Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco van Ginkel: 'Nu ik zo dichtbij ben, begint het wel te kriebelen'

4 januari 2021 19:01 - ESPN.nl
Foto: Pro Shots

Marco van Ginkel: "Nu ik zo dichtbij ben, begint het wel te kriebelen"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN geeft Marco van Ginkel aan te hopen snel weer wedstrijden te kunnen spelen. "Op de trainingen doe ik nu eigenlijk alles mee. Dat was net voor het nieuwe jaar sowieso ook al. Daarvoor trainde ik ook al mee, maar dat was niet dagelijks. Ook individueel. De laatste twee weken doe ik wel alles mee. Dat is een goed teken", aldus Van Ginkel.

Ruim tweeenhalf jaar geleden speelde de middenvelder voor het laatst een wedstrijd. "Nu ik zo dichtbij ben, begint het wel te kriebelen", zo geeft hij aan. "Ik train nu weer mee en dat gaat goed. Ik voel me fit en scherp. Dan wil je altijd meer."

Stopp was voor Van Ginkel geen optie. "Natuurlijk ontwikkel je je ook buiten het voetbal om. Je hebt meer tijd om andere dingen te doen, terwijl je toch dagelijks met die blessure was. Uiteindelijk kom je er toch achter dat voetbal echt mijn ding is, waarbij ik heel veel dingen vergeet en blij van word", zegt hij daarover. "Het vuurtje is altijd blijven branden en dat zal het voorlopig ook wel blijven doen. Als je dan zo dichtbij bent, heb je niet alles voor niks gedaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel kriebelen branden espn stopp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Prima nieuws hoop dat je er snel bij bent ,komen zoveel wedstrijden aan dus hard nodig !!!
+1/-0

3 jaar geleden
Ik hoop dat Marco er heel snel weer bijkomt. Zijn ervaring en spelinzicht is een grote plus voor dit elftal.
+1/-0

3 jaar geleden
Tja.. topgozer, maar bijna 3 jaar niet meer gevoetbald. Ik hoop van alles en ben blij dat hij er weer bij is, maar ben bang voor een dode mus.
+1/-0

3 jaar geleden
Een vechtertje met scorend vermogen. Goede back-up voor Götze of als we aanvallender moeten spelen. Zo blij met Marco terug een absolute kwaliteit impuls. We worden enkel maar sterker en beter dit jaar.
+1/-0

3 jaar geleden
Is er denk ik te lang tussenuit geweest,om nog een rol van betekenis te spelen.
De komende topwedstrijden zoiezo nog niet.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk niet dat we dit seizoen veel aan hem zullen hebben, hij zal nogal wat tijd nodig hebben om veel wedstrijdritme op te doen voordat hij op 't niveau zit waarmee hij PSV beter kan maken.
+1/-0

3 jaar geleden
Het begint bij mij ook te kriebelen als ik mij besef dat van Ginkel ons daadwerkelijk geld heeft gekost.

Hoe sympathiek hij ook is en hoe mooi zijn PSV verleden ook mag zijn; we zijn geen sociale instelling of revalidatiecentrum voor rijke clubs. Je wist een half jaar terug al dat hij dit traject zou moeten doorlopen en dit seizoen vermoedelijk nauwelijks van meerwaarde zou zijn. We huren hem dus een jaar. En dan? Goodwill gekweekt bij Chelsea? Wat voor idee heeft hier ooit achter gezeten?

Hoe dan ook, ik laat mij graag verrassen door de nog niemand bekende constructie die PSV heeft bedacht voor na dit seizoen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Deze gedachtes gaan ook wel eens door mijn hoofd. Daarbij weet ik ook niet wat het traject was dat de medici van PSV in hun hoofd hadden. Hadden ze verwacht dat hij vanaf de winterstop inzetbaar zou zijn? Of wisten ze van tevoren dat dat niet haalbaar zou zijn? Als je van tevoren weet dat hij pas vanaf Maart ofzo kan gaan spelen en je hebt geen optie tot koop, dan lijkt het me een onverstandige zet.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Volgens mij loopt na dit seizoen zijn contract bij Chelsea af.

Dan zou PSV hem transfervrij in kunnen lijven.

Het klinkt alleen bijna te mooi om waar te zijn... Chelsea zal wel een eenzijdige verlengingsoptie toegevoegd hebben waardoor ze alsnog een transfersom kunnen vragen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat Chelsea gewoon zijn salaris door betaald en een deel van de revalidatie kosten op zich neemt. PSV zal de huurovereenkomst relatief weinig kosten en hopelijk nog wat opleveren, als hij aan het einde het seizoen / de laatste 10 wedstrijden, nog van waarde kan zijn. Mogelijk is er tevens een afspraak gemaakt om hem voor een afgesproken prijs over te nemen, mocht het voor alle 3 de partijen voordelen opleveren (Chelsea - geld / Ginkel - spelen bij een topclub / PSV - geweldige middenvelder).
+1/-0

@Slobmeister en Shevchenko Ik denk ook niet dat we el Salvador himself in huis halen met Ginkel, maar dat zou ook geen logische verwachting mogen zijn, ik begrijp alleen de benadering van aanbidding door sommigen niet zo goed want dat is niet te rijmen met de verwachtingen van iemand die dus zo lang uit de running is geweest, be real jongens.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Deze jongen voegt iets heel specifieks toe wat weinig middenvelders bij PSV hebben: scorend vermogen in combinatie met veel loopvermogen en tevens veel voetballend vermogen. Dergelijke facetten heb je en verlies je niet zomaar. Of hij op tijd fit is is een andere discussie.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage