Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Die vierde plek was denk ik niet ons eindstation geweest'

28 december 2020 13:18 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Die vierde plek was denk ik niet ons eindstation geweest"; image source: Pro Shots

PSV eindigde afgelopen seizoen op de vierde plek. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ernest Faber aan dat er echter meer in had gezeten als het seizoen uitgespeeld zou zijn. "Maar op dat moment, met grote onrust over corona, was sport van ondergeschikt belang. Ik heb daar altijd begrip voor gehad", aldus Faber, die op interim-basis het seizoen afmaakte. "We hadden in maart gevoelsmatig de zaak op de rit en de resultaten verbeterden. Niet dat we nou de pannen van het dak speelden, maar we wonnen lastige wedstrijden omdat we bereid waren om gewoon weer samen te werken. Van daaruit verbeterden we ons spel."

De eerste wedstrijden onder Faber liepen echter totaal niet. "Natuurlijk heb ik daar op de bank mezelf ook de vraag gesteld hoe we hier in vredesnaam ooit uit zouden komen", zo geeft hij aan. "Ik was snel ingevlogen om iedereen te helpen, vanuit de gedachte van de academie. Maar ik trof een ploeg aan waar de samenwerking totaal weg was. Zo werd het een grotere klus dan ik dacht."

Juist in die periode schoof hij aan bij televisieprogramma's of gaf hij op PSV Campus de Herdgang tekst en uitleg. "Je kunt het vanuit een schuilkelder doen, maar ik vind dat je naar je supporters toe altijd open moet zijn en eerlijk vanuit het front uitleg moet geven", zegt hij daarover. "Vanuit de opleidingsgedachte vond ik de transfer van Steven Bergwijn toen ook een goede. Een jongen die van Ajax naar ons is gekomen en vanuit hier naar een grote Engelse club gaat, voor een flink bedrag."




Tags

faber eindstation verbeterden bergwijn corona dak front herdgang ingevlogen opleidingsgedachte pannen schoof schuilkelder tekst televisieprogramma vredesnaam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
We.zullen het nooit weten..als als als
+2/-0

3 jaar geleden
We mogen onze handen dichtknijpen met de die 4e plaats én dat de competitie werd beëindigd.
+3/-4

 
3 jaar geleden
Volslagen onzin, maar dat weet jij zelf ook best
+7/-4

 
3 jaar geleden
Geen onzin. Waarop is die grootspraak gebaseerd? Op die 2 'verplichte' 3-0's tegen ADO & Willem II of die zwaarbevochten maar knappe overwinning bij Vitesse. Thuis tegen Feyenoord kwamen wij heel goed weg met gelijkspel en Ajax & AZ waren al uit zicht.

Of bedoelde hij soms dat de 5e of 6e plaats ook nog tot de mogelijkheden had behoord?
+2/-3

 
3 jaar geleden
Welke clubs waren er anders volgens jou boven PSV geeindigd i.p.v. nu onder PSV?
+1/-1

 
3 jaar geleden
Dat zeg ik helemaal niet. Ik vraag mij, quasi-serieus, alleen af of Faber dat wellicht bedoelde. Ik was iig dolblij dat het seizoen erop zat. Ik had mijn buik er neer dan vol van. En het feit dat Ajax niet gekroond werd tot landskampioen maakte het helemaal af.
+3/-1

3 jaar geleden
Baas!
Ondanks dat Faber misschien niet de beste trainer is stond hij er toch maar mooi. Niks te halen, een selectie die er helemaal doorheen zat en een stelletje idioten die clubmensen liever de tent uit jagen en bedreigen dan de club steunen. Ik denk niet dat er een trainer te vinden was die dat half jaar, door corona zelfs maar een paar maanden, had willen doen.

Faber bedankt!
+20/-0

 
3 jaar geleden
Ik vermoed dat we nog wel 3e waren geworden. AZ en Ajax waren te ver weg.

Van Bommel was als speler een held maar als trainer erg beperkt. Na 5 weken op rij puntverlies bleef hij dezelfde tactiek en spelers hanteren, compleet ongeloofwaardig. Faber veranderde de tactiek door met Thomas op 10 een speler te gebruiken die veel kilometers maakt om zo een soort extra speler op het veld te krijgen. Hierdoor wonnen we de wedstrijden net wel. Faber heeft het inderdaad keurig gedaan.
+6/-3

 
3 jaar geleden
En ook nog de spelers de schuld geven van zijn falende tactiek.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Mark heeft het eerste halfjaar wel een bijzondere prestatie geleverd met dat elftal maar dat vergeten we maar even.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Club mensen de tent uit jagen? Nee sorry ben het daar absoluut niet mee eens!!! Iedere ander persoon was al vele wedstrijden eerder de laan uitgestuurd.

Van Bommel als coach aanstellen was gewoon een enorme blunder.

Faber dat is pas een club man. Die zet zijn eigen belang opzij voor de club.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat het aanstellen van van Bommel een blunder was is achteraf lullen. De hele PSV community was hier laaiend enthousiast over van Bommel en de prestaties van zijn ploeg over de eerste zes maanden. Dat er geen verregaande conclusies zijn getrokken na het ontslag van van Bommel vind ik ongelooflijk maar vooral totaal tegen het zogenaamde topsportklimaat waar Toon zo graag over auwehoert ingaan.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Nou ik was ook niet enthousiast toen ze wonnen. Direct bij zijn aanstelling dacht ik al waar zijn we mee bezig. Zowel Cocu, van Bommel, de Boer Van Bronckhorst hebben m.i. bewezen dat er meer nodig is om een top club te kunnen trainen. Alle hadden hulp nodig van andere. En m.i. is PSV geen trainers opleidingsclub. Je moet een bewezen goede trainer zijn. De lat moest omhoog en dat hebben ze nu gedaan!
+1/-0

 
3 jaar geleden
De teams welke onder de namen trainden (excl van Bommel) die je hier noemt hebben toch de nodige prijzen gewonnen en hebben de laatste 10 jaar van de competitie gedomineerd. Me dunkt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Klopt, maar dat is echt niet de maatstaf. Als je als trainer van PSV en of Ajax niet gewoon bijna alles wint in de Nederlandse competitie doe je het gewoon slecht. Jezelf onderscheiden doe je in het potje tegen Ajax en de Europese wedstrijden. En dat was de laatste tijd toch echt bedroevend.
+2/-0

3 jaar geleden
Als als als is voorbij hebben we niets aan .Laat het 2021 maar zien .
+2/-1

 
3 jaar geleden
Idd, maat, weerzinwekkend seizoen ligt gelukkig achter ons. Resteert slechts één manier om zulks te compenseren: dit seizoen landskampioen worden.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage