Transparent
Inloggen
Sluiten

Omhaal Luuk de Jong verkozen tot mooiste doelpunt PSV ooit in Eredivisie

28 januari 2021 13:06 - Instagram PSV
Foto: Pro Shots

Omhaal Luuk de Jong verkozen tot mooiste doelpunt PSV ooit in Eredivisie; image source: Pro Shots

De omhaal die Luuk de Jong op 24 november 2018 maakte tegen sc Heerenveen is verkozen tot mooiste doelpunt van PSV ooit in de Eredivisie. Nadat Eran Zahavi begin deze maand tegen Ajax het 5000ste doelpunt ooit van PSV in de Eredivisie maakte, hield de club zelf een verkiezing voor het mooiste doelpunt ooit. Uit een ruime selectie aan treffers konden fans hun favoriete doelpunten kiezen. De omhaal van De Jong kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.

Op de tweede plaats eindigde de vrije trap van Balázs Dzsudzsák tegen Ajax uit het seizoen 2009/2010, terwijl de solo van Steven Bergwijn tegen FC Utrecht uit het seizoen 2017/2018 op de derde plaats eindigde. De beroemde hakbal van Luc Nilis tegen hetzelfde Utrecht in 1997 kwam op een vierde plaats terecht.




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie jong utrecht balazs bergwijn dzsudzsak eran hakbal heerenveen nilis solo zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Waarom alleen keus uit de afgelopen 15 jaar en niet langer terug?
Verder wel mooie doelpunten tussen maar mis toch goals van Dillen of v.d. Kuijlen!
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Voor mij die van Nilis, altijd Nilis. Maar ik ben misschien niet objectief. Er zitten goals bij van wedstrijden, waar we nu alleen van kunnen dromen. Zelf zou ik Kezman tegen United erbij willen zien.

Edit, het gaat om de eredivisie, en de laatste keer dat ik keek, deed United daar niet aan mee... Lezen is ook een vak
+2/-0

 
FC geBazel ook niet, Er zijn in tussen zoveel mooie doelpunten gemaakt dat iedereen wel 10 favoriete goals zou mogen/kunnen hebben, hakballetje Nilis zit daar ook zeker bij, Romario's beautys oa, ach teveel om op te noemen.
+1/-0

3 jaar geleden
Mijn nummer 1 was hakbal Nilis zo mooi en het ongeloof toen in stadion...
+1/-0

3 jaar geleden
De 3-1 van Pereiro tegen Feyenoord had wat mij betreft ook in de top 10 horen te staan.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Daar ben ik het helemaal mee eens Kas. Wat een ongelooflijk balgevoel en techniek. En volgens mij ook nog met zijn mindere been. Die goal staat wat mij betreft in de top 3.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Top 3 materiaal, absoluut mee eens.
En dat was idd met zijn mindere been.
+1/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Die was ook echt dik ja van onze Gaston.
+1/-0

3 jaar geleden
Ze hadden beter een top20 kunnen maken want ik mis nog de volgende goals:
- de 4-3 tegen Feyenoord door Depay. Niet per se de goal, maar gewoon heel de aanval en de winnende goal in blessuretijd
- de goal van Lens vanaf de corner vlag die hij met een draaiende beweging in het goal schiet

Maar goed, uiteindelijk zouden deze 2 ook niet in de top5 komen.

Ik vind die van De Jong ook wel erg mooi. Alhoewel die van Nilis, van Dsudzak of die van Cocu vanaf de middellijn ook wel erg lekker waren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik dacht dat die van Lens ook in Europa League was destijds
+2/-0

 
3 jaar geleden
I stand corrected! Je hebt gelijk, de goal van Lens was inderdaad niet in de Eredivisie maar in de Europa League tegen SV Ried:
https://www.youtube.com/watch?v=HEbIhS_ReuAlink
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik mis de briljante stift van Ruud Gullit tegen Haarlem, waarna Edward Metgod bewonderend klapt.

Verder de solo van Ruud van Nistelrooy in de aRENa.

Naast vele mooie van Willy van der Kuijlen herinner ik ook n hele fraaie van Ralf Edtröm in het kruis van onze vrienden uit Adam...😉
+2/-0

3 jaar geleden
De Jong even serieus. Welke goals hebben ze hiervoor gebruikt? Hebben ze wel gekeken naar gasten als Nilis, Ronaldo en van Nistelrooy bv...
+3/-0

 
3 jaar geleden
Idd, bv beauty van Van the Man tegen ajax thuis en nóg verder terug schitterend afstandsschot van Numan ook tegen ajax
+2/-0

 
3 jaar geleden
Net nog even opgezocht. De mooiste goal is voor mij de goal van Wim Jonk tegen Feijenoord in 1996. Wat een goal is dat zeg niet normaal. Bal van de zijkant naar vink die achter zijn standbeen Koeman in het bos stuurt. Eijkelkamp hakt hem vervolgens door naar Jonk en die tikt hem binnen. Dat soort kwaliteit zie je niet meer vaak in Nederland. Absolute kwaliteit.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja dat was soort kunststoten, was dat in die 7-2 wedstrijd?
+1/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Ik vind de eerste van vdGijp het mooist.

Mis nog wel goal uit de debuut wedstrijd van Ibi en ook zelfs bij het debuut van Bakkali. Hendrix maakte eind van het seizoen volgens mij 2 jaar terug tegen Roda dacht ik ook een wereld goal.
+1/-0

3 jaar geleden
Wie bepaalt/bepalen dit eigenlijk, een commissie van wijze mannen? Tot wanneer kijkt men terug? Een willekeurig jaar, of uit de jaren van constant live competitievoetbal?

Ik zie hier allerlei andere namen en doelpunten voorbijkomen, van de laatste 20 jaar, maar ook uit de nineties. Welnu ik kan dezen & genen verzekeren dat PSV óók in de eighties & seventies zéér fraaie doelpunten maakte!

Ach, blijft toch altijd persoonlijke keuze & smaak. En momentopnames. Zo hoor je mij ook nooit van dit is de slechtste of beste wedstrijd ooit. Dan doe je het verleden tekort. Zonder historie geen heden én geen toekomst.
+1/-0

 
PSV had via de website een pagina aangemaakt waarop iedereen kon stemmen op zijn/haar 10 favoriete doelpunten. Zelf hadden ze al een selectie gemaakt van zo'n 50 doelpunten. Zaten ook veel doelpunten tussen van voor deze eeuw.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ook uit seventies & eighties?
+1/-0

 
Ja. Al zaten er uit de 70's volgens mij maar 1 of 2 tussen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
In dat decennium waren anders genoeg mooie goals van onze roodwitten te bewonderen. Helaas weinig bewaard gebleven. Dus in mijn geval vanuit de perceptie van een kind. Gelukkig waren en zijn daar ook de eighties!
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Mooiste is de 1-1 van Linskens in Madrid.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Beetje lastig te zien vanuit de nok van Bernabeu, hahaha, sedertdien vaak teruggekeken. Samen met de benutte strafschop van Anton Janssen het belangrijkste doelpunt uit de historie van PSV. Hoezo antihelden?
+2/-0

3 jaar geleden
Zo mist iedereen er een paar. Ik die van Pereiro tegen Feyenoord en Kezman tegen ADO thuis. Die vrije trap van Depay is mooi, maar zo hebben we er tientallen gezien.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Eens. Bij die vrije trap van Memphis zit het sentiment van de kampioenswedstrijd. Na 7 jaar weer kampioen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dan was die van Frans van Rooy in 1986 minimaal met zo mooi, 8-2 winst op Go Ahead na 8 jaren zonder titel...

Heerlijke herinneringen
+1/-0

 
Hopelijk hoeven we nooit meer zolang te wachten op een mooie goal voor jou, anders duurt het ook nog even voor een Kampioenschap;-) Maar doelpunten van Romario en Ronaldo incl voorafgaande acties blijven voor mij iig hele mooie momenten van beleving van het spelletje.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja, eens. Een actie kan de goal zelf, opwaarderen. Zie hierboven benoemde goal tegen Feyenoord thuis (in de 7-2 wedstrijd). Aanval schitterend, afronding prima, maar geen stiftje, streep in de kruising of een omhaal.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje