesvol seizoen, afgezien dan van einde carrière Frank Arnesen op het knollenveld van Dordt, sneu zo vlak voor finale. Daarna was het constant raak. En blessures bleken steeds hardnekkig. Toen had je ook die ijdeltuit als clubarts, Cees-Rein, die het belangrijker leek te vinden altijd in beeld te verschijnen, of het nou bij kampioenschap PSV was of Olympisch goud van zoon Pieter. Ik vraag het mij gewoon af hoe dat komt. Maar zoals ik al aangaf kan momenteel de speelwijze van Schmidt er ook mee te maken hebben. Spelers die er al na een uur doorheen zitten. Kleine pijntjes, kleine blessures. Ik constateer slechts en denk er zo het mijne van. Hopelijk komt het goed.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Dat je gevoelsmatig zoiets denkt begrijp ik @killer. Of deze speelstijl spelers meer belast is een interessante vraag. Ik denk dat het veel te maken heeft hoe het uitgevoerd wordt. Je kunt jezelf kapot rennen als bv een willekeurig systeem niet goed uitgevoerd wordt, bv positioneel, en je continu gaten moet dichtlopen, terwijl als je het juist goed doet je veel minder hoeft te lopen. In Schmidt's speelstijl zie je veel zichtbaar lopen door de gegenpressing, maar als dat collectief goed gedaan wordt zal dat wellicht meevallen. Het feit dat er compact gespeeld wordt in deze speelstijl zou kunnen suggereren dat er juist minder gelopen wordt. Zeg het maar, ik denk dat de speelstijl niet zo veel uitmaakt, wèl de discipline binnen je taken te blijven spelen. Zoals Cruijff, ook zei, "je moet op tijd vertrekken om niet te laat te komen". :)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nou het feit dat wij er vrijwel iedere wedstrijd na een uur spelen finaal doorheen lijken te zitten, geeft wel aan dat de balans ontbreekt dan wel niet goed is. Natuurlijk is er ook de invloed van covid, waarvan clubs als PSV & AZ, en in de 1e divisie NAC, extra veel te lijden lijken te hebben - waarom juist deze clubs, toeval? - maar dan moet je als trainer toch ook je tactiek, ietwat, aanpassen? Ook dan moet de meeste wedstrijden in de eredivisie vrij eenvoudig kunnen winnen. Tevens komt er dan extra energie vrij voor Europees. Lijkt mij zinvoller dan constant te schuiven met en niet opstellen van belangrijke spelers.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mtja , er zijn ook mensen die op een verjaardagsfeest liever vertellen dat ze fan zijn van een club die op dat moment bovenaan staat , komt beter over.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Wat e.e.a. te maken heeft met verjaardagen en/of de koppositie van PSV ontgaat mij hier even.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Maar oh wee Killer als er straks iets mis gaat. Dan wordt iemand een mes in de rug gestoken. Van Bommel was 99% lyrisch over hier tot in zijn 2e seizoen. Oh wee als je kritiek had. Toen van Bonnel vervolgens ontslagen werd leek hij wel lid van de Mocro Maffia aan de reacties te lezen. En zo kan ik nog veel andere voorbeelden noemen. Niveautje Jantje lacht, Jantje huilt
+3/-2

 
3 jaar geleden
Over wie gaat het hier, TtT?

MvB was overigens totaal niet rationeel. Hij schopte (na) naar alles & iedereen dat/die bewoog. Volledig terecht ontslagen, alleen halfjaar te laat.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Waar het over gaat Killer is dat kritiek niet getolereerd wordt door velen hier. Vervolgens worden er bakken strontj gegooid mocht er onverhoopt wat mis gaan. Als je hier iets over Gerbrands zegt krijg je bijv de wind van voren. Bijna niemand die vindt dat Toon 2 jaar heeft zitten slapen tijdens het bewind van van Bomnel. Als die laatste echt zo’n narcist was had hij inderdaad veel eerder buiten moeten vliegen. Hoe vaak hebben we tijdens zijn 1e seizoen niet gemazeld last minute? Fans hielden zich vast aan de resultaten terwijl een blinde kon zien dat het voetballend helemaal niet zo geweldig was.
+1/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Oh dat ja. Ja Toon doet het prima als alles goed gaat, maar when the going gets tough, verzuimt hij de harde hand te hanteren. Ja uiteindelijk als het al te laat is en dan nog halfslachtig. Wél Bommel eruit, maar De Jong laten zitten. Tja ik benoem de dingen gewoon zoals ze zijn, althans zoals ik die zie (hetgeen ongeveer op hetzelfde neerkomt). Misschien komt het met PSV nog enigszins goed dit seizoen. Laten wij het vurig hopen.

Ah de frase 'medische staf' ontbreekt dus in jouw aanvankelijke reactie.
+1/-1

3 jaar geleden
Vwb Zahavi twijfel ik wel of die er snel weer bij is, aangezien het duidelijk een gevalletje hanstring was toen hij aanzette. Maar goed, alles wat daarna heeft gespeeld was ik niet bij, dus ik laat me graag positief verrassen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage