Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Het is de bedoeling dat we gaan verlengen'

13 januari 2021 09:15 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries: "Het is de bedoeling dat we gaan verlengen"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Denzel Dumfries hoopt na dit seizoen te kunnen vertrekken, is het wel de bedoeling dat hij snel een nieuw contract tekent bij PSV. Dat geeft de aanvoerder aan in gesprek met Voetbal International. "Contractverlenging betekent niet automatisch dat ik langer blijf. Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon", aldus Dumfries. "Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld. Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland."

De verdediger ziet zijn spel passen in de Premier League en de Bundesliga. "Ik zie de koppen alweer voor me, maar ik vind dat ik het mag zeggen en ik denk dat iedereen ook wel kan zien dat ik er klaar voor ben", zo geeft hij aan. "Ik heb vier jaar op het hoogste niveau in Nederland en meer dan honderd wedstrijden voor topclub PSV gespeeld. Het is straks tijd voor de volgende stap. Vertrekken met een kampioenschap. Die titel moet de kers op de taart worden."

Dumfries krijgt dan ook de vraag of PSV de concurrentie met Ajax tot het eind vol kan houden. "Kunnen zij het met óns volhouden? Ik kijk vooral naar PSV en naar mezelf, ik ben niet met hen bezig", zegt hij daarover. "Ik weet wel dat we er klaar voor zijn. Heerlijk, al die toppers, het is een fantastische maand. Juist in deze serie wedstrijden kunnen we ons zelf als team uitdagen en bevestigen. Ik moet ook wel een keer een prijs winnen met PSV. Dat is simpel. Voor mij is het dus vol gas geven. Ik móét kampioen worden."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries bundesliga corona kers nederland taart titel toegeslagen uitdagen volhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Precies, kunnen zij ons wel bijhouden en niet andersom. We moeten naar onszelf kijken, PSV bepaald zelf of het kampioen wordt. Als deze spelers alles geven is er niet van ons te winnen. Prachtig dat denzel toch wil verlengen ook om voor PSV een mooie transfersom binnen te harken. Op en top prof die idd klaar is voor een volgende mooie stap van de zomer. Maar wel graag met titel op zak;-)
+1/-0

6 maanden geleden
Zou ik ook doen in plaats van naar buiten brengen dat je klaar bent voor de grote stap, Zondag was het huilen met de pet jungske.
+1/-3

 
6 maanden geleden
Hij had anders wel een hele dikke assist maat. Helaas naar de verkeerde kleur. Vanavond jast hij er 2 pingels in.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Eran dos goles fabulosos, vandaag twee erbij, en Denzel mag zijn inbreng natuurlijk hebben, mijn kritiek blijft wel eerlijk
+1/-0

 
6 maanden geleden
Helemaal mee eens. Vond hem en Max zwaar onder de maar. Boscagli en Teze daarentegen deden het heel goed.
+1/-0

6 maanden geleden
Goeie kerel maar dit is wel wat geforceerd vertrouwen tanken. Ik zie de overtuiging liever terug in de wedstrijden dan in de praatjes.
+2/-0

6 maanden geleden
Beste Denzel,

Afgelopen zondag hebben we kunnen zien dat je nog wel wat kan leren in een jaartje extra.

Gr, Trefzeker
+2/-0

6 maanden geleden
Done the talk. Now do the walk.

Actions speak louder than words.

(om maar niet letterlijk het adagium van een andere Nederlandse club te gebruiken)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Maat , Gewoon niet lullen maar werken en punten pakken.
Vrij vertaal toch?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Daar komt het idd wel op neer: niet lullen maar poetsen! Te beginnen met zodadelijk, wordt pittig genoeg.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Loze woorden dus... praatjes vullen geen gaatjes.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Onze Denzel en velen van zijn maatjes hebben hun vorm onder de kerstboom laten liggen. En dan van de zomer lopen er weer een paar weg en kan Schmidt weer opnieuw gaan bouwen. Hopelijk haalt hij een aantal Duracel poppetjes binnen die wel volgass fussball kunnen volhouden een vol seizoen en 90 minuten lang. Wat een aanfluiting dit PSV.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Hij gaat pas weg met een kampioenschap dus die is voorlopig nog niet weg 😀
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hij schijnt tot 2029 bij te tekenen. Biedt de burger moed
+1/-0

5 maanden geleden
En wat is de achterliggende gedachte van deze contract verlening dan? Dat psv als zovaak niet moeilijk gaat doen wanneer een geïnteresseerde club zich meld? En dat hij dan voor een miljoen of 6 mag vertrekken? Qua strijd en werklust kunnen heel veel spelers een voorbeeld nemen, maar ik heb liever een type Arias op de rb positie, iemand die niet als laatste werd gekozen op het pleintje. Er gaat zowel aanvallend als verdedigend nog zoveel fout bij Dumfries.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Contract verlenging vraag ik me ook wel af wat de waarde is. Hij heeft nog een contract tot 2023 dus PSV kan hem deze en volgende zomer verkopen.

Een goede zaakwaarnemer zal soms verlengen om risico van blessures minder impact op carriere ta laten hebben. De transfervrije status hoe lucratief ook, kan voor jonge spelers heel tricky zijn als ze zware blessure krijgen.

Bij Dumfries ben ik idd bang dat ze zijn transfer al willen regelen, misschien afkoop limiet etc, maar als PSV een sterke positie heeft zullen we die vast wel gebruiken.

Overigens is Dumfries een speler die zegt wat hij denkt, ik kan het wel waarderen. Liever dan spelers die het zelfde denken maar media getraind niks zeggen.
Hij kan wel beter, mee eens. Maar denk dat hij ook wel beter wordt in een betere competitie.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie ginkel gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon schmidt tour weghorst wijndal zahavi