Transparent
Inloggen
Sluiten

Mario Götze: 'Ik ben echt verrast door de professionele manier waarop alles hier gaat'

9 december 2020 10:04 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Mario Götze: "Ik ben echt verrast door de professionele manier waarop alles hier gaat"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Mario Götze terug aan zijn begin bij PSV toen social media ontplofte nadat hij gespot werd bij het Philips Stadion. "Als ik terugdenk aan dat moment en mijn verwachtingen toen, kan ik alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben bij PSV", aldus Götze. "Ik ben echt verrast door de professionele manier waarop alles hier gaat. Het trainingscomplex is fantastisch en het Philips Stadion ook."

Volgens de Duitser vergeet PSV wedstrijden te killen. "Het gaat nog met ups en downs. De uitdaging wordt om dat eruit te krijgen. We hebben een jonge ploeg waar veel rek in zit", zo geeft hij aan. "Zelf ben ik nog niet waar ik kan zijn en het is goed dat de trainer me in Heerenveen heeft gewisseld. Deze zomer heb ik geen normale voorbereiding gedraaid en met de groep heb ik nog niet eens zoveel getraind. Als je dan ineens Engelse weken gaat draaien, is dat heftig. Je ziet ook in een aantal andere competities dat het voor veel ploegen en spelers een vreemd jaar is."

Götze geniet wel van de intenties van de club. "Het spel dat Roger Schmidt op het veld wil zien, daarvoor ben ik hier gekomen. Hoge intensiteit en hoge pressing, dat concept past bij mij. De trainer heeft een heel duidelijke visie en kan zijn gedachten helder uitleggen. Hoe onze coach als persoon is? Ik vind de samenwerking prettig. Hij is vriendelijk, maar kan ook boos worden hoor. Misschien is de druk van media hier wat minder dan in de Duitse top, maar intern leggen we onszelf zeker druk op en dat is goed te merken als we niet winnen."




Tags

gotze geniet gespot heerenveen intensiteit killen ontplofte pressing rek roger schmidt terugdenk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Geniet nog iedere wedstrijd waar onze Mario in mee speelt en vind het nog steeds geweldig dat hij destijds voor ons PSV heeft gekozen.
Is m.i. ook super belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge spelers in de groep die nog heel veel van hem kunnen leren.
+6/-0

3 jaar geleden
Fantastische speler , altijd al geweest. Dat is nou iemand waarvoor je een seizoenkaart koopt. Ben ervan overtuigd dat hij ons gaat helpen de lat hoger te leggen.
+5/-0

3 jaar geleden
Altijd mooi om te horen dat de wereldkampioen onze Mario vindt dat PSV alles voor elkaar heeft !!!
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het zou wat zijn als het er hier niet super-professioneel aan toe zou gaan, toch?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ach ja, dat blijft mensenwerk hoor. Je wil niet weten in hoeveel miljardenbedrijven zaken van losse eindjes aan elkaar hangen. Om over voetbalclubs niet te spreken. Het is een mythe dat in elke grote organisatie alle kommas zijn geanalyseerd en ge-optimaliseerd. Dit is gewoon een mooi compliment voor de organisatie van PSV die al jaren in professionaliteit investeert. Bij onze Rotterdamse vrienden kun je altijd mooi zien wat je krijgt als je enkel sentiment en 'ouderwetse charme' als leidraad neemt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat ik eigenlijk bedoel is dat PSV (èn ajax) niet onder doen voor andere grote clubs in Europa qua professionaliteit, kwestie van budget en groot voetbalverleden. Perfect is het nooit, er is echter altijd wel wat aan te merken. Zeker ook bij grote bedrijven kan het slecht georganiseerd zijn, maar vaak wordt op termijn dat dan ook zichtbaar.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Op die manier. Dat ben ik helemaal met je eens. Dat doen de Nederlandse clubs best aardig. Los van minder televisie gelden zijn onze topclubs in veel opzichten net zo 'groot' als menig grote club in Engeland of Italië.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ga je BVO’s vergelijken met het bedrijfsleven?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Blijkbaar nog professioneler dan hij van te voren verwachtte.
+1/-0

3 jaar geleden
Als je dat leest is er dus nog vooruitgang te verwachten als er straks richting Ajax uit echt serieus getraind kan worden.
+1/-0

Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Heerlijk om hem te zien spelen. Blijf nu gewoon lekker bij PSV voor 5 jaar. Heerlijk genieten met Mario! Zorgt voor top sfeer en top speler die de andere beter maakt!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mario die 5 jaar bij PSV blijft? Tijd om je PlayStation uit te zetten ;)

Natuurlijk zou iedereen hier dat graag zien gebeuren, maar we mogen blij zijn met elk halfjaar dat hij nog blijft na de komende transferzomer
+1/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Oneens. Mario heeft het naar zijn zin en speelt lekker voor de lol! Geld heeft hij genoeg! Waarom zou hij dan weggaan. Ik zie in hem gewoon een rasechte PSV-er!
+2/-0

 
Iemand die nog geen 3 maanden bij de club zit is alles behalve een rasechte PSV'er natuurlijk :D
+3/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Begrijp je punt. Maar ik zie dit in hem. Hij krijgt bij ons alles wat zijn hartje verlangd. Zijn favoriete positie en in een topsfeer! Super omgeving!
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een voetballer! En hij draagt gewoon een PSV shirt!

Goed voor heel PSV om weer eens een ECHT goede speler bij de club te hebben. Zo kan iedereen(!), van spelers tot scouting, zien wat het verschil is tussen 'goede' spelers, 'talent' en ECHT goede spelers met talent, opdat we eens wat betere aankopen gaan doen en de rest van de spelers wat minder snel gaan denken/roepen dat ze klaar zijn voor de top.
Gotze was einmal, maar de lat kan en moet echt wel wat omhoog om bij de beste 32 van Europa te horen en daarbij is een topcoach dus heel belangrijk.

Ik hoop dat PSV heel veel leert van de aanwezigheid van Gotze en dat hij nog een jaar wil blijven. Volgende jaar kan weer eens zo'n jaar worden, als we CL halen, de selectie bij elkaar blijft en er nog 1 CV en 2 backup backs komen, waarin we Europa gaan verrassen.
+2/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Tuurlijk blijft Mario. Wij zorgen goed voor hem en hij is op zijn plaats. Hij blijft gewoon 20 jaar en wordt na zijn spelersloonbaan gewoon trainer bij PSV!
+1/-0

3 jaar geleden
Goede mediatraining. Prima pr(ietpraat).
+1/-1

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Oneens. Mario heeft het top naar de zin. Hij blijft komende jaren gewoon lekker voetballen. Bij PSV krijgt hij de rol die hij graag wil in een topsfeer!
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat denk ik niet . De Duitse mentaliteit is winnen , leistungen. Het meeste eruit halen , de top bereiken. PSV is voor Mario de beste springplank. Zich in de kijker spelen dan komen de topclubs wel. Hooguit twee jaar zal hij blijven. Hetzelfde voor Roger. Als het niet lukt om onze selectie naar zijn idealen te creëren is hij na dit seizoen weg . Die gaat zich echt niet een andere speelwijze op laten dringen. Gelukkig niet. Ik heb het zelf ook wel gehad met dat tikkie terug en breed. Opbouwen zsm en naar voren. De tijd dat spitsen eindeloos moeten wachten tot ze een bal krijgen moet maar eens afgelopen zijn. Anders heb je niets te zoeken in Europa.
+1/-1

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
PSV is op de goede weg. In de winter maakt men nog een stap let maar op. Derhalve blijven beiden de komende 5-10 jaar!
+2/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Nee waarom. PSV kan gewoon prachtige stappen maken en stabiele speler worden in de CL. Met 2 versterkingen is dit zeker mogelijk imo!
+4/-0

 
3 jaar geleden
Aan optimisme geen gebrek, dat moet ik je nageven
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage