Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het is een optie om in 4-3-3 te starten'

4 februari 2021 22:56 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Het is een optie om in 4-3-3 te starten"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Roger Schmidt aan te overwegen om in een 4-3-3 systeem te beginnen. "Het is een optie om in 4-3-3 te starten, dat hebben we ook al een paar keer gedaan", aldus Schmidt. "Soms is het ook beter. Het ligt aan de tegenstander en de spelers die we beschikbaar hebben, want we hebben ook jongens die heel goed zijn in een 4-2-2-2-systeem"

Volgens de Duitser zit er niet een al te groot verschil in de twee formaties. "Het is niet zo dat een formatie onze manier van voetballen compleet verandert. Het staat iets anders, maar het idee blijft hetzelfde. Het gedrag van de spelers in de pressing als ook in balbezit verandert ook maar heel weinig. Doordat de mindset nagenoeg hetzelfde blijft, kunnen we het in wedstrijden variëren", zo geeft hij aan. "Als we 4-3-3 spelen, is voor Guti verdedigende middenvelder de beste positie. Maar op dit moment is hij nog niet honderd procent, hij is er een half jaar uit geweest door een enkelblessure. Guti is op de goede weg, hij is momenteel een goede reserve en we bouwen hem langzaam op."

De trainer verheugt zich op de wedstrijden die deze maand gaan volgen. "Ik kijk enorm uit naar deze topwedstrijden, het is altijd mooi om deze duels te mogen spelen. Cody Gakpo en Mario Götze komen terug van blessures. Ik weet niet of ze zaterdag al tegen FC Twente weer kunnen spelen, anders dan zal het de week erna zijn. Noni Madueke duurt nog wat langer. Maar verder zijn we in een goede conditie", zegt hij daarover. "We moeten goed herstellen van de wedstrijd tegen Feyenoord en ons daarna voorbereiden op de zware weken in februari. We hebben tot nu toe een goed seizoen met de potentie het nog beter te doen. Het is nu alleen niet het moment om over de titel te praten. Het klopt dat er nu een gat is met Ajax en het is duidelijk dat zij de grote favoriet zijn. Wij moeten ons eerst richten op de thuiswedstrijd tegen FC Twente, onze punten halen en dan zien we verder wel wat er gebeurt."

Meer op VI.nl




Tags

schmidt roger guti twente cody conditie enkelblessure feyenoord formaties gakpo gotze madueke pressing titel varieren verheugt voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ja, wisselen in de rust naar 4-3-3 heeft tot nu toe goed uitgepakt.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik kijk er ook naar uit.
Topwedstrijden spelen is immers de specialiteit van het huis.
+3/-1

3 jaar geleden
Gek genoeg verwacht ik morgen een vrij eenvoudige en grote(re) overwinning. We hebben een week rust gehad en het frisse weer zorgt hopelijk voor frisse koppen. Tijd om weer eens een goede pot op de mat te leggen.
+1/-0

3 jaar geleden
Waar blijven de speelminuten van Marco van Ginkel eigenlijk?
+1/-0

3 jaar geleden
Het draagvlak voor zijn speelwijze,aan het verdwijnen?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Duidelijk verhaal van Schmidt. Heb echter zware twijfels aan de kwaliteiten van Guti, laat staan als verdedigende middenvelder. Deze jongen heeft nog nooit aangetoond van toegevoegde waarde te zijn, op hier en daar een combinatie met Lozano daargelaten, heb ik hem nooit betrapt op creativiteit. Als controleur is hij mi. ongeschikt en laat véél te vaak z'n man lopen. Eigenlijk van beiden veel te weinig, en z'n grafiek is in de paar jaar hier niet omhoog gegaan. Wmb. een miskoop.
+1/-1

3 jaar geleden
'Het is een optie om in 4-3-3 te starten'
Dat kan ja. 3-3-4 kan ook, 2-2-2-2-2 ook.

Het probleem zit niet enkel en alleen in de opstelling.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou graag een 442 systeem zien, lijkt me makkelijker om in te vullen...

Dat 433 gezanik altijd, enfin eigenlijk maakt het niet zoveel uit welk systeem er gevoetbald wordt, het gaat om de uitvoering, het NB collectief druk zetten, team discipline en opoffering; voorhoede neemt in mijn ogen hier te vaak n loopje mee...

Als team opereren dat is de krux om het systeem van Schmidt te laten slagen; iedereen moet op 1 lijn zitten, correctief denken en bij ultra verdedigende tegenstanders moet het tempo omhoog, dan kunnen ze het niet dicht lopen.
Natuurlijk mis je wel creativiteit zonder Götze en Gakpo, maar indien je het tempo opvoert hebben we toch altijd meer kwaliteit in 9 vd 10 wedstrijden imo.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Precies, een team, iedereen moet mee doen in de wedstrijd, als een harmonica moet het werken. Als er één al verzaakt wordt het moeilijk, doet iedereen mee, verliezen we niet veel punten.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik vind het optimisme van Schmidt bewonderenswaardig. Of is het de kop in het zand steken. Met een uitspraak als "We hebben tot nu toe een goed seizoen met de potentie het nog beter te doen.." ben ik het alleen met het tweede deel eens. Geen enkele wedstijd geheel overtuigend op een enkele EL wedstrijd na, alle topwedstrijden niet overtuigend en veel moeite met elke ploeg die niet meevoetbalt.
Ik wil hem best nog krediet geven en heb de hoop ook nog niet opgegeven maar dan zal er toch echt snel een omslag moeten gaan komen want na februari zal duidelijk zijn of we nog ergens voor mee doen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage