Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien'

29 december 2020 12:03 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries: "Het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien"; image source: Pro Shots

In gesprek met de officiële website van PSV geeft Denzel Dumfries aan dat het werken onder Roger Schmidt bij de club enorm professioneel is. "Dat merk je aan alles. Voor en na de training gaan we de gym in. We doen hersteltrainingen na een wedstrijd, ook als we na puntverlies vol in de emotie zitten. Dat was even wennen, maar heeft me tegelijkertijd wel doen nadenken over mijn carrière", aldus Dumfries. "Ik ben heel anders naar mijn lichaam gaan kijken. Heb mezelf ook weleens achter de oren gekrabd. Ik dacht altijd dat ik heel goed voor mezelf zorgde, maar ik voel me nu sterker en fitter dan ooit. Eigenlijk ben ik meer bezig met mijn vak dan eerst."

De aanvoerder is daarom serieuzer bezig met specifieke aspecten van zijn spel te trainen. "Als ik me voorneem om m’n voorzet te verbeteren doe ik vóór de training oefeningen die de spieren die ik ga gebruiken soepeler maken", zo geeft hij aan als voorbeeld. "Ik ben daarnaast nog bewuster met voeding en spierherstel bezig dan voorheen. Dat deed ik nog op de automatische piloot."

Ook merkt Dumfries dat er een andere cultuur is ontstaan binnen de club. "We zijn professioneler dan vorig seizoen. Dat merk je naast het veld nog het beste", zegt hij daarover. "De spelers die gekomen zijn, zijn wat ouder dan de kerngroep van vorig jaar. Ze zijn net wat professioneler met voetbal bezig dan we gewend waren. Bijvoorbeeld op het gebied van herstel en het verzorgen van hun lichaam. Daar trekken jonge gasten zich aan op."

Gevraagd wordt ook aan de verdediger hoe hij naar de ontwikkeling van PSV kijkt. "Het was lang niet altijd makkelijk. Toch vind ik dat je in ieder opzicht kunt zien dat we groeien", antwoordt hij daarop. "Ondanks de moeilijke tijd, deze rare situatie en veel nieuwe jongens in ons elftal voetballen we beter en beter. We gaan heel goed met elkaar om, durven eerlijk naar elkaar te zijn en zijn professioneel. Binnen en buiten het veld. Het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien."

Meer op PSV.nl




Tags

dumfries bewuster fitter gekrabd gym hersteltrainingen kerngroep piloot roger schmidt soepeler spieren spierherstel verzorgen voeding voorneem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Bij dit soort dingen vraag ik me altijd af wat er bij de cursus cbv wordt geleerd. Dit moeten toch gewoon basiszaken zijn bij een profclub als PSV (of Sparta of sc Heerenveen)?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ongelofelijk hoe deze jongen zich heeft ontwikkeld als de aanvoerder, spreekbuis en leider van dit PSV in een jaar tijd, binnen en buiten het veld. Altijd correct en positief, reclame voor PSV. Ben bang dat grote clubs binnenkort aan de deur kloppen voor Denzel, terwijl ik hem graag nog wel zou willen houden, eigenlijk is ie momenteel bijna onmisbaar. Kortom een klasbak als speler en mens! En ik ben volledig met hem eens dat we het beste nog niet gezien hebben, er zit nog veel potentie in deze selectie.
+7/-0

3 jaar geleden
Ik denk inderdaad dat we het beste van dit PSV nog niet gezien hebben, ja misschien wel, maar nog geen 80 a 90 minuten. Als ze het tempo en niveau van de 1e helft tegen Heerenveen langer kunnen vasthouden, dan blazen we elke tegenstander in de Eredivisie omver en kunnen we in Europa misschien nog verbazen. Ik kijk voor het eerst sinds jaren met een goed gevoel uit naar de wedstrijd tegen ajax uit...en dat wil wat zeggen !!
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben benieuwd en wacht af.

Gedegen mediatraining bij PSV.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik lees dat ome Toon en publiek aangeeft dat PSV van de zomer MOET verkopen. Daar zal Denzel wel onderdeel van uitmaken dan. Mocht iemand een link hebben van het bewuste fantastische (en economisch zeer slimme) interview dan houd ik me aanbevolen. Fijne jaarwisseling allen en de platte kar in 2021.
+1/-1

3 jaar geleden
Laten het maar zien in 2021 gaat meteen voor de eerste plaats .!!!!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage