Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Niemand komt nu meer in aanmerking voor verplaatsen van een wedstrijd'

16 december 2020 11:37
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Niemand komt nu meer in aanmerking voor verplaatsen van een wedstrijd"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Toon Gerbrands aan niet te spreken te zijn over de communicatie vanuit de KNVB en heeft daarvoor het competitieduel tegen ADO Den Haag als voorbeeld. "Dat had niets met Den Haag te maken, maar met de wedstrijd tegen PAOK Saloniki. Ik heb in negentien jaar nog nooit een verzoek ingediend bij de KNVB. Ik vind: niet zeuren, spelen en accepteren. Niemand kent het hele verhaal, maar dit was ons een heel spannende periode", zo geeft hij aan. "We kregen letterlijk terug dat ze niet meer met ons communiceerden, maar dat we alles op papier zouden krijgen. We kregen een dag voor de wedstrijd vier kantjes met uitleg waarom dat duel toch moest worden gespeeld. Daar ergerde ik me aan."

Het gevolg was dat Gerbrands een hoop shit op zijn dak kreeg. "Ik was degene die liep te zeuren. Was nou als KNVB met een paar man aan tafel gegaan en had ons uitgelegd waarom dat duel moest doorgaan. Had een beetje begrip getoond voor onze spelersgroep en alle medische rapporten die er lagen. Maar we werden als zeurpieten afgeschilderd", zegt hij daarover. "Het samen zaken regelen, daar moeten we naar terug, want dit gaat zo niet goed. Ik heb het woord corona nooit gebruikt, maar gevraagd of we konden verschuiven in het kader van de veranderagenda. En de regels waren zó onduidelijk, dat ik ze aan onze trainer niet kon uitleggen. Maar om terug te komen op het communiceren: dat ze zeggen dat ze het alleen schriftelijk doen, dat kan echt niet."

Gerbrands verwacht niet dat hij net zo pissig was geweest als er wel communicatie vanuit de KNVB was gekomen, maar de uitkomst hetzelfde was geweest. "De grap was dat we moesten lezen dat we dit in augustus hadden moeten aanvragen. Ja, neem me niet kwalijk, hoor. Misschien had ik mijn mond moeten houden, dan hadden we wat minder commentaar gehad", aldus de algemeen directeur. "Op 27 december had het heel goed gekund, tegelijk met FC Utrecht-AZ. Ik kan je één ding vertellen: als die van ons niet wordt verplaatst, wordt er geen één wedstrijd meer verplaatst. Daar komt nu niemand meer voor in aanmerking."




Tags

gerbrands knvb ado communiceren corona dak kader mond paok pissig rapporten saloniki schriftelijk utrecht veranderagenda zeurpieten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Toon, je weet toch dat de KNVB alles voor 020 doet, dus niemand is iedereen behalve 020.
+7/-0

Zo, Voorzover ik kan beoordelen heeft Toon gelijk, vrienden maak je als "boerenpummel" niet met de KNVB.
+6/-0

3 jaar geleden
Zoals ik eerder al zei... Geldkraan dicht!
.
Prima dat de KNVB opeens niet wil verzetten als het over PSV gaat, maar dan hoeft PSV daar dus ook geen vergoeding meer voor af te dragen aan de clubs die geen Europees voetbal spelen.

Daaaaaag!
+3/-0

3 jaar geleden
Goed gesproken Toon. Gelukkig hebben we tegen Ado gewonnen en zijn we groepswinnaar in de EL geworden, maar het stomme smoesje dat die wedstrijd niet cruciaal was was natuurlijk grote kolder. Elke wedstrijd is belangrijk en de tweede helft tegen PAOK heeft het gelijk van PSV wel getoond. Er kan niet genoeg benadrukt worden dat er zonder schaamte met twee maten wordt gemeten.
+7/-0

3 jaar geleden
Zit geen woord chinees bij, helemaal eens met Gerbrands!
+5/-0

3 jaar geleden
Toon, je hebt nu wat te bepalen.

Het programma van psv rond Europese wedstrijden is ronduit lachwekkend betreffende de tegenstanders van PSV.

Ik mag uitgaan dat PSV volgend jaar een fatsoenlijk programma krijgt, rond die wedstrijden.

Geen enkele wedstrijd wordt verzet, Toon? Tja 020 heeft er al voor gezorgd dat ze zaadpotjes mogen spelen tegen Zwolle en Ado etc, door dat kansloze programma.

Wordt wakker Toon, kaart deze competitievervalsing aan. En zorg volgend jaar maar voor zo'n shit programma voor 020 en dat wij eens enige meeval hebben na zware europese wedstrijden.

Gelijke monnike, gelijken kappen!

FORZA PSV
+1/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. PSV speelt na de 4 komende Europese wedstrijden (er vanuit gaande dat we een ronde verder komen) tegen Vitesse, Feyenoord en AZ. Ajax speelt dezelfde weekenden tegen Sparta, PEC Zwolle en ADO. Heel goed geregeld weer in Zeist!
+3/-0

 
3 jaar geleden
Is echt schandalig dat ze dat zo gepland hebben bij die hufterige KNVB. Maarrrrr. De KNVB stuurt dat schema voor de competitie op ter inzage en goedkeuring. Toen had Gerbrands zijn mond meteen open moeten doen. En ik snap nog steeds niet dat ze dat bij PSV toen niet gedaan hebben. Je moet wel opkomen voor je belangen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Mocht dat de gang van zaken zijn, hadden ze het natuurlijk zelf moeten aangeven inderdaad.

Al betwijfel ik het ten zeerste in hoeverre de KNVB een schema stuurt en de topclubs in Nederland hier bezwaar in mogen maken
+1/-0

 
3 jaar geleden
De KNVB had er, op basis van de resultaten vd laatste jaren, natuurlijk geen rekening mee gehouden dat we ons zouden plaatsen voor de volgende ronde vd Europa League.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Gezien het programma hebben ze de mogelijkheid ook niet uitgesloten.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Denk eerder dat Toon er geen rekening mee had gehouden dat we zouden overwinteren :)
+2/-1

3 jaar geleden
Tenzij het een ingrijpende noodsituatie is in Amsterdam
+1/-0

 
3 jaar geleden
Die was er net. Toen Utrecht een penalty moest krijgen in blessuretijd. Zeist keek weer even de andere kant op!
+4/-0

3 jaar geleden
Wel bizar dat de KNVB alleen schriftelijk reageert.
Stelletje angsthazen. Dat is toch niet van deze tijd.

Van mij mag Toon wel iets andere minder vage woorden gebruiken. De verander agenda? Wij knokten gewoon voor Europees voetbal en hadden 7 Corona cases. Elke wedstrijd in een groepsfase is van belang.

Nou ja, wel goed dat hij naar buitenkomt.
Come on PSV
+2/-0

3 jaar geleden
Kan beter eens écht met de vuist op tafel slaan. Holle kretologie. De muis die brult.
+2/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Ben benieuwd als Ajax straks in zwaar weer zit door blessures en spelers die Corona hebben of weg willen zoals Alvarez en wanneer de wedstrijden dan veelste kort op elkaar komen zoals wij hadden met ADO tussendoor. Dan ben ik benieuwd wat de knvb gaat doen!? Maar dan moet toon opstaan en die brieven van de knvb openbaar maken, met de vuist op tafel slaan en een statement maken. De regels moeten voor iedereen hetzelfde zijn.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage