Transparent
Inloggen
Sluiten

Huub Stevens: 'Roger Schmidt moet de ruimte krijgen om iets in Eindhoven neer te zetten'

4 februari 2021 10:06 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Huub Stevens: "Roger Schmidt moet de ruimte krijgen om iets in Eindhoven neer te zetten"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Huub Stevens aan dat hij vindt dat Roger Schmidt de ruimte moet krijgen om bij PSV iets neer te zetten. "Soms lees of hoor ik dingen over hem, die ik wel erg gezocht vind", aldus Stevens. "Spijkers op laag water zoeken zelfs. Natuurlijk zijn spelers nu niet allemaal fit, maar dat kan aan van alles liggen en hoeft niks met de trainingen te maken te hebben."

Als voorbeeld noemt de oud-speler en -trainer van PSV de wissel van Philipp Max in De Kuip. "Als buitenstaander kun je daar heel moeilijk over oordelen", zo geeft hij aan. "Die jongen is nota bene ziek geweest en misschien heeft hij zelf wel aangegeven dat het niet meer ging of kon Schmidt zien dat hij zichzelf aan het forceren was. Hij en de staf kennen alle medische data, wij niet."

Wel was hij verbaasd dat PSV er tegen Feyenoord keihard af ging. "Je mag in de omschakeling niet zo verrast worden. De middenvelders stonden bijvoorbeeld te diep en daardoor kun je het nooit alleen de verdediging aanrekenen. Dat zal Schmidt zelf ook wel zien", zegt hij daarover. "PSV was echt beperkt door het gemis van Mario Götze, Cody Gakpo én Noni Madueke, waardoor anderen op hun tenen moeten lopen. Vergis je niet in die jonge Brit, het is een uitstekende stand-in. PSV was te gehaast en gretig om na de 1-0 weer gelijk te komen."




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt stevens roger brit buitenstaander cody feyenoord gakpo gehaast gemis gotze kuip madueke nota omschakeling philipp spijkers tenen vergis water

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Huub heeft hier natuurlijk gelijk. Als Schmidt 2de wordt dit jaar heeft hij het gewoon goed gedaan. Neemt niet weg dat de maand januari slecht is verlopen. Hopelijk is februari een betere maand voor ons!
+6/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. Gewoon 3-4 jaar. Kampioen worden is slechts een ambitie geen doelstelling. Tweede plaats is ook leuk. Mee doen belangrijker dan winnen.

De super-tactiek die hij uitgedacht heeft duurt wat langer dan gedacht, het zou eerst binnen een maand erin geslepen zijn, daarna zeker in januari, nu heeft het blijkbaar nog een jaar nodig, maar als dan eindelijk alle spelers het begrijpen, gaan we elke wedstrijd winnen. Barcelona en Juventus zijn nu al bang. ;)

En mocht het toch niet door de spelers worden opgepikt, blijft dit PSV enorm wisselvallig, met hooguit een helft per wedstrijd goed voetbal omdat daarna de pijp leeg is, dan ligt dat alleen aan de spelers. Grote schoonmaak komende zomer en alles komt goed. Geld zat tenslotte.

Maar zoner sarcasme: Wat Stevens hier laat zien is precies wat er mis is in Eindhoven. Vriendjespolitiek ipv kijken naar de resultaten. Een dure, ervaren trainer MOET gelijk presteren. En tot nu toe is het geen groot succes.
+7/-2

3 jaar geleden
Duidelijke taal van Stevens. Echter valt het me op dat Schmidt in zijn carrière als trainer tot nu toe overal max 3 jaar blijft. Je loopt het risico dat PSV van de zomer Malen en/ of Dumfries kwijtraakt. Gotze verkopen is ook een optie eventueel. Dan zou hij eigenlijk weer opnieuw moeten beginnen met alle vraagtekens die daarbij horen.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Je hoeft niet 'opnieuw' te beginnen als er enkele spelers vertrekken. Nieuwe spelers pas je in het bestaande speelwijze-geraamte in.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Zie maar eens gelijkwaardige spelers te halen voor Malen en Dumfries. Trackrecord biedt weinig hoop. Samen met Max je beste 2 spelers.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dumfries is lang niet zo goed als lijkt. De volgende top spits staat alweer klaar (Madueke) en met een zak geld kan je versterken op posities die veel belangrijker zijn. Centrum verdediger en goede middenvelder als van Ginkel dat niet blijkt te zijn.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Madueke geweldige jongen en talent maar we weten allemaal dat dergelijk jonge spelers tijd nodig hebben. Invallen is makkelijker dan 34 wedstrijden basis spelen. Dumfries heeft zijn vorm onder de kerstboom laten liggen maar was voor de winter een steunpilaar. Gaan we nu iedereen afschrijven na een k maand?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zeker niet afschrijven hij is alleen niet heel bijzonder. Met zijn kwaliteiten haalt hij er echt alles uit en dat is ook een kwaliteit. Klopt dat jonge spelers er niet altijd meteen staan, maar dat is nou eenmaal wel het verdien model. Talenten inschuiven zodat we ze later voor veel geld kunnen verkopen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Dumfries is lang niet zo goed als lijkt.



Hehe, als vleugelspits lijkt hij inderdaad niet zo goed, nee. Maar weet je?... Dat is hij ook helemaal niet.
Als verdediger daarentegen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik vind hem aanvallend juist aantrekkelijker. Hij maakt te veel fouten verdedigend. Dat nonchalante uitverdedigen tegen Ajax waardoor ze scoorden maakte me razend.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Voor het geld dat je voor Dumfries en Malen krijgt, vind je voor minder al gewoon goede opvolgers. Echter, Madueke hebben we al in huis en ontwikkelt zich héél goed, die zou Malen zo maar snel kunnen vergeten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@pvh25. Dat is toch wel iets te optimistisch. Eeen Speelwijze zit ingeslepen in de spelers. Dat hangt niet ergens als een geest in de lucht boven de Herdgang. Wanneer de spelers die de speelwijze uitdragen in het veld vertrekken mag je gewoon opnieuw beginnen. In het beste geval kun je hopen dat opvolging de speelwijze ook al ingeslepen heeft. Maar ik zie nog geen volwaardige opvolging bij PSV rondlopen. Die volwaardige speelwijze ook niet trouwens.
Geef Schmidt trouwens nog wel het voordeel van de twijfel. Hij laat alleen dit jaar wel echt een kans schieten om te scoren. Een veel beter spelersmateriaal ga je bij PSV niet vaak krijgen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Een speelwijze zit ingeslepen in de selectie, waar spelers onderdeel van uit maken. Dus dit blijft grotendeels intact bij vertek van enkele spelers. We zullen zien of de kwaliteit van de selectie volgend jaar beter is of niet. Wie dat weet moet naar het casino gaan ;) .
+1/-0

3 jaar geleden
Helaas krijgen zowel spelers als trainers als directie leden in deze inmiddels verziekte wereld geen ruimte meer om fouten/foutjes/blunders te maken zonder gelijk vergruisd te worden.
We zijn nog steeds allemaal mensen..
Als ik lees hoe er bijv gereageerd wordt op het feit dat Brobbey zijn contract wil uitdienen.. pfff
Gewoon een juridisch document met een valide einddatum.
Hij krijgt betaald tot dat moment en levert tot dat moment arbeid.
Daarna is hij vrij om te gaan en staan.
In deze wereld word je met pek en veren de stad uit gejaagd.
Noem me een moraalridder.. maar ik vind het voetbal wereldje steeds minder mooi worden.

Hopelijk krijgt Roger de tijd om er samen met onze spelers en directie iets moois van te maken..
+6/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
I've got news for you @vaio: de voetbalwereld is al heel lang heel erg rot, daar kan ik wel n boekje over open doen. Ego's en geld, dat dekt wel de lading.
+1/-0

Ik bedoel dit niet pessimistisch, maar om dit door Schmidt beoogde super-tactiek moet je echt overgaan op voetbalrobots, zoals dit omschreven wordt zou je ook al krijg je het onder de knieen nooit lang kunnen volhouden, ik zie meer in verfijnde ouderwetse systemen, het is per slot voetbal en geen rugby, ik zie het al voor me dat PSV wedstrijden in het geheel gaat heersen, bekijk het wel realistisch he.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom wordt er zovaak over overdreven. De tactiek is niks bijzonders het is gewoon anders dan we hier normaal doen. Hoog druk zetten bij balverlies meer niet. Niet doen alsof het hogere wiskunde is. Ajax doet niks anders, Peter Bosz doet ook niks anders bij zijn clubs Leverkusen Leipzig liverpool Manchester city etc... Doen allemaal hetzelfde. De formatie het 4-4-2 hadden we hier voorheen ook al. Tja je kan het ook heel interessant 4-2-2-2 noemen. Maar het is ook niks anders dan wat al bekend is. Buitenspelers die 20 meter verder naar binnen staan zodat de backs meer ruimte hebben. Niks speciaals dus. Enige waar we last van hebben is dat de belangrijkste spelers geblesseeerd zijn. Een Rosario Sangare Dumfries Teze of Boscagli vervangen is nou eenmaal makkelijker dan Malen Madueke Gakpo Gotze vervangen. So everybody Stay calm. Zijn nog steeds 2e zitten in de beker en europa league. Als Gotze Madueke en gakpo fit zijn hebben we zelfs kans om een ronde verder te komen. Als ze dat niet zijn tja dan is het pech maar gaan we geen ronde verder komen. Maakt dat de trainer een slechte trainer. Nou nee hij moet het dan ook maar doen met Thomas en Mauro.
+5/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Duidelijk goed verhaal, helemaal mee eens. Ik bespeur hier overal veel paniek, terwijl we overal nog(!) meedoen. Ik vraag me af de paniekmakers hier, thuis en op het werk ook zo abrupt reageren en zeggen dat het roer meteen om moet als het even niet goed gaat. En ja, het moet beter, sinds de winterstop is het heel matig, je zou je pas echt druk moeten maken als de rest van het seizoen het zo zou blijven.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Een topclub (met een topbeleid) onderscheidt zich juist op momenten dat het minder gaat. Als je op lange termijn successen wil behalen moet je niet bij elke tegenslag het roer gelijk omgooien. Het is voor nu gewoon zaak om plek 2 veilig te stellen, en daarbij ook nog in de beker en europa wat leuks te proberen. MAAR die plek 2 is cruciaal. Voorronde champions league zorgt ervoor dat PSV veel aantrekkelijker is voor de spelers. Ik denk dat de komende jaren voor PSV nog wel eens heel mooi kunnen gaan worden. Kijk wat voor talenten er op het veld staan, van al die talenten gaat alleen Malen vertrekken deze zomer hoor. Ik ben een beetje klaar met al die negativiteit. Het team is jong, instabiel en speelt op een totaal andere manier dan voorheen. Dan kan het gebeuren dat het wat minder gaat als belangrijke spelers geblesseerd raken en wedstrijden net de verkeerde kant op vallen. Hier leren ze alleen maar van, en dit gaat uiteindelijk een positief effect hebben op aankomend seizoen en de jaren daarna!

Ik zeg niet dat het huidige beleid garantie is voor succes in de toekomst, maar alles weer volledig om gooien heeft (naar mijn mening) alleen maar negatievere gevolgen.
+4/-0

3 jaar geleden
Op zich heeft Huub gelijk en zo stond ik er ook in aan het begin van dit seizoen.
Maar ondertussen staat er, na een geweldige transferzomer, een selectie waarmee je, naar mijn mening, keihard kampioen had kunnen worden dit jaar.
Nu laten we dat dus lopen om vervolgens voor lul te staan tegen kleine clubs en een aantal van onze beste spelers deze zomer te zien vertrekken, zonder dat ze kampioen zijn geworden en dat met 0,0 zekerheid dat het volgend seizoen wel gaat lukken.
Ik denk ook niet dat Malen of Dumfries een euro meer waard zijn geworden dit seizoen. Malen had dit seizoen 30 doelpunten kunnen maken als je hem goed gebruikt en Dumfries had een beest van een verdediger kunnen worden ipv een soort vleugelspits die 20 keer per wedstrijd tegen de linker doelpaal van de tegenstander probeert aan te rennen.

Leuk dat proces maar het kost meer dan het oplevert op dit moment en dan heb ik het nog niet eens over CL miljoenen gehad, die we eigenlijk niet kunnen missen. Ik ben er ook absoluut niet gerust op dat we 2e worden.
+4/-0

3 jaar geleden
We doen hier nu alweer of we eventjes 'dan maar tweede worden'. Maar zo werkt het niet. In de huidige rangorde van de top 5 zitten we kwalitatief eerder tegen plaats 4 of 5 aan dan tegen plaats 2. We gaan het snel zien. Elke topper komen we de komende maanden nog een keer tegen. De resultaten daartegen worden bepalend voor plek 2. Ben er niet gerust op. De beker zal leeg moeten.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat weinig PSV supporters nu met het gevoel 'we worden wel tweede' zitten. De tweede plek zal, met drie gretige ploegen in de achtervolging, zeker niet makkelijk te behouden zijn. Ik ben het absoluut niet eens met jou uitspraak dat we kwalitatief meer tegen plek 4/5 aanzitten. Dat het spel niet goed is en dat het dit seizoen veel tegen heeft gezeten met blessures en corona betekent niet dat de selectie in een keer minder kwaliteit heeft. PSV zit normaalgesproken veel dichter tegen ajax aan dan tegen feyenoord/az/vitesse. We weten allemaal dat er meer in zit dan dat we nu hebben gezien, heb geduld en ben kritisch, maar praat PSV niet onnodig omlaag.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Feit blijft dat de wedstrijden tegen Vitesse, AZ en nu Feyenoord op onnozele wijze verloren zijn gegaan. Ik zet dus een vet vraagteken achter het tactisch plan van de trainer: als je niet van je tegenstander kunt winnen, zorg dan op zijn minst dat er gelijkspeeld wordt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik snap je wel @PSVInside. Zo dacht ik ook tot voor kort. De opvatting dat we 'Normaal gesproken' dicht tegen Ajax aan zitten is een beeld gebaseerd op het verleden. De laatste 2,5 jaar is de kwaliteit en het niveau van de spelers in de pas gaan lopen met ons budget en zelfs eronder. Het is nu niet zo dat we een paar keer een slechte pot spelen of dat de trainer een keer een verkeerde tactische keuze maakt waardoor we tegen puntverlies aanlopen. Het omgekeerde is eerder waar: gelet op het getoonde spel is het een wonder dat we nog tweede staan. Kijk maar een hoeveel uitwedstrijden we puntverlies hebben. Als die trend zich voortzet in de resterende wedstrijden wordt het lastig binnen de top 4 te blijven. Dat is niet mijn club naar beneden praten maar een realistische zorg. De komende jaren gaan we de transitie maken naar de provincieclub die we zijn, dat wil zeggen elk jaar meeknokken voor plaats 2 tot 5.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat is dat voor onzin transitie maken naar een regio club?
Natuurlijk niet, zoals met alle clubs heb je golf bewegingen, maar PSV is nog steeds een top club met de ambitie om elk jaar kampioen te worden. Dat het gemiddeld dan 1 per 2 jaar is geworden is prima. Geen reden voor paniek (voetbal).
+1/-0

 
3 jaar geleden
1 x per 2 jaar kampioen? Das war einmal. Officieel beleid is treven naar eenmaal per 3 jaar. De laatste 10 jaar 2 x kampioen = 1 x per 5 jaar. Ik hoop dat we dat vast kunnen houden.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zijn er toch echt 3, 2015, 2016 en 2018; in de 10 jaar daarvoor 7 x kampioen, dus gemiddeld 1 x per 2 jaar over de laatste 20 jaar...
+1/-0

3 jaar geleden
Schmidt moet zeker goed de tijd krijgen.

Een trainer is echter zo goed als zijn materiaal en daar wringt de schoen sinds Brands zijn vertrek. Waar een zware voetbaldirecteur hoort te zitten hebben wij een “technisch manager” die in de praktijk nog steeds hoofdscout lijkt. De man heeft geen visie en is vanaf de start (Guti halen toen we de CL voorronde doorkwamen) grof geld aan het verbranden. Brands had met Romero ook nog een fijn afscheidscadeau van 10 miljoen. Het overwegend waardeloze aankoopbeleid van de laatste jaren is de reden dat we zo ver zijn afgegleden. Goddank is de jeugdopleiding meer gaan leveren.
+1/-1

3 jaar geleden
Ik had wel verwacht dat er wat meer lijn in het spel zou zitten inmiddels. Helaas zit het dit seizoen ook gewoon enorm tegen. De rede laat ik in het midden, maar met een volledig fitte selectie weet ik zeker dat het er heel anders uit had gezien. Ik vind het spel bij vlagen toch wel aantrekkelijk en leuk om naar te kijken. Qua resultaat mogen we ook niet klagen. Dat kan er aan het einde van deze maand ook heel anders uit zien natuurlijk. In vergelijking met vorig jaar staan we er in ieder geval een stuk beter voor. Europees overwinteren voelt voor mij ook als een enorme overwinning en iets wat normaal hoort te zijn voor PSV. Ik heb nog wel vertrouwen in deze trainer, zeker omdat het proces van ongeorganiseerd antivoetbal naar de speelwijze van Schmidt nog geen moment ongehinderd plaats heeft kunnen vinden. Om bij Ajax aan te sluiten zijn er kwalitatief betere spelers nodig, naast een betere organisatie. Ook bij Jong PSV moet de lat flink omhoog. John heeft nog veel werk te doen, en daar heb ik eerlijk gezegd geen enkel vertrouwen in. Dit jaar tweede en hopelijk kunnen we volgend jaar lang meedoen en wie weet verassen.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje